مقایسه پریشانی روان شناختی و سبک های مقابله ای در سطوح مختلف اضطراب کووید-19 دانشجویان: یک مطالعه توصیفی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

در طول همه گیری کرونا ویروس 2019، مردم با سطوح متفاوتی از اضطراب مرتبط با کووید-19 روبرو می شوند. بسیاری از آن ها نیز دارای تنش و افسردگی بالایی هستند که ممکن است به سمت سبک های مقابله ای ناکارآمد سوق داده شوند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر، مقایسه پریشانی روان شناختی و سبک های مقابله ای در سطوح مختلف اضطراب کووید-19 دانشجویان بود.

روش کار

روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی-مقایسه ای است. مطالعه حاضر بر روی 200 دانشجوی دانشگاه تهران در سال 1400-1399 که به صورت فراخوان اینترنتی انتخاب شده بودند، انجام شد. شرکت کنندگان با استفاده از پرسشنامه اضطراب کووید-19، پریشانی روانشناختی و سبک های مقابله با استرس مورد سنجش قرار گرفتند. سپس افرادی که نمره بالاتر از 28 کسب کردند به عنوان دانشجویان دارای اضطراب کووید-19 طبقه بندی شدند. تحلیل داده ها نیز با بهره گیری از روش تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره توسط نرم افزار SPSS نسخه 24، انجام شد.

یافته ها

نتایج پژوهش حاضر تفاوت معناداری بین گروه ها در استرس، اضطراب، افسردگی و سبک های مقابله ای مسیله مدار، هیجان مدار و اجتنابی نشان داد (001/0>P). براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، دانشجویان دارای سطوح بالای اضطراب کووید-19 در مقایسه با گروه مقابل از پریشانی روان شناختی، سبک های مقابله ای هیجان مدار و اجتنابی برخوردار بودند.

نتیجه گیری

از آنجایی که یکی از دلایل اصلی تشدید بیماری کاهش سلامت روانی افراد است، اهمیت دادن به متغیرهای تاثیرگذار در روند درمان بیماری های همه گیر از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به نقش چشمگیر پریشانی روانشناختی و سبک های مقابله ای در افزایش اضطراب کووید-19، لازم است در کنار درمان های پزشکی به ارتقای سلامت روان شناختی دانشجویان توجه ویژه ای شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
12 تا 24
لینک کوتاه:
magiran.com/p2651351 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!