مقایسه میزان تنیدگی و افسردگی در زوج های نابارور و عادی

پیام:
چکیده:
سابقه
عدم باروری، مشکلات روانی زیادی برای زن و مرد به وجود می آورد. تحرک حیاتی، همانا تولید نسل است که چنانچه تامین نشود، موجب ضعف شخصیت می گردد. هرگاه بعد از یک سال از ارتباط معمولی جنسی، بدون به کار گیری وسایل ممانعت از بارداری، زن باردار نشده و در انجام حاملگی موفق نباشد، زوجین دچار ناباروری هستند. ناباروری می تواند تنیدگی و افسردگی را موجب شود. ناباروری، بحران پیچیده ای است که به بروز فشارهای عمیق عاطفی و روانی برای زوجین و خصوصا فرد نازا منجر می شود. تنیدگی و به دنبال آن افسردگی از متغیرهای اساسی زندگی افرادی است که با مشکلاتی چون عدم تولید مثل مواجه هستند. ونگ (2004) معتقد است تقریبا تمام زوج های نابارو، درجاتی از تنیدگی و افسردگی را تجربه خواهند کرد، به علاوه، هایتون (1990) خطر نابودی و از بین رفتن زندگی و نداشتن تکیه گاه برای ایام پیری را دو عاملی می داند که باعث اضطراب، نگرانی و ناراحتی عصبی در افراد نابارور می گردد.
هدف
هدف پژوهش حاضر، مقایسه میزان تنیدگی و افسردگی زوج های نابارور و عادی استان اصفهان بوده است.
روش بررسی
روش پژوهش علی و مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش نیز کلیه زوج های نابارور و عادی استان اصفهان در سال مذکور بوده اند. نمونه آماری پژوهش شامل87 نفر زوج نابارور و 87 زوج عادی استان اصفهان بوده که با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی هدفمند انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری برای سنجش تنیدگی وافسردگی به ترتیب دو آزمون کوپر و افسردگی بک بوده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آماری توصیفی و آزمون های آماری استنباطی، از جمله «تی» مقایسه میانگین دو گروه مستقل و «F» تک متغیری استفاده شده است.
یافته ها
1) در هر دو زمینه تنیدگی و افسردگی، تفاوت معناداری بین زوج های نابارور و عادی استان اصفهان وجود دارد؛ 2) در هر دو زمینه تنیدگی و افسردگی، بین زوج های نابارور استان اصفهان بر حسب متغیرهای مدت ازدواج و سن تفاوت معناداری وجود داشته است.
نتیجه گیری و بحث: وجود تفاوت معنادار در میزان تنیدگی زوج های نابارور و عادی، مؤید نظریه موس (2000) وگودرزی و بدخشی (1379) است. وجود تفاوت معنادار در میزان افسردگی زوج های نابارور و عادی، مؤید نظر دارویسن (1994)، پرلماتر (1999) و موس (2000) در زمینه واکنش های افراد نابارور و بروز افسردگی در مرحله ششم واکنش های عاطفی است. وجود تفاوت معنادار در میزان افسردگی و تنیدگی زوج های نابارور بر حسب مدت ازدواج و سن، نظر موس (2000) را تایید نمی کند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
13
لینک کوتاه:
magiran.com/p670784 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!