تدوین آزمونی برای تعیین سطح مهارت شنوایی(کشف تا درک) افراد مبتلا به کم شنوایی ملایم تا عمیق(5 تا 20 سال) مجتمع باغچه بان شماره 18 کرج تهران

چکیده:
امروزه می دانیم که انجام ادیومتری تن خالص تنها اطلاعاتی در مورد میزان و نوع کاهش شنوایی در اختیار ما قرار می دهد در نتیجه این سوال مطرح می شود که چگونه یک فرد از شنوایی برای درک گفتار استفاده می کند و ضرورت استفاده از آزمون های درک شنوایی چیست؟ هدف از این مطالعه تهیه و ارزیابی آزمونی برای تعیین سطح مهارت شنوایی افراد مبتلا به کاهش شنوایی ملایم تا عمیق در رده سنی 20-5 سال بوده است. پژوهش حاضر که یک مطالعه توسعه ای می باشد، در 2 مرحله صورت گرفت. مرحله نخست شامل تهیه مواد آزمونی و مرحله دوم شامل ارزیابی آن ها بوده است. در ابتدا جهت طراحی مواد آزمونی، معیارهای سازندگان اصلی آزمون APT/H (Auditory Perception Test for the Hearing Impaired) در نظر گرفته شد بدین ترتیب که با حفظ الگوی اصلی مواد آزمونی، این مواد متناسب با دستور زبان و آواهای زبان فارسی و نیز متناسب با سطح واژگان افراد مبتلا به کاهش شنوایی ملایم تا عمیق و با حفظ ویژگی تصویرپذیر بودن آن ها تهیه گردید. پس از آن جهت بررسی روایی محتوا، مواد آزمونی در اختیار 5 نفر از شنوایی شناسان توان بخشی شنوایی قرار گرفت. در مرحله بعد، مواد آزمونی روی 60 دانش آموز مبتلا به کاهش شنوایی ملایم تا عمیق و در 3 مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در باغچه بان شماره 18 کرج اجرا شد سپس روایی ساختار(Constract Validity)، روایی معیار(Criterion Validity) و پایایی(Reliability) آزمون بررسی گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری این پژوهش نشان داد که مواد آزمونی طراحی شده از روایی محتوایی خوبی برخوردار هستند(4/88%). بین امتیازهای حاصل از آزمون و میزان کم شنوایی دانش آموزان اختلاف معنی داری وجود داشت(05/0 P<). در افراد مبتلا به کاهش شنوایی بیش از 70 دسی بل، تاثیر سن بر امتیازهای آزمون در گروه سنی 12-7 ساله و 17-15 ساله بارز بوده است(000/0= P) اما این تاثیر در گروه سنی 14-12 ساله و 17-15 ساله با کاهش شنوایی کم تر از 70 دسی بل مشاهده نشد(05/0 P>). آزمون از روایی معیار مناسبی برخوردار بود(00/0= P) و امتیازهای حاصل از اجرای اولیه و مجدد آزمون، همبستگی معنی داری را نشان داد(00/0= P). در مجموع به نظر می رسد که این آزمون، منحصر به فرد بوده و مراحل مختلف مهارت شنوایی را به طور دقیق مورد ارزیابی قرار می دهد و سادگی در اجرای آن، راه کارهای مناسبی را در زمینه توان بخشی شنوایی افراد مبتلا به کاهش شنوایی در اختیار درمان گران قرار می دهد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
943
لینک کوتاه:
magiran.com/p649907 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!