طراحی و تعیین اثربخشی مدل روانشناسی اخلاقی بر خویشتن نگری و رفتار اخلاقی در بین دانش آموزان قلدر
مطالعه حاضر با هدف طراحی مدل روانشناسی اخلاقی و تعیین اثربخشی آن بر خویشتن نگری و رفتار اخلاقی دربین دانش آموزان قلدر دوره دوم متوسطه شهر تبریز انجام شد.
پژوهش حاضر از روش اکتشافی متوالی بود که در دو مرجله انجام شد. در بخش کیفی با هدف شناسایی ابعاد و شاخص های اخلاقی موثر بر قلدری، از روش فراترکیب استفاده گردید که در آن با استفاده از روش هفت مرحله ای سندلوسکی و بارسو و با بررسی در منابع اطلاعاتی و مقالات علمی ده سال اخیر 56 منبع برای تجزیه و تحلیل نهایی انتخاب شد. دربخش کمی به منظور اعتبار سنجی ابعاد و شاخص ها از منظر خبرگان از روش دلفی فازی استفاده شد. در این بخش شاخص ها و ابعاد در اختیار 12 خبره قرار گرفت.
بر اساس یافته های این تحقیق مدل روانشناسی اخلاقی در 5 بعد (عوامل روانشناختی اخلاقی فردی، عوامل روانشناختی اخلاقی مرتبط با همسالا، عوامل روانشناختی اخلاقی مرتبط با والدین، عوامل روانشناختی اخلاقی مرتبط با مدرسه و عوامل روانشناختی اخلاقی مرتبط به محل زندگی) و 20 شاخص شناسایی شد که در بخش دلفی توسط 12 خبره مورد تایید قرار گرفت و در نهایت مدل تحقیق ارائه شد.
از این نتایج می توان نتیجه گرفت این تحقیق میتواند مدلی در حوزه مشاوره روانشناسی اخلاقی به روانشناسان ارائه دهد.
-
Investigation of the Effect of Transcranial Direct Current Stimulation on Inhibitory Control Deficits and Tendency Toward Stimulant Substance Use in Students
Babak Sasani, *, Hossein Ebrahimi Moghadam, Seyyed Davoud Hoseini Nasab
Journal of adolescent and youth psychological studies, Feb 2025 -
مقایسه ارضای نیازهای بنیادین روان شناختی، سازگاری اجتماعی و کیفیت دوستی در دانش آموزان تیزهوش و عادی
، امیر یکانی زاد*، سیده شکوفه میرباقری
نشریه پژوهش های روان شناسی اجتماعی، بهار 1404 -
اثربخشی برنامه شفقت به خود ذهن آگاهانه بر تحمل آشفتگی، ابراز هیجانی و انعطاف پذیری روانشناختی در افراد با اختلال اضطراب اجتماعی
سارا سعیدی نیا*،
نشریه روانشناسی نوین، -
ساخت و تعیین ویژگی های روان سنجی پرسش نامه تاب آوری تحصیلی (فرم والدین) دانش آموزان کلاس یکم دبستان
محسن بابائی سنگلجی، *، زینب خانجانی
فصلنامه سلامت روان کودک، زمستان 1403