بررسی قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای برنامه های درسی مجازی آموزش عالی
هدف این مطالعه، بررسی فرصتها و تهدیدهای برنامه های درسی مجازی می باشد.
روش پژوهش:
این پژوهش از نوع کاربردی بوده در انجام این پژوهش به تناسب موضوع، رویکرد کیفی SWOT به کار رفته است.جامعه پژوهش مشتمل بر جمعی از متخصصان برنامه درسی؛ طراحان ، مدرسان برنامه های درسی مجازی و شرکت کنندگان این دوره ها (دانشجویان)بودند، که به روش نمونه گیری هدفمند تعداد 40 نفر از آنان انتخاب گردید. داده های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته گردآوری گردید.
یافته ها نشان داده است که مهمترین قوتها (تسهیل دسترسی به برنامه درسی، ارتقای فراگیرنده محوری در برنامه درسی، تحقق پژوهش محوری، بهبود کیفی و کارآمدی اساتید و ایجاد چالش و جذابیت در محیط یادگیری)، مهمترین ضعف ها (کاهش ارتباطات اجتماعی، چارچوب ضعیف عناصر، افزایش هزینه ها، کاهش اقتدار استاد، ضعف ارزشیابی و ارزشیابی ناعادلانه)، مهمترین فرصت ها (بسط دسترسی آموزشی، سرمایه گذاری در آموزش، به روزرسانی دانش، گسترش روابط علمی، نوآوری برنامه درسی و کاربردی نمودن آموزش) و مهمترین تهدیدها (کمرنگ شدن کارکردهای آموزش عالی، به چالش کشیدن اساتید، کاهش اهداف کارآمد، کاهش کیفیت محتوا، سطح شدن ارزشیابی و بدبینی به برنامه درسی مجازی بوده است.
هر چند برنامه های درسی مجازی به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای ضروری، در طراحی و اجرا با چالشهایی روبه رو شده است اما با اقدامات حرفه ای مسیولان آموزشی میتوان به نوعی ضعفها و چالشها را کمتر نمود.
فرصت ها ، تهدیدها ، قوت ها ، ضعف ها ، برنامه درسی مجازی
-
بررسی تاثیر آموزش اخلاقی با رویکرد اسلامی بر پرخاشگری پسران دارای اختلال سلوک
*
نشریه آیینه تربیت اخلاقی، پاییز و زمستان 1403 -
رویکرد کیفی به تبیین و تحلیل نوآوری برنامه های درسی هنری در آموزش ابتدایی
*
نشریه پژوهش و نوآوری در آموزش ابتدایی، بهار و تابستان 1402