رابطه عوامل اجتماعی فرهنگی و باورپذیری مردم سالاری

پیام:
چکیده:
طرح مسئله: مردم سالاری امروزه به عنوان یکی از مهم ترین شاخص های معرف توسعه در عصر جدید به شمار می آید. از این رو گرایش به سمت دموکراتیک شدن فرهنگ یک جامعه گامی اساسی جهت رسیدن به توسعه پایدار است. در این بین شناسایی رابطه باورپذیری مردم سالاری و عوامل اجتماعی فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش
در این پژوهش، با استفاده از روش پیمایش وتکنیک پرسشنامه، نمونه ای به تعداد385 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان به صورت نمونه گیری سهمیه ای در نظر گرفته شد.
یافته ها
پس از توزیع پرسشنامه و جمع آوری اطلاعات به آزمون فرضیات پرداخته شد. در تحلیل آماری پژوهش از شیوه های آمار توصیفی (میانگین، فراوانی، درصدو...) و آماراستنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون...) استفاده شده است.
نتایج
بر اساس نتایج به دست آمده بین جنسیت و باورپذیری مردم سالاری رابطه معنی داری وجود دارد به طوری که باورپذیری مردم سالاری در بین مردان بیش تر از زنان است. باورپذیری مردم سالاری در بین مردان 76 درصد ودر بین زنان 72 درصد است. همچنین نتایج حاکی از آن است که باورپذیری مردم سالاری با ساخت خانواده، تقدیرگرایی، پایگاه اجتماعی اقتصادی، میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی و اعتماد اجتماعی رابطه مستقیم دارد. از طرف دیگر بین باورپذیری مردم سالاری با سطح تحصیلات و میزان دین داری افراد رابطه معناداری وجود ندارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
211
لینک کوتاه:
magiran.com/p848652 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!