درآمدی بر جایگاه وبلاگ های مهدوی

پیام:
چکیده:

در جهان رو به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات، وبلاگ و وبلاگ نویسی افق روشنی را فراسوی خود دارد و هر روز بر میزان استفاده از این ابزار کارامد اینترنتی افزوده می شود. در این میان، وبلاگ های مذهبی از نظر کمیت و کیفیت رشد فزاینده ای داشته اند و مطالب و محتوای ارزنده ای را در معرض استفاده کاربران و علاقه مندان به موضوعات مذهبی و اعتقادی قرار داده اند. در بین وبلاگ های مذهبی نیز وبلاگ های مربوط به امام زمان(عج) و عصر آخر الزمان، بسیار قابل توجه می باشند و همواره شاهد استقبال چشمگیر کاربران از این گونه وبلاگ ها هستیم؛ چنان که محبت و معرفت جوانان این مرز و بوم نسبت به ساحت مقدس حضرات معصومین(ع)، به ویژه حضرت ولی عصر، امام زمان(عج)، باعث شکل گیری فردی و یا گروهی این گونه وبلاگ ها شده است و صد البته اینترنت بهترین فضای موجود برای ترویج و توسعه فرهنگ غنی مهدویت به شمار می رود. گفتنی است که محتوای معمول وبلاگ های مهدویت، اعتقادی، تحلیلی، روایی و ادبی است.
بر همگان مبرهن است که انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(س) و ادامه همان خط روشن و مبارک به رهبری های فرزانه و حکیمانه مقام عظمای ولایت، حضرت آیت الله خامنه ای – مد ظله العالی – نقش بسزایی در شکل گیری و توسعه این گونه فعالیت های مذهبی در گستره جامعه داشته و دارد و بحمد الله تا کنون نیز مسیرهای امیدبخشی را فراسوی شیفتگان به انقلاب و ولایت گسترده است.
به هر حال، اگر مفاهیم دینی و موضوعات اعتقادی بخواهد در اینترنت جای خود را به شایستگی باز کند و به گونه ای منطقی و علمی توسعه و ترویج یابد، باید از ویژگی های فنی و نکات شکلی و محتوایی لازم برخوردار باشد. در این نوشتار، سعی نموده ایم تا ضمن بررسی کلی وبلاگ های مربوط به مهدویت، ویژگی های بارز آن ها را بکاویم و بایسته های یک وبلاگ مهدوی را یادآور شویم و در آخر نیز به ذکر چند نکته مهم و پیشنهاد راهگشا بپردازیم.
بدیهی است که توجه به مطالب و راهکارهای ارائه شده در این مقاله، کمک شایانی به نهادینه سازی عرصه وبلاگ نویسی در حوزه مباحث دینی، خاصه مقوله مهدویت و انتظار خواهد نمود و حرکت در این مسیر مبارک را سامان دهی کرده و خصایص یک وبلاگ نمونه مهدوی را نشان می دهد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
54
لینک کوتاه:
magiran.com/p479368 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!