بررسی وضعیت مصرف غذاهای فوری (فست فود) در مردم شهر یزد

پیام:
چکیده:
سابقه و اهداف

بدون تردید یکی از عوامل موثر در برقراری سلامت، وضعیت تغذیه است. امروزه با پیشرفت علم و فن آوری و صنعت، شیوه زندگی تغییر کرده است و استفاده ازغذاهای فوری(فست فود)رواج پیدا کرده است که در نتیجه استفاده زیاد از این غذاهای پرکالری و چرب و عدم تعادل بین انرژی دریافتی و مصرفی،احتمال ابتلا افراد به چاقی، دیابت و بیماری های متعاقب آن را افزایش می دهد به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت مصرف غذاهای فوری در مردم شهر یزد صورت پذیرفت.

روش بررسی

نوع مطالعه توصیفی و به روش مقطعی بودکه به روش خوشه ایبر روی 600 نفر در سطح شهر یزد انجام شدواطلاعات لازم در مورد وضعیت مصرف فست فود در افراد بالای 18 سال با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن تعیین شد جمع آوری گردید. سپس اطلاعات بدست آمده، با استفاده ازآمار توصیفی و کای اسکوار مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.

یافته ها

یافته های تحقیق نشان داد که 34% از افراد مورد مطالعه مرد و 66% زن بودند.7/24% در گروه سنی 25-18 سال و1/22% در گروه سنی 30-25 سال، قرار داشتند.8/90% از مردم شهر یزد حداقل از یکی از غذاهای فوری مصرف می کردند وتنها 2/9% اصلا از غذاهای فوری استفاده نمی کردند.
تقریبا 82% از مصرف کنندگان ترجیح می دادند همراه با مصرف غذاهای فوری،نوشابه و سس مصرف کنند. 5/97% از دانشجویان و 3/93% از افراد بیکار مورد مطالعه، غذاهای فوری مصرف می کردند که 7/16% از افراد بیکار،8/18% از دانشجویان مورد مطالعه حداقل 2-1 بار در هفته از غذاهای فوری مصرف می کردند.

نتیجه گیری

بیشترین گروه سنی مصرف کنندگان غذاهای فوری، مردان،افراد جوان،مجرد ودانشجو بودند،که این نشان دهنده این است که افراد جوان، سالم و پرنشاط هستند وتجربه و آگاهی لازم در مورد تغذیه سالم را نداشته و کمتر به سلامتی خود اهمیت می دهند واین تصور را دارند که بیماری های مزمن نظیر فشار خون و دیابت و... درسنین بالا اتفاق می افتد و به این نکته توجه ندارند که زمینه این بیماری ها در کودکی و جوانی ایجاد می شود. در نتیجه مصرف غذاهای فوری در آنها بالا است این در حالی است که هرچه سن بالا می رود تجربه، آگاهی و درک خطر در افراد بیشتر شده و به سلامتی خود اهمیت بیشتری می دهند.

زبان:
فارسی
در صفحه:
25
لینک کوتاه:
magiran.com/p965673 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!