بررسی خطرهای پوسچرهای نامناسب کاری در کارکنان بیمارستان دندان پزشکی شهید شکری با ابزار ROSA و RULA

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و هدف

اختلالات اسکلتی عضلانی در حال حاضر یکی از بیماری های شایع شغلی در نظام بهداشت و درمان است. هدف مطالعه ی حاضر بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی کارکنان بیمارستان دندان پزشکی شهید شکری با به کارگیری روش ROSA و RULA است.

روش کار

یک مطالعه ی توصیفی مقطعی در سال 1401، در بیمارستان دندان پزشکی شهید شکری انجام گرفت. حجم نمونه به صورت سرشماری از تمامی کارکنان در نظر گرفته شد. تعداد 55 نفر از کارکنان اداری و 42 نفر از دندان پزشکان وارد مطالعه شدند. داده ها توسط دو روش ارزیابی پوسچر RULA و ROSA جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS.نسخه 26 و به کمک آماره های توصیفی و آزمون آماریTes t-T، آزمون دقیق فیشر و رگرسیون لجستیک در سطح معناداری 0/05 درصد تجزیه وتحلیل شدند.

یافته ها

بر اساس نمره ی به دست آمده از روش ROSA، میزان خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه ی هشدار قرار دارد و بر اساس روش RULA، تمامی پوسچرهای بررسی شده ی کارکنان در سطح اولویت اقدام های اصلاحی 2 و 3 هستند. همچنین، سابقه ی کار بالا و تعداد ساعات کار زیاد در روز از عوامل موثر در وقوع علایم در نواحی گردن و مچ دست/ دست بودند.

نتیجه گیری

یافته های مطالعه ی حاضر نشان می دهد که وضعیت و شرایط موجود در بیمارستان دندان پزشکی شهید شکری در موقعیت مناسبی نیست و نیازمند تغییرات و بهبود شرایط و ایستگاه های کاری است. برای کاهش و پیشگیری از شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی می توان از طریق طراحی و اجرای برنامه ای مداخله ای و آموزشی توام با مداخلات مهندسی، به رفع نواقص پرداخت.

زبان:
فارسی
صفحات:
5 تا 15
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2658167