فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 32، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین کارگر جهرمی، حجت الله کریمی جشنی *، زهرا کارگر جهرمی، زهرا خباز خرامه صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    مارچوبه گیاهی است با خاصیت آنتی اکسیدانی بالاکه می تواند جایگزین موثری برای داروهای شیمیایی باشد.هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر عصاره آبی ریشه گیاه مارچوبه بر سطح سرمی هورمون های LHو پروژستروژن در موش های صحرایی ماده می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق تجربی، بر روی 40 سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار انجام گرفت. موشها به 5 گروه 8 تایی شامل گروه های کنترل، شاهد وسه گروه تجربی دریافت کننده عصاره آبی ریشه مارچوبه با دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم برکیلوگرم تقسیم شدند. کلیه تجویزها به صورت گاواژ و به مدت 28 روز انجام گرفت. در پایان دوره آزمایش از قلب حیوانات خونگیری به عمل آمد و غلظت سرمی هورمون های LHو پروژستروژن اندازه گیری شد.نتایج با استفاده از آزمون آماری تجزیه واریانس یک طرفه ANOVA آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    میانگین غلظت هورمون LHدر گروه تجربی 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره مارچوبه و میانگین غلظت سرمی هورمون پروژسترون در هر سه گروه تجربی دریافت کننده عصاره مارچوبه نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (p<0/05).
    نتیجه گیری
    ترکیبات آمینو اسیدی، ساپونینی و استروئیدی موجود در عصاره آبی ریشه مارچوبه احتمالا موجب تحریک ترشح هورمون های لوتئینی و پروژسترون می شوند.
    کلیدواژگان: مارچوبه، پروژسترون، هورمون لوتئینی، موش صحرایی ماده
  • فاطمه گودرزی، حسین عابدنطنزی *، خسرو ابراهیم صفحات 9-16
    مقدمه
    بیماری های قلبی-عروقی یکی از علل عمده مرگ ومیردر سرتاسر جهان می باشند. ریشه بیماری های قلبی-عروقی به دوران کودکی و نوجوانی برمی گردد. سطوح بالای لیپوپروتئین کم چگال (LDL-C)، تری گلیسیرید (TG)، کلسترول تام (TC)، نسبت تری گلیسرید/ لیپوپروتئین پرچگال و پایین بودن سطح لیپوپروتئین پرچگال (HDL-C) به عنوان یک عامل خطر قوی در بیماری های قلبی-عروقی محسوب می شوند. هدف این مطالعه بررسی اثر تمرین هوازی بر نیمرخ چربی نوجوانان چاق جهت پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه کاربردی و نیمه تجربی بود که بر روی 22 دختر نوجوان چاق غیر ورزشکار انجام شد. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (11نفر) و کنترل (11 نفر) تقسیم شدند. طول دوره تمرین گروه تجربی هشت هفته، سه جلسه در هفته و به مدت 25 تا60 دقیقه بود. نیمرخ چربی، وزن، شاخص توده بدن و درصد چربی بدن در دو مرحله 24 ساعت قبل از شروع تمرین و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین گروه تجربی از هر دو گروه اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج آزمون درون گروهی نشان داد سطوح لیپوپروتئین کم چگال، تری گلیسیرید، کلسترول تام، نسبت تری گلیسیرید /لیپوپروتئین پرچگال، وزن، شاخص توده بدن در گروه تجربی به صورت معنی داری کاهش یافت. اما سطوح لیپوپروتئین پرچگال افزایش غیر معنی داری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد تمرینات هوازی به شکل حرکات موزون در دختران نوجوان چاق باعث افزایش فرایند انتقال معکوس کلسترول و بهبود میزان نیمرخ های چربی خون شد که می-تواند به عنوان مداخله پیشگیرانه از بیماری های قلبی-عروقی در سنین کودکی و نوجوانی توصیه شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تری گلیسیرید، چاقی نوجوانان، بیماریهای قلبی، عروقی، نیمرخ چربی
  • روح الله دهقانی، وحید کاظمی مقدم* صفحات 17-25
    سابقه و هدف
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس(MS) یک بیماری خود ایمنی بوده که شیوع آن طی سال های اخیر در سطح دنیا رو به افزایش بوده است.خاورمیانه با وجوداینکه در منطقه با ریسک ابتلا به ام اس کم قرار گرفته است، اما طی چندسال اخیر شیوع بیماری رو به افزایش بوده است. ایران نیز یکی از کشورهای خاورمیانه است که دارای شیوع متوسط تا بالای مالتیپل اسکلروزیس بوده اما تاکنون عامل این افزایش روز افزون مشخص نشده است. مطالعه حاضر به صورت مروری به عوامل احتمالی که می توانند این افزایش شیوع را در ایران ایجاد کرده باشند، پرداخته است.
    روش کار
    در این مطالعه عوامل احتمالی تاثیرگذار بر شیوع ام اس در ایران مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    مهم ترین عواملی که به نظر می رسد در افزایش شیوع ام اس نقشی دارند شامل تغییر سبک زندگی، افزایش شهرنشینی و کشیدن سیگار بودند.
    نتیجه گیری
    با وجود اینکه عوامل ذکر شده را می توان به عنوان عوامل افزایش ناگهانی شیوع مالتیپل اسکلروزیس در ایران معرفی کرد اما نمی توان این عوامل را قطعی در نظر گرفت و برای اثبات، مطالعات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، عامل شناسی، ایران
  • محمد صبا، حسینعلی ابراهیمی، حبیبه احمدی پور، محمد خدادوست * صفحات 27-33
    زمینه وهدف
    غده هیپوفیز یک غده درون ریز است و دارای وزن حدود0.5 گرم می باشد. در واقع یک برآمدگی از کف هیپوتالاموس در کف مغز می باشد.اندازه آن در جنس و گروه های سنی مختلف متفاوت است ودر بیماری های مختلفی تحت تاثیر قرار میگیرد.بنابراین دانستن اندازه هیپوفیز نرمال جهت تشخیص وتعیین پیش آگهی بیماری های آن ضروری به نظر می رسد. دربررسی های ما مطالعه ثبت شده ای در ایران تحت عنوان اندازه گیری ابعاد هیپوفیز در جمعیت نرمال یافت نشد.در این راستا تصویر برداری تشدید مغناطیسی(magnetic resonance imaging)یا همان MRI، مناسب ترین وسیله برای بررسی غده هیپوفیز است.مطالعه حاضر با هدف اندازه گیری ارتفاع و قطر قدامی-خلفی غده هیپوفیز نرمال در زنان ومردان 15 تا 40 سالانجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود. 119نفر از افراد مراجعه کننده به مرکزMRIفاطمه زهرا(س) کرمان که فاقد سابقه بیماری مرتبط با هیپوفیز وفاقد سابقه مصرف داروهای موثر بر سطح سرمی پرولاکتین واستروئید بودهو در آنها مواردی از قبیل حاملگی و شیردهی رد شده بود، بصورت غیر احتمالی آسانانتخاب شدند. و ارتفاع وقطر قدامی-خلفی هیپوفیز در آنها بوسیله تصویر برداری تشدید مغناطیسی اندازه گیری شد.داده ها با استفاده از نرم افزار spss19 و آزمونهای تی تست و تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین ارتفاع هیپوفیز در زنان 1.2±5.72ودرمردان1.28± 5.65 میلیمتر، که در زنان بیشتراز مردان بوده ولی این اختلاف معنی دار نبود (p=0.7). بررسی گروه های سنینشان داد که ارتفاع هیپوفیز در خانم ها با افزایش سن کاهش می یابد و میانگین این ارتفاع در گروه سنی 15 تا 20 سال بصورت معنی دار از نظر آماری از دو گروه دیگر بیشتر بود(0.005 = p).اختلاف معنی دار آماری بین ارتفاع هیپوفیز در گروه های سنی آقایان مشاهده نشد(p= 0.37). میانگین قطر قدامی خلفی در زنان 1.44±9.96 ودر مردان1.18±10.02 میلی متر بود که اختلاف آماری معنی داری نشان نداد(p= 0.8). در بیش از 50% موارد سطح فوقانی غده مسطح و در بقیه موارد محدب و یا مقعر بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه در نمونه ای از جمعیت سالم ایران در گروه های سنی مختلفانجام شده و میانیگن ها و نتایج به دست آمده از آن می تواند به عنوان مرجع، در تشخیص پاتولوژی های این غده حیاتی بدن استفاده شود.
    کلیدواژگان: هیپوفیز، نرمال، کرمان، ایران، تصویر برداری تشدید مغناطیسی
  • محمد صادق صنیع جهرمی *، نوید کلانی، محمد رادمهر، رضا صحرایی، حسن ضابطیان، احمد رستگاریان، حمیدرضا دولتخواه صفحات 33-38
    مقدمه
    پاراستامول یک پیش داروی استامینوفن می باشد که جهت بی دردی و اثرات ضد التهابی مورد بررسی قرار گرفته و علاوه بر داشتن خاصیت ضد درد، عوارض کمتری را به همراه دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثر بی دردی پاراستامول جهت تسکین درد حین و بعد از اعمال جراحی ارتوپدی اندام فوقانی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت دو سویه کور و trial Randomized controlled، بر روی 44 بیمار 15 تا 55 ساله که همگی دارای ASA یک بوده و کاندیدای عمل جراحی ارتوپدی اندام فوقانی بودند، انجام شد. روش بیهوشی در همه بیماران یکسان بود و بیماران به طور تصادفی به دو گروه مساوی 22 نفره تقسیم شدند. گروه اول دریافت کننده 15 میلی گرم بر کیلوگرم پاراستامول و گروه دوم گروه شاهد بودند که هیچ دارویی دریافت نکردند.
    یافته ها
    بر اساس آزمون کلموگروف-اسمیرنوف در توزیع داده ها درد قبل از عمل، نرمال(p-value < 0.05، ) وبعد از عمل نرمال نبودند(p-value < 0.05). نتایج آزمون من ویتنی(Mann-Whitney Test) نشان داد که میانگین ماده مخدر مصرفی بین دو گروه مورد و شاهد در طول کل مطالعه تفاوت معنی داری نداشته است(P-value > 0.05).
    نتیجه گیری
    داروی پاراستامول جهت کاهش دردهای شدید پس از عمل جراحی ارتوپدی اندام فوقانی کافی نمی باشد ولی اثر ضد درد آن باعث می شود میزان مصرف مواد مخدر تا 1 ساعت بعد از پایان عمل جراحی به مقدار 40 درصد کاهش یابد، لذا می توان از داروی پاراستامول به عنوان داروی کمکی جهت کاهش درد بیماران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پاراستامول، کاهش درد، عمل جراحی ارتوپدی
  • حسین کارگر جهرمی، کاوس صلح جو *، کرامت الله صلح جو، زهرا کارگر جهرمی، آناهیتا ابراهیمیان صفحات 39-44
    زمینه و هدف
    مسائل مربوط به باروری و ناباروری یکی از مسائل پیچیده در علم پزشکی است. در طب سنتی از گیاهان دارویی برای درمان ناباروری استفاده می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب بر سطح سرمی هورمون های FSH و استروژن در موش های صحرایی ماده می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی 40 سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی به 5 گروه مساوی: کنترل (بدون دریافت هیچ ماده ای)، شاهد(دریافت کننده 1 میلی لیتر آب مقطر)، گروه تجربی 1(دریافت کننده mg/kg 20 عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب)، گروه تجربی 2(دریافت کننده mg/kg 40 عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب) و گروه تجربی 3 (دریافت کننده mg/kg 80 عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب) تقسیم شدند. در گروه های تجربی عصاره به مدت 28روز و به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در پایان دوره آزمایش از موش ها جهت بررسی سطح سرمی هورمون های FSH و استروژن خونگیری به عمل آمد.
    یافته ها
    تزریق عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب سبب افزایش معنی دار در میزان هورمون هایFSH و استروژن در مقایسه با گروه کنترل شده است (p<0/05).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب می توانداز طریق افزایش سطح سرمی هورمون های FSH و استروژن، نقش مثبتی بر روند فولیکولوژنز در جنس ماده داشته باشد.
    کلیدواژگان: ثعلب، استروژن، هورمون محرک فولیکولی، موش صحرایی ماده
  • زهرا کارگرجهرمی، کاوس صلح جو *، محمدحسن دوامی، رخشان عبیری، حسین کارگر جهرمی صفحات 45-50
    مقدمه
    کریتوسپوریدیوم جزو پروتوزوئرهای کوکسیدیایی و عامل مهم اسهال در انسان به ویژه کودکان و حیوانات است. اگر چه گزارش هایی از شیوع آلودگی به کریپتوسپوریدیوم در چندین نقاط ایران موجود است؛ اما این انگل در آزمایش های معمول انگل شناسی مورد بررسی قرار نمی گیرد. لذا این مطالعه برای اولین بار با هدف تعیین فراوانی آلودگی به کریپتوسپوریدیوم در کودکان مبتلا به اسهال در شهرستان جهرم انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش، تعداد 106 نمونه مدفوع کودکان زیر 12 سال مبتلا به اسهال که طی سال 1393به آزمایشگاه های تشخیص طبی شهرستان جهرم مراجعه کرده بودند، از نظر آلودگی به تک یاخته کریپتوسپوریدیوم مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها ابتدا با روش فرمالین- اتر تغلیظ و پس از رنگ آمیزی اسید فاست اصلاح شده، توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه 2 کودک (9/ 1%) مبتلا به کریپتوسپوریدیوزیس بودند که یک مورد مربوط به یک پسر 1 ساله و مورد دوم مربوط به یک دختر 3 ساله بود. بین میزان آلودگی به کریپتوسپوریدیوم با سن، جنس، استفاده از شیر مادر در کودکان زیر 2 سال، منطقه جغرافیایی، آب آشامیدنی ارتباط معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده از این تحقیق وجود آلودگی به انگل کریپتوسپوریدیوم را برای اولین بار در کودکان شهرستان جهرم نشان می دهد. درصد بسیار پایین آلودگی به این انگل در کودکان مبتلا به اسهال در شهرستان جهرم حاکی از این است که این انگل هنوز به عنوان یک مشکل بهداشتی در این منطقه به حساب نمی اید.
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، کودکان، اسهال، جهرم
  • سریر ناظمی *، محمدرضا لشکری، بهجت کلانتری، فاطمه سادات حسینی باب اناری صفحات 51-57
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در میان زنان بوده که از هر هشت زن یک نفر به آن مبتلا می شود. با توجه به طراحی روش های درمانی کمتر تهاجمی ونیز طول عمر بهتر بیمار در موارد تشخیص زودرس برآن شدیم تا شیوع عدم تقارن دانسیته کانونی در ماموگرافی غربالگری و یافته های سونوگرافی مربوط به آن بیماران را در جامعه بررسی نماییم.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بوده که روی کلیه زنانی که از تاریخ 1/7/92 تا 1/7/93 جهت انجام ماموگرافی غربالگری به مرکز رادیولوژی کلینیک بعثت کرمان مراجعه، و از مجموع 900 خانم مراجعه کننده، برای 105 نفر از آنها تشخیص عدم تقارن دانسیته کانونی گذاشته شد و پس از انجام سونوگرافی و جمع آوری نمونه ها به شیوه غیر احتمالی آسان، نتیجه سونوگرافی با ماموگرافی مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد7.3±44 با حداقل 29 و حداکثر 61 سال بود. در مشاهدات سونوگرافیک 30 نفر (6/ 28%) از بیماران فاقد ضایعه؛ 2 مورد (9/ 1 درصد) بدخیمی و 73 مورد (5/ 69%) دارای ضایعات خوش خیم بودند که از این تعداد، 52 مورد (5 /49%) درگیری پستان (Breast) سمت راست، 50 مورد (6/ 47%) درگیری پستان سمت چپ و 2 مورد (7 /2 درصد) درگیری هر دو پستان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    روش های تصویربرداری بهمراه معاینات بالینی جهت غربالگری سرطان پستان توصیه می شود ولی باتوجه به محدودیت های ماموگرافی و سونوگرافی درتشخیص، در موارد شک به سرطان باید از بیوپسی نیز درکنار روش های تصویربرداری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، سونوگرافی
|
  • Hossein Kargar Jahromi, Hojatollah Karimi Jashni *, Zahra Kargar Jahromi, Zahra Khabbaz Kherameh Pages 1-7
    Background
    Asparagus with high antioxidant properties that could be an effective alternative to chemical drugs. This study aims to investigate the effect of aqueous extract of asparagus on serum level of progesterone and LH hormones in the female rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on 40 adult female Wistar rats. The rats were randomly divided into 5 groups of 8 each, including the control group, the sham group and the three experimental groups receiving of 100,200 and 400 mg/kg aqueous extract of asparagus. All the administration was done by gavage for 28 days. At the end of the experimental term, phlebotomizing the hearts of the animals was performed and LH and progesterone levels were measured. Data were analyzed using ANOVA statistical test.
    Findings
    The mean concentration of LH in the experimental group 400 mg/kg dose of asparagus extract and the mean serum level of progesterone in three experimental groups receiving asparagus extract showed a significant increase compared to the control group (p<0/05).
    Conclusion
    Amino acid, saponin and steroidal compounds in aqueous extract of asparagus, probably caused to stimulate the secretion of LH and progesterone hormones.
    Keywords: Asparagus, Progesterone, Luteinizing Hormone, Female rat
  • Fatemeh Goodarzi, Dr Hossein Abednatanzi *, Dr Khosro Ebrahim Pages 9-16
    Introduction
    cardiovascular diseases are one of the main causes of death in the world. Origin-background of cardiovascular disease goes back to childhood and adolescence. High levels of low-density lipoprotein (LDL-C), triglycerides (TG), total cholesterol (TC), the ratio of TG/ HDL-C and low levels of high-density lipoprotein (HDL-C) are considered the main factors in posing a risk. The purpose of this study was to evaluate the effect of aerobic exercise on lipid profile in obese adolescents in order to prevent cardiovascular diseases.
    Methodology
    This study was semi-experimental that was applied on 22 non-athlete obese adolescent girls. Subjects were randomly divided into 2 groups experimental (n = 11) and control (n = 11). The experimental group training period was eight weeks, three days a week for 25 to 60 minutes aerobic exercise daily. Lipid profile, body weight and body mass index in the 24 hours before the start of the first training and 24 hours after the last training session in both groups were measured.
    Results
    The Result of Paired-Samples t-test showed that, levels of low-density lipoprotein, triglycerides, total cholesterol, ratio triglycerides/ high-density lipoprotein, weight and body mass index Percentage in the experimental group had significantly decreased. But the levels of high-density lipoprotein increased non-significantly.
    Conclusion
    The results showed that the rhythmic aerobic exercise in obese adolescent girls causes cholesterol transport process increase reversely and improve blood lipid profiles that can be mentioned as a preventive intervention for cardiovascular disease in childhood and adolescence.
    Keywords: Aerobic exercise, Triglycerides, Adolescent Obesity, Cardiovascular Diseases, Lipid profile
  • Rohullah Dehghani, Vahid Kazemi Moghaddam* Pages 17-25
    Background And Aims
    Multiple sclerosis (MS) is an autoimmune disease in which the outbreak of this disease has been increased during recent years in the world. Middle East, however, is located in the low risk zone of MS, the outbreaks of this disease has significantly increased over the past few years. Iran is one of the Middle East countries with a middle to high prevalence of multiple sclerosis but so far has not identified the cause of this increasing. This study is an overview of the possible factors that could have caused this increase in Iran.
    Method
    In this study the possible factors affecting the prevalence of MS in Iran was evaluated.
    Results
    the most important factors that seems play a role in the increased prevalence of MS included lifestyle changes, increase urbanization and smoking.
    Conclusion
    Although the mentioned factors can be nominated as the factors of this sudden increase in the prevalence of multiple sclerosis in Iran, these factors cannot be considered definitive factor and further studies are needed to confirm these factors.
    Keywords: multiple sclerosis, etiology, Iran
  • Dr Mohammad Saba, Dr Hossein Ali Ebrahimi, Dr Habibeh Ahmadi Pour, Dr Mohammad Khodadoust* Pages 27-33
    Background And Aims
    Hypophysis or pituitary gland is an endocrine gland.indeed it is an outpouching from hypothalamus to skull base with about 0.5 gram weight. Size of pituitary gland is not equal in different sexes and age groups.so measuring of normal pituitary gland is usefull in determination of it’s pathology.to our knowledge, no report about measurements of pituitary gland in normal population of Iran has been published by now. Undoubtedly magnetic resonance imaging (MRI) is the optimal imaging technique for evaluating the pituitary gland.The aim of this study was measuring of height and antero-posterior diameter of normal pituitary gland in Kerman.
    Method
    in this cross sectional study119 healthy subjectswithout sellar or parasellar disease or surgery and without history of corticosteroid or prolactin affecting drugs consumption, which refered to Fatemeh Zahra imaging center of kerman were selected by non probable convenience method.then height and antero-posterior diameter of pituitary was measured by mid-sagittal T1 sequence MRI.datas were analyzed using spss19, ANOVA and independent t test.
    Results
    mean height of pituitary gland in femalesubjects(5.72±1.21milimeter)was more than males(5.65±1.28 milimeter)with P value equal to 0.7. Evaluation of age groups showed decrease of pituitary height in females by increasing age. pituitary height was significantly higher in 15-20years old group(p=0.005).there was no significant difference in pituitary height in male age groups (P= 0.37). The anteroposterior diameter in females was 9.96±1.44 and in males was 10.02±1.18 milimeter that showed no significant difference (P=0.8). The shape of pituitary gland was flat in more than 50% of cases, the others were concave or convex.
    Conclusion
    this normal measurments could be used as a reference for evaluation of pituitary gland in patients.
    Keywords: Pituitary, Hypophysis, normal, Kerman, Iran, magnetic resonance imaging
  • Kalani Navid, Radmehr Mohmad, Sahraei Reza, Zabetian Hassan, Rastgarian Ahmad, Dolatkhah Hamid Reza, Sanie Mohammad Sadegh Pages 33-38
    Introduction
    Paracetamol is a pre-acetaminophen drug that has been administered for analgesic and anti-inflammatory effects. In addition to having analgesic properties, it is associated with fewer complications. The aim of this study is to evaluate the analgesic effect of paracetamol for pain relief during and after surgery of the upper limb.
    Materials And Methods
    The present study, double-blind and trial Randomized controlled, was performed on 44 patients from 15 to 55 years old, all with ASA1 and candidates of the upper extremity orthopedic surgery. The method of anesthesia was the same in all patients, and 22 patients were divided randomly into two equal 22-member groups. The first group received 15 mg kg paracetamol and the second group was the control group that did not receive any medication.
    Findings
    According to Kolmogorov-Smirnov test on the distribution data, the pain before surgery was normal (p-value <0.05,), while was not normal after surgery (p-value <0.05). The results of Mann-Whitney test (Mann-Whitney Test) showed that the average drug consumption between the two groups during the whole study had no significant difference (P-value> 0.05).
    Conclusions
    Paracetamol is not enough to reduce severe pain after orthopedic surgery of the upper limb. However, its analgesic effect brings out a 40 percent drop in drug use 1 hour after the end of surgery; so, paracetamol can be used as an aid to reduce pain.
    Keywords: paracetamol, pain reduction, orthopedic surgery
  • Hossein Kargar Jahromi, Kavous Solhjo *, Keramat Allah Solhjo, Zahra Kargar Jahromi, Anahita Ebrahimian Pages 39-44
    Background
    Reproductive problem is one of the most complex issues in medicine. In traditional medicine, the herbal drugs are used to treat infertility. This study aims to investigate the effect of aqueous extract of Salep on the serum levels of FSH and estrogen hormones in the female rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 adult female Wistar rats were selected and randomly divided into 5 groups: control (no drug), sham (which received 1 ml distilled water), the experimental group 1 (recipient of 20 mg / kg aqueous extract of Salep), the experimental group 2 (recipient of 40 mg / kg aqueous extract of Salep) and experimental group 3 (recipient of 80 mg / kg aqueous extract of Salep). In the experimental groups the extract was injected intraperitoneally for 28 days. At the end of the experimental term, the mice were bled to examine the serum level of the FSH and estrogen hormones (p<0.05).
    Findings
    Injecting the aqueous extract of Salep caused a significant increase in the serum level of FSH and estrogen hormones compared to control group (p <0.05).
    Conclusion
    The aqueous extract of Salep can play a positive role in the process of ovulation in females, through increasing the serum levels of FSH and estrogen hormones.
    Keywords: Salep, Estrogen, FSH, Female Rats
  • Zahra Kargar Jahromi, Kavous Solhjoo *, Mohammad Hassan Davami, Rakhshan Abiri, Hossein Kargar Jahromi Pages 45-50
    Background and Objective
    Cryptosporidium is the protozoans coccidian and important cause diarrhea in humans, especially children and animals. Although reports of outbreaks of Cryptosporidium infection are available in several parts of Iran; But the parasite is not examined in Parasitology usual tests. Therefore, the study performed with the aim of frequency determination of Cryptosporidium infection in children with diarrhea in Jahrom city for the first time.
    Materials and Methods
    In this study, a total of 106 stool specimens from children under 12 years with diarrhea that referred to Jahrom laboratory centers were examined to determine Cryptosporidium infection in during 1393. On beginning, samples was concentrated with Formol-ether method and after staining with modified acid fast method, were studied microscopically.
    Results
    In this study, 2 children (1/9%) were diagnosed with Cryptosporidiosis. The case was a 1-year-old boy and The second case related to a 3-year-old girl. There were not a significant relationship between the infection rate of Cryptosporidiosis and age, sex, using of breast milk in children under 2 years, geolocation and drinking water.
    Conclusion
    Percentage of very low contamination with this parasite in children with diarrhea in Jahrom city stating that this parasite does not count as a public health problem in the region yet.
    Keywords: Cryptosporidium, children, diarrhea, Jahrom
  • Sarir Nazemi *, Mohammadreza Lashkari, Behjat Kalantari, Fatemeh Sadat Hosseini Bab Anari Pages 51-57
    Introduction
    Purposes and
    Background
    Breast cancer is the most common cancer among the women, 1 out of 8 women is affected by that.in case of early detection, less invasive treatments are available and also patients’ quality of life will be improved. So, we decided to analyze the prevalence of focal asymmetric density in screening mammography and sonography findings among a group of women in community. Methods and materials: This study is cross-sectional and all the women who referred to BESAT clinic in Kerman city between 23.9.2013 to 23.9.2014 for performing screening mammography were entered into the study. Of the total 900 women referred to Besat clinic, 105 women have focal asymmetric density. After sonography and easy non-random sample collection, sonography compared with mammography.
    Findings
    people’s average age was 44±7.3 with minimum age of 29 and maximum age of 61.in sonography findings, 30 (6.28%) cases had no lesion, 2 cases (1.9 Percent) had malignancies and 73 (69.5%) cases had benign lesions.in the last group, 52 cases (49.9%) had lesions in right breast, 50 cases (47.6%) had lesions in left breast and 2 cases had bilateral breast lesions.
    Conclusion
    Imaging techniques with clinical examinations are recommended for screening of the breast cancer. But with regard to limitations of sonography and mammography in diagnosis of breast cancer, in case of being highly suspicious to malignancy, biopsy should also be done.
    Keywords: Breast cancer, mammography, ultrasound