همبستگی رابطه ی چاقی و ناهنجاری در تحمل گلوکز با بیماری های پریودنتال

پیام:
چکیده:
درآمد: شواهد بی شمار گویای عوارض سوء چاقی بر دستگاه های بدن انسان و اثر آن در آماده ساختن فرد به گونه های بیماری های سیستمیک همچون دیابت است. از سوی دیگر، بیماری دیابت به عنوان یک عامل خطر برای بیماری های پریودنتال شناخته شده است.
هدف
هدف از بررسی کنونی، ضمن بررسی ارتباط چاقی با بیماری پریودنتال، قصد پاسخ به این پرسش را دارد، که بیماری پریودنتال می تواند شخص را در جریان ناهنجاری در تحمل گلوکز قرار دهد یا خیر.
مواد و
روش
در این بررسی مورد شاهدی شمار 166 بیمار مراجعه کننده به دانشکده ی دندانپزشکی میان سنین 35 تا 59 سال بررسی شدند. 83 نفر به عنوان گروه شاهد بی بیماری پریودنتال و 83 نفر گروه آزمایش که بر پایه ی نمایه ی Nutrition III) Third National Health and Examination Survey (NHANES پریودنتیت داشتند. وزن و قد و اندازه ی دور کمر گروه شاهد و آزمون اندازه گیری و ثبت گردید. سپس آزمون های Fasting plasma glucose (FPG)و(OGTT) Oral glucose tolerance test انجام شد. پس از گردآوری داده ها، برای واکاوی آن ها از آزمون های تی دانشجویی (Student)، کای- اسکوایر (Chi-Square) و نمایه های (Odds ratio) و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.
یافته ها
متغیرهای بررسی شده در این پژوهش در همه ی موارد در گروه آزمایش به گونه ای معنادار بالاتر از گروه شاهد بود (05/0 p <). بررسی همبستگی میان متغیرهای چاقی، اضافه وزن، اندازه ی دور کمر، ناهنجاری در تحمل گلوکز با شدت بیماری پریودنتال نشان داد، که بیشترین ارتباط را چاقی (00/0 p = و 1r =) و کمترین ارتباط را اضافه وزن (07/0 p = و 4/0 r =) داشت. همچنین، بررسی ارتباط متغیرهای اندازه ی دور کمر، چاقی، اضافه وزن با IGT و IFG در گروه زنان، نشان داد، که بیشترین ارتباط را چاقی (6/23-26/1) CI 95 درصد؛ 5/6 OR= و ضعیف ترین ارتباط را متغیر اضافه وزن (079/0 تا 6/2) CI 95 درصد؛ 43/0 OR= به خود اختصاص داده است. همچنین در گروه مردان نیز، چاقی قوی ترین ارتباط را با شدت بیماری های پریودنتال (82/0 تا 41/19) CI 95 درصد؛ 5 OR= دارا بوده و ضعیف ترین ارتباط به متغیر اضافه وزن (071/0 تا 17/2) CI 95 درصد؛ 39/0 OR= تعلق داشت.
نتیجه گیری
این بررسی نشان داد، که رابطه ی چاقی با بیماری پریودنتال نسبت به ناهنجاری در تحمل گلوکز قوی تر است، که شاید به این علت باشد، که مکانیسم ارتباط چاقی با بیماری پریودنتال با مکانیسم ارتباط دیابت با بیماری پریودنتال متفاوت است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
215
لینک کوتاه:
magiran.com/p668546 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!