مقایسه دریافت مواد مغذی در بیماران اسکیزوفرنیک مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی تهران و افراد غیر مبتلا در گروه سنی 55-15 سال

چکیده:
سابقه و هدف
بیماران اسکیزو فرنیک معمولا روش زندگی درستی نداشته ودر مورد تغذیه صحیح آگاهی ندارند. این مطالعه جهت بررسی دریافت مواد مغذی بیماران اسکیزو فرنیک مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی تهران و مقایسه آن با دریافت غذایی افراد غیر مبتلا در سال 1382 در بیمارستان آیت الله طالقانی تهران انجام گرفت.
مواد وروش ها
در این مطالعه مورد- شاهدی 60 بیمار اسکیزوفرنیک مزمن (21زن و 39مرد) با محدوده سنی (55-15) از بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی تهران به روش تصادفی تدریجی به عنوان گروه مورد و 60 فرد غیر مبتلا از بین کارکنان این بیمارستان که از نظر سن وجنس با گروه مورد همسان سازی شدند به عنوان گروه شاهد انتخاب گردیدند. در هر دو گروه معیارهای خروج از مطالعه عبارتند از: اعتیاد به الکل ومواد مخدر، گیاهخواری، بارداری، شیر دهی، وجود بیماری قلبی، د یابت، هیپرتیروئیدی و بیماری های دستگاه گوارش(زخم معده،روده،اسپرو...). در حین مطالعه،اطلاعات مربوط به سن، شغل، سطح تحصیلات، مدت بیماری، درآمد سرانه ماهیانه و داروهای مصرفی با استفاده از پرسشنامه عمومی به دست آمد. سپس قد و وزن ونمایه توده بدن محاسبه گردید. داده های لازم در زمینه در یافت های غذایی با استفاده از پرسشنامه24 ساعت یاد آمد خوراک برای 1 روز ثبت گردید. آزمون t، من ویتنی وکای دو برای مقایسه متغیرها و جهت تعیین همبستگی متغیرها به ترتیب از آزمون کای دو و ضریب همبستگی پیر سون استفاده گردید.
یافته ها
میانگین انحراف معیار نمایه توده بدن در گروه مورد وشاهد به ترتیب (4./4+26/24)و(85/4+38/25)بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دارنبود..میانگین دریافت روزانه انرژی،پروتئین،کربو هیدرات، فیبر، اسید فولیک و ویتامین 12 B در گروه شاهد به طور معنی داری بیش از گروه مورد بود. در گروه مورد 50%افراد کمتر از 75%مقدارتوصیه شده برای ویتامین 12 B دریافت داشتند در حالیکه این نسبت در گروه شاهد7/26%بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود(009/0= P). آنالیز همبستگی بین انرژی دریافتی روزانه با متغیرهای درآمد سرانه،شغل، سطح تحصیلات و مدت بیماری نشان داد که تنها همبستگی معکوس و معنی داری بین انرژی دریافتی روزانه با میزان دآمد سرانه ماهیانه در گروه شاهد وجود دارد(13%= P و318/0= r).
نتیجه گیری
یافته های این بررسی نشان دادکه در بیمار اسکیزوفرنیک مورد مطالعه،کمبود انرژی،پروتئین وبعضی از ویتامین هاوجود دارد.بنابراین توجه به وضعیت تغذیه ای این بیماران،،موزش الگوی صحیح تغذیه به بیماران و خانواده آنها ضروری به نظر می رسد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
427
لینک کوتاه:
magiran.com/p523868 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!