فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 7 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رقیه دیندار بوسجین، مجتبی ستوده گندشمین * صفحه 1

    انتقال یکی از مباحث جمعیت شناسی است که همانند عوامل حیاتی موجب تغییر جمعیت یک منطقه می شود. انتقال را تغییر محل سکونت و کار دانسته و به طور ساده آن را حرکت از یک محل به محل دیگر تعریف کرده اند. علی رغم تمام تدابیر، شواهد متعددی حاکی است که مناطق محروم مرزی هم چنان از کمبود امکانات رنج برده و علاوه بر آن که جذب نیروهای انسانی برای این مناطق با دشواری همراه است، امکان نگه داشت نیروی انسانی موجود نیز روبه کاهش است. این تحقیق با هدف شناسایی عواملی که امکان نگه داشت نیروی انسانی در مناطق مرزی را افزایش دهد، اجرا گردید. تحقیق حاضر از نوع زمینه یابی و اطلاعات مورد نیاز به صورت میدانی جمع آوری و به روش پیمایشی- توصیفی اجرا گردید. جامعه آماری تحقیق، تعداد 490 نفر از کارکنان شاغل در فرماندهی مرزبانی استان اردبیل می باشند که جامعه نمونه بصورت تمام شمار، کلیه کارکنان انتخاب گردیدند. برای تعیین روایی مقیاس محقق ساخته از تکنیک تحلیل عاملی استفاده شد که قبل از انجام تحلیل، آزمون KMO با ضریب حاصل (92%) قابلیت داده های مقیاس برای انجام تحلیل عوامل را تائید نمود و نتیجه آزمون بارتلت (75/4462 = X2) نیز مناسب بودن داده ها را در سطح 0001/0 >P نشان داد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کای اسکویر و آزمون رگریسون لجستیک استفاده شد. یافته های تحقیق بیان گر آن است؛ نیروی انسانی بومی و غیربومی تقریبا به طور یک سان متقاضی انتقال از مناطق مرزی بوده اند و این بدان معناست که سیاست استخدام نیروی انسانی بومی، نتوانسته است منجر به نگه داشت نیروی انسانی در مناطق مرزی شود. همچنین یافته ها نشان داد متغیرهایی چون رضایت مندی شغلی؛ نوع استخدام؛ نوع منزل مسکونی و سن در میزان تمایل این کارکنان برای انتقال از مناطق مرزی موثر بوده اند.

    کلیدواژگان: مهاجرت، مناطق مرزی، رضایت مندی شغلی، نیروی انسانی
  • عابد اصلانی اسلمرز*، کامران ترانه، پرویز سبحانی صفحه 2

    تحقیق حاضر درصدد پاسخ گویی به این سوال است که آیا رابطه ی معنی داری بین علل و عوامل اجتماعی و اقتصادی (از قبیل احساس آنومی، عدالت توزیعی، میزان ارتباط با افراد بزهکار، فشارهای ساختاری، شکاف بین اهداف و وسایل دست یابی به این اهداف و زیاد خواهی افراد) با گرایش به قاچاق کالا وجود دارد؟ روش تحقیق در پژوهش حاضر پیمایش و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است. جامعه ی آماری پژوهش، مرزنشینان شاغل در امر قاچاق شهرستان بانه در سال 1392 می باشند. حجم نمونه 274 نفر بوده که از طریق فرمول کوکران و با روش نمونه گیری طبقه بندی نامتناسب جامعه نمونه به سه دسته کول بران، بازاریان و قاچاقچیان تقسیم شده و در مرحله بعد برای بازاریان و کول بران از روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس استفاده شده و برای قاچاقچیان از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شده است. نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان می دهد بین بیکاری، توزیع نابرابر امکانات، احساس محرومیت و فشار ساختاری و متغیر وابسته گرایش و پذیرش قاچاق کالا به عنوان یک شغل مشروع ارتباط ارتباط مستقیم و معنی داری وجود دارد که این ارتباط به صورت مثبت و مستقیم است به عبارتی دیگر هر چه شاخصه های مذکور افزایش یابند گرایش به قاچاق کالا نیز افزایش می یابد از طرف دیگر بین نحوه فعالیت در قاچاق کالا و گرایش به قاچاق ارتباط معنی داری وجود دارد کول بران مشارکت در کار قاچاق را نه از سر رضایت بلکه از سر اجبار انجام می دهند و قاچاقچیان و تا حدی فروشندگان به دلیل سودجویی و میزان درآمد زیاد قاچاق گرایش بیشتری به قاچاق دارند همچنین هر چه میزان ارتباط با افراد درگیر در قاچاق کالا بیشتر باشد،گرایش و پذیرش قاچاق به عنوان امری مشروع افزایش می یابد. در پایان مقاله به منظور برون رفت از وضعیت فعلی، پیشنهاداتی همچون؛ ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی در شهرستان بانه جهت توسعه و ایجاد اشتغال، توزیع عادلانه کارت های بازرگانی بین کول بران و مردم روستاهای مرزی و کاهش بروکراسی اداری جهت تسهیل در امر واردات قانونی به مسئولان و متولیان امر ارائه شد.

    کلیدواژگان: قاچاق، کولبر، بانه، توزیع ناعادلانه، احساس محرومیت، توسعه ناموزون
  • سیروان خسروزاده *، محمد نایب پور، مسعود سلطانی صفحه 3

    مقاله حاضر ابتدا با بررسی مناسبات تاریخی ایران و عراق از بدو تاسیس کشور اخیر، زمینه هایی را که به قرارداد 1975 الجزایر میان دو کشور ایران و عراق انجامید مورد بررسی قرار می دهد و در گام بعدی به بررسی پیامدهای امنیتی قرارداد مذکور می پردازد. این مطالعه نشان داد اگر چه با انعقاد قرارداد الجزایر در سال 1975 به ظاهر اختلافات دو کشور پایان یافت، اما با توجه به این واقعیت که رویکرد صدام به این قرارداد نه یک استراتژی، بلکه یک تاکتیک فرصت طلبانه محض بود که رژیم بعث زیر فشار جنگ با کردها ناچار به پذیرش آن شده بود، راهی دراز تا صلح نهایی زمان باقی بود. این قرارداد پیامدهای امنیتی متفاوتی برای طرفین درگیر به دنبال آورد. در خصوص پیامدهای امنیتی مثبت قرارداد برای ایران جای بحث هست؛ و آن را از دستاوردی که به اختلافات 42 ساله مرزی پایان داد تا قراردادی که رژیم بعث را از نابودی رهایی بخشید، متفاوت تفسیر کرده اند، رژیمی که هشت سال بعد جنگی هشت ساله به ایران تحمیل نمود و امنیت ایران را در تمام عرصه ها به چالش کشید. حاصل بررسی های انجام گرفته در این مقاله نشان می دهد، قرارداد الجزایر در نتیجه وجه مصالحه قراردادن کردها توسط شاه در کوتاه مدت برای دو کشور دستاوردهایی به دنبال داشت تا آن که در شهریور 59 با تجاوز عراق به ایران اعتبار خود را از دست داد.

    کلیدواژگان: قرارداد 1975 الجزایر، قرارداد 1937، عبدالکریم قاسم، محمد رضاشاه، رژیم بعث، صدام حسین، کردها، جنگ 8 ساله
  • محمدتقی ملک حسینی*، علی وطنی، محمد رضوی، زینب آلوستانی صفحه 4

    هدف اصلی این پژوهش سنجش میزان احساس امنیت اجتماعی در بین مرزنشینان استان گلستان در سال 1393 و شناسایی راه کارهای ارتقای آن بوده تا با شناخت عوامل و مخلل های امنیت، ضمن مقابله با آن، زمینه های پیشرفت و توسعه ی پایدار این مناطق فراهم گردد. این تحقیق با استفاده از روش پیمایشی و با ابزار پرسشنامه انجام گرفته است، جامعه ی آماری تحقیق 58.600 نفر از مرزنشینان 18 تا 65 ساله ساکن در نواحی مرزی استان گلستان در سال 1393 بوده اند، که از این جامعه بر اساس فرمول کوکران 385 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای شناخت رابطه بین متغیرها از تکنیک ضریب همبستگی اسپیرمن، برای شناخت تفاوت پذیری احساس امنیت از متغیرهای اسمی دوگانه از آزمون t و متغیرهای اسمی چندگانه از آزمون f و سرانجام برای شناخت میزان تفاوت پذیری ارزیابی مرزنشینان نسبت به ابعاد احساس امنیت اجتماعی از آزمون tتک متغیره استفاده نموده ایم. نتایج به دست آمده از تحقیق بیان گر آن است که از ابعاد در نظر گرفته شده برای امنیت اجتماعی، شاخص اعتماد نهادی با میانگین (98/2 از 4) در رتبه اول و شاخص امنیت اقتصادی با میانگین (74/1) در رتبه ی هشتم و پایین ترین رتبه قرار داشته که این امر نشان دهنده سطح نازل و تامل برانگیز امنیت اقتصادی در بین مرزنشینان استان گلستان می باشد؛ و هم چنین نظرات پاسخ گویان به شاخص امنیت اجتماعی بیان گر میانگین (09/3 از 4) بوده و این امر گویای آن است که مرزنشینان استان گلستان از احساس امنیت نسبتا بالا و مطلوبی برخوردار می باشند. و نیز یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین سن، جنس، میزان تحصیلات، نوع شغل و سابقه سکونت در مرز با احساس امنیت رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، اعتماد نهادی، امنیت جانی، امنیت اقتصادی، امنیت اخلاقی
  • سجاد عزیزی*، عطالله عبدی، مراد کاویانی راد صفحه 5

    با مقایسه اجمالی نواحی مرزی و مرکزی کشور، می توان به شاخص های عمده ای از جمله انزوای جغرافیایی مناطق مرزی، دوری از قطب های صنعتی اقتصادی و توسعه نیافتگی در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دست یافت. علاوه بر این، ناکارآمدی نظام توزیع موجب ایجاد تبعیض بین نواحی مرکز و پیرامون (مرزی) شده است. این امر نارضایتی ساکنین نواحی مرزی را به دنبال داشته و منجر به ایجاد گونه های مختلف ناحیه گرایی از جمله ناحیه گرایی سیاسی شده است؛ در امتداد ناحیه گرایی سیاسی، مسائلی مانند توسعه ناموزون، پایین بودن میزان درامد مردم، فقر اقتصادی و... باعث ناحیه گرایی اقتصادی شده است. بنابراین کشورها برای بهبود وضع معیشتی مردم وکاهش فقر اقتصادی در نواحی مرزی اقدام به طرح های توسعه ای- اقتصادی می نمایند از جمله این طرح ها می توان به ایجاد و راه اندازی بازارچه های مرزی در نقاط مرزی اشاره نمود. با توجه به این مباحث بیان شده، این تحقیق در پی آن بود که دریابد، بازارچه های مرزی در همگرایی ملی چه نقشی دارند؟ در تعقیب این هدف، تحقیق پیش رو، سعی نموده به صورت علمی و روش مند، نقش بازارچه مرزی سیران بند بانه را بر تعمیق همگرایی ملی ساکنان این شهرستان مورد مطالعه و واکاوی قرار دهد. روش تحقیق در این مقاله از نوع پیمایشی، روش گردآوری اطلاعات، مطالعات کتابخانه ای و ابزار پژوهش پرسش نامه محقق ساخته می باشد که روایی و پایایی آن در فرآیند تحقیق تایید شده است. جامعه آماری نیز مردم فعال شهرستان بانه (بالای 15 سال) به تعداد 96000 نفر بودند که از این تعداد، 400 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان جامعه نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه ها، از نرم افزار اس.پی.اس.اس استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد؛ بازارچه مرزی سیران بند بانه با کارکردهای اقتصادی- اجتماعی خود منجر به خروج منطقه از انزوای جغرافیایی، گسترش زیرساخت های منطقه و... شده که این امر در همگرایی ملی نقش مثبتی داشته است.

    کلیدواژگان: بازارچه مرزی، همگرایی ملی، مناطق مرزی، بانه، توسعه نواحی مرزی
  • علی بزرا *، رضا کاظمی صفحه 6

    رابطه گردشگری و امنیت را می توان رابطه ای دوسویه در نظر گرفت؛ از یک سو امنیت به توسعهء گردشگری کمک نموده و از سوی دیگر، حضور گردشگران در هر منطقه، افزایش امنیت در آن منطقه را به ارمغان می آورد. هم چنین افزایش شمار گردشگران، موجب رونق گرفتن کسب و کار و افزایش درآمد شرکت ها و موسساتی می شود که در این عرصه فعالیت می کنند. هدف پژوهش حاضر، شناخت میزان احساس امنیت و تعاملات مرزنشینان با گردشگران است. این مقاله از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی- تحلیلی است که به صورت پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی گردشگرانی است که در سال 1393 با انگیزه ها و مقاصد مختلف (تفریحی، علمی، ورزشی، زیارتی و...) وارد شهر مرزی چابهار شده اند؛ حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 209 نفر تعیین شده و شیوه نمونه گیری به صورت تصادفی بوده است. برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری نشان می دهد؛ در مجموع میزان احساس امنیت گردشگران متوسط رو به بالاست، همچنین نتایج حاصل از آزمون خی دو نشان داد؛ میزان احساس امنیت از سفر به این مناطق در بین سنین مختلف متفاوت است؛ در حالی که این میزان در بین زنان و مردان تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتایج پژوهش نشان می دهد؛ بین احساس امنیت و گردشگری رابطه مستقیمی وجود دارد. به عبارتی ضریب رگرسیون احساس امنیت، حاکی از آن است که به ازای یک واحد افزایش در احساس امنیت، 579/0 واحد در تمایل به سفر مجدد گردشگران به نواحی مرزی افزایش وجود دارد.

    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، فناوری اطلاعات، سیستم های جامع، اینترانت، درگاه های ارتباطی
  • محمد اسدی فرد * صفحه 7

    مناطق مرزی کشور به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی، سیاسی و امنیتی از شرایط حساس و ویژه ای برخوردار می باشد، جهت ایجاد امنیت در این مناطق، علاوه بر بکارگیری منابع انسانی و انجام اقدامات سنتی در پایش و حراست از مرزها، مطلوب است از تجهیزات پیشرفته و نرم افزاری نیز بهره برد. بدون شک استفاده از ابزارهای نوین مانند پهپادها نقش به سزایی در شناسایی نقاط وقوع جرم، رصد تحرکات دشمن و گروه های معاند و ضد انقلاب در نواحی مرزی دارد؛ لذا این پژوهش به دنبال بررسی نقش پهپادها در ایجاد امنیت مناطق مرزی کشور می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی، از نظر ماهیت و روش پیمایشی است. برای گردآوری اطلاعات، علاوه بر پرسشنامه و مصاحبه از روش کتابخانه ای یا اسنادی نیز استفاده گردیده است. اطلاعات پیمایشی مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه 30 سئوالی محقق ساخته با روایی و پایایی مناسب جمع آوری گردیده است. جامعه آماری مورد مطالعه، به صورت هدف مند از میان کارشناسان و صاحب نظران فرماندهی مرزبانی ناجا، کارکنان و کارشناسان هوا ناجا و اساتید رشته های مرتبط مانند جغرافیا و هوا فضا به تعداد 87 نفر انتخاب گردیدند. در تحقیق حاضر. اعتبار ابزار به وسیله ی آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار آن 86/0 و جهت اطمینان از روایی از نظرات اساتید، محققان و خبرگان استفاده شده است. داده های حاضر به وسیله ی آزمون های آماری موسوم به T تک نمونه ای در بسته ی نرم افزاری اس. پی. اس. اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصله از آزمون فرضیه ها بیان گر آن است که بکارگیری داده های تصویری و پایش اطلاعاتی فناوری پهپاد، نقش موثری در ایجاد اشرافیت اطلاعاتی و امنیت مناطق مرزی داشته به طوری که نقاط جرم و حضور نیروهای دشمن و عناصر ضد انقلاب را نشان می دهد، اگر این ابزار فنی، به طور مستمر و همزمان اطلاعات را ارسال نماید نقش چشمگیری در پشتیبانی از یگان های عملیات مرزبانی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: فناوری نوین، پهپاد، امنیت مرزی، اشرافیت اطلاعاتی، نواحی مرزی
|
  • Roqayeh dindar bosjin, mojtaba sotodeh gandeshmin * Page 1

    Transition is one of the demographic issues that like critical determinants make changes in the population of a region. Transition has been defined as changing location of residence and work and simply as moving from one place to another. Despite all the strategies, various evidence suggests that border deprived areas suffering from a shortage of facilities and not only has difficulty to absorb human forces to these areas is difficult, but the possibility to keep the existing human force is declining. This study was conducted to identify factors that increase the possibility of keeping human forces in the border regions. The research was conducted based on field survey and needed data was collected based on descriptive survey. The statistical population of the research was 490 employees working in Ardebil Border Guard Command which the samples were selected all employees as a whole. To determine the validity of a developed scale was used the factor analysis method that before analysis, KMO test result (92%) confirmed the ability of scale data to analyze and the results of Bartlett test (75/4462 : X2) showed the suitability of the data in the 0001/0> P level. To analyze the data was used chi-square and logistic regression tests. The research findings represent that native and non-native human force almost equally requesting the transfer of border areas and this means employing policy of native force could not lead to human force in the border areas. Results also showed that variables such as job satisfaction, type of employment, type of dwelling and age have been effective in the willingness of the employees to transfer from border areas.

    Keywords: immigration, border areas, Job satisfaction, human force
  • abed aslani aslamraz*, kamran taraneh, parviz sobhani Page 2

    This study seeks to answer the question whether there is significant relationship between the causes of social and economic factors (such as feelings of anomie, distributive justice, the relationship with the offender, structural pressure, the gap between goals and means of achieving to the objectives and the greedy people)with smuggling trends or not? The methodology used in this study is survey and tools to collect data are questionnaire. The statistical population involved frontiersman trafficking border in Baneh in 1392. The sample size was 274 that divided into three categories: Cole Brown, merchants and smugglers by inappropriate classification sampling and cochran methods, then for marketers and and Cole Brown is used targeted sampling and for traffickers of snowball sampling method. The result showed that there is direct significant relationship between unemployment, unequal distribution of facilities, deprivation, structural pressure and variable depended to tendency and accepting smuggling as a job; in other words, the more mentioned indices, the more tendency to smuggle they have and there is significant relationship between smuggling course and tendency to do it. Cole Brown smuggle not out of satisfaction but also the obligation and traffickers and partly sellers involved in smuggling because of profiteering and high income of smuggling; also, the more communicate with the people involved in smuggling, the more the acceptance and tendency it as a legal one. At the end of the article to get out of the current situation, suggestions provide to officials and authorities such as the creation of free trade-industrial zone in Baneh for development and job creation, equitable distribution of business cards between Cole Brown and the border villages and reducing the administrative bureaucracy in order to facilitate the legal import.

    Keywords: Trafficking, Colbert, Baneh, unequal distribution, feelings of deprivation, disharmonious development
  • sirvan khosrozadeh *, mohammad nayebpour, Masoud Soltani Page 3

    The study first consider the grounds which result in the Algeria contract 1975 between two countries by examining historical terms of Iran and Iraq from the foundation of the former, and then represent security consequences of the contract. This study showed although came to end the conflict of two countries by conclusion of the Algeria contract 1975, due to the fact that Saddam's approach to this contract was not a strategy, but a pure opportunistic tactic that the Baath regime were forced to accept it under the pressure of war with Kurds, there was a long way to final peace. The contract has different security consequences for the parties. The positive security consequences of the contract for Iran is debatable, and it have been interpreted differently from an achievement that end the 42-year-old border dispute to a contract that saved the destruction of the Baathist regime, a regime that eight years later imposed the eight-year war to Iran and challenged Iran's security in all areas. The resulting studies carried out in this paper showed the Algeria contract the consequence of Kurds compromise by the Shah in short-term has gains for both countries till Iraqi invasion to Iran in Shahrivar 59 lose its validity.

    Keywords: Algiers contract 1975 in 1937, AbdolKarim Ghasem, Mohammad Reza Shah, the Baath regime, Saddam Hosein, the Kurds, the 8-year-old war
  • mohammad taghi malek hoseini *, ali vatani, mohammad razavi, zeynab alvestani Page 4

    The main objective of this study was to assess the level of social security among the frontiersman of Golestan province in 1393 and identify its promoting factors, so by knowing security intrusive and factors, grounds of progress and sustainable development of the areas will be provided. This study was conducted using a survey method and a questionnaire, statistical population was 58.600 people of frontiersman aged 18 to 65 living in border areas of Golestan province in 1393 out of which 385 samples were selected based cochran formula. To understand the relationship between variables used Spearman correlation coefficient, accepting difference of safety from dual nominal variables used t tests and multiple nominal variables f test and finally to recognize the amount of accepting difference of frontiersman evaluation to the dimensions of the sense of social security used single variable test. Results obtained from the study represent that from the dimensions intended for social security, institutional trust index average (98/2 out of 4) is in the first rank and the economic security index average (74/1) is in the eighth and the lowest rank and that reflects the low level of economic security among Golestan frontiersman; also views of respondents to social security index represent average (3/09 of 4), and this suggests that frontiersman in Golestan feel relatively high safety. Also research findings suggest that there is a significant relationship between age, gender, education, type of job and residence in the border with a sense of security.

    Keywords: social security, institutional trust, Safety, Economic Security, moral security
  • sajjad azizi *, ataallah abdi, morad kaviani rad Page 5

    By brief comparing border areas and center of the country, can achieve to a major indices such as the geographical isolation of border areas, being away from industrial-economic centers and underdevelopment in various aspects of social, economic and cultural dimensions. Moreover, inefficiency of distribution system makes discrimination between the center and border areas. This will lead to dissatisfaction of the residents of border areas and lead to various forms of regionalism as political regionalism; along political regionalism, issues such as unequal distribution, low-income of people, poverty and ... cause to economic regionalism. So countries to improve living conditions and reduce poverty in the border areas plan developmental- economic programs including creation and setting up border markets in border areas. Due to the issues presented, this study wanted to find out what is the role of border markets in national convergence? Following this objective, the present research has tried scientifically to study and analyze the role of Siranband border markets of Baneh in deepening national integration of the residents of the city. The research methodology is the survey, data collecting is library studies and research tool is questionnaire which its validity and reliability has been confirmed in the research process. The statistical population was Baneh active people (over 15) to the number 96000 people out of which 400 were selected as sample. To analyze the data obtained from questionnaires, SPSS software was used. The results show that the border markets Siranband of Baneh by its socio-economic condition leads to the exiting the area from geographical isolation, expansion of infrastructure and … that it has a positive role in national integration.

    Keywords: border Market, national integration, border areas, Baneh, development of border areas
  • ali bazra *, Reza kazemi Page 6

    Organizational vivacity is a new concept which includes the most desirable organizational mode with respect to existing changes. Agile organizations require advanced flexible information and communication systems that guarantee secure flow of information with regard to the problems and have adaptability to changing conditions. Due to the importance of organizational vivacity for law enforcement and military organizations, the research provide to recognize the impact of information technology on organizational vivacity in border guard command of the Islamic Republic of Iran's disciplinary force. Research purpose is of applied and based on survey method. The study population includes all commanders and senior managers of border guards headquarter in 1393 that sample and all the commanders of Naja, and deputies of provincial and territorial regiments that the sample size is 213 by using cokeran formula, random stratified sampling and tools used in this study was a questionnaire to check the validity of the questionnaires of content (formal) method and to determine the test-retest reliability and Cronbach's alpha coefficient. The findings represent prioritizing of factors affecting the agility of the organization, in the people interviewed idea, comprehensive systems in organizational agility are so important and intranet, wireless portals and databases are in the following ranking. The indices of new information technologies including wireless portals, integrated systems, databases and internet all have the desirable condition; hypothesis testing also showed that there is significant positive relationship between the indices of new information technologies and agility of the organization.

    Keywords: Organizational Agility, Information Technology, comprehensive systems, Internet, communication portals
  • Mohammad asadifard * Page 7

    Border areas of the country in terms of special geographic, political and security location has specific situation. To establish security in these areas, in addition to the use of human force and carrying out traditional actions in monitoring and protection of the borders, it is desirable to use advanced equipment and software. No doubt the use of new tools such as UAVs plays an important role in the detection of crime points, observing enemy movements and opposition and counter-revolution groups in the border areas, so this study tries to investigate the role of UAVs in securing the country's border regions. This research is applied; its nature is of the survey. To collect data, in addition to the questionnaires and interviews, are used library or document methods. Required survey information developed by the questionnaire having 30 questions and was collected by the adequate reliability and validity. The studied populations were selected among experts and scholars of the border guard command of Naja, staff and experts and air scholars and professors whose related fields are as geography and air-space (87 people). In the current study, validity tools was calculated by Cronbach's alpha and it’s 86/0; to ensure the validity have been used the opinions of professors, researchers and experts. Available data has been analyzed by statistical tests called T single instance in the software packages of SPSS. The results of the hypotheses test represent that using pictorial data and information controlling of UAV technology have an important role in making information dominance and security of border areas so that shows crime spots and the presence of enemy forces and counter-revolutionary elements; if the technical means send data continuously and simultaneously, will have a significant role in the support of border guard operation units.

    Keywords: new technology, UAVs, border security, information dominance, border areas