فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال هفدهم شماره 5 (پیاپی 83، آذر و دی 1394)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال هفدهم شماره 5 (پیاپی 83، آذر و دی 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن شهبازی، قدرت الله شاکری نژاد، هایده قجری*، فضل الله غفرانی پور، مسعود لطفی زاده صفحات 345-352
    مقدمه
    بیماری دیابت نوع دو و عوارض آن کیفیت زندگی بیماران را به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار می دهد و معنویت می تواند کیفیت زندگی این بیماران را بهبود بخشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط معنویت و کیفیت زندگی در مبتلایان به دیابت نوع دو شهرستان خرمشهر طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی می باشد که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی 145 بیمار از مراکز بهداشتی روستایی و بیمارستان ولیعصر شهرستان خرمشهر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ی 29 سوالی دانینگ و پارسیان برای سنجش معنویت و پرسش نامه ی 26 سوالی سازمان بهداشت جهانی برای سنجش کیفیت زندگی بود که روایی و پایایی آن ها در مطالعات پیشین تایید شده بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 و آزمون های آماری همبستگی پیرسون، آزمون تی، آنووا، پست هاک و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    معنویت با کیفیت زندگی و ابعاد آن همبستگی مثبت و معنی داری داشت (0001/0>P). تحصیلات با معنویت و کیفیت زندگی ارتباط معنی دار و مستقیم و هم چنین سن با هر دو مقوله همبستگی معنی دار و منفی داشت (01/0>P).
    نتیجه گیری
    همبستگی قوی بین معنویت و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو نشان دهنده نقش و مسئولیت مهم مراقبین سلامت اعم از پزشک، پرستار و خانواده بیماران در توجه به نیازهای معنوی آنان و برآورده کردن آن ها در کنار اقدامات درمانی است. هم چنین در برنامه های آموزشی این بیماران باید به تقویت سلامت معنوی آنان توجه کرد.
    کلیدواژگان: معنویت، کیفیت زندگی، دیابت نوع دو، اهواز
  • مهناز رضایی*، ستاره زمانی، علی قاسمی، آذر رحیمی، ناصر نبی عبدالیوسفی، سعید چنگیزی آشتیانی، مجید رمضانی، علی زارعی صفحات 353-361
    مقدمه
    بیماری دیابت با طیف وسیعی از اختلالات کلیوی و کبدی همراه است. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر عصاره ی الکلی بخش های هوایی بادرنجبویه بر شاخص های عملکرد کبدی و کلیوی در رت های دیابتی شده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 35 سر رت نژاد ویستار به 5 گروه بدین شرح تقسیم شدند: شاهد، شاهد دیابتی که روزانه نرمال سالین دریافت می کردند و گروه های دیابتی که به ترتیب با عصاره ی الکلی بادرنجبویه در مقادیر 100، 200 و یا گلی بن کلامید 10 میلی گرم بر کیلوگرم تحت درمان قرار گرفتند. دیابتی شدن با تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین انجام شد. در پایان دوره ی 21 روزه، خون گیری انجام شد و پس از اندازه گیری میزان آنزیم های کبدی و کراتینین و اوره در نمونه ها، تحلیل داده ها صورت گرفت.
    یافته ها
    مقادیر آنزیم های آلانین ترانس آمیناز (ALT)، آسپارات آمینوترانسفراز (AST) در گروه های تحت درمان با عصاره ی الکلی گیاه بادرنجبویه تغییر معنی داری نسبت به گروه شاهد دیابتی نداشت. در حالی که سطوح سرمی آلکالین فسفاتاز (ALP) و گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) کاهش معنی داری پیدا کرد (05/0P<)، که در گروه دریافت کننده دوز حداقل عصاره گیاه چشم گیرتر بود. میزان کراتینین و اوره سرم در گروه دریافت کننده دوز حداکثری، کاهش معنی داری نسبت به سایر گروه ها نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره ی هیدروالکلی بادرنجبوبه با کاهش سطوح آنزیم های کبدی به ویژهALP وGGT و هم چنین کاهش سطوح فاکتورهای کلیوی اوره و کراتینین در دوزهای موثر مصرفی در بهبود عملکرد کبد و کلیه موثر است.
    کلیدواژگان: بادرنجبویه، آنزیم های کبدی، دیابت، رت
  • مرضیه نظری *، شهرام غلامرضایی، رامین شعبانی صفحات 362-370
    مقدمه
    فعالیت ورزشی در پیشگیری از اجزای سندرم متابولیک کمک کننده است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تمرینات مقاومتی دایره ای بر تغییرات گلوکز خون، بروز چربی خون و فشار خون بیماران زن مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 20 زن مبتلا به دیابت نوع 2 که به صورت داوطلبانه شرکت کرده بودند، به طور تصادفی به دو گروه تمرینات مقاومتی دایره ای (میانگین سن 8/4±2/50 سال، نمایه ی توده ی بدن 6/3±16/30 کیلوگرم بر متر مربع) و گروه شاهد (میانگین سن 6/6±3/51 سال، نمایه ی توده ی بدن 8/4±5/30 کیلوگرم بر متر مربع) تقسیم شدند. برنامه ی تمرینات مقاومتی دایره ای شامل اجرای هشت هفته حرکات جلوی ران، پشت ران، پرس سینه، پشت بازو سیم کش، جلو بازو، پرس پا، قایقی سیم کش و دراز و نشست با شدت 65-40 درصد یک تکرار بیشینه، سه جلسه در هفته، بود. نمونه های خون، فشار خون و ترکیب بدن آزمودنی ها قبل از شروع پروتکل و پس از تمرینات بررسی شدند. برای تعیین تفاوت قبل و بعد از تمرین، از آزمون t همبسته و برای تعیین تفاوت بین دو گروه از آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که پس از تمرینات ورزشی، (HbA1c (03/0p≤ و کلسترول تام (02/0 p≤) کاهش معنی داری یافت، اما در قند خون ناشتا، تری گلیسرید، کلسترول HDL-، کلسترولLDL- فشار خون سیستول، فشارخون دیاستول و دور کمر به لگن تغییری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرینات مقاومتی دایره ای با شدت 40 تا 65 درصد یک تکرار بیشینه می تواند سبب کاهش HbA1c و کلسترول تام بیماران شود که در بهبود علایم سندرم متابولیک بیماران نقش مهمی دارد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، سندرم متابولیک، تمرینات مقاومتی دایره ای
  • اعظم ملانوروزی، محمدرضا حامدی نیا*، رویا عسگری صفحات 371-381
    مقدمه
    هدف کلی این پژوهش مقایسه ی تاثیر 12 هفته تمرین ورزشی با شدت متوسط و سنگین و یافتن شدت بهینه برای کاهش وزن بیشتر در زنان چاق و دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    41 آزمودنی، به صورت تصادفی در گروه متوسط (16 نفر با شدت 76-64 درصد ضربان قلب بیشینه)، سنگین (15 نفر با شدت 90-80 درصد ضربان قلب بیشینه) و گروه شاهد (10 نفر) قرار گرفتند. دو مرحله خون گیری در حالت استراحت و ناشتا انجام شد و پرسش نامه ی اشتها تکمیل گردید. آزمودنی ها تمرینات ورزشی را سه جلسه در هفته و یک ساعت و نیم پس از صرف صبحانه انجام دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هزینه ی کالری در گروه شدت متوسط به طور معنی داری بیشتر از گروه شدت سنگین بود (003/0P=). هم چنین تمرین ورزشی باعث کاهش معنادار وزن بدن (004/0P=) و درصد چربی (001/0P=) در دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل شد، ولی بر احساس اشتها، مقادیر گرلین آسیل دار، لپتین و انسولین پلاسما تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که افراد توانایی داشتند مدت بیشتری را به فعالیت ورزشی با شدت متوسط بپردازند و هزینه انرژی خود را افزایش دهند. با توجه به این نتایج می توان گفت تمرین ورزشی با شدت متوسط برای افزایش هزینه کالری و عدم تغییر اشتها مناسب تر است. نتایج این پژوهش می تواند در طراحی برنامه های ورزشی برای پیشگیری و درمان چاقی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شدت تمرین ورزشی، اشتها، گرلین آسیل دار، لپتین، اضافه وزن
  • محبوبه والا، رضوان رزمنده، کاملیا رامبد*، انسیه نسلی اصفهانی، ربابه قدسی قاسم آبادی صفحات 382-390
    مقدمه
    حدود 40-20 درصد مبتلایان به دیابت نوع 2 درجاتی از پریشانی هیجانی، نشانه های عمومی اضطراب و افسردگی را تجربه می کنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی به شیوه گروه درمانی در زنان جوان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مشاهده ای با پیش آزمون پس آزمون و همراه با گروه شاهد بود و ابزارهای مورد استفاده شامل پرسش نامه ی جمع آوری اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه ی افسردگی و اضطراب و استرس (DASS-21) و اعتماد به نفس روزنبرگ بودند. جمعیت مورد مطالعه در این پژوهش، 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بود که به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمایش تحت مداخله گروه درمانی ذهن آگاهی در طی 8 جلسه 5/2 ساعتی قرار گرفتند. گروه شاهد هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. در جلسه نهم هر دو گروه دوباره پرسش نامه ها را تکمیل کردند.
    یافته ها
    در گروه آزمایش پس از مداخله، شدت اضطراب، استرس و سطح هموگلوبین A1c به صورت معنی داری پایین تر و اعتماد به نفس بالاتر از گروه شاهد بود (05/0P<). اما اختلاف در شدت افسردگی بین دو گروه، پس از مداخله معنی دار نبود. علاوه بر آن همبستگی معنی داری بین همه متغیرها (افسردگی، اضطراب، استرس و اعتماد بنفس) با سطح Hb A1C به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این یافته ها، افسردگی، اضطراب، استرس و اعتماد به نفس با میزان Hb A1C رابطه دارد و درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند در کاهش برخی نشانگان روان شناختی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و بالا بردن اعتماد به نفس و کنترل قند بیماران موثر باشد.
    کلیدواژگان: برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، افسردگی، اضطراب، اعتماد بنفس، هموگلوبین A1c، دیابت نوع 2
  • محسن کچویی*، جعفر حسنی، مونا امرالهی نیا صفحات 391-401
    مقدمه
    اختلال پرخوری افراطی (Binge eating disorder (BED یکی از رایج ترین اختلال های روانی در افراد چاق و دارای اضافه وزن است. بااین حال، به نظر می ر سد افراد مبتلا به این اختلال از لحاظ ویژگی های روان شناختی متفاوت از افراد فاقد این اختلال باشند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ی تکانشگری و دشواری های تنظیم هیجان در زنان دارای اضافه وزن مبتلا و غیر مبتلا به اختلال پرخوری افراطی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، مطالعه ای توصیفی از نوع مورد شاهدی بود. شرکت کنندگان به صورت داوطلبانه از میان خانم های چاق و دارای اضافه وزن مراجعه کننده به خانه های سلامت، باشگاه های ورزشی و مراکز کاهش وزن شهر تهران انتخاب شدند.52 زن با اختلال پرخوری افراطی (BED) بر اساس ملاک های راهنمای تشخیصی و آماری اختلال های روانی (DSM) شناسایی شدند و با 52 زن بدون پرخوری افراطی از لحاظ نمایه ی توده ی بدنی و سن مورد همتاسازی قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس تشخیصی اختلال های خوردن (EDDS)، مقیاس تکانشگری بارت (BIS-11) و مقیاس دشواری های تنظیم هیجان (DERS) بود. داده های به دست آمده با تحلیل چندمتغیری واریانس (MANOVA) تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که زنان مبتلا به اختلال پرخوری افراطی، در مقایسه با زنان غیرمبتلا، تکانشگری (05/0>P) و دشواری های تنظیم هیجان (01/0>P) بیشتری داشتند. به ویژه، خانم های مبتلا به پرخوری افراطی نمرات بالاتری در تکانشگری توجهی (01/0>P) و تکانشگری حرکتی (05/0>P) داشتند. در عین حال، از لحاظ دشواری های تنظیم هیجان، زنان مبتلا به پرخوری افراطی نمرات بالاتری در عدم پذیرش هیجان های منفی (01/0>P)، دشواری های دست زدن به رفتار هدفمند (01/0>P)، دشواری های کنترل تکانه (01/0>P) و دستیابی محدود به راهبردهای اثربخش تنظیم هیجان (01/0>P) داشتند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها تاکید می کنند که تکانشگری و دشواری های تنظیم هیجان نقش مهمی در اختلال پرخوری افراطی ایفا می کنند، و تمرکز بر این عوامل می تواند در درمان این اختلال سودمند باشد.
    کلیدواژگان: اختلال پرخوری افراطی، تکانشگری، دشواری تنظیم هیجان
  • مریم مختاری، فرهاد دریانوش*، محسن ثالثی، مهدی محمدی صفحات 402-408
    مقدمه
    از بافت چربی، آدیپوکین های بسیاری ترشح می شوند که از جمله می توان به کمرین، ویسفاتین و آپلین اشاره کرد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی دوازده هفته فعالیت ورزشی هوازی بر سطح سرمی آپلین و فشارخون در زنان میان سال مبتلا به پرفشاری خون بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر، 30 زن میان سال مبتلا به پرفشاری خون انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و گروه آزمایش تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل ورزش های هوازی از نوع فزاینده بود که طی سه جلسه در هفته و به مدت دوازده هفته اجرا می گردید. نمونه های خونی و اندازه گیری فشارخون آزمودنی ها در پیش از ورزش و 24 ساعت پس از آخرین جلسه جمع آوری شد. ارزیابی داده ها با استفاده از آزمون تی تست وابسته و مستقل، برای مقایسه درون گروهی و بین گروهی داده ها در سطح معنی داری 05/0 p≤انجام شد.
    یافته ها
    پس از دوازده هفته مشخص گردید در گروه آزمایش، کاهش معنی داری در سطوح آپلین (03/0=p) و فشارخون سیستولی (001/0=p) رخ می دهد، اما در فشارخون دیاستولی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. (12/0=p) در گروه شاهد، تغییرات معنی داری در سطوح آپلین (50/0=p) فشار خون سیستولی (20/0=p) و فشار خون دیاستولی (40/0=p) رخ نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان داد دوازده هفته فعالیت ورزشی هوازی، می تواند یک روند کاهشی در سطح پلاسمایی هورمون آپلین و فشارخون سیستولی ایجاد کند. هم چنین مشخص گردید که با افت فشار خون در بیماران پرفشاری خون، نیاز به افزایش انقباضات قلبی کمتر می شود و به همین دلیل سطح آپلین (یک عامل انقباض پذیری قلب) افت پیدا می کند.
    کلیدواژگان: ورزش های هوازی، آپلین، پرفشاری خون
  • محمدحسین گذشتی، وحید معاضد، سید امید رضا انوری، مهدیه مشروطه صفحات 409-415
    مقدمه
    بیماری سلول داسی شکل نوعی هموگلوبینوپاتی است که در آن افراد گاهی نیازمند تزریق خون مکرر بوده و از این رو دچار رسوب بیش از حد آهن در بافت ها و اختلالات غددی می گردند. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان فراوانی اختلالات غدد درون ریز در بیماران مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل در شهر کرمان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، برای 66 فرد مبتلا به کم خونی داسی با محدوده سنی 14 تا 59 سال شکل فرم اطلاعاتی تکمیل شد. سپس یک نمونه ی خون برای اندازه گیری قند خون ناشتا، هورمون های تیرویید و پاراتیروئید، هورمون های جنسی، پرولاکتین، تستوسترون و استرادیول سرم بر اساس جنس گرفته شد. در پایان، داده های به دست آمده با نرم افزار آماری تحلیل شدند.
    یافته ها
    در هیچ یک از بیماران تحت بررسی دیابت قندی دیده نشد. 2/24 درصد هیپوتیروییدی، 5/12 درصد هیپوپاراتیروییدیسم، 2/21 درصد هیپوگنادیسم، 03/53 درصد هیپرپرولاکتینمی و در کل 1/65 درصد بیماران اختلال غدد درون ریز داشتند. بین کل اختلالات غددی و سن بیماران اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده سن بیماران عامل موثری در ابتلا به اختلالات غدد درون ریز است. این امر می تواند ناشی از تجمیع اثرات دریافت خون مکرر باشد و بنابراین استفاده از شلاتورهای آهن متناسب با تزریق خون می تواند کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: کم خونی سلول داسی شکل، هیپوتیروییدی، هیپوپاراتیروییدی، هیپوگنادیسم
|
  • Hasan Shahbazi, Dr Gh Shakerinejad, Mrs H. Ghajari *, Dr Fazollah Ghofranipour, Dr Masood Lotfizadeh Pages 345-352
    Introduction
    Diabetes and its complications have a significant impact on patient's quality of life and spirituality can help improve the quality of life in such patients. The purpose of this study was to determine the relationship of spirituality with quality of life in patients with Type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    This was a descriptive-correlation study. Participants were 145 individuals with type 2 diabetes, patients of rural health clinics and the Valiasr hospital in Khorramshahr city, selected via stratified random and sampling methods. Data collection tools were a version of 29-item of the spiritual questionnaire (Parsian and Dunning) and a version of 26-item of the Quality of Life Questionnaire (World Health Organization), both questionnaires with previously confirmed validity and reliability in numerous studies. Data were analyzed using SPSS version 16 software and Pearson's correlation, T-test, ANOVA, Post Hoc and Stepwise Regression analytical statistics.
    Results
    There was a significant positive relationship between spirituality and quality of life (p<0.0001). The results show a statistically significant relationship between spirituality and quality of life with both education and age.
    Conclusion
    A strong correlation between spirituality and quality of life in patients with type II diabetes, demonstrates the roles and responsibilities of healthcare providers, including physicians, nurses and patient's families in meeting the varied spiritual and religious needs of patients along with their therapeutic management. Focusing on improving spiritual health is also important in education programs for these patients.
    Keywords: Spirituality_Quality of Life_Type 2 diabetes_Ahvaz
  • Dr Ali Zarei Pages 353-361
    Introduction
    Diabetes mellitus is associated with a wide range of kidney and liver disorders. The aim of this study was to compare the effect of alcoholic extract of aerial parts of Melissa officinalis on indicators of liver function and kidney in diabetic rats.
    Materials And Methods
    Thirty-five wistar rats were divided into 5 groups (n=7 each) as follows: Control, diabetic control and three diabetic groups, which received alcoholic extract of Melissa officinalis at doses of 100, 200 mg/kg body weight respectively through gastric gavage and glibenclamide 10 mg/ kg, for a period of 3 weeks. Diabetes was induced by streptozotocin (STZ). At the end of this period (21 days), blood samples were collected for measurement of liver enzymes and factors for data analysis.
    Results
    Amounts of enzyme levels of alanine transaminase (ALT) and aspartate aminotran­sferase (AST) in the group treated with the extract, compared to the diabetic control group showed no significant changes, whereas serum levels of alkaline phosphatase (ALP) and gamma glutamyl transferase (GGT) were significantly reduced (P<0.05), which declined most in the group receiving the minimum dose of the extract. Serum creatinine and urea in the group receiving the highest dose showed a significant decrease compared to other groups (P<0.05).
    Conclusion
    The extract Melissa officinalis with lower levels of liver enzymes, particularly ALP and GGT and renal markers, urea and creatinine was effective in improving liver function and treatment of diseases of the liver and kidneys.
    Keywords: Melissa officinalis, Liver, Diabetes, Glibenclamide, Rats
  • Marzieh Nazari *, Shahram Gholamrezaei, Dr Ramin Shabani Pages 362-370
    Introduction
    Physical activity has beneficial effects in the prevention of metabolic syndrome components. The purpose of this study was to investigate the effects of circuit resistance training on changes in fasting blood glucose, blood fat and blood pressure in females with type II diabetes.
    Materials And Methods
    In this study, twenty females volunteers with diabetes Type II (aged 50.2±4.8yr, BMI 30.16±3.6 kg/m2) participated and were randomly divided into a circuit resistance training and a control group aged 51.3±6.63yr, BMI 30.5±4.8 kg/m2. Circuit resistance training included of leg extensions, lying leg curl, bench press, cable triceps pushdown, frontarm, leg press, cable Row and sit-ups with 40-65 % 1RM for 3 days a week. Blood pressure and body composition was measured before starting the training protocol and after the last training session. Changes from baseline were assessed using the paired sample t-test. In addition, pre-and-post comparisons between groups were analyzed, using the independent student t-test.
    Results
    Results showed significant changes in glycosylated hemoglobin (HbA1c) (P<0.03) and total cholesterol (TC)(P<0.02) between these two groups after intervention, whereas no significant changes occurred in fasting blood sugar, triglycerides (TG), highdensity lipoprotein (HDL-C), low-density lipoprotein (LDL-C), levels or in systolic or diastolic blood pressure, or waist to hip ratio (WHR).
    Conclusions
    Circuit resistance training with 40-65%1RM can decrease glycosylated hemoglobin and total cholesterol in patients and plays an important role in improving symptoms of metabolic syndrome in patients.
    Keywords: Diabetes type II, Metabolic syndrome, Circuit resistance training
  • Azam Molanovruzi, Dr Mohammad Reza Hamedinia *, Dr Roya Asgari Pages 371-381
    Introduction
    The general aim of this study was to evaluate and compare the effects of 12 weeks of moderate and heavy intensity exercise training and determine the optimal intensity level/rate for maximum weight loss in obese and overweight women.
    Materials And Methods
    Forty one subjects were randomly assigned into the moderate (16 subjects with 64-76% of maximum heart rate), heavy intensity (15 subjects with 80-90% of maximum heart rate) exercise and control (10 subjects groups). Following two stages blood sampling at rest, and fasting, subjects completed appetite questionnaires. In addition, subjects exercised three times a week, one and a half hour after breakfast.
    Results
    Results showed that calorie expenditure in the moderate intensity group was significantly higher than in the heavy intensity group. The results showed decreased weight (P=0.004) and body fat (P=0.001) in both exercise groups compared to the control group. Exercise had no effect on appetite and plasma acylated ghrelin, leptin and insulin concentrations.
    Conclusion
    Results showed that moderate intensity, individuals can exercise longer with there by increase the energy expenditure and controlling their appetite, fundings which can be used to design exercise programs for the prevention and treatment of obesity.
    Keywords: Exercise Intensity, Appetite, Acylated Grelin, Leptin, Over Weight
  • Mahboubeh Vala, Dr Rezvan Razmandeh, Dr Kamelia Rambod*, Dr Ensieh Nasli Esfahani, Robabeh Ghodsi Ghasemabadi Pages 382-390
    Introduction
    About 20-40% of people with diabetes experience varying levels of distress and general symptoms of anxiety and depression. This study aimed to evaluate the effects of mindfulness-based stress reduction group training on depression, anxiety, stress, self-confidence and hemoglobin A1c in young women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In this pretest-posttest-control group design study, we used instruments such as demographic data and depression, anxiety and stress (DASS-21) and the Rosenberg self-confidence questionnaires. The study population included 60 patients with diabetes randomly divided into 2, the experimental and control groups. The experimental group received the mindfulness intervention with 8 sessions each 2.5 hours while the control group received no intervention. Following this, during the ninth, session both groups again completed the questionnaires.
    Results
    Patients in experimental group reported lower levels intensity of anxiety, stress and HbA1C, but higher self-confidence in comparison to the controls after intervention (P<0.05), although differences in levels of the depression variable between two groups was not significant. In addition, between HbA1c and all variables, (depression, stress, self-confidence) significant correlations were observed.
    Conclusion
    Results suggest that depression, anxiety, stress and self- confidence are associated with HbA1C level and a mindfulness-based stress reduction program can be effective in reducing the psychological symptoms in these patients, leading to increased confidence and improved glycemic control in women with type 2 diabetes.
    Keywords: Mindfulness, based stress reduction program, Anxiety, Depression, Stress, Self, confidence, Hemoglobin A1C, Diabetes
  • Mohsen Kachooei *, Dr Jafar Hasani Mona Amrollahi Nia Pages 391-401
    Introduction
    Binge eating disorder (BED) is one of the most common mental disorders in overweight and obese individuals. However, it seems that there are psychological differences between people with and without this disorder. The aim of the present research was to compare impulsivity and difficulties in emotion regulation in overweight women with and without BED.
    Materials And Methods
    For the research a descriptive, causal comparative method was used. Participants were selected voluntarily from among overweight and obese women attending health houses, gyms and weight loss clinics of Tehran. Fifty-two women with BED were identified based on criteria of diagnostic and statistical manual of mental disorders (DSM) for BED and were matched with 52 women without BED in terms of BMI and age. The research instruments were the Eating Disorders Diagnostic Scale (EDDS), the Barratt Impulsivity Scale (BIS-11) and the Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS). Data was analyzed using Multivariate Analysis of Variance (MANOVA).
    Results
    Findings showed that, compared with non-binge eating women, binge eating women had more impulsivity (P<0.05) and difficulties in emotion regulation (P<0.01). In particular, binge eating women had higher scores than non-binge eating women with regard to attentional impulsivity (P<0.01) and motor impulsivity (P<0.05). However, In terms of difficulties in emotion regulation, binge compared to non-binge eating women, binge-eating women had higher scores with regard to non-acceptance of negative emotions (P<0.01), difficulties engaging in Goal-Directed Behavior (P<0.01), Impulse Control Difficulties (P<0.01), and limited access to effective Emotion Regulation Strategies (P<0.01).
    Conclusion
    These findings emphasize that impulsivity and difficulties in emotion regulation play an important role in individuals with BED and focusing on these factors would enhance treatment and management of BED patients.
    Keywords: Binge eating disorder (BED), Impulsivity, Difficulties in Emotion Regulation
  • Maryam Mokhtari, Dr Farhad Daryanoosh, Dr Mohsen Salasi, D. Mehdi Mohammadi Pages 402-408
    Introduction
    Adipose tissue secretes many adipokines, including chemerin, visfatin, and apelin. The aim of the present study was to investigate the effect of 12 weeks of aerobic exercise on plasma levels of apelin and blood pressure in hypertensive middle-aged women.
    Materials And Methods
    In this study, 30 elderly hypertensive women were selected and randomly divided into two groups, the control and experimental. The training program included aerobic exercises conducted, 3 times a week, for 12 weeks. Blood samples and blood pressure measurements of participants were obtained both before starting the exercise training and again 24 hours after the last training session. Data was evaluated by using the dependent and independent t-test for comparisons within groups and between groups, with significance level set at p≤0.05.
    Results
    After 12 weeks of aerobic exercise, decline in serum levels of Apelin (p=0.03), and systolic blood pressure (p=0.001) were observed in the experimental group, whereas no significant difference in diastolic blood pressure (p=0.12) was seen. In the control group however no significant changes in serum levels of apelin (p=0.50), systolic blood pressure (p=0.20) and diastolic blood pressure (p=0.40) occurred.
    Conclusion
    The results showed that 12 weeks of aerobic exercise, caused a decreasing trend in levels of plasma apelin and systolic blood pressure, thereby lowering blood pressure of patients hypertensive.
    Keywords: Aerobic training, Apelin, Hypertensive
  • Dr Mohammadhossein Gozashti, Dr Vahid Moazed, Dr Seyed Omid Reza Anvari, Dr Mahdieh Mashrouteh Pages 409-415
    Introduction
    Sickle Cell Disease, Hemoglobinopathy which often requires frequent blood transfusions, is an excessive deposition of iron in the tissues, often resulting in endocrine disorders. This study aimed to determine the prevalence of endocrinopathies and metabolic disorders in patients suffering from sickle cell anemia in Kerman.
    Materials And Method
    This cross-sectional study was conducted on 66 patients, suffering from sickle cell anemia. An information form was completed for all patients and blood samples were obtained for laboratory tests such as fasting blood sugar, serum TSH level, free T4 level, serum LH and FSH levels, serum PTH, total Ca, P and serum prolactin levels. Serum testosterone- and serum estradiol levels were checked separately, based on gender. Results were compared with normal laboratory tests, and statistically analyzed.
    Results
    In this study, sickle cell anemia patients, aged 14–59 were evaluated. None of the patients had diabetes mellitus. Hypothyroidism was observed in 24.2% of patients, hypoparathyroidism in 12.5%, hypogonadism in 21.2% and hyperprolactinemia in 53%. Overall, 65.1% were found to be suffering from endocrine disorders. Statistically significant differences were seen between endocrinopathies and age.
    Conclusion
    Results showed age to be the important factor in endocrine disorders. Timely and appropriate treatments (including blood transfusion and receiving iron chelators) can evidently reduce iron overload in these patients and prevent its endocrine complications.
    Keywords: Sickle cell anemia, Hypothyroidism, Hypoparathyroidism, Hypogonadism