مقایسه ی کارآیی بالینی استفاده از دو گونه باندینگ پی- کیو- وان و پرومپت-ال-پاپ بر میزان موفقیت فیشور سیلانت در مینای آلوده به بزاق

پیام:
چکیده:
بیان مساله: مهم ترین علت شکست فیشور سیلانت آلودگی در هنگام درمان است. امکان آلودگی در شرایط بالینی که جداسازی دشوار باشد، همچون دندان نیمه رویش یافته یا همکاری کم و ضعیف بیمار وجود دارد. پژوهش های بالینی ناچیزی در جهت بررسی اثر عامل باندینگ بر موفقیت فیشور سیلانت انجام شده است.
هدف
هدف از این پژوهش مقایسه ی کارایی بالینی استفاده از دو عامل باندینگ بر میزان موفقیت فیشور سیلانت در مینای آلوده به بزاق بود.
مواد و
روش
در این بررسی کارآزمایی بالینی، 60 دندان از 35 کودک 6 تا 8 سال دارای دندان های مولر نخست دایمی تازه رویش یافته و سالم فک بالا انتخاب و به دو گروه بخش گردیدند. در یک گروه پی- کیو- وان و در گروه دیگر پرومپت- ال- پاپ استفاده شد. با توجه به تازه رویش یافته بودن دندان و تماس ناحیه ی دیستوپالاتال با شیار لثه و به دلیل جداسازی ناکافی بخش دیستوپالاتال و جداسازی خوب مزیال، این نواحی به ترتیب آلوده و ایزوله به شمار آمدند. در هر گروه پس از اچینگ در آغاز، در یک سمت عامل باندینگ و سپس فیشور سیلانت و در سمت دیگر، بی عامل باندینگ فیشور سیلانت قرار گرفت. بنابراین، دو گروه شاهد برای هر عامل باندینگ به وجود آمد. در معاینه های 3، 6 و 12 ماهه نتایج درمان به گونه ی موفقیت و شکست بررسی گردید و توسط آزمون های ویلکاکسون، من- ویتنی و کای- اسکویر واکاوی شد.
یافته ها
استفاده از این دو عامل باندینگ میزان موفقیت فیشور سیلانت را به گونه ی معنادار افزایش داد (001/0 p <). استفاده از این دو عامل در موفقیت فیشور سیلانت در مینای آلوده حتی در مواردی که دندان به صورت ایزوله فیشور سیلانت شده، به گونه ی معنادار افزایش را نشان داد (001/0 p <). باندینگ پی- کیو- وان نسبت به پرومپت- ال- پاپ نتایج بهتری را نشان داد، گرچه تفاوت معناداری میان این دو گروه وجود ندارد.
نتیجه گیری
نتایج این بررسی نشان داد، که آلودگی مینا پس از اچینگ و پیش از فیشور سیلانت موفقیت درمان را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین، استفاده از عامل باندینگ در درمان فیشور سیلانت در هر دو محیط ایزوله و آلوده برای استحکام بیشتر پیشنهاد می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
201
لینک کوتاه:
magiran.com/p790652 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!