تاثیر مداخلات روان پزشکی در میزان افسردگی زوج های نابارور مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولی عصر (عج)

پیام:
چکیده:
مقدمه
پدیده ناباروری خصوصا جنبه های روانی- اجتماعی آن ازاهمیت زیادی برخوردار است و تشخیص چگونگی ارتباط این پدیده و عوامل فوق، تاثیری عمیق در بهبود کیفیت زندگی خواهد داشت. پژوهش حاضر شیوع و شدت افسردگی و تاثیر مداخلات روان پزشکی در میزان افسردگی زوجین نابارورمراجعه کننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولی عصر(عج) را بررسی می نماید.
روش کار
این مطالعه در دو مرحله انجام گرفت، در مرحله اول با روش مقطعی 638 نفر بررسی شدند و در مرحله دوم از میان 140 زوج داوطلب 70 زوج در گروه مداخله ای و 70 زوج در گروه کنترل قرار گرفته و گروه مداخله ای به مدت 6 ماه با داروی فلوکستین بر اساس شدت بیماری و درمان های شناختی- رفتاری و روان درمانی حمایتی، تحت درمان قرار گرفتند. ابزارهای به کار برده شده شامل آزمون افسردگی بک (BDI)، مقیاس درجه بندی سازگاری مجدد اجتماعی(هولمز- ریهی) وپرسش نامه دموگرافیک- اجتماعی بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی، آزمون تی زوج، کای دو، رگرسیون لجستیک انجام گرفت.
یافته ها
در این بررسی 48% زنان و 8/23% مردان اختلال افسردگی داشتند، شیوع افسردگی در زنان دو برابر مردان بود. فراوانی افسردگی در طبقه تحصیلی ابتدایی، زنان خانه دار، گروه سنی 25 -19 سال، فرزندان وسط خانواده، افراد با استرس(خصوصا استرس شدید)، در افراد با مکانیزم واکنش هیجانی و در گروه با نگرش تولید نسل به ازدواج بیشتر مشاهده شد واین ارتباطات از لحاظ آماری معنادار بود (0001/0 p<). نتایج به طور کلی نشان داد که در گروه درمان یافته در مقایسه با گروه کنترل، میانگین نمره بک از 7/18 (7/9 SD=) به 7/10 (8/5 SD=) کاهش یافته است که این مطلب بیانگر اثر قابل توجه درمان های روان پزشکی(دارویی- روان درمانی) در کاهش علائم افسردگی می باشد (0001/0 p<). درمان های روان پزشکی(دارویی- روان درمانی) بیشترین تاثیر را در گروه های زنان، دامنه سنی 25 -19 سال، زنان خانه دار، طبقه تحصیلی ابتدایی، طبقه اقتصادی پایین و در گروه با نگرش شانس (اسناد بیرونی) داشته است و این ارتباطات از لحاظ آماری معنادار بود (0001/0 p<).
نتیجه گیری
با توجه به فراوانی افسردگی در زوجین نابارور و موثر بودن مداخله روانی که در این مطالعه اثر آن معنادار بود باید توجه جدی به درمان این گروه بیماران صورت گیرد. بدون شک این امر به سلامت روان و همچنین بهبود کیفیت زندگی آنها منجر خواهد شد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
17
لینک کوتاه:
magiran.com/p521555 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!