بررسی مقایسه ای میزان شیوع پاراسومنیا در دختران و پسران دانشجو

نویسنده:
پیام:
چکیده:
مقدمه
بر اساس آمار بین المللی، 60 درصد افراد از نوعی بیماری های ناشی از اختلالات خواب رنج می برند.اختلالات خواب در دنیای امروز بسیار مورد توجه قرار گرفته و در واقع بسیاری از بیماری ها و مشکلات شایع مانند بیماری های قلبی- عروقی، ریوی، گوارشی، رفتاری و ناراحتی های روانی ریشه در اختلالات خواب دارند.
مواد وروش کار
این پژوهش یک بررسی توصیفی – مقایسه ای می باشد که در آن میزان شیوع پاراسومنیا دردانشجویان دختر و پسر ساکن خوابگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان با یکدیگر مقایسه شد. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه بود. نمونه ها شامل 700 نفر (350 دختر و 350 پسر)از دانشجویان ساکن خوابگاه های دختران و پسران بودند که به روش سر شماری انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss و آزمونهای توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج
یافته ها نشان داد: میانگین نمرات پاراسومنیا در پسران 44/0 (76/0=SD) و در دختران 58/3 (73/0 =SD)، 6/96% در گروه پسران و 3/90% در گروه دختران مجرد هستند. بین دو گروه پسر و دختر در مورد پاراسومنیا تفاوت معنی دار آماری وجود دارد. (05/0 P<) و مقایسه میانگین نمرات در دو گروه نشان می دهد که این اختلالات در گروه دختران بیشتر از پسران می باشد.
بحث و نتیجه گیری
نتایج حاصل از این پژوهش تفاوت آشکاردر میزان شیوع پاراسومنیا و اختلالات خواب بین دختران و پسران را نشان می دهد، همچنین نظر مسئولین، پزشکان و خود دانشجویان را به این نکته جلب می کند که با توجه به عوارض جسمی و روحی ناشی از اختلالات خواب و تاثیر آن در فعالیتهای روزمره باید اقدامات اساسی در جهت رفع آن انجام داد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
205
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p683304