بررسی وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته بهداشت محیط سراسر کشور طی سال های 82-75

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
تربیت نیروهای متخصص، ایجاد اشتغال و استفاده از خدمات آنان در زمره مشغولیت های مهم هر سیستم مدیریتی است. بدیهی است هنگامی که کسب مهارت و ایجاد تخصص های مختلف با نیازهای جامعه هماهنگ باشد از هدر رفتن منابع مالی و ایجاد روحیه ناامیدی در قشر جوان و فرهیخته جامعه که به عنوان سرمایه های توانمند و منابع انسانی مطرح جلوگیری می گردد. سالانه دانشگاه های کشور پذیرای تعدادی از جوانان برای ادامه تحصیل در رشته بهداشت محیط می باشند. این پذیرش طی سال های قبل از 75 و بعد از آن روند رو به تزایدی داشته است. به ترتیبی که هم اکنون موضوع جذب این دانش آموختگان در بازار کار به عنوان یکی از معضلات این بخش، خودنمایی می کند. به منظور آگاهی از وضعیت اشتغال دانش آموختگان مقاطع مختلف رشته بهداشت محیط کشور و بررسی ابعاد مختلف آن با هدف ارائه راه کارهایی برای برنامه ریزی درازمدت، بررسی همه جانبه ای در مورد وضعیت شغلی دانش آموختگان این رشته در فاصله زمانی سال 75 تا 82 به عمل آمد.
مواد و روش ها
برای این منظور از مجموع 7315 نفر دانش آموخته مقطع کاردانی، 3382 نفر دانش آموخته مقطع کارشناسی و 136 نفر دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد در فاصله زمانی مورد مطالعه بر اساس روش های آماری به ترتیب 576 نفر کاردان، 367 نفر کارشناس و 39 نفر کارشناس ارشد انتخاب شدند و با توزیع پرسشنامه به عنوان ابزار جمع آوری داده ها و تکمیل آن نسبت به تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS اقدام گردید.
یافته ها
نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که درصد عمده ای از دانش آموختگان مقطع کاردانی (6/64 درصد) و7/42 درصد از دانش آموختگان مقطع کارشناسی لغایت خرداد سال 82 بی کار می باشند. درصد بی کاری در بین دانش آموختگان کارشناسی ارشد رشته بهداشت محیط به مراتب کمتر و به 7/3 درصد می رسد. ضمنا در مقاطع کاردانی و کارشناسی بیشترین درصد بی کاری سهم خانم ها و در مقطع کارشناسی ارشد مربوط به آقایان می باشد.
نتیجه گیری
بررسی ها نشان می دهند که تعداد قابل ملاحظه ای از دانش آموختگان مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته بهداشت محیط شاغل نیستند. به منظور حل مشکل، پیشنهاد می شود ضمن کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو تا حد نیاز، در مورد اجتناب از پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی به طور مقطعی و تاسیس رشته کارشناسی پیوسته رشته بهداشت محیط اقدام نموده و با بالا بردن درجه مهارت و سطح علمی دانشجویان این رشته از طریق بازنگری در برنامه های درسی مصوب، آموزش مهارت های کارآفرینی در جهت یافتن بازار کار و خدمات جدید و ابداع شیوه های نوین، زمینه های لازم برای اشتغال دانش آموختگان این رشته فراهم گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
33
لینک کوتاه:
magiran.com/p646402 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!