بررسی آزمایشگاهی امکان ادامه ی حیات و رشد باکتری اینتروکوکوس فیکالیس (Enterococeus Faecalis) به دنبال پر کردن کانال های عفونی دندان با و یا بدون استفاده از هیدروکسید کلسیم

پیام:
چکیده:
بیان مساله: هدف اصلی درمان های اندو از میان بردن کامل باکتری ها از درون کانال است. بررسی ها بیانگر ناتوانایی مراحل آماده سازی کانال در از میان بردن کامل این باکتری ها از کانال است. پر کردن کانال با محدود ساختن باکتری ها در کانال و نبود امکان تغذیه ی آنها می تواند به از میان بردن کامل آنها منجر گردد. از سویی، استفاده از هیدروکسید کلسیم پیش از پر کردن کانال، می تواند به از میان رفتن این باکتری ها کمک کند.
هدف
هدف از انجام این پژوهش، بررسی آزمایشگاهی امکان حیات باکتری اینتروکوکوس فیکالیس به دنبال پر کردن کانال به همراه و یا بی استفاده از هیدروکسید کلسیم، به عنوان یک داروی درون کانال است.
مواد و
روش
بررسی کنونی یک بررسی تجربی است و شمار 50 دندان تک کانال انسان انتخاب شدند، به گونه ای، که ریشه ی آنها بدون خمیدگی زیاد باشد. پس از قطع تاج دندان، پاکسازی و شکل دهی کانال ریشه ها، نمونه ها استریل شدند و به مدت پنج روز به باکتری اینتروکوکوس فیکالیس آلوده گردیدند. سپس، درون کانال 20 عدد از دندان ها (گروه آزمایش نخست) به مدت یک هفته کلسیم هیدروکساید قرار گرفت و به مدت یک هفته، به وسیله ی گوتاپرکا و سیلر ZOE پر شدند. گروه آزمایش دوم (20 نمونه)، تنها دو هفته به وسیله ی گوتاپرکا و سیلر ZOE پر شدند. (شمار پنج نمونه، به عنوان گروه شاهد مثبت، که به باکتری آلوده شدند، اما درون کانال آنها چیزی قرار نگرفت و شمار پنج نمونه، به عنوان گروه شاهد منفی، که پس از استریل کردن بدون آلوده شدن پر شدند نیز، در بررسی حضور داشتند). همه ی نمونه ها در مدت دو هفته در رطوبت 100 درصد نگهداری شدند. سپس، یک سوم تاج و یک سوم اپیکال ریشه ها قطع گردید و از یک سوم میانی نمونه گیری (دو میلی گرم تراشه ی عاجی) و بر روی محیط کشت، کشت داده شد. نتایج به دست آمده از کشت ها ثبت شده و با آزمون آماری مجذور کای با یکدیگر مقایسه گردیدند.
یافته ها
همه ی نمونه ها در گروه شاهد مثبت، کشت مثبت و همه ی نمونه ها در گروه شاهد منفی کشت منفی داشتند. در گروه های آزمایش، در گروه آزمایش نخست، هیچ یک از نمونه ها کشت مثبت نداشتند و در گروه آزمایش دوم، تنها یک نمونه دارای کشت مثبت بود.
نتیجه گیری
در شرایط این بررسی نشان داده شد، که تفاوت آماری معنا دار میان گروهی که پیش از پر کردن کانال با گوتاپرکا و سیلر ZOE، درون کانال آن کلسیم هیدروکساید قرار گرفته بود و گروهی، که تنها با گوتاپرکا و سیلر ZOE پر شده بودند، از نظر از میان بردن باکتری اینتروکوکوس فیکالیس وجود ندارد (آزمون آماری مجذور کای) (05/0p<).
زبان:
فارسی
در صفحه:
120
لینک کوتاه:
magiran.com/p318038 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!