تبیین الگوی ارتقا منزلت اجتماعی پلیس جمهوری اسلامی ایران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
یکی از نیازهای سطح بالای انسان، نیاز به احترام و داشتن منزلت است. دستیابی به منزلت و دریافت احترام از طرف دیگران بر جنبه های انگیزشی و عملکردی افراد اثرگذار است و از منظر سازمانی، یکی از ابعاد رضایت شغلی، پرستیژ یا منزلت کارکنان است و ضعف آن موجب کاهش رضایت شغلی و سایر مشکلات سازمانی می شود. این مطالعه به منظور مطالعه ارائه الگوی ارتقا منزلت اجتماعی پلیس جمهوری اسلامی ایران، انجام شد.
روش
در این پژوهش از رویکرد کیفی و روش نظریه زمینه ای (گرندد تئوری) مبتنی بر الگوی استراوس و کوربین برای دستیابی به اهداف پژوهش استفاده شد. در این مطالعه با 17 متخصص، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد و نتایج براساس روش شناسه گذاری استراوس و کوربین (2008)، تحلیل شد.
یافته ها
نتایج مصاحبه ها بیانگر 10 مقوله اصلی، 109 زیرمقوله و 41 مفهوم اولیه بود. مقولات اصلی شامل صیانت از پلیس، بازنمایی رسانه ای مطلوب، ارتقا کارآمدی در کاهش جرائم و تامین امنیت، انگیزش و رفاه کارکنان، تجهیزات و هوشمندسازی، حرفه ای گری، رهبری در حوزه اجتماعی، مقبولیت اجتماعی، رضایت شغلی و منزلت اجتماعی ارتقا یافته، است. مفهوم محوری به دست آمده در این پژوهش، حرفه ای گری بود. درنهایت الگوواره ارتقا منزلت اجتماعی پلیس جمهوری اسلامی ایران به صورت شماتیک به دست آمد.
نتایج
نتایج این پژوهش نشان می دهد منزلت اجتماعی پلیس از برهم کنش مولفه ها و متغیرهای فراوانی حاصل می شود و در خلا یا با روش تک عاملی، امکان دستیابی به آن وجود ندارد. این پژوهش نشان داد در کنار تغییر در فرهنگ و شیوه ارائه خدمت سازمانی، باید به تعاملات اجتماعی متقابل پلیس و بازنمایی رسانه ای پلیس توجه شود. درنهایت توجه به خانواده کارکنان پلیس، موضوع مهم دیگری است که درنهایت معما را تکمیل می کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
89 تا 116
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2713561 
سامانه نویسندگان
  • دکتر فریبا شایگان
    نویسنده مسئول (1)
    دکتر فریبا شایگان
    استاد علوم اجتماعی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)