فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال سی و نهم شماره 1 (پیاپی 153، بهار 1394)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و نهم شماره 1 (پیاپی 153، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مصطفی حاجی ملا حسینی، سمیه قتلو، وحید خاضع شاهگلی صفحات 4-8
    سابقه و هدف
    میکرو پارتیکل های کیتین قابلیت تعدیل پاسخهای ایمنی را دارند. به منظور بررسی قابلیت ایمونوادجوانتی کیتین در عفونت با لیشمانیا ماژور، میزان بار انگلی در موشهای Balb/c آلوده به لیشمانیا ماژور وتحت تیمار با میکروپارتیکل های کیتین موررد ارزیابی قرار گرفت. در اندازه گیری بار انگلی از روش تهیه رقتهای متوالی که دقیق ترین ارزیابی اثربخشی روش های درمانی و ارزیابی واکسیناسیون در مدل تجربی عفونت لیشمانیا است، استفاده شد.
    روش بررسی
    موش های Balb/c با 105 × 2 پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور در فاز ایستایی، در قاعده دم و به طریقه داخل جلدی آلوده شدند و پس از هشت هفته با استفاده از روش تیتراسیون سلولی، میزان بار انگلی در گروه تحت تیمار (6 سر موش)که به صورت دو روز در میان μg/ml 100میکروپارتیکل به صورت زیرجلدی در قاعده دم دریافت کردند و گروه کنترل (6 سر موش) که PBS دریافت کردند، تعیین و مقایسه شد. از نطر زمان بروز زخم و وسعت ضایعات هم دو گروه با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    بروز زخم در موشهای تحت تیمار نسبت به موشهای کنترل با تاخیر معنی دار (p<0.02) همراه بود و وسعت ضایعات ایجاد شده در موشهای دریافت کننده میکروپارتیکل کوچکتر بود. بار انگلی با وجود اینکه در موشهای تحت تیمار کمتر بود ولی تفاوت آماری معنی دار بین گروه تست وکنترل دیده نشد(P<0.88).
    بحث و نتیجه گیری
    تلفیق دو روش بررسی ضایعه وسنجش بار انگلی برآورد دقیق تر وصحیحی از وضعیت عفونت و پاسخ ایمنی ضد آن ارائه می دهد. اگرچه حذف انگل راه یافته به احشاء تحت تاثیر تیمار با کیتین دیده نشد اما بروز زخم و وسعت ضایعات تحت تاثیر قرار گرفت. بررسی آثار ایمونوادجوانتی میکروپارتیکل های کیتین در مدلهای عفونت لیشمانیایی نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: کیتین، لیشمانیا ماژور، بارانگلی
  • ارسلان جلیلی، الهام مسلمی، امیر ایزدی، نریمان مصفا صفحات 9-13
    مقدمه
    ماکروفاژ های کلاسیک (M1) و آلترناتیو (M2) عملکردهای مختلفی را درمقابله با عفونت ها به عهده دارند.درجریان پاسخ ایمنی در مقابل BCGماکروفاژهای M 1 ودربیماری هیداتیدوزماکروفاژهای M2فعال میشوند.درمکانیسم های تنظیم ایمنی پلاریزاسیون این جمعیت اساس هومئوستاز را تشکیل میدهد. یکی از راه های تائید پلاریزاسیون، بیان سایتوکاین های IFNγ و TNFα برای فنوتیپ M1 و TGFβ جهت فنوتیپ M2 می باشد. هدف از این مطالعه بررسی بیان ژن این سایتوکاین ها در جهت تائید پلاریزاسیون ماکروفاژهای تحریک شده با BCG ومایع کیست هیداتید باروردر شرایط آزمایشگاهی بوده است.بیان ژن IL4که اخیرا«تولیدآن توسط رده منوسیتی ماکروفاژی گزارش گردیده است موردبررسی قرارگرفت.
    مواد و روش ها
    تک هسته ای های خون محیطی باروش بکارگیری از گرادیان غلضتی فایکول تخلیص وجداسازی شد. جمعیت مونوسیتی_ماکروفاژی باتکنیک چسبندگی از سلولهای شناور در محیط کامل کشت سلول تفکیک گردید. به مدت 8 ساعت ماکروفاژها با محرک های B CG و مایع کیست هیداتید بارور تیمار گردید. به منظور تایید پلاریزاسیون ماکروفاژی، بیان سایتوکاینهای اختصاصی با استفاده از RT-PCR و بررسی توالی تکثیر یافته، در مقایسه با نمونه کنترل مورد مقایسه قرار گرفت.
    نتایج
    تکثیر ژن های اختصاصی سایتوکاین های هر گروه نشان دهنده تائید فرایند پلاریزاسیون بود.ماکروفاژهای بامحرکBCGبیان افزایش داشته ای رااز IFN-γو TNF-αنشان دادند.درگروه باتحریک مایع کیست بارور هیداتیدبیان ژنTGF-βمشهود بود.ژن IL4نیزدراین جمعیت ملاحظه گردید. همچنین عدم مشاهده محصول PCR در نمونه کنترل نشان دهنده عدم و یا بیان بسیار کم ژن مذکور در گروه کنترل می باشد.
    نتیجه گیری
    توانایی BCG و مایع کیست هیداتید بارور در القا پلاریزاسیون ماکروفاژها می تواند در مطالعات تجربی مرتبط با تمایز ماکروفاژی مورد استفاده قرار گیرد. تاکیدبرکارآیی این روش ساده وکم هزینه در مقایسه بابکارگیری ازکیت های پرهزینهء تمایز ماکروفاژی نیاز به پژوهش های تکمیلی دارد.
    کلیدواژگان: پلاریزاسیون ماکروفاژ M1، M2، BCG، مایع کیست بارورهیداتید
  • منوچهر وحید فرهمندی، فرساد بیگلری صفحات 14-19
    زمینه
    درمان مناسب استئونکروز سر استخوان فمور (ONFH) به خوبی شناخته نشده است. در این مطالعه آینده نگر ما به بررسی نتایج درمان ONFH با اتوگرافت استخوانی کورتیکو کنسلوس پرداختیم.
    مواد و روش ها
    تعداد 132 هیپ مبتلا به ONHF درجات II و III بر اساس تقسیم بندی ARCO، با استفاده از اتوگرافت کورتیکو کنسلوس به دست آمده از کرست استخوان ایلیاک درمان شدند. پیش از عمل و در آخرین ویزیت پس از عمل، شدت درد بر اساس numerical rating scale (NRS)، دامنه حرکات (ROM) مفصل هیپ و معیار Harris (HHS)، اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    بیماران برای مدت 9/17±5/48 ماه پیگیری شدند. پیشرفت بیماری در 120 هیپ (9/90%) حفظ شد. در 12 هیپ بیماری به سمت درجه IV پیشرفت کرد و در این میان 10 مورد منجر به THA شد. شدت درد به طور معناداری کاهش یافت (1/4±3/6 در مقابل 2±4/1؛ 001/0>p). HHS (3/15±5/38 در مقابل 2/16±5/79) و ROM به طور معناداری پس از عمل بهبود یافت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    خارج کردن استخوان نکروز شده و پر کردن حفره سر استخوان فمور با اتوگرافت استخوانی کورتیکو کنسلوس یک روش کارآمد برای حفظ سر استخوان فمور در بیماران دچار ONFH قبل از بروز کلاپس است و باعث پیشگیری از نیاز به جراحی زودرس THA می شود.
    کلیدواژگان: استئونکروز، سر فمور، گرافت استخوانی
  • داور امانی، فرناز مرحمتی، آناهیتا محسنی میبدی، ربابه طاهری پناه صفحات 20-25
    سابقه و هدف
    ناباروری ازجمله بیماری هایی محسوب می شود که شیوع روزافزون و نگران کننده ای دارد. ده الی سی درصد از ناباروری ها به عنوان با علت نامشخص (UI[1]) دسته بندی می شوند. UI یک وضعیت مطلق ازلحاظ بالینی نیست بلکه به ناتوانی در باردارشدن یا زنده زایی گفته می شود. TGF-&beta1 سایتوکاینی با عملکرد تنظیم ایمنی قوی است و فرایند لانه گزینی و اتصال سلول های تروفوبلاست به ماتریکس خارج سلولی را تنظیم می کند. در این مطالعه ارتباط پلی مورفیسم (C29T (Pro10Leu ژن TGF-&beta1 و ناباروری با علت نامشخص در بیماران ایرانی موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهد نمونه های خون از 142 مرد و 35 زن نابارور و 232 مرد و 104 زن سالم و بدون سابقه ناباروری (گروه کنترل) جمع آوری شدند. استخراج DNA توسط روش حذف نمک[2] و تکثیر قطعه حاوی پلی مورفیسم موردنظر توسط روش PCR[3] انجام شد. برای بررسی پلی مورفیسمC29T (Pro10leu) ژن TGF-&beta1 و تعیین ژنوتیپ افراد از روش Automated Sequencing استفاده گردید.
    یافته ها
    اختلاف معناداری در فراوانی توزیع ژنوتیپ ها و آلل های مختلف پلی مورفیسم (C29T (Pro10Leu در مقایسه بین گروه های مختلف بیماران و گروه کنترل و همچنین بررسی زوج های نابارور و کنترل مشاهده نشد (P value > 0٫05).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد بین ناباروری با علت نامشخص و پلی مورفیسم (C29T (Pro10Leu ژن TGF-&beta1 ارتباط معناداری وجود ندارد. برای مشخص شدن رابطه ی این پلی مورفیسم و استعداد ابتلا به ناباروری با علت نامشخص، به مطالعات مرتبط بیشتری نیازمندیم.
    کلیدواژگان: ناباروری، پلی مورفیسم، سایتوکاین، ژن TGF، β1، ناباروری با علت نامشخص
  • حسین صدرا، محمدرضا دیوبند، داریوش سرداری صفحات 26-29
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت تصویر برداری سی تی اسکن، در تشخیص طرح درمان بیماری ها و نگرانی از میزان دوز دریافتی بیماران تحت معاینه سی تی اسکن و خلع اطلاعاتی درمورد وضعیت آن در مراکز سی تی اسکن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این تحقیق انجام شد.
    مواد وروش ها
    تحقیق به روش توصیفی انجام شد.فهرست مراکز سی تی اسکن با مراجعه کننده زیاد که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اداره می شوند، تهیه شد (بخش دولتی). با مراجعه به این مراکز و جلب همکاری آن ها و جمع آوری اطلاعات اکسپوژر (میزان کیلو ولتاژ و میلی آمپر و زمان اسکن و...) به دو طریقه پرسشنامه هایی که در اختیارکارشناسان سی تی اسکن قرار گرفت و نیز Buck upکه از سابقه بیماران از دستگاه سی تی اسکن تهیه شده بود، انجام گرفت.دوزیمتری روی دو فانتوم سر و فانتوم بدن با همان شرایط اکسپوژر (تابش اشعه) انجام و میزان دوز اندام ها بر حسب میلی گری و دوز موثر دریافتی بر حسب میلی سیورت محاسبه شد.
    یافته ها
    تحقیق در پنج مرکز سی تی اسکن دانشگاه انجام شد و برای سی تی اسکن سر (Head CT) میزان دوز دریافتی مغز بالاترین مقدار (31.55 میلی گری)و مثانه کمترین دوز دریافتی (صفر) و برای سی تی اسکن قفسه سینه (ChestCT) پستان بالاترین دوز دریافتی (20.67 میلی گری) و مثانه کمترین دوز دریافتی (0.005 میلی گری) و برای سی تی اسکن شکم لگن (Abdominal Pelvice) مثانه بالاترین دوز دریافتی (16.44 میلی گری) و مغز کمترین دوز دریافتی (0.002 میلی گری) محاسبه و همچنین دوز موثر دریافتی بیماران برای سه پروتکل سر، قفسه سینه و شکم لگن برای مراکز مورد بررسی، محاسبه شد.بالاترین دوز موثر دریافتی بیماران در سی تی اسکن سرمربوط به مرکز 4 (0.16± 1.55 میلی سیورت) و بالاترین دوز موثر دریافتی بیماران درسی تی اسکن قفسه سینه مربوط به مرکز 5 (0.3± 3.4 میلی سیورت) و بالاترین دوز موثر دریافتی بیماران درسی تی اسکن شکم لگن مربوط به مرکز3 (0.3± 6.8میلی سیورت) به دست آمد.
    نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد دوز جذبی اندام ها و دوز موثر در بعضی مراکز بالاتر از میزان استاندارد جهانی (ICRP) است و به طور کلی این میزان دوز پرتوگیری جای نگرانی است.
    کلیدواژگان: سی تی اسکن، دوزجذبی، دوز موثر ونرم افزار ایمپکت
  • فاطمه شاهی، فاطمه فلاح، حسین گودرزی، مریم بنی اسد، بهمن پورعباس، علیرضا محمد زاده، فرحنوش دوستدار صفحات 30-35
    سابقه و هدف
    در ایران واکسیناسیون با باسیل کلمت و گرین(ب ث ژ) در نوزادان برای پیشگیری از بیماری سل در بدو تولد انجام می شود. واکسن(ب ث ژ) یک واکسن زنده ضعیف شده است که از سویه های ژنتیکی مختلف مایکوباکتریوم بوویس تهیه می شود. این واکسن ایمن است اما به دنبال واکسیناسیون، واکنش های موضعی مانند آبسه در محل تزریق و لنفادنیت به عنوان شایع ترین عوارض واکسن در بعضی از کودکان سالم مشاهده می شود.عوارض شدید و سیستمیک در کودکان با سیستم ایمنی سالم به ندرت دیده می شود، ولی لنفادنیت در ایران و سایر کشورها با شیوع به نسبت زیادی در کودکان با سیستم ایمنی سالم نیز دیده می شود. ازآنجاکه تحقیقات نشان داده که میزان این عوارض با نوع سویه واکسن و تغییر ژنتیکی آن در ارتباط است، در این تحقیق سویه های مایکوباکتریوم جدا شده از کودکان مبتلا به لنفادنیت از لحاظ گونه و سویه باکتری بررسی شدند.
    روش بررسی
    30 نوزاد باعلائم لنفادنیت ناشی از واکسن (ب ث ژ) برای این تحقیق انتخاب شدند. پس از آسپیراسیون ترشحات از ضایعات مراحل رنگ آمیزی اسیدفست و کشت روی محیط لوون اشتاین جانسون انجام شد. سپس استخراج DNA از نمونه ها به روش فنل کلروفرم انجام وبا استفاده از PCR ژن 16sRNA جنس باکتری مشخص شد. برای تعیین گونه و سویه باکتری ها از پرایمرهایRD14، DU1 و RD1 و در مرحله بعد از پرایمرهای RD9، RD4Deleted، RD4Present و RD1Deletedاستفاده شد.
    کلیدواژگان: بیماری سل، مایکوباکتریوم بوویس، واکسن BCG، لنفادنیت، نوزادان
  • نسرین ابراهیمی، حسین گودرزی*، مهدی گودرزی، آرزو اسدی، تینا دلسوز بحری صفحات 36-40
    سابقه و هدف

    عفونت گوش میانی یکی از بیماری های شایع در میان کودکان است. عوامل مختلفی از جمله باکتری ها و ویروس ها عامل ابتلا به عفونت گوش میانی هستند. شایع ترین باکتری های پاتوژناسترپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس آنفلوانزا، موراکسلاکاتارالیس و استرپتوکوکوس پی وژن هستند. به تازگی الویوکوکوس اوتیتیدیس به عنوان یکی از عوامل ایجاد کننده این عفونت شناخته شده است که مطالعه های محدودی به دلیل سخت رشد و کند رشد بودن و شرایط سخت نمونه گیری روی این باکتری صورت گرفته است. هدف از انجام این مطالعه تعیین فراوانی و جداسازی الویوکوکوس اوتیتیدیس از ترشحات گوش میانی کودکان مبتلا به اوتیت میانی به روش کشت و PCR است.

    موادوروش ها

    تحقیق به روش توصیفی انجام و تعداد 60 نمونه از ترشحات عفونت گوش میانی از سوی پزشک متخصص جمع آوری شد. از میان نمونه های اتخاذ شده بخشی از حجم مایع گوش میانی برای کشت روی محیط کشت میکروبی تلقیح و بخشی دیگر برای انجام کارهای مولکولی استفاده شد. عفونت گوش با دو روش بررسی و با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    از تعداد 60 نمونه عفونت گوش میانی تعداد 3 (5درصد)نمونه به روش کشت شناسایی شد و با روش PCR 28 (46درصد) نمونه مثبت ارزیابی شدند(P<0/0001).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد الویوکوکوس اوتیتیدیس یک باکتری سخت رشد، کند رشد و یکی از عوامل مهم ایجاد کننده عفونت گوش میانی است. شناسایی الویوکوکوس به روش کشت بسیار دشوار است در حالی کهPCR روش مناسب تری برای شناسایی این باکتری است.

    کلیدواژگان: الویوکوکوس اوتیتیدیس، اوتیت میانی، PCR، کشت
  • خدیجه فتاحی، آرمان رستمزاد صفحات 41-47
    سابقه و هدف
    تولید آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف، مهم ترین عامل مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام در میان باکتری های گرم منفی است.هدف از این تحقیق، تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های پروتئوس جدا شده از عفونت های مجاری ادراری در ایلام و بررسی وجود ژن های blaTEM، blaCTX-M در آن ها بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش تعداد 200 نمونه ادرار از بیماران مبتلا به عفونت مجاری ادراری که کشت آنها مثبت بود از مراکز درمانی ایلام جمع آوری وبه وسیله آزمایش های روتین بیوشیمیایی و میکروبیولوژی شناسایی شدند. سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و میزان MIC سویه های پروتئوس جدا شده تعیین و از نظر وجود (فراوانی) ژن های blaCTX-M و blaTEM مورد بررسی مولکولی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 200 نمونه مورد مطالعه، میزان 60درصد از خانم ها و 40درصداز آقایان جدا شد. در این بررسی تعداد 25 سویه (5/12درصد) آلوده به پروتئوس بودند که بیش ترین میزان آلودگی مربوط به محدوده سنی 21 تا30سال(40 درصد) بود. از 25 سویه پروتئوس جدا شده 18 سویه(72درصد) پروتئوس میرابیلیس، 6 سویه(24درصد) پروتئوس ولگاریس و یک سویه (4درصد) پروتئوس رتگری تشخیص داده شد. پس از تعیینMIC و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها، با روش فنوتیپی 12 سویه(48درصد) مولد ESBL شناخته شدند که 12 سویه(48درصد) به سفتازیدیم، 10 سویه(40درصد) به سفوتاکسیم و 8 سویه(32درصد) به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند، با روش تایید دیسک ترکیبی 10 سویه مولد ESBL بودند. نتایج بررسی مولکولی نشان داد که 10 سویه (40درصد) دارای ژن blaTEMو 8 سویه (32درصد) حاوی ژن blaCTX-M بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان مقاومت به سفالوسپورین های نسل سوم در این سویه ها زیاد وجای نگرانی دارد و انجام دقیق آزمایش های آنتی بیوگرام قبل از تجویز آنتی بیوتیک در عفونت های ناشی از ارگانیسم های تولیدکننده ESBL یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: پروتئوس، عفونت مجاری ادراری، مقاومت آنتی بیوتیکی، ESBL
  • عقیل بهرامیان، سعید خوشنود، حسین گودرزی، مهدی گودرزی صفحات 48-54
    شبح باکتریایی (Bacterial Ghost) پوشش سلولی به دست آمده از باکتری های گرم منفی است که فاقد محتویات سیتوپلاسمی بوده، ولی تمامی ساختارهای سطح سلول را داراست.امروزه با توجه به شیوع بالای سرطان در دنیا و استفاده از شیمی درمانی به عنوان یک درمان رایج و آثار سوء آن، وجود یک حامل برای انتقال هدفمند دارو به سلول های سرطانی ضروری به نظر می رسد. همچنین در زمینه واکسیناسیون اهمیت یک حامل با خصوصیات ادجوانتی که بتواند آنتی ژن ها را انتقال دهد، ضروری است. اشباح باکتر یایی با توجه به ویژگی های منحصربه فردی که داراست، می تواند قابلیت انتقال دارو، انتقال ژن و آنتی ژن را داشته باشد. این مطالعه برای بررسی اشباح باکتریایی و کاربردهای آن در بیومدیسین انجام شد. در این مطالعه از مقاله های منتشر شده بین سال های 1990 تا 2015 و پایگاه های اطلاعاتی pub med، google scholar، Science Directاستفاده شد. جست وجو با استفاده از واژگان کلیدی نظیر Bacterial ghost، vaccine وgene therapy بر اساس MeSH انجام شد. نتایج این بررسی نشان داد که استفاده از شبح باکتریایی در بیومدیسین به نسبت مطلوب بود. به طوری که اشباح باکتریایی قادر به القا و تقویت سیستم ایمنی علیه پاتوژن های میکروبی شده و از سوی دیگر به افزایش جذب دارو، انتقال و همچنین انتشار آن در بافت هدف منجر می شود.
    کلیدواژگان: شبح باکتریایی، واکسن، انتقال ژن
|
  • Fereidoun Azizi Pages 1-3
  • Mostafa Haji Molla Hoseini, Somayeh Ghotloo, Vahid Khaze Pages 4-8
    Background
    Chitin micro-particles have the ability to modulate immune responses. In order to investigate the immunoadjuvant potential of chitin, the parasite burden in Balb/c mice infected with Leishmania Major under treatment with chitin microparticles was evaluated. In measuring the parasitic load, titration method, which is the most accurate assessment of the effectiveness of therapies and vaccine evaluation in experimental models of Leishmania infection was used.
    Methods
    Balb/c mice were intradermally infected with 2 × 105 stationary phase of Leishmania Major promastigotes into their base of the tail and eight weeks later, parasite burden were measured and compared between test (6 mice/group) that recived 100 μg/ml microparticle subcutaneously at the base of the tail every two days and control groups (6 mice/group) that received PBS. The onset and size of ulcer among two groups were compared as well.
    Results
    Onset of ulcers in the treated mice compared to control showed a significant delay (p<0.02) and the lesion development in the micro-particle recipient mice were significantly smaller. Although the parasite load in treated mice was lower but statistically significant differences were not found between the test group and control (p<0.88).
    Conclusion
    The combined use of monitoring the size of the cutaneous lesions and the determination of the parasite burden will reflect more accurately the status of disease. Although the removal of the viseralized parasite was not found among chitin trated group, but onset and size of ulcer was impressed. Immunoadjuvant effects of chitin microparticles in Leishmania infection models requires further studies.
    Keywords: Chitin, Leishmania major, Parasite burden
  • Arsalan Jalili, Elham Moslemi, Amir Izadi, Nariman Mosaffa Pages 9-13
    Background
    Classical macrophages (M1) and alternative macrophages (M2) are responsible for various functions in order to maintain homeostasis. BCG vaccine and hydatid cyst fluid can be examples of stimulants which can cause M1and M2 macrophage polarization. Evaluating the expression of markers such as IFNγ and TNFα for M1 phenotype and TGFβ and IL4 for M2 phenotype is one of the confirmatory ways of polarization. The purpose of this study was to verify the polarization of macrophages which were induced by BCG vaccine and hydatid cyst fluid by studying the gene expression of aforementioned markers.
    Methods
    Diluted heparin fresh venous blood was layered by ficol 1077 and then peripheral blood mononuclears were separated by gradient concentration. Monocyte populations were separated by adhesion technique from floating cells in RPMI medium. Derived macrophages were treated by BCG vaccine and hydatid cyst fluid for 8 hours. RT-PCR was performed for confirming the polarization and the expression of amplified genes were compared with control groups.
    Results
    Amplification of TNFα and IFNγ genes in M1 group and TGFβ and IL4 in M2 group confirmed the polarization procedure. Also, lack of PCR product in negative control samples indicates the absence or a very low expression of this gene in control group.
    Conclusion
    The ability of these stimulants in macrophage polarization can be used in experimental studies. It is also possible to take advantage of this model to achieve useful goals in cell therapy and develop more efficient therapeutic methods in inflammatory diseases and cancer immunotherapy.
    Keywords: Classical macrophages, Alternative macrophages. BCG, Hydatid Cyst Fluid. RT, PCR
  • Manouchehr Vahid Farahmandi, Farsad Biglari Pages 14-19
    Background
    The definite treatment option for osteonecrosis of femoral head (ONFH) is not clearly understood. In current prospective study, we investigated the outcomes of treatment of ONFH with corticocancellous bone autograft.Patients and
    Methods
    132 hips (96 patients) with ONFH ARCO type II and III were treated with corticocancellous bone autograft from the iliac crest. The pain intensity by numerical rating scale (NRS), range of motion and Harris hip score (HHS) were measured pre- and post-operatively and compared.
    Results
    The mean follow up was 48.5 ± 17.9 months. The progression of the disease was stopped in 120 hips (90.9%). In other 12 hips, the ONFH progressed. Total hip arthroplasty was performed for 10 of these patients. The pain severity decreased significantly (6.3 ± 4.1 vs. 1.4 ± 2) (p<0.001). Also, the range of hip motions and Harris hip score (35.8 ± 15.3 vs. 79.5 ± 16.2) increased significantly (p<0.001).
    Conclusion
    Removing the necrotic bone and using corticocancellous bone autograft to fill the cavity can be used as an effective treatment method for patients with precollapse stages of ONFH. This technique also decrease the need for early THA.
    Keywords: Osteonecrosis, Femoral Head, Bone Graft
  • Davar Amani, Farnaz Marhemati Anahita Mohseni Meybodi, Robabeh Taheripanah Pages 20-25
    Background And Aim
    The increasing incidence of infertility is alarming. About 10-30% of infertility are classified as Unexplained Infertility (UI) which is not an absolute clinical condition. TGF-b1 is multifunctional cytokine and produced mainly by T regulatory (Treg) lymphocytes. This cytokine plays important roles in physiology of normal pregnancy. The association of Single Nucleotide Polymorphisms (SNPs) of TGF-b1 gene with many immunologic diseases has been reported. In this study, the association of TGF-&beta1 C29T (Pro10Leu) gene polymorphism with unexplained infertility was investigated in Iranian UI patients.
    Materials And Methods
    In this case-control study blood samples were collected from177 UI patients (142 male and 35 female) and 336 controls (232 male and 104 female) with no history of infertility. DNA was extracted by the salting out method. Analysis of the TGF-&beta1 gene polymorphism C29T (Pro10Leu) was performed by PCR and automated sequencing method.
    Results
    The genotype distributions and allele frequencies of TGF-b1 gene C29T (Pro10Leu) polymorphism were not statistically significant between different categories of UI patients and control group (p > 0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed, C29T (Pro10Leu) polymorphism of TGF-b1 gene may not associated with unexplained infertility and further studies are necessary to clarify the association of TGF-b1 polymorphisms and susceptibility to unexplained infertility.
    Keywords: infertility, polymorphism, cytokine, TGF, β1 gene, unexplained infertility
  • Hossein Sadra, Mohammad Reza Deevband, Darius Sardary Pages 26-29
    Background
    Given the importance of CT imaging in the diagnosis and treatment of diseases, the concern of the dose that patients are receiving while undergoing CT examination and the lack of information about the situation in the centers CT scan was conducted at Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Methods
    A descriptive study was conducted. A list of CT scans of patients who are still under the supervision of Shahid Beheshti University of Medical Sciences were prepared (the public sector). Exposure data were collected via referring to the centers (kV voltage level and mA and scan time) and two methods were used and back up CT scan of the patient's history was carried. Dosimetry on phantoms, phantom head and body with the same exposure conditions (radiation) was performed and the organ dose and effective dose received by mili Gary was calculated according mili Sivert.
    Results
    The research was conducted in five centers with CT scan. In CT scan of the head (head CT) brain dose, the highest dose (31.55 mG) and bladder lowest dose (zero) and in CT scan of the chest (chest CT), breast highest dose (20.67 mG) and bladder lowest dose (0.005 mG) and in CT scan of the abdomen and pelvis (abdominal pelvis) bladder highest dose (16.44 mG) and brain lowest dose (0.002 mG) was calculated. Furthermore, effective dose received by patients for three protocols of the head, chest, abdomen pelvis centers surveyed, respectively. The lowest effective dose for the patient CT scan of the head (0.16 ± 1.55 mSv) and the lowest effective dose for the patient CT scan of the chest (0.3 ± 3.4 mSv) and the highest effective dose received by patients CT scan of the abdomen pelvis (0.3 ± 6.8 mSv), respectively.
    Conclusions
    It seems organ dose and effective dose in some higher centers of the world standard (ICRP) and the overall dose exposure is a concern.
    Keywords: Software Impact, organ dose, effective dose
  • Fatemeh Shahi, Fatemeh Fallah, Hossein Goudarzi, Maryam Baniasad, Bahman Pourabbas, Alireza Mohammadzade, Farahnoosh Doustdar Pages 30-35
    Background And Aim
    In Iran vaccination with Bacillus Calmette-Guérin (BCG) is performed on all newborns within the first days of life for prevention of tuberculosis. It is a live attenuated vaccine and produced from genetically different vaccine strains of Mycobacterium bovis. This vaccine is safe but local adverse reactions such as administration site abscess and lymphadenitis occur in some healthy children vaccinated with this vaccine as the most common side effect of BCG vaccination. Disseminated BCG infections are very rare in immunocompetent children but lymphadenitis is very common in Iran and other countries. It is indicated that the vaccine strain and it’s genetically variations are correlated with these side effects. Therefore, in this study we aimed to analyze the genetic characterizations of vaccine strains used in Iran.
    Materials And Methods
    Thirty infants showing lymphadenitis induced by BCG vaccination were chosen for this study. After aspiration from the lesions, they were subjected to acid fast staining and culture on Lowenstein Jensen medium. Subsequently, DNA was extracted from samples using Phenol–chloroform method. The genus of the isolates was characterized by primer for 16sRNA gene. Then using RD1, RD14 and DU1 primers and in the next step RD9, RD4Deleted, RD4Present and RD1Deleted primers the species and strains of the isolates were characterized.
    Results
    Performing 16sRNA PCR, all 30 samples of acid fast bacilli were confirmed as Mycobacterium genus. Then using RD1, RD14, DU1, RD9, RD4 Deleted, RD4 Present and RD1 Deleted primers all isolates were detected as Mycobacterium bovis BCG strain Pasteur.
    Conclusion
    In this study all of the strains isolated from the patients were detected as Mycobacterium bovis BCG strain Pasteur. Therefore, the other possible factors causing BCG complications including BCG overdose, faulty intradermal technique, and disturbance of cellular immunity should be considered as the other risk factors of causing lesions.
    Keywords: Mycobacterium bovis BCG vaccine, Lymphadenitis, Tuberculosis, Infants
  • Nasrin Ebrahimi, Hossein Goudarzi, Mehdi Goudarzi, Arezoo Asadi, Tina Delsouz Bahri Pages 36-40
    Background And Aim

    In Iran vaccination with Bacillus Calmette-Guérin (BCG) is performed on all newborns within the first days of life for prevention of tuberculosis. It is a live attenuated vaccine and produced from genetically different vaccine strains of Mycobacterium bovis. This vaccine is safe but local adverse reactions such as administration site abscess and lymphadenitis occur in some healthy children vaccinated with this vaccine as the most common side effect of BCG vaccination. Disseminated BCG infections are very rare in immunocompetent children but lymphadenitis is very common in Iran and other countries. It is indicated that the vaccine strain and it’s genetically variations are correlated with these side effects. Therefore, in this study we aimed to analyze the genetic characterizations of vaccine strains used in Iran.

    Materials And Methods

    Thirty infants showing lymphadenitis induced by BCG vaccination were chosen for this study. After aspiration from the lesions, they were subjected to acid fast staining and culture on Lowenstein Jensen medium. Subsequently, DNA was extracted from samples using Phenol–chloroform method. The genus of the isolates was characterized by primer for 16sRNA gene. Then using RD1, RD14 and DU1 primers and in the next step RD9, RD4Deleted, RD4Present and RD1Deleted primers the species and strains of the isolates were characterized.

    Results

    Performing 16sRNA PCR, all 30 samples of acid fast bacilli were confirmed as Mycobacterium genus. Then using RD1, RD14, DU1, RD9, RD4 Deleted, RD4 Present and RD1 Deleted primers all isolates were detected as Mycobacterium bovis BCG strain Pasteur.

    Conclusion

    In this study all of the strains isolated from the patients were detected as Mycobacterium bovis BCG strain Pasteur. Therefore, the other possible factors causing BCG complications including BCG overdose, faulty intradermal technique, and disturbance of cellular immunity should be considered as the other risk factors of causing lesions.

    Keywords: Mycobacterium bovis, BCG vaccine, Lymphadenitis, Tuberculosis, Infants
  • Khadigeh Fattahi, Arman Rostamzad Pages 41-47
    Background
    The ESBL enzymes producing, is the most important resistance factor against ß-lactam antibiotics among gram-negative bacteria family. The aim of this study was the evaluation of antimicrobial susceptibility pattern of proteus species isolated from UTI in Ilam, and detection of blaCTX-M and blaTEM genes in these species.
    Materials And Methods
    Out of 200 urine samples, those were culture positive, were collected from medical centers in Ilam city. All samples were determined using routine biochemical and microbiological diagnosis tests. Proteus isolates were selected for determining of antibiogram profiles, MIC and also persistent (frequency) of blaCTX-M and blaTEM genes by PCR method.
    Results
    Total of 200 urine samples, 120 samples (60%) were collected from women and 80 samples (40%) were collected from men. Among samples tested 25 samples (12.5%) were found to be proteus species. The highest rate of contamination was related to age ranges of 21-30 years old (40%). proteus species was subjected for determining of MIC and antibiogram profile and then using phonotyping method 12 isolates (48%) were found to be ESBL producing, those 12 species (48%) were resistant to Ceftazidime, 10 species (40%) were resistant to Cefotaxime and 8 species (32%) were resistant to Ciprofloxacin. Using double disc synergy test (DDST), totally 10 species (40%) were found as ESBL, and molecular detection of species using PCR showed that 10 species (40%) have had blaTEM gene and 8 species (32%) were containing of blaCTX-M gene.
    Conclusion
    In regard to high percentage of resistance to 3rd generation of cephalosporins, performance of exact antibiogram test, to detect ESBL producing species in infection caused by these organisms before antibiotic therapy is necessary.
    Keywords: Proteus, Urinary tract infections, Antibiotic resistance, ESBL
  • Aghil Bahramian, Saeed Khoshnoud, Hossein Goudarzi, Mehdi Goudarzi Pages 48-54
    The Bacterial Ghost (BG) are cell envelopes derived from Gram-negative bacteria, which contains all of elements of cells surface; except cytoplasmic content. Now days according to high prevalence incidence rate of cancer in the world and common use of chemotherapy as a common treatment; and its side effects; existence of a carrier for targeted transmission of chemotherapy drugs to cancerous cells is necessary. This review study was performed in order to investigate the bacterial ghosts and their applications in biomedicine. In current study from published articles between 1990 and 2015 and databases such as PubMed, Sciences Direct and Google Scholar was used. Search by keywords Bacterial ghost, vaccine and gene therapy according to Medical Subject Headings (MeSH) was performed. Finally, 46 articles were included in our study. The results of this survey exhibited that use of bacterial ghosts in biomedicine was relatively desired. Therefore, bacterial ghosts are able to induce stimulation and reinforcement of immune system against microbial pathogens. On the other hand, bacterial ghosts lead to enhancement of drug absorption, transfer and also dissemination of drug in target tissue.
    Keywords: Bacterial ghost, Vaccine, Gene transfer