بررسی و تبیین نوع ساختار نظام بانکی کشور

چکیده:
این تحقیق برای شناخت سازه های سازمانی نظام بانکی کشور وتعیین نوع ساختار آن در حوزه پنج بانک تجازت، سپه، صادرات، ملت و ملی صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق را این پنج بانک شکل می دهند که از نظر تعداد شعبه ها و کارکنان در شهریور 1380 حدود 80 درصد پوشش صفت مورد مطالعه در سطح کشور را دارا بوده اند.
نوع تحقیق بر اساس هدف، توسعه ای بر اساس روش، توصیفی علی- مقایسه ای و اقدام پژوهی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه-هایی در زمینه مولفه های طراحی ساختار بانک در چارچوب ترجیحات کارکنان و مشخصه کنونی بانک از زاویه ارگانیکی و مکانیکی استفاده شد. در تجزیه و تحلیل داده ها و تحلیل یافته ها از شاخصه های توزیع حد متوسط ها و پراکندگی، بهنجارسازی مولفه ها و نیز آزمون ناپارامتری فریدمن برای تعیین پذیرش یا رد تفاوت میزان سازه های موجود در ساختار کنونی نظام بانکی استفاده شد. بر اساس یافته-های تحقیق، بانک تجارت با 62/37 واحد بالاترین سطح ترجیحات کارکنان در کار را داشته که این اندازه در دامنه ساختار ارگانیکی جای می گیرد و بانک صاردات با سطح ترجیحات 96/22 از سطح ساختار مکانیکی فاصله بیشتری داشته و نسبت به سایر بانک ها از سطح ارگانیکی بالاتری بهره مند است. در حالی که هر پنج بانک دامنه مشخصه ساختاری آنها بین 86/32 و 3/20 است که نشانگر وضعیت تلفیقی بر حسب نوع کار از هر دو نظام مکانیکی و ارگانیکی است.
زبان:
فارسی
صفحات:
27 تا 40
لینک کوتاه:
magiran.com/p758778 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!