تبیین فرآیند مواجهه زنان با علائم اختلالات کف لگن
اختلالات کف لگن شامل نقصان در ورقه های عضلانی و لیگامانی است که موجب اختلال در دیواره ی قدامی، میانی و خلفی می شود. مواجهه با علایم این اختلالات می تواند بسیاری از جنبه های زندگی یک زن را تحت تاثیر قرار دهد. باتوجه به خلا دانش در این زمینه، مطالعه ی حاضر باهدف تبیین فرآیند مواجهه زنان با علایم اختلالات کف لگن انجام شد.
این پژوهش کیفی در سالهای 1396 تا 1399انجام شد .طی نمونه گیری هدفمند و نظری 38 مشارکت کننده وارد شدند و با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته داده ها جمع آوری و با روش گرانددتیوری کوربین و اشتراوس(2015) طی چهار مرحله، 1- تحلیل داده ها برای مفاهیم،2-برای زمینه، 3- برای فرایند،4- ترکیب طبقات، تجزیه و تحلیل شد. از نرم افزار MAXQDA10 برای مدیریت و تحلیل داده های کیفی کمک گرفته شد.
در مطالعه ی حاضر دغدغه اصلی مشارکت کنندگان«سلب زندگی عادی»و تیوری استخراج شده از داده ها،«اداره ی علایم در جهت عادی سازی شرایط»بود. این تیوری حاصل کنش/ واکنش پنجگانه شامل: کنکاش ذهنی با مشاهده ی علایم و تلاش برای اطمینان یابی، تلاش برای اختفای بیماری، تلاش برای حل تعارضات زناشویی، به کارگیری راهبردهای خودمدیریتی و پیگیری فعالانه ی درمان بود و در نهایت دارای پیامدی با طیف همسازی با بیماری تا بهبودی نسبی داشت. دغدغه ی مشارکت کنندگان در زمینه ی"استیلای علایم بر ابعاد زندگی فردی و بین فردی"که شامل هفت زیرمفهوم بود، رخ می داد.
نتیجه اصلی این مطالعه ارایه تیوری«اداره ی علایم در جهت عادی سازی شرایط» می باشد. براساس این تیوری زنان در پاسخ به دغدغه ی خود، درجستجوی راهکارهای مقابله ای در زمینه های مختلف برآمده و سعی می کنند از طریق اداره ی علایم زندگی خود را عادی سازند
-
The Process of Professional Ethics Development in Midwifery Students: A Grounded Theory Study
Maryam Kabirian, Ehsan S. Gooshki,
Iranian Journal Of Nursing and Midwifery Research, May-Jun 2024 -
Effect of Acupressure on Anxiety in Infertile Women Undergoing in vitro Fertilization/Intra Cytoplasmic Insemination Treatments
T. Khadivzadeh, M. Hassanzadeh Bashtian*, Sh. Badiee Aval, H. Esmaily
Journal of Clinical Care and Skills, Autumn 2021