فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:13 Issue: 12, Dec 2015

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:13 Issue: 12, Dec 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/11/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کتایون وکیلیان، مهدی رنجبران*، محبوبه خورسندی، ناصر شرفخانی، محمود خدادوست صفحات 743-748
    هدف

    هدف این مطالعه تعیین شیوع زایمان زودرس در ایران بر اساس یک مطالعه متاآنالیز می باشد تا بتواند به عنوان یک معیار نهایی راهنمای سیاستگذاران در این زمینه باشد.

    مقدمه

    زایمان زودرس که به تولد نوزاد زنده کمتر از 37 هفته بارداری اطلاق می شود، یکی از عوامل مهم تعیین کننده ابتلا و میرایی حول زایمان در سراسر جهان می باشد.

    مواد و روش ها

    در این متاآنالیز بانک های اطلاعاتی Thomson database (Web of Knowledge)، PubMed، Science Direct، Scopus، Google Scholar، Scientific Information Database (SID)، Magiran و Medlib برای مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی، از سال 1374 تا 1393 مورد بازبینی قرار گرفت. از بین تعداد 1370 مطالعه انجام شده با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج تعداد 14 مطالعه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار Stata نسخه 11 انجام گرفت. از آزمون Q و شاخص I2 جهت بررسی عدم تجانس استفاده شد.

    نتایج

    آزمون کوکران و شاخص I2 نشان دهنده عدم تجانس بین نمونه های مورد مطالعه بود (0/001>Q=2505/12, P و99/5% =I2)، بنابراین از مدل تصادفی جهت متاآنالیز استفاده شد. شیوع کلی زایمان زودرس در ایران بر مبنای این مدل 2/9 درصد با فاصله اطمینان 95% (10/7 – 7/6) برآورد گردید.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نتایج مطالعات قبلی را خلاصه کرده و یک دید جامع در مورد زایمان زودرس در ایران ارایه داد. به منظور رسیدن به حد مطلوب تر و کاهش آن در سال های آتی، تشخیص عوامل تاثیر گذار با کمک مطالعات آینده نگر و اقدامات مداخله ای و پیشگیرانه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: زایمان زودرس، شیوع، متاآنالیز، ایران
  • مریم افتخار، سهیلا پورمعصومی*، پروین ثابتی، عباس افلاطونیان، محمد حسن شیخها صفحات 749-754
    مقدمه

    سل دستگاه تناسلی یکی از عوامل مهم در ناباروری زنان خصوصا در کشورهای در حال توسعه می باشد. PCR مثبت سل آندومتر در غیاب آسیب لوله های رحمی امکان تشخیص بیماری با علایم بالینی یا پنهان را بالا می برد، که از مزایای شروع درمان است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی عفونت مایکروباکتریوم توبرکلوزیس با استفاده از تکنیک PCR در نمونه بیوپسی شده اندومتر از زنان با ناباروری ناشناخته مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 144 زن نابارور با میانگین سنی 20 تا 35 سال که آزمایشات تشخیصی از جمله هیستروسکوپی تشخیصی آنها نرمال بود انجام شد. سپس نمونه آندومتر از این 144 زن برای روش PCR گرفته شد. در 93 نفر از بیماران، مایع صفاقی نیز برای PCR گرفته شده است.

    نتایج

    با توجه به نتایج PCR، هیچ گونه موردی که احتمال وجود ,DNA MTB در نمونه آندومتر وجود داشته باشد یافت نشد و نتایج نشان داد هیچ عفونت GTB در میان بیماران ما وجود ندارد. نتایج PCR در تمام موارد منفی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد که GTB نمی تواند به عنوان یک مشکل عمده در زنان ایرانی با ناباروری با علت ناشناخته در نظر گرفته شود. اگر چه، مطالعات نشان داده اند که PCR یک روش مفید در GTP تشخیص زود هنگام بیماری در زنان نابارور بدون شواهد اثبات اختلالات لوله ای یا آندومتر است.

    کلیدواژگان: سل تناسلی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ناباروری با علت ناشناخته
  • شیوا شهسواری، زهرا نورمحمدی*، شهره زارع کاریزی صفحات 755-764
    مقدمه

    سقط مکرر خودبخودی یکی از بیماری هایی است که می تواند باعث ایجاد مشکلات جسمی، روانی و اقتصادی برای افراد و جامعه شود. به تازگی تعدادی از پلی مورفیسم های ژن گیرنده دومین داخلی کینازی (KDR) که می تواند باعث به خطر افتادن جنین مادران باردار شود مورد بررسی قرار گرفته است.

    هدف

    ریسک پلی مورفیسم های ژن KDRدر زنان ایرانی با سقط مکرر ایدیوپاتیک مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    مطالعه از نوع مورد-شاهد است. 100 بیمار سقط مکرر خود به خودی ایدیوپاتیک با حداقل دو سقط متوالی قبل از هفته 20 حاملگی با کاریوتیپ نرمال مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین 100 زن با حداقل یک حاملگی طبیعی به عنوان گروه کنترل در این مطالعه در نظر گرفته شد. دو SNP عملکردی واقع در ژنKDR شامل rs1870377 (Q472H) و (rs2305948 (V297I و همچنین یک SNP tag در اینترون (rs6838752) توسط واکنش زنجیره ایی پلی مرازی بر پایه چند شکلی طول قطعه محدودالاثر (PCR-RFLP) مورد تجزیه و تحلیل ژنوتایپی قرار گرفت. فراوانی هاپلوتایپ ها برای ژنوتیپ های سه SNP برآورد شد. تجزیه و تحلیل ساختار ژنتیکی و خوشه بندی K-means به منظور بررسی تنوع ژنتیکی انجام شد.

    نتایج

    SNPعملکردی (rs1870377)پیوستگی بالایی با(rs6838752) tag SNP (D´ value=0.214; χ2 = 16.44 p=0.000) نشان داد. خوشه بندی K-means K=8 را به عنوان بهترین تعداد زیر گروه های ژنتیکی ایده ال برای نمونه های مورد مطالعه شبیه به نتایج تجزیه و تحلیل خوشه ای Neighbor Joining نشان داد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، فراوانی آللی و ژنوتیپی ارتباطی با سقط مکرر خودبخودی بین افراد بیمار و کنترل نشان نداد. نتایج متناقض در جمعیت های مختلف با فراوانی آللی متفاوت در بیماران با سقط مکرر خودبخودی و کنترل ممکن است برگرفته از دو عامل اصلی همچون تنوع قومیتی و حجم نمونه در این مطالعات باشد.

    کلیدواژگان: سقط، ساختار ژنتیکی، پلی مورفیسم، RFLP، گیرنده 2 VEGF
  • شهناز شکرفروش*، زهرا ابراهیمی، مریم حسینی صفحات 765-770
    مقدمه

    سولفیت ها به طور گسترده به عنوان مخافظت کننده و آنتی اکسیدانت در صنایع غذایی و دارویی استفاده می شوند. در مطالعات گذشته، بسیاری از اثرات بیولوژیکی و سمی سولفیت ها در اندام های مختلف پستانداران نشان داده شده است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات سدیم متا بی سولفیت (SMB) بر روی عملکرد بیضه و مقادیر مورفومتریک اپیدیدیم در موش های نر بالغ از نژاد ویستار بود.

    مواد و روش ها

    در کل 48 موش به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه های تجربی، SMB را در دوزهایmg/kg 10 (S10), و 260 (S260) دریافت کردند، در حالی که به گروه کنترل معادل همان حجم نرمال سالین به طریق گاواژ تجویز شد. بعد از 28 روز موش ها بی هوش و بیضه چپ با سر اپیدیدیم به دنبال برش شکم جهت بافت شناسی با استفاده از رنگ آمیزی H/E برداشته شدند. نمونه های سرم جمع آوری و سطح تستوسترون سرم بررسی شد. ابتدای اپیدیدیم برای حرکت، تعداد و مورفولوژی اسپرم تجزیه و تحلیل گردید.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که مورفولوژی طبیعی، تعداد، حرکت اسپرم ها و سطح تستوسترون در گروه تیمارشده با SMB کاهش یافت. در مقایسه با گروه کنترل، SMB منجر به تعداد کمتر اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه، اسپرماتید، و سلول های لیدیگ گردید.

    نتیجه گیری

    نشان داده شد که SMB تولید اسپرم را کاهش می دهد و اثرات جانبی بالقوه بر باروری موش های نر دارد.

    کلیدواژگان: سدیم متابی سولفیت، اسپرم، تستوسترون، اپیدیدیم
  • آزاده سادات ناظوری، مونا خسروی فر، علی اصغر اخلاقی، مرضیه شیوا، پروانه افشاریان* صفحات 771-778

    بیماری تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع ترین اختلالات اندوکرین در زنان در سنین باروری می باشد. در این بیماری افزایش آندروژن می تواند منجر به نقص در فرآیند استرویید سازی شود و به عنوان یک نقش اساسی در اتیولوژی PCOS به شمار آید. در طی فرآیند استرویید سازی به نظر می رسد که ژن StAR باعث افزایش انتقال کلسترول از طریق غشای میتوکندری می گردد، بنابراین پلی مورفیسم های این ژن می توانند روی پروتئین آن و در نهایت بر روی اتیولوژی PCOS موثر واقع شوند.

    هدف

    ارتباط بین 7 پلی مورفیسم شایع ژن steroidogenic acute regulatory protein)StAR(که شامل پلی موذفیسم های تک نوکلیوتیدی (SNPs) با کدrs104894086, rs104894089, rs104894090, rs137852689 ,rs10489487, rs104894085 می باشد، در بیماری تخمدان پلی کیستیک مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد شاهدی 45 زن مبتلا به PCOS به عنوان گروه بیمار، 40 زن بارور و 40 زن نابارور (male factor) به عنوان گروه کنترل انتخاب گردیدند سپس SNP انتخاب شده با استفاده از روش RFLP-PCR مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    در این مطالعه ژنوتیپ هتروزیگوت در SNP با کد , rs13785268 در 7 مورد از بیماران PCOS، 1 مورد در گروه زنان بارور و 5 مورد در گروه male factor مشاهده شد. اما از نظر آماری ارتباط معنا داری بین SNP ذکر شده و همچنین SNP های انتخاب شده و بیماری PCOS مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    نتایج RFLP هفت SNP مورد بررسی که در اگزون های شماره 5 و 7 ژن StAR قرار دارند وضعیت نرمالی را در هر سه گروه مورد مطالعه نشان داده است. به عبارت دیگر هیچ گونه تغییر ژنوتیپی هتروزیگوت یا هموزیگوت در نمونه های مورد بررسی مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، ژن StAR، پلی مورفیسم تک نوکلئوییدی
  • راحیل جنتی فر، سعید شکری، احمد فرخی، رضا نجات بخش* صفحات 779-786
    زمینه

    مطالعات زیادی بر روی سوء مصرف استروییدهای آندوژنی آنابولیک بر روی افراد بالغ انجام شده است اما داده های اندکی برای افراد نابالغ وجود دارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف ارزیابی اثر ناندرولون دکانویات بر روی بیضه و غلظت تستوسترون در موش های صحرایی نابالغ در مقایسه با موش های بالغ در کوتاه مدت و بلند مدت انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    چهل سر موش صحرایی بالغ به 4 گروه تقسیم شدند: گروه A (زمان کوتاه)، گروه B (گروه زمان بلند)؛ به ترتیب برای مدت 35 و 70 روز، 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز ناندرولون دکانویات به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه C (گروه کنترل) بود و گروه D (گروه شم)؛ دی متیل سولفوکسید را در دو دوره 35 و 70 روزه دریافت کردند. 40 سر موش صحرایی نابالغ هم مانند گروه های بالغ تقسیم شدند. پس از جراحی، وزن بدن، اندازه بیضه، هیستومورفومتری بیضه و سطح سرم تستوسترون ارزیابی شد.

    نتایج

    این مطالعه نشان داد که ناندرولون دکانویات سلول های لیدیگ را در موش های صحرایی بالغ در گروه(B (39.9 ± .919، گروه (A(43.4 ± .120 و بلند مدت (40.6 ± .299) کاهش می دهد که می تواند غلظت تستوسترون را در همه گروه ها به جز گروه کوتاه مدت موش های بالغ به طور معنی داری کاهش دهد. تعداد سلول های سرتولی، اندازه بیضه و قطر لوله های اسپرم ساز را در گروه نابالغ بلند مدت کاهش یافت. در نهایت تعداد اسپرم در گروه های بالغ و نابالغ کاهش یافت اما کاهش شدید اسپرم در هر دو گروه بالغ و نابالغ در بلند مدت (36.05 ± 2.15) در مقایسه با گروه کنترل بود(53.9 ± 1.716) (p<0.05).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که دوزهای فیزیولوژیکی ناندرولون دکانویات ممکن است بر روی سلول های لیدیگ، اسپرم و غلظت تستوسترون در موش های بالغ و نابالغ اثر منفی داشته باشد. اگرچه تعداد سلول های سرتولی، اندازه بیضه و قطر لوله ها تنها در موش های نابالغ بلند مدت کاهش یافت.

    کلیدواژگان: ناندرولون دکانوئات، بیضه، تستوسترون، بالغ، نابالغ، موش صحرایی
  • طیبه قیاسوند، محمدتقی گودرزی*، جمشید کریمی، مرضیه قربانی صفحات 787-791
    مقدمه

    استرس اکسیداتیو در سیستم تولید مثل به آسیب DNA اسپرم و پراکسیداسیون لیپید های غشاء اسپرم منتهی می شود و ممکن است در پاتوژنز ناباروری مردان بخصوص موارد ایدوپاتیک نقش مهمی داشته باشد. آنتی اکسیدان ها مثل کاروتنویید ها در مقابل آسیب رادیکال های آزاد عمل می کنند.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه تعیین سطوح سرمی لیکوپن، بتا کاروتن و رتینول و ارتباط آنها با آسیب DNA اسپرم و پراکسیداسیون لیپید های غشاء اسپرم در مردان نرمو اسپرم و نابارور بود.

    مواد و روش ها

    شصت و دو مرد نابارور و 71 مرد نرمواسپرمیک در این مطالعه شرکت نمودند. از همه این افراد نمونه خون و سمن تهیه شد. آسیب DNA با روش TUNEL اندازه گیری شد. غلظت سرمی لیکوپن، بتاکاروتن و رتینول با HPLC تعیین شد.

    نتایج

    فراگمنتیشن DNA در مردان نابارور در مقایسه با گروه کنترل بالاتر بود. سطوح سرمی لیکوپن، بتا کاروتن و ویتامین Aدر مردان نابارور بطور معنی داری کمتر از افراد نرمواسپرمیک بود (مقدار p به ترتیب کمتر از 0.001 ، برابر با 0.005 و برابر با 0.003).

    نتیجه گیری

    نتیجه گرفته شد که لیکوپن، بتا کاروتن و رتینول می توانند فرگمنتیشن DNAو پراکسیداسیون لیپید ها را از طریق خاصیت آنتی اکسیدانی مهار کنند. بنابر این تعیین فرگمنتیشن DNA و اندازه گیری ترکیباتی مثل لیکوپن، بتا کاروتن و رتینول همراه با آنالیز اسپرم می تواند در تشخیص و درمان موارد ناباروری ایدویوپاتیک مفید باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری، لیکوپن، بتا کاروتن، رتینول، آسیب DNA، پراکسیداسیون لیپید، مالون دی آلدئید
  • تورج محمودی*، کیوان مجید زاده، حمید فراهانی، مژگان میراخورلی، رضا دبیری، حسین نوبخت، اسدالله اسدی صفحات 793-800
    مقدمه

    ویتامین D و انسولین نقش مهمی در استعداد ابتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیسک (PCOS) دارند و بنابراین پلی مورفیسم های ژنهای گیرنده ویتامین D (VDR)، هورمون پاراتیرویید (PTH) و گیرنده انسولین (INSR) ممکن است که در این سندرم نقش داشته باشند.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی ارتباط احتمالی بین پلی مورفیسم های ژنهای VDR ،PTH و INSR با استعداد ابتلا به PCOS طراحی شد.

    مواد و روش ها

    پلی مورفیسم های ژنهای VDR ،PTH و INSR با استفاده از تکنیک PCR-RFLP در 35 بیمار مبتلا به PCOS و 35 فرد سالم کنترل تعیین ژنوتیپ شدند. ضمنا سطح سرمی گلوکز و انسولین نیز اندازه گیری شد.

    نتایج

    اختلاف معنی داری بین بیماران مبتلا به PCOS و افراد کنترل از نظر پلی مورفیسم های FokI ،Tru9I و TaqI از ژن VDR و پلی مورفیسم DraII از ژن PTH و پلی مورفیسم های NSiI، و PmlI از ژن INSR یافت نشد. ولی پس از ادجاستمنت برای فاکتورهای اخلال گر ژنوتیپ Bb از پلی مورفیسم BsmI ژن VDR و ژنوتیپ Aa از پلی مورفیسم ApaI ژن VDR کمتر در بیماران مشاهده شدند (به ترتیب (p= 0.016; OR= 0.250; 95% CI= 0.081-0.769 و p= 0.017; OR= 0.260; 95% CI= 0.086-0.788). ضمنا در بیماران مبتلا به PCOS سطح سرمی انسولین در افراد با ژنوتیپ NN در مقایسه با افراد با ژنوتیپ Nn+nn از پلی مورفیسم NSiI ژن INSR پایین تر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نوعی ارتباط بین پلی مورفیسم های BsmI و ApaI از ژن VDR با استعداد ابتلا به PCOS را نشان می دهند. این مطالعه همچنین نشان داد که پلی مورفیسم NSiI ژن INSR نوعی مارکر برای سطح انسولین سرمی در بیماران مبتلا به PCOS می باشد.

    کلیدواژگان: انسولین، گیرنده انسولین، سندرم تخمدان پلی سیستیسک، گیرنده ویتامین D
  • زهرا شایان، زهرا پور موحد، فاطمه نجفی پور، علی محمد عبدلی، فاطمه محب پور، صدیقه نجفی پور* صفحات 801-808
    مقدمه

    مشکل ناباروری در دنیای امروز به صورت یک نگرانی اجتماعی درآمده و با معضلات روانشناختی و اجتماعی متعددی همراه است. همچنین این مشکل بر روابط بین فردی، خانوادگی و اجتماعی تاثیر گذار است. با توجه به اینکه زنان در معرض عوامل تنش‏زای جسمی، روانی و اجتماعی درمان ناباروری قرار دارند، فراهم ساختن یک ابزار غربالگری روانسنجی برای اختلالات این گروه یک ضرورت می باشد.

    هدف

    هدف این مطالعه تعیین ساختار عاملی پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی برای پی بردن به اختلالات روانی بر روی زنان نابارور می باشد.

    مواد و روش ها

    220 زن نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری یزد در سال 1390 که تحت درمان ناباروری بودند، با نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پس از تکمیل پرسشنامه سلامت عمومی توسط، روایی و پایایی پرسشنامه بترتیب بوسیله ساختار عاملی تاییدی و آلفای کرونباخ محاسبه شد.

    نتایج

    با تحلیل ساختار عاملی چهار مولفه اضطراب و اختلال خواب، اختلال در عملکرد اجتماعی، افسردگی و علایم جسمی به ترتیب استخراج شد. 12/50 درصد مجموع واریانس توسط این 4 مولفه تبیین شد. پایایی پرسشنامه 90/0 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    تحلیل ساختار عاملی و پایایی پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی نشان داد که این پرسشنامه بعنوان یک ابزار غربالگری برای ارزیابی سلامت عمومی در زنان نابارور مناسب است.

    کلیدواژگان: ساختار عاملی، پرسشنامه سلامت عمومی، GHQ-28، زنان نابارور
|
  • Katayon Vakilian, Mehdi Ranjbaran, Mahboobeh Khorsandi, Naser Sharafkhani, Mahmoud Khodadost Pages 743-748
    Background

    Preterm labor, which defines as live-birth delivery before 37 weeks of gestation is a main determinant of neonatal morbidity and mortality around the world.

    Objective

    The aim of this study was to determine the prevalence of preterm labor in Iran by a meta-analysis study, to be as a final measure for policy makers in this field.

    Materials And Methods

    In this meta-analysis, the databases of Thomson database (Web of Knowledge), PubMed/Medline, Science Direct, Scopus, Google Scholar, Iranmedex, Scientific Information Database (SID), Magiran, and Medlib were searched for articles in English and Persian language published between 1995 and 2014. Among the studies with regard to the inclusion and exclusion criteria, 14 studies (out of 1370 publications) were selected. Data were analyzed by using Stata software version 11. The heterogeneity of reported prevalence among studies was evaluated by the Chi-square based Q test and I2 statistics.

    Results

    The results of Chi-square based on Q test and I2 statistics revealed severe heterogeneity (Q=2505.12, p-value < 0.001 and I2= 99.5%) and consequently, the random effect model was used for the meta-analysis. Based on the random effect model, the overall estimated prevalence of preterm in Iran was 9.2% (95% CI: 7.6 – 10.7).

    Conclusion

    Present study summarized the results of previous studies and provided a comprehensive view about the preterm delivery in Iran. In order to achieve a more desirable level and its reduction in the coming years, identifying affecting factor and interventional and preventive actions seem necessary.

    Keywords: Preterm labor, Prevalence, Meta, analysis, Iran
  • Maryam Eftekhar, Soheila Pourmasumi, Parvin Sabeti, Abbas Aflatoonian, Mohammad Hasan Sheikhha Pages 749-754
    Background

    Genital tuberculosis (GTB) is an important cause of female infertility, especially in developing countries. The positive results of polymerase chain reaction (PCR) in endometrial GTB in the absence of tubal damage raise the possibility of the detection of sub-clinical or latent disease, with doubtful benefits of treatment.

    Objective

    To evaluate the mycobacterium tuberculosis infection in endometrial biopsy samples collected from unexplained infertile women attending Yazd Research and Clinical Center for Infertility by using PCR techniques.

    Materials And Methods

    In this cross sectional study, 144 infertile women with unexplained infertility aged 20-35 years old and normal Histro-saplango graphy findings were enrolled. Endometrial biopsy samples from each participant were tested for mycobacterium tuberculosis detecting by PCR. In 93 patients, peritoneal fluid was also taken for culture and PCR.

    Results

    The PCR results of endometrial specimens were negative in all cases, demonstrating that there was no GTB infection among our patients.

    Conclusion

    Our results showed that GTB could not be considered as a major problem in women with unexplained infertility. Although, studies have indicated that PCR is a useful method in diagnosing early GTB disease in infertile women with no demonstrable evidence of tubal or endometrial involvement.

    Keywords: Genital mycobacterium tuberculosis, Polymerase chain reaction, Unexplained infertility
  • Shiva Shahsavari, Zahra Noormohammadi, Shohreh Zare Karizi Pages 755-764
    Background

    Recurrent spontaneous abortion is one of the diseases that can lead to physical, psychological, and, economical problems for both individuals and society. Recently a few numbers of genetic polymorphisms in kinase insert domain-containing receptor (KDR) gene are examined that can endanger the life of the fetus in pregnant women.

    Objective

    The risk of KDR gene polymorphisms was investigated in Iranian women with idiopathic recurrent spontaneous abortion (RSA).

    Materials And Methods

    A case controlled study was performed. One hundred idiopathic recurrent spontaneous abortion patients with at least two consecutive pregnancy losses before 20 weeks of gestational age with normal karyotypes were included in the study. Also, 100 healthy women with at least one natural pregnancy were studied as control group. Two functional SNPs located in KDR gene; rs1870377 (Q472H), and rs2305948 (V297I) as well as one tag SNP in the intron region (rs6838752) were genotyped by using PCR based restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) technique. Haplotype frequency was determined for these three SNPs’ genotypes. Analysis of genetic STRUCTURE and K means clustering were performed to study genetic variation.

    Results

    Functional SNP (rs1870377) was highly linked to tag SNP (rs6838752) (D´ value=0. 214; χ2 = 16.44, p<0. 001). K means clustering showed that k = 8 as the best fit for the optimal number of genetic subgroups in our studied materials. This result was in agreement with Neighbor Joining cluster analysis.

    Conclusion

    In our study, the allele and genotype frequencies were not associated with RSA between patient and control individuals. Inconsistent results in different populations with different allele frequencies among RSA patients and controls may be due to ethnic variation and used sample size.

    Keywords: Abortion, Genetic structures, Polymorphism, Restriction fragment length polymorphism, VEGF receptor 2
  • Shahnaz Shekarforoush, Zahra Ebrahimi, Maryam Hoseini Pages 765-770
    Background

    Sulphites are widely used as a preservative and antioxidant additives in the food and pharmaceutical industries. Many types of biological and toxicological effects of sulphites in multiple organs of mammals have been shown in previous studies.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effects of sodium metabisulfite (SMB) on testicular function and morphometric values of epididymis in adult male Wistar rats.

    Materials And Methods

    A total of 32 rats were randomly divided into four groups. The experimental groups received SMB at doses of 10 mg/kg (S10), 100mg/kg (S100), and 260 mg/kg (S260) while an equal volume of normal saline was administered to the control group via gavage. The rats were anaesthetized after 28 days and the left testis with the head of epididimis was excised following abdominal incision for histological observation using hematoxylin and eosin staining. Serum samples were collected for assay of testosterone level. The initial epididymis was analyzed for motility, morphology, and the number of sperms.

    Result

    The results of this study showed that normal morphology, count, and motility of sperms and testosterone level were decreased in the SMB treated groups. In comparison with the control group, SMB resulted in a lower total number of spermatogonia, primary spermatocyte, spermatids, and Leydig cells.

    Conclusion

    It is suggested that SMB decreases the sperm production and has the potential to affect the fertility adversely in male rats.

    Keywords: Sodium metabisulfite, Sperm, Testosterone, Epididymis
  • Azadeh, Sadat Nazouri, Mona Khosravifar, Ali, Asghar Akhlaghi, Marzieh Shiva, Parvaneh Afsharian Pages 771-778
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the most common endocrine women’s disorders in reproductive age. Hyperandrogenism has a critical role in the etiology of PCOS and it can cause fault in Steroidogenesis process. During steroidogenesis, steroidogenic acute regulatory protein (StAR) seems to increase the delivery of cholesterol through mitochondrial membrane. Therefore, polymorphisms of StAR might effect on this protein and play a role in the etiology of PCOS.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the association between StAR SNPs with PCOS. Thus, seven polymorphisms in this gene: rs104894086, rs104894089, rs104894090, rs137852689, rs10489487, rs104894085 were detected.

    Materials And Methods

    In this case control study, 45 PCOS women, 40 male factor/unexplained infertile women, and 40 fertile women as two control groups were participated from 2008-2012. Polymorphisms were detected using restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) method.

    Results

    Heterozygote genotyping for rs137852689 SNP (amino acid 218 C > T) was only seen in seven PCOS patients, one in normal ovulatory women, and five in male factor/unexplained infertile women (15.5%, 2.5%, 12.5%, respectively) (p= 0.12). While, it has shown no association between other SNPS with PCOs.

    Conclusion

    The RFLP results for seven chosen SNPs, which located in exon 5 and 7 showed normal status in three groups, it means no heterozygous or homozygous forms of selected SNPs were observed. So, it seems evaluation of the active amino acid sites should be investigated and also the study population should be increased.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Steroidogenic acute regulatory (StAR) gene, Single nucleotide polymorphism
  • Rahil Jannatifar, Saeed Shokri, Ahmad Farrokhi, Reza Nejatbakhsh Pages 779-786
    Background

    Most studies on anabolic-androgenic steroids abuse have been done in adult rats, but few data are available to immature.

    Objective

    This study was conducted to assay the effect of Nandrolone Decanoate (ND) on the testis and testosterone concentration in male immature rats compare with mature ones in short and long time.

    Materials And Methods

    40 mature rats were divided into 4 groups: group A (short term) and group B (long-term) received 10 mg/kg/day ND interaperitoneally for 35 and 70 days, respectively. Group C (control) without any treatment, and group D (vehicle) received dimethyl sulfoxide (DMSO) solution in two periods 35 and 70 days. 40 immature rats were divided into 4 groups same as mature ones. After surgery body weight, testis size, histomorphometry of testis, and serum testosterone level were evaluated.

    Results

    Our results showed that ND decreased the number of Leydig cells in group B (39.9 ±. 919), group A (43.4 ±. 120), and long term (40.6 ±. 299) immature rats, which could result in a reduction of testosterone concentration significantly in all experimental groups except short term mature group. Number of sertoli cells, testis size, and diameter of seminiferous tubules decreased in the long-term immature group. Eventually, the number of sperm was decreased in mature and immature groups, but a severe depletion of sperm was occurred in both mature and immature in long time in comparison to the control group (p< 0.05).

    Conclusion

    This time course study showed that supraphysiological dose of ND may negatively affect the number of Leydig cells, sperm cell, and testosterone concentration of immature rats in the same matter of mature rats. However, the number of sertoli cell, testis size, and seminferous diameter were decreased only in the long immature rats.

    Keywords: Nandrolone Decanoate, Testis, Testosterone, Mature, Immature, Rat
  • Taiebeh Ghyasvand, Mohammad Taghi Goodarzi, Iraj Amiri, Jamshid Karimi, Marzieh Ghorbani Pages 787-791
    Background

    Oxidative stress in reproductive system leads to sperm DNA damage and sperm membrane lipid peroxidation and may play an important role in the pathogenesis of male infertility, especially in idiopathic cases. Antioxidants such as carotenoids function against free radical damages.

    Objective

    The aim of this study was to determine the levels of lycopene, beta-carotene and retinol in serum and their relationship with sperm DNA damage and lipid peroxidation in infertile and normospermic males.

    Materials And Methods

    Sixty two infertile men and 71 normospermic men participated in this study. Blood and semen samples were collected from all subjects. Sperm DNA damage was measured using TUNEL method. Carotenoids, retinol, and malonedildehyde in serum were also determined.

    Results

    DNA fragmentation was higher in infertile group comparing to control group. Serum levels of lycopene, beta-carotene and, vitamin A in infertile men were significantly lower than normospermic men (p< 0.001, =0.005, and =0.003 respectively). While serum MDA was not significantly different between two groups, MDA in seminal plasma of infertile men was significantly higher than control group (p< 0.001).

    Conclusion

    We concluded that lycopene, beta-carotene, and retinol can reduce sperm DNA fragmentation and lipid peroxidation through their antioxidant effect. Therefore the DNA fragmentation assay and determination of antioxidants factors such as lycopene, beta-carotene and retinol, along with sperm analysis can be useful in diagnosis and treatment of men with idiopathic infertility.

    Keywords: Infertility, Lycopene, Beta, carotene, Retinol, DNA damage, Lipid peroxidation, Malondialdehyde
  • Touraj Mahmoudi, Keivan Majidzadeh, Hamid Farahani, Mojgan Mirakhorli, Reza Dabiri, Hossein Nobakht, Asadollah Asadi Pages 793-800
    Background

    Vitamin D and insulin play an important role in susceptibility to polycystic ovary syndrome (PCOS), and therefore vitamin D receptor (VDR), parathyroid hormone (PTH), and insulin receptor (INSR) gene variants might be involved in the pathogenesis of PCOS.

    Objective

    The present study was designed to investigate the possible associations between polymorphisms in VDR, PTH, and INSR genes and the risk of PCOS.

    Materials And Methods

    VDR, PTH, and INSR gene variants were genotyped in 35 women with PCOS and 35 controls using Polymerase chain reaction – Restriction fragment length polymorphism method. Furthermore, serum levels of glucose and insulin were measured in all participants.

    Results

    No significant differences were observed for the VDR FokI, VDR Tru9I, VDR TaqI, PTH DraII, INSR NsiI, and INSR PmlI gene polymorphisms between the women with PCOS and controls. However, after adjustment for confounding factors, the VDR BsmI “Bb” genotype and the VDR ApaI "Aa" genotype were significantly under transmitted to the patients (p= 0.016; OR= 0.250; 95% CI= 0.081-0.769, and p= 0.017; OR= 0.260; 95% CI= 0.086-0.788, respectively). Furthermore, in the women with PCOS, insulin levels were lower in the participants with the INSR NsiI "NN" genotype compared with those with the "Nn + nn" genotypes (P= 0.045).

    Conclusion

    The results showed an association between the VDR gene BsmI and ApaI polymorphisms and PCOS risk. These data also indicated that the INSR "NN" genotype was a marker of decreased insulin in women with PCOS. Our findings, however, do not lend support to the hypothesis that PTH gene DraII variant plays a role in susceptibility to PCOS.

    Keywords: Insulin, Insulin receptor, Polycystic ovary syndrome, Vitamin D receptor
  • Zahra Shayan, Zahra Pourmovahed, Fatemeh Najafipour, Ali Mohammad Abdoli, Fatemeh Mohebpour, Sedighe Najafipour Pages 801-808
    Background

    Nowadays, infertility problems have become a social concern, and are associated with multiple psychological and social problems. Also, it affects the interpersonal communication between the individual, familial, and social characteristics. Since women are exposed to stressors of physical, mental, social factors, and treatment of infertility, providing a psychometric screening tool is necessary for disorders of this group.

    Objective

    The aim of this study was to determine the factor structure of the general health questionnaire-28 to discover mental disorders in infertile women.

    Materials And Methods

    In this study, 220 infertile women undergoing treatment of infertility were selected from the Yazd Research and Clinical Center for Infertility with convenience sampling in 2011. After completing the general health questionnaire by the project manager, validity and, reliability of the questionnaire were calculated by confirmatory factor structure and Cronbach's alpha, respectively.

    Results

    Four factors, including anxiety and insomnia, social dysfunction, depression, and physical symptoms were extracted from the factor structure. 50.12% of the total variance was explained by four factors. The reliability coefficient of the questionnaire was obtained 0.90.

    Conclusion

    Analysis of the factor structure and reliability of General Health Questionnaire-28 showed that it is suitable as a screening instrument for assessing general health of infertile women.

    Keywords: Factor structure, General Health Questionnaire, 28, Infertile women