بررسی عوامل فرهنگی- اجتماعی موثر بر گرایش به پرخاشگری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

پژوهش کنونی با هدف بررسی عوامل فرهنگی- اجتماعی موثر بر گرایش به پرخاشگری انجام شده است. پرخاشگری، به رفتار کلامی و غیرکلامی گفته می شود که به قصد آسیب رسانیدن فیزیکی و روانی به دیگری صورت گیرد. امروزه پرخاشگری به یک مسئله اجتماعی حاد در همه سطوح اجتماعی تبدیل شده است.

روش

با توجه به آخرین سرشماری سال 1395، جامعه آماری این تحقیق 41.733 نفر برآورد شده است که از طریق فرمول کوکران تعداد 270 نفر به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و داده های این پژوهش به روش پیمایشی و از طریق پرسش نامه جمع آوری شده است. در چارچوب نظری پژوهش نیز از نظریات مرتبط مختلفی درباره متغیرهای مستقل و وابسته پژوهش استفاده شده است. تحلیل اطلاعات نیز از طریق آزمون های تحلیل واریانس، همبستگی و رگرسیون چندمتغیره و با استفاده از نرم افزار 16اس پی اس اس انجام شده است.

یافته ها

نتایج به دست آمده با تحقیقات انجام شده در جامعه های آماری داخل و خارج از کشور، نشان دهنده همخوانی قابل قبولی در نوع و میزان رابطه بین متغیرهای پژوهش است. بنابراین با استفاده از رگرسیون چندمتغیره که 65R=2 به دست آمد، مشخص شد که متغیرهای مستقل پژوهش یعنی پایگاه اجتماعی- اقتصادی، واپایش اجتماعی، احساس محرومیت نسبی و تعصب قومی به میزان 65 درصد از واریانس متغیر وابسته (گرایش به پرخاشگری) را تبیین کرده اند.

نتایج

براساس نتایج حاصل شده، متغیرهای مستقل به عنوان عوامل تاثیرگذار بر متغیر گرایش به پرخاشگری در جامعه مورد مطالعه، شناسایی شده است، بنابراین در زمینه برنامه ریزی هدفمند درراستای محدود کردن تاثیرت منفی و غیرایجابی این پدیده مضر در سطح جامعه، توجه سریع و همه جانبه ای توسط دستگاه های مرتبط را می طلبد.

زبان:
فارسی
صفحات:
33 تا 58
لینک کوتاه:
magiran.com/p2713559 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!