مقایسه ی میزان نارسایی های تکاملی مینا در دندان های شیری کودکان با پیشینه ی وزن کم و وزن طبیعی در زمان تولد

پیام:
چکیده:
بیان مساله: نوزادان با وزن کم به هنگام تولد، آمادگی استرس های متابولیک گوناگون داشته و شیوع ناهنجاری های دهانی- دندانی درآنها بیشتر از نوزادان طبیعی است. عواملی مانند بیماری های سوخت و سازی، کمبود اکسیژن، یرقان نوزادی بلندمدت، کمبودهای تغذیه ای و کاهش میزان کلسیم سرمی، به عنوان علل نارسایی مینایی در نوزادان با وزن کم بیان شده است. ایجاد نارسایی های مینایی باعث تغییراتی در دندان های شیری می گردد، که می تواند پیامدهایی، چون مشکلات زیبایی، پوسیدگی دندان و مشکلات دندانی- صورتی را در پی داشته باشد.
هدف
هدف از بررسی کنونی، مقایسه ی میزان نارسایی تکاملی مینا در دندان های شیری کودکان با پیشینه ی وزن کم به هنگام تولد با کودکان با پیشینه ی وزن طبیعی به هنگام تولد بود.
مواد و
روش
پژوهش کنونی یک بررسی گذشته نگر از گونه ی علی- مقایسه ای(Expose-Fact) است. گروه مورد بررسی، شامل 181 نفر (95 دختر و 86 پسر) سه تا پنج ساله بود. برای گردآوری داده ها، از پرونده ی تولد نوزادان استفاده گردید و با تنظیم پرسشنامه ای، مشخصات فردی بیمار، زمان و وزن کودک به هنگام تولد و نیز، نتایج معاینه های بالینی با استفاده از شاخص اصلاح نارسایی تکاملی مینا ثبت گردید. پس از گردآوری داده ها، با استفاده از نرم افزارSpss نسخه ی 13 واکاوی انجام شد. آزمون آماری کاپا (Kappa) برای واکاوی اعتبار میان دو معاینه کننده و نرم افزار Mini Tab تحت آزمون نسبت دو نمونه ای برای واکاوی آماری ارتباط داده ها، استفاده گردید.
یافته ها
میزان نارسایی مینایی درکودکان زاده شده با وزن کم (کمتر از2500 گرم) به هنگام تولد نسبت به کودکان طبیعی بیشتر بود (05/0>p). اختلاف میزان هیپوپلازی و هیپوکلسیفیکاسیون در میان دو جنس (دختر و پسر) با وزن کم به هنگام تولد و نیز، با وزن طبیعی به هنگام تولد معنادار نبود (05/0
نتیجه گیری
نتایج بررسی کنونی بدون در نظر گیری سبب شناختی بیماری نشان دهنده ی میزان بالای نارسایی های مینایی درکودکان زاده شده با وزن کمتر از 2500 گرم نسبت به کودکان با وزن طبیعی زمان تولد است، ولی به پژوهش های بیشتر برای بررسی پیوند نارسایی های دندانی و عوامل سبب ساز گوناگون و وزن کم به هنگام تولد نیاز هست.
زبان:
فارسی
در صفحه:
50
لینک کوتاه:
magiran.com/p476031 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!