بررسی فراوانی عوامل خطر در مردان مبتلا به اختلال عملکرد نعوظی

پیام:
چکیده:
مقدمه
اختلال عملکرد نعوظی (ED)Erectile Dysfunction به معنی عدم توانایی مداوم و/ یا راجعه در دستیابی یا حفظ نعوظ برای روابط جنسی رضایت بخش، تعداد زیادی از مردان را مبتلا نموده و روی ارتباطات شخصی،زندگی خانوادگی و کیفیت زندگی آنان مؤثر است. شیوع آن با سن و بیماری های زمینه ای همراه افزایش می یابد. سیگار، افزایش چربی خون، پر فشاری خون، دیابت شیرین، بیماری قلبی و مصرف داروها به عنوان عوامل خطر قابل تغییر در ED مطرح است.
هدف
تعیین فراوانی عوامل خطر در مردان مبتلا به اختلال عملکرد نعوظی.
مواد و روش ها
در این مطالعه توصیفی_تحلیلی، مردانی که بیش از 6 ماه دچار ED بودند و به درمانگاه اورولوژی مرکز آموزشی درمانی رازی رشت مراجعه کردند، بررسی شد. برای عوامل خطر شناخته شده مرتبط با ED درآنان ارزیابی و پرسشنامه مربوط تکمیل و فراوانی عوامل خطر مورد بررسی قرارگرفت. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها، آمار توصیفی وآمار استنباطی استفاده و اطلاعات حاصل با نرم افزار 16 SPSS تجزیه و تحلیل شد.
نتایج
از 102 مرد مبتلا، فقط در 2 نفر (9/1%) هیچ عامل خطر ارگانی و یا سایکولوژی (روان شناختی) وجود نداشت. 74% آنان عامل خطر ارگانی، 13% عوامل خطر ارگانی و سایکولوژی و 8% فقط عامل خطر سایکولوژی داشتند. اکثریت مردان بیش از یک عامل خطر را دارا بودند به طوریکه 2/39% هیپرلیپیدمی، 2/38% بیماری های اورولوژی، 5/23% بیماری دیابت شیرین، 6/20% بیماری های سایکولوژی، 6/19% مصرف سیگار، 7/16% بیماری های قلبی عروقی، 8/11% بیماری پر فشاری خون، 8/10% بیماری های نورولوژی (عصب شناختی)، 9/4% اختلالات تیروییدی و 9/2% هیپوگنادیسم را به تنهایی یا در همراهی با سایر عوامل خطر دارا بودند.
نتیجه گیری
اکثریت مردان مورد مطالعه (1/98%) عوامل خطر ارگانی، سایکولوژی یا مختلط را به عنوان عامل یا عوامل دخیل دارا بودند. با توجه به وجود مکانیسم های پاتوفیزیولوژی مشترک، ED می تواند یک علامت خطر بی صدا برای بسیاری از بیماری های زمینه ای همراه باشد. تعیین این عوامل خطر (به ویژه عوامل خطر قابل تغییر) امری ضروری است و با تعیین آنها می توان درجهت درمان این بیماری، پیشگیری از سایر بیماری های همراه و ارتقای کیفیت زندگی بیماران که هدف امروز سازمان بهداشت جهانی است، گام برداشت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
36
لینک کوتاه:
magiran.com/p781547 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!