ارزیابی وضعیت کتابخانه های دانشکده ها و مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، بابل و گلستان در سال 87-86 و مقایسه آن

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
یکی از ابزارهای اساسی پژوهش، کتاب و کتابخانه است و علی رغم گسترش روزافزون فن آوری اطلاعات هنوز هم کتابخانه جایگاه ویژه ای در دانشگاه دارد و در امر آموزش و پژوهش دانشجویان نقش بسیار ارزشمندی دارد. هدف از این تحقیق ارزیابی وضعیت کتابخانه های مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، بابل و گلستان و مقایسه آن با استاندارد بود.
مواد و روش ها
در یک مطالعه توصیفی 25 کتابخانه وابسته به مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، بابل و گلستان به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد «ACRL» بوده و با استفاده از مصاحبه و چک لیست، کتابخانه های مورد نظر مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها
از 25 کتابخانه مورد بررسی 13 نفر (53درصد) کتابداران کارشناس کتابداری، 1 نفرکارشناس ارشد کتابداری (4درصد) و 2 نفر(8 درصد) کاردان کتابداری بودند. ازنظر پیش بینی و طراحی قبلی فضای ساختمانی کتابخانه ها، فقط 40درصد کتابخانه ها (10 کتابخانه) برنامه ریزی قبلی داشتند. 40 درصد موارد بودجه کتابخانه ها از معاونت پژوهشی، 12درصد بودجه جاری دانشکده ها و 8 درصد بودجه جاری بیمارستان ها بوده است و 40درصد دیگر بودجه مشخصی نداشتند. 12کتابخانه (48درصد) شش روز در هفته، (10 کتابخانه) 40درصد پنج روز در هفته و (3 کتابخانه) 12 درصد تمام روز هفته خدمات ارائه می دادند. 39665 منبع مربوط به کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی بابل و کمترین مورد 1016 منبع مربوط به بیمارستان 5 آذر دانشگاه علوم پزشکی گلستان بود. 15کتابخانه (60 درصد) کتابخانه های مراکز آموزشی و درمانی به پایگاه هایی نظیر Elsevier و Medline دسترسی داشتند و 10 کتابخانه (40درصد) دسترسی نداشتند.
استنتاج
همه کتابخانه ها از نظر نیروی انسانی متخصص و تعداد منابع موجود زیر استاندارد هستند و هیچیک از کتابخانه ها بودجه مستقلی ندارند و کتابخانه های دانشگاهی بایستی شرایطی فراهم کننده تا به استانداردهای کتابخانه ای نزدیک شوند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
85
لینک کوتاه:
magiran.com/p740190 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!