بررسی تاثیر ترکیب گاز طبیعی مناطق مختلف ایران بر میزان جرم ذخیره شده در مخازن CNG خودروها

پیام:
چکیده:
یکی از موانع توسعه خودروهای گازسوز، حداکثر میزان پیمایش خودرو با یک بار سوخت گیری در نظر گرفته می شود و مهمترین عامل بر این پیمایش، میزان جرم محبوس شده در یک مخزن CNG بعد از سوخت گیری می باشد. در این مقاله به بررسی تاثیر ترکیب گاز مناطق مختلف ایران بر میزان جرم گاز محبوس در مخازن CNG خودروها پرداخته شده است. برای تحقق این منظور در ابتدا با استفاده از روش AGA8 به محاسبه ضریب تراکم پذیری گاز طبیعی مناطق مختلف ایران پرداخته می شود. در ادامه با استفاده از معادله حالت یک گاز واقعی به محاسبه چگالی نسبی هر یک از ترکیبات مختلف گاز طبیعی موجود در ایران پرداخته خواهد می شود. در نهایت با توجه به حجم مخازن CNG خودروها «که در این مقاله 70 لیتر فرض شده است» جرم محبوس هر یک از ترکیبات گاز محاسبه می گردد. لازم به ذکر است که استفاده از روش AGA8 که توسط استاندارد AGA“American Gas Association” ارائه شده معتبرترین روش در محاسبه ضریب تراکم پذیری می باشد. در این روش خواص گاز طبیعی با توجه به میزان درصد کسر مولی هر کدام از اجزای تشکیل دهنده آن محاسبه می شود.
در نهایت با محاسبه دقیق چگالی گازهای استخراج شده از حوزه متفاوت گازی ایران، اثر تغییرات در ترکیب گاز طبیعی و تغییرات در دما و فشار گاز بر روی میزان جرم ذخیره شده در مخازن گاز CNG بعد از هر سوختگیری بررسی شده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
52
لینک کوتاه:
magiran.com/p920229 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!