ارتباط مشاغل مختلف با عوامل خطرزای قلبی - عروقی

پیام:
چکیده:
مقدمه و هدف
در ایران مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه، بیماری های قلبی – عروقی اولین علت مرگ و میر شناخته شده است. سر و صدای محل کار و شیفتی بودن کار از جمله عواملی هستند که باعث افزایش بعضی از این بیماری ها می شوند، لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط مشاغل مختلف با عوامل خطرزای قلبی – عروقی انجام گردید.
مواد و روش ها
این مطالعه توصیفی – تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 4872 مرد و زن به تعداد مساوی از هر دو جنس بالای 19 سال طی سالهای 80-1379 انجام شد که به صورت کاملا تصادفی از خوشه های شهر اصفهان انتخاب شده اند. جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در مورد خصوصیات آنتروپومتریک عوامل خطرزای قلبی – عروقی برای تمام این افراد پرسشنامه تکمیل شده و آزمایش های کلینیکی برای تعیین وضعیت فاکتورهای مختلف خون انجام شد. مردان بر اساس سر و صدای محل کار، شیفتی بودن یا نبودن کار و زنان از نظر شاغل یا خانه دار بودن تقسیم بندی شدند. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS و آزمون آماری مجذور کای و تی دانشجویی مستقل تحلیل گردید.
یافته ها
نتایج این مطالعه نشان داد که در افراد با مشاغل پر سر و صدا شیوع هیپرتری گلیسریدمی و فشارخون بالا دیده شده است (P<0.05)، ولی در سایر عوامل خطرزا تفاوت معنی داری مشاهده نشده است. همچنین در افراد با مشاغل شیفتی شیوع هیپرتری گلیسریدمی و چاقی دیده شده است (P<0.05)، ولی در سایر عوامل خطرزا تفاوت معنی داری وجود نداشت. در زنان خانه دار، اندازه دور کمر (چاقی مرکزی)، تری گلیسرید، کلسترول، کلسترول – لیپوپروتئین با دانسیته پایین، قند دو ساعته، پرفشاری خون و فشارخون سیستول و همچنین شیوع چاقی، هیپرتری گلیسریدمی، هیپرکلسترولمی، کلسترول – لیپوپروتئین با دانسیته پایین و فشار خون بالا به طور معنی داری بالاتر از زنان شاغل می باشد (P<0.05).
نتیجه گیری
بنابراین با توجه به نتایج این بررسی می توان گفت فراوانی شیوع هیپرتری گلیسریدمی و پرفشاری خون در مشاغل با سر و صدای بالا بیشتر از مشاغل دیگر بود و همچنین شیوع هیپرتری گلیسریدمی و چاقی در مشاغل شیفتی بیشتر از مشاغل غیر شیفتی مشاهده شد. اکثر عوامل خطرزای بیماری های قلبی – عروقی در زنان خانه دار بالاتر از زنان شاغل بود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
59
لینک کوتاه:
magiran.com/p313088 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!