ویژگی های نظام حقوقی رادیو و تلویزیون

نویسنده:
چکیده:
نظام حقوقی رادیو و تلویزیون، که پس از مطبوعات و ارتباطات دور، سومین نوع فناوری های ارتباطی به شمار می روند، براساس تجربه های مقررات گذاری کشورهای بزرگ غربی در طول دهه های دوم تا نهم قرن بیستم استوار شده است. در این نظام حقوقی جهت تاسیس فرستنده های رادیویی و تلویزیونی، پخش برنامه های سمعی و بصری، ضرورت دریافت اجازه نامه از نهادهای مستقل اداری دولتی، پیش بینی شده است. در توجیه این ضرورت به دلایل فنی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بسیاری استناد می شود.
به منظور تبیین ویژگی های این نظام حقوقی در مقاله حاضر ابتدا به شیوه اداره رادیو و تلویزیون در کشورهای مختلف جهان و ایران پس از جنگ جهانی دوم پرداخته شده است. این کشورها از نظر شیوه اداره به سه دسته: خصوصی، مختلط و دولتی قابل تقسیم اند. ایران با توجه ویژه به اداره مستقل امور رادیو و تلویزیون (اصل 175 قانون اساسی) در مقررات گذاری اصولی برای تامین استقلال مدیریت ارتباطات سمعی و بصری از لحاظ تاریخی بر بسیاری از کشورهای جهان حتی کشورهای غربی مانند فرانسه، تقدم یافته است. در ادامه ویژگی های حقوقی رادیو و تلویزیون؛ تجربه های حقوقی کشورهای بزرگ غربی چون ایالات متحده آمریکا، انگلیس و فرانسه در این زمینه مورد بحث قرار می گیرد. سپس با تاریخچه و ویژگی های دوره فعالیت مشترک رادیوهای خصوصی و دولتی، دوره فعالیت انحصاری رادیو و تلویزیون و عصر همزیستی رادیو و تلویزیون های عمومی و خصوصی آشنا می شویم.
زبان:
فارسی
در صفحه:
43
لینک کوتاه:
magiran.com/p268449 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!