سنتز سبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره برگ و ساقه گیاه اناریجه و بررسی سمیت آن بر روی سلول های سرطان پستان انسانی در شرایط آزمایشگاهی
فناوری نانو تاثیر به سزایی در درمان بیماری سرطان دارد. روش های ساخت نانوذرات به کمک مواد زیستی که به آن ها سنتز سبز می گویند به دلیل ارزان تر و غیر سمی بودن نسبت به سایر روش ها برای سنتز نانوذرات برتری دارند.
در این مطالعه، پس از تیمار محلول HAuCl4 با غلظت های مختلف عصاره ی آبی برگ و ساقه ی گیاه اناریجه با نام علمی Pimpinella affinis، نانوذرات طلا تشکیل شدند. برای مشخصه یابی نانوذرات طلای سنتز شده از طیف سنجی UV-Visible، دستگاه DLS، SEM و FTIR و همچنین از دستگاه GC/MS برای تعیین ترکیبات عصاره استفاده شد. آثار سمیت سلولی نانوذرات طلا و عصاره ی گیاهی با استفاده از رنگ سنجیMTT بر روی رده سلولی MCF-7 همراه با تیمارهای 24، 48 و 72 ساعت مورد بررسی قرار گرفت.
نانوذرات طلای سنتز شده با استفاده از غلظت 1 mg/ml از عصاره به عنوان غلظت بهینه در نظر گرفته شد که دارای میانگین اندازه 20 نانومتر و پتانسیل زتا 61- میلی ولت بودند. نانوذرات طلا دارای شکل کروی همراه با چندپراکندگی برابر 7/0 بودند و ترکیبات فنولی و کربوکسیلی و ترپن ها بیشترین نقش را در تشکیل و پایداری نانوذرات طلا ایفا نمودند. ترکیبات اساسی شناسایی شده در عصاره توسط روش GC/MS شامل ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و ترپن ها بود. در روش MTT، برتری سمیت سلولی نانوذرات طلا علیه سلول های MCF-7 نسبت به عصاره و زمان تیمار 48 ساعت، همراه با IC50 برابر با µg/ml 2/384 به دست آمد.
یافته های فوق نشان می دهد که استفاده از گیاه اناریجه در ساخت نانوذرات طلا می تواند برای درمان سرطان پستان موثر واقع شود.
پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.
اگر عضو مگیران هستید:
اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.