بررسی وجود سندرم دزدی شریانی در یک بیمار: گزارش موردی
دسترسی به گردش خون بیمار برای انجام همودیالیز ممکن است به صورت موقت و یا دائمی باشد. با این وجود، دسترسی عروقی به شریانی وریدی با ریسک بروز سندرم سرقت مرتبط با دیالیز (DASS) همراه است که عوارضی نظیر از دست دادن بافت یا اندام و افزایش مرگ و میر را به همراه دارد. در این مطالعه یک بیمار مشکوک به سندروم دزدی شریانی معرفی می گردد.
معرفی بیمار:
بیمار مرد 49 ساله، دارای فیستول شریانی وریدی بین شریان رادیال و ورید سفالیک در دیستال ساعد دست راست بود. از حدود یک ماه پیش بیمار در هنگام همودیالیز دچار کرامپ و درد در دست می شده است. بیمار در زمان مراجعه دچار تورم، سردی و بی حسی در نوک انگشتان بوده و به توصیه متخصص برای بررسی های تکمیلی به بخش بررسی های غیر تهاجمی بیمارستان مراجعه کرده بود. در سونو داپلری که مریض انجام داده بود جریان خون فیستول 2205 میلی لیتر در دقیقه گزارش شده که بیش از حد نرمال است. فشار انگشتان در حالتی که فشار بر فیستول اعمال می شد بیشتر از حالتی بود که فشاری بر فیستول اعمال نمی شد. در الکترومیوگرافی انجام شده، هدایت عصبی غیر طبیعی عصب مدین راست گزارش شده است. درد و ضعف و خواب رفتگی دست راست، آتروفی پاتولوژیک عضلانی نداشته و قدرت عضلات خوب است.
نتیجه گیری:
در نهایت با وجود اینکه تست های تشخیصی صورت گرفته به نفع سندرم استیل بود اما با نظر متخصص و نتیجه تست های الکترودیگنوزیس و همچنین با نظر به اینکه میزان اشباع اکسیژن مویرگی بیمار در محدوده طبیعی(96 تا 99درصد) قرار داشت تشخیص نهایی بیمار سندرم تونل کارپال (CTS) گذاشته شده و بیمار جراحی شد. بعد از جراحی علائم بیمار نظیر کرامپ در حین همودیالیز، تورم، سردی و بی حسی در نوک انگشتان برطرف شده است.