فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال نهم شماره 4 (مهر و آبان 1394)

مجله پیاورد سلامت
سال نهم شماره 4 (مهر و آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طاهره شفقت، محمدکاظم رحیمی زارچی، زهرا کاوسی صفحات 329-339
    زمینه و هدف
    هدف اصلی تمام سازمان ها، ارتقای کارایی و اثربخشی است. یکی از موانع ارتقای اثربخشی، فرسودگی شغلی است که به عنوان پیامد نهایی استرس شغلی در بسیاری از مشاغل از جمله پرستاری مشاهده می شود. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی و تعیین فرسودگی شغلی با اثربخشی پرستاران در بیمارستان نمازی شهر شیراز انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه کاربردی حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی و مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل تمام پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان نمازی شیراز می باشد که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 245 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل دو پرسش نامه ی فرسودگی شغلی ماسلاچ و اثربخشی سرجیووانی و همکاران بود. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد و جهت ارائه آمار توصیفی از تعداد، درصد و میانگین و به منظور ارائه آمار تحلیلی از آزمون پیرسون بهره برداری لازم به عمل آمد.
    یافته ها
    پرستاران مورد مطالعه از نظر متغیرهای فرسودگی شغلی و اثربخشی فردی در سطح متوسط قرار داشتند. بین اثربخشی کل(0/005=P) و مولفه های آن شامل کسب هدف(0/004=p) و حفظ الگوی فرهنگی(0/000=p) با موفقیت فردی همبستگی مثبت مشاهده گردید. همچنین بین فرسودگی شغلی در پرستاران و اثربخشی آنان همبستگی منفی دیده شد(0/004=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فرسودگی شغلی بر عملکرد اثربخش پرستاران تاثیرگذار باشد؛ لذا مدیران با ارایه برنامه هایی در جهت کاهش فرسودگی شغلی و ابعاد آن، می توانند باعث افزایش اثربخشی و عملکرد کارکنان شوند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، اثر بخشی، پرستار، بیمارستان نمازی، شیراز
  • ساناز غلامحسینی، مالک علی محمدی کمال آبادی، کوروش جعفریان صفحات 340-350
    زمینه و هدف
    با توجه به صدمات بالقوه ی ناشی از اطلاعات نادرست و ناکافی در صفحات وب، هدف این مطالعه، ارزیابی و تعیین وضعیت صفحات وب فارسی مرتبط با تغذیه براساس معیار سیلبرگ می باشد.
    روش بررسی
    صفحات وب مرتبط با تغذیه با استفاده از 5 موتور جستجوگر و صفحه پیوندها، و با استفاده از 20 کلیدواژه مرتبط با تغذیه پیدا شدند. 50 نتیجه اول جستجوی هر کلیدواژه در هر موتور جستجو در صورت مطابقت با معیارهای ورود، بررسی گردید. از هر پایگاه 3 مطلب مرتبط با تغذیه به صورت تصادفی انتخاب شد و چک لیست سیلبرگ به همراه شاخص های کیفی با روش مشاهده تکمیل گردید و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS توصیف شد.
    یافته ها
    56 پایگاه اینترنتی شامل 47 وب سایت و 9 وبلاگ به عنوان پایگاه های حاوی مطالب تغذیه ای شناخته شدند. زمینه ی فعالیت 30 پایگاه درباره ی تغذیه و 14 پایگاه در زمینه ی سلامت، و مابقی پایگاه ها خبری، اطلاعات عمومی و آشپزی بودند. میانگین نمره سیلبرگ برای وب سایت ها 1/9±2/3 از 9 و برای وبلاگ ها 1/3±1/75 از 9 بود. بالاترین نمره در این مطالعه 8(1 پایگاه)، و پایین ترین نمره صفر(13 پایگاه) بود. 82/5% پایگاه ها منابع استفاده شده در تدوین مطالب، و 64/9% پایگاه ها نام نویسنده ی مطالب را ذکر نکرده بودند و 94 درصد پایگاه ها فاقد هرگونه افشاگر مبنی بر رد مسئولیت در قبال درستی اطلاعات بودند.
    نتیجه گیری
    نامطلوب بودن کیفیت پایگاه ها و اهمیت علم تغذیه، راه اندازی و گسترش صفحات وب فارسی قابل اعتماد را جهت ارتقای آگاهی همگان در زمینه ی موضوعات تغذیه ای ایجاب می کند.
    کلیدواژگان: تغذیه، وب سنجی، معیار سیلبرگ
  • محمود نکویی مقدم، سجاد دلاوری، محمدحسین قربانی، سمیه دلاوری، مژگان فردید صفحات 351-363
    زمینه و هدف
    مشارکت کارکنان و سازگاری سازمانی دو متغیر اساسی و اثرگذار بر عملکرد سازمان ها هستند. مدیران باید ضمن توجه ویژه به این دو متغیر، سعی کنند همواره آن ها را بهبود بخشند. در این راستا، پژوهش حاضر به تعیین ارتباط بین مشارکت سازمانی و سازگاری سازمانی در بیمارستان های عمومی آموزشی کرمان پرداخته است.
    روش بررسی
    جامعه ی پژوهش حاضر، شامل کلیه ی کارکنان سه بیمارستان عمومی آموزشی کرمان بود که به تعداد 1370 نفر برآورد گردیدند. جهت انتخاب نمونه به تعداد 302 نفر، از روش نمونه گیری نظام مند استفاده گردید. داده ها با استفاده از پرسش نامه استاندارد دنیسون گرداوری شد و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس و آزمون های پس تجربه، تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های به دست آمده، دو متغیر مشارکت و سازگاری و شاخص های مربوط به هر کدام در سطح قابل قبولی قرار داشتند. بین دو متغیر اصلی شاخص های مربوط به آن ها رابطه ی مثبت و معناداری مشاهده شد. علاوه بر این، متغیرهای مزبور در بیمارستان های مورد مطالعه با هم اختلاف معناداری داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر می تواند به عنوان مکملی برای ارزیابی و پیش بینی اولویت های تغییر در بیمارستان های مذکور و تدوین بهتر راهبرد ها برای اجرای موفقیت آمیز فنون و فرایندهای مدیریت به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: مشارکت سازمانی، سازگاری سازمانی، بیمارستان های عمومی آموزشی کرمان
  • رضوان طلایی، محمد دخیلی*، محمدعلی اسدی، سیدحامد شریف آرانی، حسین اکبری، افشین صالحی صفحات 364-372
    زمینه و هدف

    درماتوفیتوز بدن، عفونت درماتوفیتی پوست بدون مو و درماتوفیتوز کشاله ی ران، در واقع فرمی از درماتوفیتوز بدن است. برای درمان این دو بیماری معمولا از آزول ها یا آلیل آمین های موضعی استفاده می شود. هدف از این مطالعه مقایسه و تعیین اثر درمانی کرم تربینافین 1% و کلوتریمازول 1%، با یکدیگر بود.

    روش بررسی

    تعداد 100 بیمار مشکوک به درماتوفیتوز بدن و 50 بیمار مشکوک به درماتوفیتوز کشاله ران مراجعه کننده به آزمایشگاه رفرانس کاشان، بطور تصادفی در طول یکسال انتخاب شدند و پس از تهیه اسمیر با 10% KOH، کشت نمونه بر روی محیط SCC، یکی از دو داروی کرم موضعی تربینافین 1% یا کلوتریمازول 1% به میزان روزی دو بار و به مدت 2 هفته و در صورت نیاز 4 هفته تجویز شد. نتیجه ی بهبودی از نظر بالینی و آزمایشگاهی مورد بررسی قرار می گرفت و با استفاده از نرم افزار spss و روش دانکن تحلیل آماری انجام شد.

    یافته ها

    2 هفته پس از درمان، کلوتریمازول موثرتر از تربینافین در معالجه بیماران مبتلا به درماتوفیتوز بدن بود، اما در معالجه بیماران مبتلا به درماتوفیتوز کشاله ران تاثیری برابر با تربینافین داشت؛ و کلوتریمازول موثرتر از تربینافین بود. با وجود این، تفاوت در هر گروه درماتوفیتوز و در مجموع از نظر آماری معنی دار نبود(0/05<P).

    نتیجه گیری

    علی رغم وجود داروهای جدیدتر نظیر تربینافین، کلوتریمازول را می توان به عنوان یک گزینه مطلوب در درمان درماتوفیتوز و کشاله ران به کار برد.

    کلیدواژگان: درماتوفیتوز بدن، درماتوفیتوز کشاله ران، کرم تربینافین 1%، کرم کلوتریمازول 1%، درمان
  • فخرالدین صبا، محبوبه بهلولی، سعید کاویانی، زهرا ذنوبی، فاطمه صیادی پور، عباس حاجی فتحعلی صفحات 373-380
    زمینه و هدف
    زایمان طبیعی و نوع سزارین دو فرایند جدا ازهم برای تولد نوزاد است. فرایند و شرایط متفاوت زایمان طبیعی و سزارین می تواند بر روی تعداد و نوع گلبول های سفید خون محیطی مادران اثرگذار باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی و تعیین تعداد و نوع لکوسیت ها در مادران برحسب نوع زایمان انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه از نوع مقطعی است که به صورت توصیفی- تحلیلی با انجام نمونه گیری تصادفی از خانم های باردار که در طول یک سال به بیمارستان شهرستان ملایر مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. نمونه آماری این پژوهش شامل 30 خانم با زایمان طبیعی و 30 خانم با سزارین انتخابی بودند. نمونه های خون قبل و بعد از زایمان با دستگاه شمارشگر خودکار سیسمکس مدل 21 KX- بررسی شدند. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیری در نرم افزار SPSS انجام گرفت. 0/05>P به عنوان سطح معناداری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در تعداد لکوسیت های هر دو گروه از نمونه آماری بعد از زایمان، افزایش معنی داری مشاهده شد. میانگین تعداد نوتروفیل های خون در زایمان طبیعی در مقایسه با سزارین انتخابی به طور معنی دار افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    فشار بدنی و استرس در زایمان طبیعی در قیاس با سزارین می تواند بر افزایش نوع لکوسیت ها اثرگذار باشد. با این حال، هنوز مشخص نشده است که نوع سلول غالب خون محیطی در زایمان طبیعی، بر روی نوزاد و مادر تاثیر داشته باشد.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین انتخابی، لکوسیت های خون محیطی
  • مهدی خاکیان، جواد نشانی سعدآباد، محمد هادیان، حسین قادری، ملیحه رام، یاسر جویانی صفحات 381-387
    زمینه و هدف
    در یک محیط تورم زای شدید همراه با بیکاری، مشکلات اجتماعی افزایش می یابد و در نتیجه هزینه های بهداشتی درمانی زیادی برای جامعه ایجاد می شود. هدف از این پژوهش تعیین ارتباط بین متغیرهای کلان اقتصادی با شاخص های بهداشتی است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. قالب مدل پنل دیتا بود و از نرم افزار Eveiws 6 استفاده شد. داده های پژوهش از سایت بانک جهانی استخراج گردید. پیش آزمون های لازم، همچون آزمون F لیمر و آزمون هاسمن به منظور تشخیص مناسب بودن داده ها و تعیین مدل مناسب، انجام شد. پس از انجام پیش آزمون ها نتایج در قالب یک مدل رگرسیونی تخمین زده شد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از معنادار بودن آزمون F و آماره T و بالابودن معیار R2 بود. مقدار R2 در هر سه مدل به ترتیب(99%-99%-98%) به دست آمد. علاوه بر این، اشتغال با امید به زندگی رابطه مستقیم و با مرگ و میر نوزادان و میزان باروری کل، رابطه ی معکوس دارد. تورم نیز با امید به زندگی رابطه ی معکوس و با مرگ و میر نوزادان و میزان باروری کل، رابطه ی مستقیم را نشان می دهد. تولید ناخالص داخلی با امید به زندگی و میزان باروری کل، رابطه ی معکوس دارد، اما با مرگ و میر نوزادان رابطه ی معناداری را نشان نمی دهد(0/31=P).
    نتیجه گیری
    متغیر های اشتغال و تورم و تولید ناخالص داخلی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر شاخص های بهداشتی دارند. اگرچه شاخص امید به زندگی حساسیت بیشتری به متغیر های توضیحی دارد.
    کلیدواژگان: متغیر های کلان اقتصادی، شاخص های بهداشتی، مدل پانل دیتا
  • بهرام احمدی، ساسان رضایی، فرشاد هاشمی، مهدی زارعی، هدی دلی، سیدجمال هاشمی صفحات 388-399
    زمینه و هدف
    اونیکومایکوزیس یا عفونت قارچی ناخن، شیوع افزاینده و تاثیرات فراوانی بر زندگی اجتماعی و بهداشت روانی بیماران دارد. درماتوفیت ها، مخمر ها و کپک های غیردرماتوفیتی از شناخته شده ترین عوامل قارچی عفونت های ناخن هستند. هدف از این مطالعه تعیین شیوع کپک های غیردرماتوفیتی با استفاده از آزمایش مستقیم و کشت و روش مولکولی(PCR) در بیماران می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از 170 بیمار، نمونه برداری شد، و جهت آزمایش میکروسکوپی از پتاس 15%، و برای کشت نمونه ها از محیط های سابورو دکستروز آگار(S) به همراه کلرامفنیکل(SC) و کلرامفنیکل و سیکلوهگزامید(SCC) استفاده گردید. همچنین اسلاید کالچر جهت شناسایی به روش قارچ شناسی، و جهت نمونه های مشکوک یا ناشناخته عمل تعیین توالی از ناحیه S-rDNA 28 انجام گردید.
    یافته ها
    از 170 بیمار مراجعه کننده، 74(43/5%) مورد دارای اونیکومایکوزیس بودند که از این تعداد 53(71/62%) نفر زن و 21(28/38%) نفر مرد بودند. از مجموع 74 مورد اونیکومایکوزیس تشخیص داده شده 40(54/05%) مورد آن کاندیدیازیس، 21(28/37%) مورد مربوط به کپک های غیر درماتوفیتی، و 12(16/21%) مورد درماتوفیت گزارش گردیدند.
    نتیجه گیری
    میزان اونیکومایکوزیس در این مطالعه 43/5% بود و کاربرد تکنیک PCR در موارد مثبت کاذب و منفی کاذب و در موارد کشت طولانی مدت با ارزش گزارش شد. همچنین با توجه به اینکه تمامی نمونه هایی که آزمایش مستقیم مثبت و کشت منفی داشتند، با آزمایش مولکولی مثبت گردیدند، این مطالعه قدرت تکنیک های مولکولی را در مقایسه با کشت بیان می کند.
    کلیدواژگان: اونیکومایکوزیس، غیردرماتوفیت، درماتوفیت، تشخیص مولکولی، کپک ها
  • مرتضی عرب زوزنی، سعید باقری فرادنبه، ابراهیم جعفری پویان صفحات 400-414
    زمینه و هدف
    با توجه به رشد روزافزون فناوری های جدید در عرصه ی مراقبت سلامت و هزینه ی بالای آنها، لزوم توجه به ارزیابی فناوری های جدید و نقش بالقوه ی آنها در بهبود کیفیت خدمات مراقبت سلامت بیش از پیش احساس می شود. هدف اصلی این مطالعه، تعیین نقش ارزیابی فناوری سلامت در بهبود کیفیت خدمات و ارایه بهترین شواهد برای تصمیم گیرندگان اصلی در این زمینه می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مروری با روش نظام مند به جستجوی مطالعات و مقاله ها در حوزه ی ارزیابی فناوری سلامت از طریق جستجو در بانک های اطلاعاتی Pubmed وCochrane و سایر پایگاه های مرتبط با ارزیابی فناوری سلامت تا پایان سال 2013 پرداخته است. مطالعات انتخاب شده از طریق روش تحلیل محتوا مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی مطالعات مرتبط، نقش بالقوه ارزیابی فناوری سلامت در بهبود کیفیت خدمات و مراقبت سلامت را نشان می دهد. ارزیابی فناوری سلامت تسریع در تصمیم گیری بالینی در مورد بیماران، افزایش رقابت بین تولیدکننده های فناوری های پزشکی و ارتقای کیفیت فناوری های سلامت و کمک به ایجاد راهنما های بالینی، افزایش کیفیت مراقبت سلامت و رضایت کلیه ذینفعان را به همراه خواهد داشت.
    نتیجه گیری
    اجرای ارزیابی فناوری سلامت می تواند با تسهیل حرکت به سمت تصمیم گیری مبتنی بر شواهد و کمک به ارایه ی مراقبت های ایمن از طریق کاهش آسیب ها در ارایه ی مراقبت سلامت و افزایش میزان اعتماد و رضایت بیماران و خانواده های آنها به رویه ها و تیم درمانی منجر به بهبود کیفیت خدمات مراقبت سلامت گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی فناوری سلامت، کیفیت مراقبت سلامت، مرور نظام مند
|
  • Tahereh Shafaghat, Mohammad Kazem Rahimi Zarchi, Zahra Kavosi Pages 329-339
    Background And Aim
    The main purpose of all organizations is improving efficiency and effectiveness. One of the barriers of reaching effectiveness is burnout which can be seen as the final outcome of job stress in many professions including nursing. This study aimed to evaluate the correlation between effectiveness of nurses and burnout in Shiraz Nemazee hospital.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic and cross-sectional study was done among all of the nurses in the Shiraz Nemazee hospital. Two hundred and forty five nurses were selected using random classified sampling method. The data gathering form was standardized questionnaire. Data were entered into SPSS 15 software and the Pearson correlation test was used for data analysis.
    Results
    The study nurses were at moderate level according to burnout and effectiveness variables. There were positive correlation between “effectiveness” and “target acquisition” and “preservation of the cultural model” dimensions with “lack of individual success” dimension (P<0/05). Also, there was a negative correlation (P<0/05) between burnout in nurses and their effectiveness.
    Conclusion
    It seems that nurses’ burnout can affect their effective performance so managers can enhance effectiveness of staff performance by providing programs to reduce burnout and its dimensions.
    Keywords: Burnout, Effectiveness, Nurse, Nemazee Hospital, Shiraz
  • Sanaz Gholamhosseini, Malek Alimohammadi Kamalabadi, Kurosh Djafarian Pages 340-350
    Background And Aim
    Considering the potential damages caused by inaccurate, inadequate and incomplete information published in web pages, the aim of this study was to evaluate Persian-language web pages containing nutritional information, using Silberg criteria.
    Materials And Methods
    Internet pages related to nutrition were found in “peyvandha.ir” and by searching 20 nutrition-related keywords in five search engines. The first fifty results of every keyword in every search engine were evaluated according to the inclusion criteria. From every website/weblog, three issues were randomly chosen. The Silberg checklist and the qualitative questionnaire were completed and the data were analyzed using SPSS software.
    Results
    In total, 56 websites /weblogs (47 websites and 9 weblogs) were found to have nutrition-related information. Among these websites/weblogs, 40 were active in the field of nutrition, 14 in health-related fields, and the rest in news, general information and cooking. Mean Silberg score (out of 9) was 2.3±1.9 for websites and 1.75±1.3 for weblogs. The highest score in this study was 8 (one website) and the lowest score was zero (13 websites/weblogs). In 82.5% of websites/weblogs, the sources used in compiling the articles were not mentioned and 64.9% of them lacked their authors’ names. Of all websites/weblogs, 94% didn’t have any disclaimer rejecting the responsibility for accuracy of the information.
    Conclusion
    Due to the poor quality of internet pages on the one hand and the importance of nutritional knowledge on the other, the development of reliable Persian-language web pages to improve public awareness of nutritional issues is necessary.
    Keywords: Nutrition, Webometric Analysis, Silberg Criteria
  • Mahmoud Nekoei, Moghadam, Sajad Delavari, Mohammad Hossein Ghorbani, Somaye Delavari, Mozhgan Fardid Pages 351-363
    Background And Aim
    Employee involvement and organizational adaptability are two key factors towards success in almost all organizations. Hospital managers must pay special attention to these two variables and always try to improve them. The present research, therefore, studies the relationship between employee involvement (empowerment, team orientation, and capability development) and organizational adaptability (creating change, customer focus, and organizational learning) in the educational hospitals of Kerman.
    Materials And Methods
    The population of this quantitative study includes all staff members of Kerman’s educational hospitals, estimated about 1370 individuals. A sample of 302 subjects was systematically selected based on Krejcie and Morgan’s table of sample size. The data collection tool was a questionnaire and the data were analyzed by Pearson correlation coefficient, ANOVA, and Schefe post hoc test.
    Results
    According to the findings, employee involvement and organizational adaptability -- and their related indices -- were at an acceptable level and were almost equal to those of international organizations. Moreover, there was a positive and significant relationship between these two main variables and their related indices.
    Conclusion
    The results of this study can help hospital managers to verify the present situation of organizational adaptability and organizational involvement and their relationship. These findings could help hospitals to predict change priorities and select better strategies.
    Keywords: Organizational Involvement, Organizational Adaptability, Kerman's General Educational Hospitals
  • Rezvan Talaee, Mohammad Dakhili, Mohammad Ali Asadi, Seyed Hamed Sharif Arani, Hossein Akbari, Afshin Salehi Pages 364-372
    Background And Aim

    Dermatophytosis is a skin infection without involving of hair, and in fact, Tinea cruris is a form of body Dermatophytosis. For treatment of these two diseases, topical azole or Alylamines are usually used. The aim of this study was to determine the therapeutic effectiveness of Terbinafine 1% and clotrimazole 1%, respectively.

    Materials And Methods

    100 patients suspected to Tinea body, and 50 patients direct suspected to Tinea cruris referred to Reference Laboratory of Kashan were selected randomly at one year, prepared smear with 10% KOH, and SCC culture media. 1% cream of Clotrimazole or Terbinafine prescribed 2 and 4 weeks. Then patients recovery was studied for clinical and laboratory results. The data was collected and analyzed by SPSS and Duncan procedure.

    Results

    After 2 weeks, clotrimazole was more effective than Terbinafine in the treatment of patients infected by Tinea of the body, but equally effective in patients therapy with Tinea cruris By Terbinafine. As a whole, Clotrimazole was more effective than Terbinafine. However, this differences was not significant (P>0/432).

    Conclusion

    Clotrimazole is our drug choice for therapy of Dermatophytosis and Tinea cruris, in spite of new drugs, for example Terbinafine.

    Keywords: Body Dermatophytosis, Tinea Cruris, Terbinafine Cream, Clotrimazole Cream, Therapy
  • Fakhredin Saba, Mahbobeh Bohloli, Saeed Kaviani, Zahra Zonoubi, Fatemeh Sayyadipoor, Abbas Hajifathali Pages 373-380
    Background And Aim
    Vaginal delivery and cesarean are two different methods of delivery. These two different conditions could affect the number and types of predominant white blood cells of mothers. This study is aim to assess and determine the number and types of white blood cells of mothers according to vaginal and elective cesarean.
    Materials And Methods
    That induced among pregnant women referred to Malayer hospital in Iran between 2011-2012. 30 pregnant women with vaginal, and 30 women with elective cesarean were selected as sample size simultaneously. The blood specimen of pregnant women was analysed by cell counter, sysmex model KX-21 before and after delivery. The data was analysed by SPSS Software using descriptive tests, analysis of variance, and multivariance analysis along with P< 0.05 as a significant level.
    Results
    The results showed that there was a significant correlation between increase of white blood cells count of two groups. The average of segmented Neutrophils of vaginal delivery group was significant increased in comparison with selective cesarean women.
    Conclusion
    Stress and physical pressure in vaginal delivery could affect the increase of white blood cells in comparison with cesarean delivery. Although, there is no evidence to approve the impression increased of predominant white blood cells on delivered mother and newborn at birth.
    Keywords: Vaginal Delivery, Elective Cesarean, White Blood Cells
  • Mehdi Khakian, Javad Neshani Sadabad, Mohammad Hadian, Hosein Ghaderi, Malihe Ram, Yaser Jouyani Pages 381-387
    Background And Aim
    In a severely inflationary environment with unemployment, social problems increase and, therefore, high health care expenses are imposed on the society.
    Materials And Methods
    This was a correlational study. Panel data model and EVeiws 6 software were used in this study. The data were collected from the World Bank website. The required pre-tests, including F-Limer and Hauseman tests, were given to check the appropriateness of data and to determine a appropriate model. Following the pre-tests, the results were estimated in the form of a regression model.
    Results
    The results indicated that F-test and t-statistic were significant, and that R2 statistic was high. In the three models, R2 was 99%, 99% and 98%, respectively. Moreover, it can be said that employment is positively related with life expectancy, but negatively related with infant mortality and total fertility rate. Also, inflation is negatively related with life expectancy, but positively related with infant mortality, and total fertility rate. Finally, Gross Domestic Product (GDP) is negatively related with total fertility rate and life expectancy, but has no meaningful relationship with infant mortality (p = 0.31).
    Conclusion
    Employment, inflation and GDP are the variables that have the greatest impact on health indicators. however, life expectancy is more sensitive to explanatory variables.
    Keywords: Macroeconomic Variables, Indicators of Health Care, Panel Data Model
  • Bahram Ahmadi, Sasan Rezaei, Farshad Hashemi, Mahdi Zareei, Hoda Deli, Seyed Jamal Hashemi Pages 388-399
    Background And Aim
    Onychomycosis or nail fungus infection has an increasing prevalence with many effects on patients’ social life and mental health dermatophytes, yeasts and non-dermatophyte molds are among the best known agents of fungal infections of nails. The purpose of this study was to determine the prevalence of non-dermatophyte molds using morphological (direct examination and culture) and molecular (PCR) methods in patients referring to Medical Sciences Mycology Laboratory in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    In this study, samples were taken from 170 patients. For direct microscopic examination (DME), 15% KOH solution was used for the culture of samples, Sabouraud dextrose agar media (S) was applied together with chloramphenicol (SC) and chloramphenicol and cycloheximide (SCC). Meanwhile, differential tests were done for mycological diagnosis (slide culture), and 28SrDNA amplification and sequencing were performed for suspect or unknown samples.
    Results
    Of the 170 patients, 74 cases (43.5%) had onychomycosis, of which 53 cases (71.62%) were female and 21 cases (28.38%) were male. Also, of the 74 cases of onychomycosis, 40 cases (54.05%) were reported candidiasis, 21 cases (28.37%) non-dermatophyte molds, and 12 cases (16.21 %) dermatophytes.
    Conclusion
    The prevalence of onychomycosis in this study was 43.5% and the application of polymerase chain reaction (PCR) technique in cases of false positive, false negative and long-term culture was valuable meanwhile, given that all the samples that had positive results in DME with negative cultures were positive in molecular tests, this study reveals the power of molecular techniques compared with culture method.
    Keywords: Onychomycosis, Non, Dermatophyte, Dermatophyte, PCR, Mold
  • Morteza Arab Zozani, Saeid Bagheri Faradonbeh, Ebrahim Jaafari Pooyan Pages 400-414
    Background And Aim
    Given the increasing growth of new technologies in health care and their rising cost, the necessity of concentration on assessing new technologies and their potential role in quality of health care is more crucial. The aim of this study was to investigate the role of health technology assessment (HTA) in improving healthcare quality and offer the best evidence for decision makers.
    Materials And Methods
    The study was based on systematic review of papers in health technology assessment via searching in databases such as Pubmed, Cochrane and other HTA related databases. The search has covered the period between years 2000 to 2013. Studies analyzed by narrative synthesis method.
    Results
    Related studies show that assessing new technologies has potential role in quality improvement of healthcare. HTA can boost the competition among companies which this in turn increases the quality of technologies and ultimately enhances the quality of health services and stakeholders satisfaction.
    Conclusion
    HTA may increase quality of healthcare services through facilitating a move towards evidence-based decision-making, providing safe health care and increasing patients’ trust and satisfaction to clinical procedures and team members.
    Keywords: Health Technology Assessment, Quality, Healthcare, Systematic Review