مقایسه سطح سرمی هموسیستئین در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و طبیعی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف

خانم های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارای عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی به خصوص افزایش لیپوپروتئینها، فشار خون و هیپرانسولینمی می باشند. افزایش هموسیستئین نیز ممکن است زمینه ساز ایجاد بیماری قلبی عروقی در این افراد شود. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه سطح سرمی هموسیستئین در زنان ایرانی مبتلا و غیر مبتلا به PCOS انجام شد.

روش بررسی

در این مطالعه مورد شاهدی، 52 خانم 35-20 ساله مراجعه کننده به درمانگاه های ناباروری و زنان بیمارستان ولیعصر (عج) با معیارهای تشخیصی PCOS (معیار رتردام) به عنوان گروه مورد و 104 خانم 35-20 ساله غیر مبتلا به PCOS، فاقد بیماری کلیوی و دیابت، به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. برای اندازه گیری سطح هموسیستئین و برخی پارامترهای متابولیکی و آندوکرینی، نمونه خون ناشتا در روز دوم تا پنجم سیکل قاعدگی دریافت شد و میزان هموسیستئین، انسولین، اسید فولیک، تری گلیسرید، کلسترول و انواع لیپوپروتئینها در دو گروه اندازه گیری شد. روش آماری Shapiro-Wilks برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیر اصلی (هموسیستئین) و آزمون t برای مقایسه متغیرهای کمی در دو گروه به کار رفت. همبستگی ساده نیز به منظور بررسی ارتباط هموسیستئین و دیگر متغیرهای بیوشیمیایی در هر کدام از دو گروه استفاده شد و برای حذف اثر مخدوش کنندگی BMI و سن، از همبستگی جزئی استفاده گردید. همچنین از رگرسیون چندگانه پس از حذف مخدوش کننده ها، برای بررسی رابطه متغیر لگاریتم طبیعی هموسیستئین و فولات استفاده شد. 05/0p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

نتایج

سطح سرمی انسولین و فولات در گروه PCOS (به ترتیب IU/ml45/762/16 و ng/ml37/448/7) به طور معنی داری بالاتر از زنان گروه کنترل (به ترتیب IU/ml23/404/12 و ng/ml15/343/5) بود (001/0p<). سطح سرمی تری گلیسیرید در گروه PCOS (mg/dl02/7362/116) به طور معنی داری بالاتر از زنان سالم (mg/dl29/5000/88) بود (01/0p=). میانگین هموسیستئین در گروه PCOS، mol/L553/4±21/12و در گروه زنان سالم mol/L307/4±68/13 به دست آمد که اختلاف مذکور از نظر آماری معنی داری نبود (057/0p=). در بررسی رگرسیون چندگانه، تغییرات لگاریتم نپرین هموسیستئین بیشتر تحت تاثیر تغییرات فولات و FBS بود

نتیجه گیری

هموسیستئین در بیمارانPCOS با میزان اسید فولیک ارتباط مستقیم دارد؛ لذا با تجویز مناسب اسید فولیک، می توان در کاهش سطح هموسیستیئن و کنترل عوارض قلبی عروقی منسوب به آن اقدام نمود.

زبان:
فارسی
در صفحه:
335
لینک کوتاه:
magiran.com/p593327 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!