اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر باورهای هوشی و حافظه کاری در دانش آموزان دختر
پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش درمان شناختی رفتاری بر باورهای هوشی و حافظه کاری دانش آموزان دختر ابتدایی انجام شد.
جامعه مورد مطالعه عبارت است از کلیه دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهر تهران. روش نمونه گیری پژوهش حاضر روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای بود. حجم نمونه حاضر به استناد پژوهشهای پیشین انتخاب شد. در پژوهش حاضر از بسته آموزش مهارت های شناختی- رفتاری و دو پرسشنامه باورهای هوشی و حافظه کاری استفاده شد.
نتایج نشان داد که نمرات پس آزمون حافظه کاری در گروه آزمایش و کنترل با حذف اثر نمرات پیش آزمون به طور معناداری با هم متفاوت بودند و میزان تاثیر آموزش مهارت های شناختی رفتاری بر افزایش حافظه کاری و باورهای هوشی بود. سایر نتایج نشان داد تفاوت میانگین های تعدیل شده باورهای هوشی دو گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون از نظر آماری معنادار بود میزان تفاوت نمرات گروه آزمایش و کنترل یا اندازه تاثیر روش آموزشی نیز بود .
آموزش مهارت های شناختی- رفتاری به دانش آموزان دختر کمک می کند تا باورهای هوشی فرد از حوزه ذاتی به حوزه افزایشی منتقل شود و افراد با افزایش باورهای مثبت می توانند ظرفیت حافظه کاری خود را افزایش دهند.