مقایسه ی اثر دو روش نوردهی بر ریزنشت ترمیم های کامپوزیتی کلاس V

پیام:
چکیده:
بیان مساله: با توجه به زمانبری ترمیم های دندانپزشکی، کارخانه های تولید کننده ی مواد دندانپزشکی سعی می کنند تا مواد و یا روش های تازه ای را نوآوری کنند، که افزون بر سرعت بخشیدن به کار، سبب بهبود کیفیت و طول زندگی ترمیم شوند و در همین راستا دستگاه های پلاسما آرک تولید شده اند.
هدف
این بررسی، به منظور مقایسه ی نور دهی دستگاه های پلاسما آرک و هالوژن بر ریزنشت حفره های کلاس V کامپوزیت انجام شد.
مواد و
روش
در این بررسی تجربی- آزمایشگاهی بر روی 80 دندان سانترال ماگزیلا، حفره های کلاس V همانند با لبه ی اینسیزالی در مینا و جینجیوالی در عاج ایجاد و پس از اچینگ و باندینگ، دندان ها به کلاس تصادفی به دو زیر گروه 40 تایی بخش و با کامپوزیت آملوژن (Amelogen) ترمیم شدند. در گروه نخست، جهت کیورینگ از دستگاه هالوژن به مدت 40 ثانیه و در گروه دوم از دستگاه پلاسما آرک به مدت چهار ثانیه استفاده گردید. پس از انجام چرخه های حرارتی و مهر و موم سازی لبه ها، دندان ها به مدت 24 ساعت در محلول فوشین 5/0 درصد قرار گرفته و سپس شسته و برش داده شدند و ریزنشت در دیواره های جینجیوال و اینسیزال به وسیله ی استریومیکروسکوپ با بزرگ نمایی 40 برابر بررسی و ثبت گردید و از واکاوی های مان ویتنی و ویلکاکسون استفاده شد.
یافته ها
میانگین و انحراف معیار ریزنشت در دیواره ی اینسیزال در گروه پلاسما آرک 98/0±42/1 و در گروه هالوژن 02/0±67/0 و در دیواره ی جینجیوال در پلاسما آرک 48/1±75/1 و در هالوژن 54/1±67/1 به دست آمد. تفاوت معنادار میان دو گروه در اینسیزال مشاهده گردید)0001/0=(p، ولی در جینجیوال دیده نشد) 744/0 (p =. ریزنشت کلی اینسیزال و جینجیوال با پلاسما آرک 79/1±17/3 و با هالوژن 92/1±76/2 بود و میان دو گروه اختلاف معنادار دیده نشد (032/0 p =).
نتیجه گیری
در ترمیم هایی با لبه ی مینایی استفاده از دستگاه هالوژن و در کل ترمیم های کامپوزیتی پلاسما آرک به دلیل زمان نور دهی برتری کمتری دارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
325
لینک کوتاه:
magiran.com/p826154 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!