بررسی اثر عوامل توپوگرافی و اقلیمی بر پراکنش خرس قهوه ای Ursus arctos (Linneaus، 1758): Carnivora، Ursidae دراستان فارس با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

پیام:
چکیده:
خرس قهوه ای (Ursus arctos) و خرس سیاه (Ursus thibetanus) دو گونه از حدود 194 گونه پستاندار شناخته شده در ایران می باشند. پراکنش خرس سیاه در ایران محدود به جنوب شرق کشور و پراکنش خرس قهوه ای محدود به نواحی جنگلی رشته کوه های البرز و زاگرس می باشد. استان فارس مرز نهایی جنوبی پراکنش خرس قهوه ای در ایران است. در پژوهش اخیر، پس از مشخص نمودن پراکنش این گونه در استان فارس، وضعیت زیستگاه ها از نظر توپوگرافی و اقلیمی با استفاده از نرم افزار9.2 Arc GIS بررسی شد. در این تحقیق براساس داده های حاصل از تلفیق لایه های اطلاعاتی گوناگون و داده های حاصل از پراکنش خرس قهوه ای مشخص گردید که نمایه ها و شواهد مربوط به حضور این گونه در بیش از 80 درصد موارد در مناطق کوهستانی، بیش از 50 درصد در محدوده ارتفاعی 2405-2002، 4/48 درصد در محدوده شیب 15-10 درصد، 34/45 درصد در اقلیم نیمه خشک، 93/41 درصد در مناطقی با بارندگی 600 تا 700 میلی متر در سال و عمدتا در نواحی سرد مشاهده گردیده است. نتایج این تحقیق در یافتن دیگر زیستگاه های مناسب و امن جهت زیست این گونه و نیز مدیریت بهینه زیستگاه ها حایز اهمیت است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
215
لینک کوتاه:
magiran.com/p970927 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!