عوامل خطر و پیگیری نتایج درمان جراحی در سالمندان بالای 65 سال در مرکز آموزشی درمانی لقمان حکیم طی سال های 1375 تا 1385

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
جراحی در سالمندان یکی از بخش های مهم در جراحی است. در 2 دهه گذشته میزان جراحی در افراد بالای 65 سال از 19% به 37% کل جراحی ها افزایش یافته است. انتظار می رود جمعیت افراد بالای 65 سال از 7/12% به حدود 20% در سال 2030 برسد، که بیشترین رشد در افراد بالای 85 سال خواهد بود. اگر فاکتورهای خطر، میزان و رابطه آنها را با عوارض بعد از جراحی بررسی کنیم، می توانیم با کنترل مهمترین آنها، عوارض را کاهش دهیم.
مواد و روش ها
در این مطالعه که به صورت مطالعه توصیفی گذشته نگر انجام گردید، جامعه مورد نظر افراد سالمند بالای 65 سال بودند که در مرکز آموزشی درمانی لقمان در طی سال های 1375 تا 1385 به صورت اورژانس و الکتیو تحت جراحی لاپاراتومی زیر بیهوشی عمومی قرار گرفته بودند. بیماران به سه گروه تقسیم شدند، سه گروه شامل بیماران 65 تا 75 سال، 75 تا 85 سال و بالای 85 سال می باشد. سپس مدت بستری در بیمارستان و عوارض ناشی از جراحی و مورتالیتی بیماران از پرونده ها ثبت گردید و رابطه آنها با عوامل خطر مشخص شد.
یافته ها
در این مطالعه از نظر توزیع سنی، مردان بیشتر از زنان بودند، به طوری که از 1000 بیمار مورد مطالعه 624 بیمار مرد و 376 بیمار زن بودند. در مجموع جراحی های انجام شده 600 مورد اورژانسی و 400 مورد الکتیو بوده است. تعداد بیمارانی که دارای سابقه بیماری ایسکمیک بودند، در سه گروه سنی و بر اساس جنس مورد بررسی قرار گرفتند. به طور کلی 1/60% بیماران بدون سابقه بیماری ایسکمیک و 9/39% دارای سابقه بیماری بودند. مورتالیته بیمارانی که دارای بیماری ایسکمیک بودند، به طور قابل توجهی از گروه بدون سابقه بیشتر بود، به طوری که در سه گروه مورتالیتی به ترتیب شامل 5/4% در مقابل 5/1%، 6% در مقابل 1% و 5/8% در مقابل 2% بوده است. همچنین مدت بستری در بیماران دارای بیماری ایسکمیک با افزایش سن افزایش یافته است و به ترتیب در سه گروه سنی 14 روز در برابر 7 روز، 20 روز در برابر 11 روز و 28 روز در برابر 18 روز بوده است.
نتیجه گیری
بیماری های همزمان زیادی در سالمندان بالای 65 سال مورد بررسی قرار گرفتند. در بین این موارد بیماری های ایسکمیک قلبی از لحاظ آمار بیشترین بیماری همراه بوده است و بیشترین رابطه را در مورد افزایش روزهای بستری در بیمارستان در مقایسه با آنهایی که این بیماری همراه را نداشتند، داشته است. می توان با کنترل شایعترین و بارزترین بیماری همراه که با افزایش موربیدیتی و مورتالیتی همراه است، آمار عوارض بعد از جراحی و همچنین بار اقتصادی جراحی در سالمندان را کاهش داد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
9
لینک کوتاه:
magiran.com/p726754 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!