فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال چهاردهم شماره 12 (پیاپی 83، اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 999-1000
  • عباس دانش کهن، علی رمضانخانی، احسان زارعی، فریبا احمدی، فائزه فروزانفر * صفحات 1001-1014
    زمینه و هدف
    سازمان بهداشت جهانی بر اهمیت تاثیر نظارت حمایتی بر اثربخشی ارائه خدمات بهداشتی تاکید دارد. تاکنون ابزار یا مقیاس ویژه ای برای بررسی وضعیت نظارت به طور کلی و نظارت حمایتی به طور خاص، در نظام ارائه مراقبت های اولیه سلامت در ایران طراحی نشده است. هدف از انجام این پژوهش، طراحی و روانسنجی ابزار ارزیابی وضعیت نظارت حمایتی از دیدگاه کارکنان و ناظران مراکز بهداشتی می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی است. پس از بررسی اسناد علمی معتبر بین المللی در زمینه نظارت حمایتی و با توجه به شرایط نظام سلامت کشور، بانک سوالات شامل 41 گویه برای ابزار کارکنان و 33 گویه برای ابزار ناظران فراهم شد. روایی ابزارها به روش های صوری و محتوایی تعیین گردید. برای تعیین روایی صوری، پرسش نامه ها از نظرسطح دشواری، میزان تناسب و ابهام توسط 10 نفر از افراد متخصص در این زمینه بررسی شدند. روایی کمی محتوا از طریق ضریب نسبی روایی محتوا و شاخص روایی محتوا تعیین شد. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و روش آزمون- بازآزمون با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون تعیین گردید.
    یافته ها
    پس از انجام دقیق مراحل روایی و پایایی، ابزار کارکنان و ناظران به ترتیب با 30 و 32 گویه طراحی شدند. آلفای کرونباخ برای پرسش نامه ناظران 89/0 و برای پرسش نامه کارکنان 94/0 بوده است. ضریب همبستگی پرسش نامه ناظران و کارکنان به ترتیب 95/0 و 78/0 و معنی دار بود (001/0=p).
    نتیجه گیری
    با عنایت به اعتبار و پایایی مناسب ابزار ارزیابی وضعیت نظارت حمایتی، پرسش نامه های مذکور می توانند ابعاد مختلف نظارت حمایتی را در سیستم های بهداشتی مورد اندازه گیری قرار دهند.
    کلیدواژگان: نظارت حمایتی، بهبود، عملکرد
  • پیوند باستانی، امید براتی *، احمد صادقی، سعیده شریفی، شهاب الدین ابهری صفحات 1015-1032
    زمینه و هدف
    سنجش ابعاد کیفیت در بخش بهداشت و درمان با توجه به حساسیت خدمات ارائه شده در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه، با هدف ارزیابی تحلیل شکاف کیفیت خدمات سرپایی ارائه شده در درمانگاه شهید مطهری شهر شیراز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که در تابستان 1393 بر روی 200 نفر از مراجعه کنندگان به درمانگاه شهید مطهری شیراز صورت گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استانداردSERVQUAL بود که کیفیت خدمات را در شش بعد (عوامل فیزیکی یا ملموسات، قابلیت اعتبار، پاسخگویی، اطمینان خاطر یا تضمین، همدلی و دسترسی) مورد سنجش قرار داد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل، t زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری میان ادراک و انتظار بیماران پیرامون ابعاد شش گانه کیفیت خدمات وجود داشت (05/0>p). در تمام ابعاد کیفیت شکاف منفی مشاهده شد، بدین معنی که انتظارات فراتر از ادارکات بود. میانگین شکاف کلی کیفیت 63/0- بدست آمد که بیشترین میانگین شکاف مربوط به بعد پاسخگویی (85/0-) و کمترین شکاف مربوط به بعد فیزیکی و ملموسات (45/0-) بود. بین متغیر وضعیت تاهل با بعد همدلی (031/0=p) و بین متغیر سطح تحصیلات با ابعاد ملموس و فیزیکی (011/0=p)، قابلیت اطمینان خدمت (012/0=p)، پاسخگویی (032/0=p) و همدلی (020/0=p) رابطه آماری معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بیماران مراجعه کننده به این درمانگاه کیفیت خدمات را در حد مناسب و قابل قبول ارزیابی نکرده اند؛ لذا ضروری است برنامه ریزی های موثر در جهت کاهش شکاف کیفیت و ارتقای آن و نیز برآورده ساختن انتظارات مراجعه کنندگان از سوی مسئولان درمانگاه انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، ادراکات، انتظارات، مدل سروکوال، بخش سرپایی، شیراز
  • الهام جعفری *، پروین محبی، طاهره صداقت پیشه، سعیده مظلوم زاده صفحات 1033-1048
    زمینه و هدف
    زایمان طبیعی با کمترین مداخلات و با اتکا به توانمندی و مشارکت مادران می تواند سبب بهبود پیامدهای جسمی و روانی زایمان شود. این مطالعه با هدف مقایسه میزان کنترل فردی و عوامل مرتبط با آن، شدت درد و پیامدهای زایمانی در دو گروه زایمان فیزیولوژیک و مرسوم انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 340 زن در دو گروه زایمان مرسوم و فیزیولوژیک، در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان انجام شد. نمونه گیری در گروه مرسوم به روش در دسترس و در گروه فیزیولوژیک به روش سرشماری انجام شد. پرسشنامه پنج قسمتی با روش مصاحبه، 24 ساعت پس از زایمان تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو، آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شدت درد بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت (086/0=p). گروه زایمان فیزیولوژیک به طور معنی داری از سطح کنترل فردی بالاتری برخوردار بودند (005/0=p). در گروه فیزیولوژیک کنترل فردی با شدت درد، رضایت مندی از تجربه و محیط زایمان، پاریته مادر، آشنایی قبلی با زایمان و تصور ذهنی نسبت به درد زایمان رابطه معنی داری داشت (05/0>p). کنترل فردی در گروه مرسوم با شدت درد، رضایت از زایمان، سن و تحصیلات مادر، خواسته بودن بارداری ارتباط داشت (05/0>p). طول مدت مرحله اول زایمان در گروه فیزیولوژیک به طور معنی داری کوتاه تر بود (0001/0>p)، ولی از نظر نمره آپگار، نیاز به احیا و وضعیت پرینه بین دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    زایمان فیزیولوژیک سبب کاهش طول مدت لیبر و بهبود کنترل فردی مادران، بدون ایجاد عوارض و مداخلات غیرضروری می شود.
    کلیدواژگان: زایمان فیزیولوژیک، کنترل فردی، پیامد زایمان
  • شیما وهابی، پروین عابدی *، پوراندخت افشاری، محمدحسین حقیقی زاده، امنه زرگانی صفحات 1049-1060
    زمینه و هدف
    اکثر زنان درد شدید و غیرقابل تحمل زایمان را تجربه می کنند. امروزه به دلیل عوارض مادری و نوزادی داروهای ضددرد، توجه به روش های غیردارویی و طب مکمل مانند رایحه درمانی جهت کاهش درد زایمان رو به افزایش است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رایحه درمانی با گلاب بر شدت درد زایمان زنان نخست زا انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی 80 زن نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین اهواز در سال 1393 انجام گردید. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و آزمون تقسیم شدند. در گروه آزمون استنشاق با گلاب در مرحله فعال زایمان انجام شد، درحالی که برای گروه کنترل اقدامات معمول صورت گرفت. شدت درد در دو گروه با استفاده از مقیاس دیداری درد یک بار قبل از مداخله و سه بار بعد از مداخله در دیلاتاسیون های 5-4، 8-6 و 10-8 سانتی متر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای، آزمون دقیق فیشر و آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین دو گروه آزمون و کنترل از نظر شدت درد قبل از مداخله اختلاف معنی داری وجود نداشت (223/0=p). بعد از مداخله در دیلاتاسیون 6-4 سانتی متر (312/0=p) و در دیلاتاسیون 8-6 سانتی متر (300/0=p) از نظر آماری اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد، اما در دیلاتاسیون 10-8 سانتی متر (023/0=p) این اختلاف معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد رایحه درمانی با گلاب می تواند درد زایمان را کاهش دهد، اگرچه توصیه می شود مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، گلاب، درد زایمان، زنان نخست زا
  • پروین مولی زاده *، نرگس خانجانی صفحات 1061-1072
    زمینه و هدف
    واژینیت کاندیدایی یک علل مهم واژینیت عفونی است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی آلودگی به واژینیت کاندیدایی در زنان مراجعه کننده به درمانگاه های شهر کرمان و تعیین الگوی حساسیت به داروی ضد قارچ انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 بر روی 703 نمونه به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. نمونه ها به محیط کشت سابرو دکستروز آگار وکروم کاندید آگار انتقال یافت. تشخیص گونه های کاندیدا بر اساس محیط کشت های اختصاصی و روش لوله زایا انجام گرفت. جهت تعیین الگوی حساسیت به داروی ضد قارچ از چهار دارو کلوتریمازول، نیستاتین، میکونازول و اکونازول استفاده شد. در تجزیه و تحلیل های تک متغیره جهت متغیرهای کیفی از آزمون های مجذور کای و دقیق فیشر و برای متغیر های کمی از آزمونt مستقل وMann–Whitney U استفاده شد. سپس از رگرسیون لجستیک(Logistic regression) برای ارزیابی اثر تطبیق داده شده متغیرها استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی مراجعین 14/6±83/33 سال بود و فراوانی کاندیدیا 05/0±29/31% مشاهده شد. خروجی رگرسیون لجستیک ارتباط معنی داری بین ابتلا به واژینیت کاندیدایی با تحصیلات شخص (001/0>p)، میزان تحصیلات همسرانشان (035/0=p)، شغل همسر (012/0>p)، استفاده از روش طبیعی و عدم استفاده از کاندوم در پیشگیری از بارداری (001/0>p)، بیماری دیابت (005/0>p) و وجود علائم کلینیکی (025/0=p) نشان داد. بیشترین آلودگی توسط قارچ کاندیدا آلبیکنس بود. حساسیت به داروهای ضد قارچی کلوتریمازول و نیستاتین بیشتر از بقیه بود.
    نتیجه گیری
    شیوع واژینیت کاندیدایی در زنان با عوامل خطر خاص بیشتر بود. دانستن این ریسک فاکتورها و نوع داروی ضد قارچ موثر به تشخیص و درمان بهتر زنان مبتلا کمک می کند.
    کلیدواژگان: واژینیت کاندیدایی، حساسیت، داروی ضد قارچ، کرمان
  • محمد اسدپور، محمود شیخ فتح الهی، محسن رضاییان *، حمید جعفری نوه، محمود محبوبی راد، ایمان امیرافضلی صفحات 1073-1084
    زمینه و هدف
    یکی از ارکان ضروری بهبود کیفیت نظام آموزشی، ارزیابی مداوم روند تحصیلی می باشد. دوره علوم پایه لازمه پیشرفت تحصیلی، حل مشکلات و تصمیم گیری بالینی در دوره های بعدی است. لذا این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر نتایج آزمون جامع علوم پایه پزشکی از دیدگاه دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پزشکی ورودی سال های 1384 تا 1388 بود که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند (185 نفر). اطلاعات از طریق پرسش نامه و چک لیست جمع آوری و سپس با استفاده از روش آمار توصیفی و آنالیز کواریانس تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میزان پاسخ گویی در این مطالعه 9/64% بود. طبق یافته های پژوهش بین متغیر زمینه ای سن با نمره جامع علوم پایه رابطه معکوس وجود داشت (013/0=p). بین نتایج امتحان جامع علوم پایه با اهمیت تدریس دروس از نظر دانشجو در دروس جنین شناسی، ایمونولوژی و اهمیت واحد درسی در دروس تغذیه، جنین شناسی و میزان علاقه مندی در درس جنین شناسی و حجم سر فصل در درس بافت شناسی و کیفیت تدریس در دروس بهداشت، قارچ شناسی و حشره شناسی ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش مهم و اساسی دروس علوم پایه در پرورش شایستگی های پزشکان آینده، و به منظور پیشرفت و ایجاد تحول در آموزش پزشکی، ایجاد گام های اصلاحی در آموزش پزشکی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دیدگاه دانشجویان پزشکی، عوامل موثر، نتایج آزمون جامع علوم پایه، رفسنجان
  • ام البنین معتمدرضایی، میترا مودی، امیر طیوری *، فاطمه زرشناس، معصومه شریفی صفحات 1085-1094
    زمینه و هدف
    چاقی با روندی رو به رشد در کودکان و نوجوانان، یک معضل بهداشتی جهانی می باشد. از آن جایی که عادات غذایی اهمیت به سزایی در چاقی کودکان و نوجوانان دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع چاقی و ارتباط آن با عادات غذایی در دانش آموزان پسر 10 تا 14 ساله بیرجند، انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی، بر روی 270 دانش آموز پسر پایه های چهارم، پنجم و ششم دبستان شهر بیرجند در سال 1393 با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانجام شد. جمع آوری داده ها با پرسش نامه بسامد مصرف خوراک، سوالاتی در مورد عادات غذایی و اطلاعات دموگرافیک، از طریق مصاحبه و اندازه گیری قد و وزن انجام شد. داده ها توسط آزمون های مجذور کای، t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    10% دانش آموزان دچار اضافه وزن و 6/5% چاق بودند. ارتباط مستقیم و معنی داری بین شاخص توده بدن با تعداد واحدهای دریافتی گروه های نان و غلات (17/0=r و 006/0=p)، شیر و لبنیات (21/0=r و 001/0=p) و گوشت و جانشین ها (24/0=r و 001/0p<) مشاهده شد. بین شاخص توده بدن با سن دانش آموزان (13/0=r و 037/0=p)، تحصیلات مادر (038/0=p) و شغل پدر (018/0=p) نیز، رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع قابل توجه اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان، لزوم برنامه ریزی و اجرای مداخلات مناسب، جهت اصلاح عادات غذایی و پیشگیری از روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: چاقی، عادات غذایی، دانش آموزان، شیوع، بیرجند
  • مجید غفوری، سید حسن سید شریفی* صفحات 1095-1102
    زمینه و هدف
    کیست هیداتیک اولیه داخل صفاقی یک بیماری نادر است و حتی در کشورهایی که این بیماری اندمیک می باشد، تنها 2% از موارد داخل شکمی را شامل می شود. در مقاله پیش رو، یک مورد نادر کیست هیداتیک لگنی در یک خانم جوان که با درد شکم، افت فشار خون و سابقه نازایی مراجعه نموده گزارش می شود.
    شرح مورد: بیمار خانم 21 ساله ای است، که با درد شکم که از چند روز پیش شروع شده مراجعه کرد و شدت درد را بیشتر در نیمه تحتانی شکم ذکر نمود. در معاینه، بیمار افت مختصر فشار خون و حالت رنگ پریده داشت. بررسی های آزمایشگاهی انجام شده، مخصوصا تست سرولوژی اختصاصی کیست هیداتیک همگی نرمال بود، در تصویر برداری انجام شده 2 کیست و هم چنین مایع آزاد در کف لگن گزارش شد، با توجه به وضعیت بیمار تصمیم به انجام لاپاراتومی گرفته شد. نمونه ها جهت بررسی پاتولوژی به آزمایشگاه ارسال گردید و کیست هیداتیک تایید گردید.
    نتیجه گیری
    در مناطق اندمیک از نظرکیست هیداتیک، در مورد بیماری که با درد قسمت تحتانی شکم مراجعه می کند و شرح حال زندگی در مناطق اندمیک را می دهد، باید به کیست هیداتیک به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی فکر کرد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، لگن، درد لگنی
|
  • A. Danesh Kohan, A. Ramezankhani, E. Zarei, F. Ahmadi, F. Foruzanfar* Pages 1001-1014
    Background And Objectives
    The world Health Organization’s publications show the important role of supportive supervision to improve the effectiveness of health service delivery. There is no specific tool to assess the supervision status generally and supportive supervision specifically in primary health care system in Iran. This study aimed to develop and do the psychometric of a tool to assess supportive supervision status from the perspective of health workers and supervisors.
    Materials And Methods
    the plesent study is a cross- sectional study After reviewing scientific international documents about supportive supervision, and regarding Iran’s health system context, a question bank was made including 41 questions for health workers tool, and 33 questions for supervisors. Face and content validity were determined for these tools. For face validity, the questionnaires were evaluated by 10 experts considering difficulty level, appropriateness and ambiguity of questions. Both quality and quantity methods were used to evaluate content validity of tools. The quantity method was conducted by Content Validity Ratio and Content Validity Index. Cornbrash’s Alpha coefficients and test-retest methods using Pearson’s Correlation Coefficient were used to assess the reliability of the questionnaires.
    Results
    After completing validity and reliability tests, the health workers and supervisors tools had 30 and 32 questions, respectively. Cornbrash’s Alpha coefficients for these two questionnaires were 0.89 and 0.94. Pearson’s test was conducted to assess the correlation between test and retest. Pearson’s Correlation coefficient for health workers’ questionnaire was 0.78, and it was 0.95 for health supervisors (p=0.001).
    Conclusion
    According to the appropriate level of validity and reliability of these tools, we can use them to assess the various aspects of supportive supervision in primary health systems.
    Keywords: Supportive supervision, Improvement, Performance
  • P. Bastani, O. Barati *, A. Sadeghi, S. Sharifi, Sh. Abhari Pages 1015-1032
    Background And Objectives
    Assessing quality dimensions in health care sector according to the sensitivity of the services is very important. This study was conducted to assess the quality of services in outpatient wards in Shiraz.
    Materials And Methods
    This was a discriptive study conducted in summer 2014 on 200 patients referring to Shahid Motahari Health Center. The standard questionnaire of SERVQUAL was used for assessing 6 dimensions of the services quality (Physical factors, Creditability, Responsiveness, Assuredness, Empathy and Access) were used. Data was analyzed using independent t-test, paired t-test and one-way ANOVA.
    Results
    There were significant differences between patients’ perceptions and expectations in all six dimensions of quality (p<0.05). There were negative gaps in all the quality aspects so that means expectations were beyond perceptions. The mean of general quality gap was -0.63 and the highest mean was related to responsiveness (-0.85) and the lowest was for physical aspect (-0.45). There were significant associations between marital status and empathy (p= 0.031) and also between education level and physical aspect (p=0.011), assuredness (p=0.012), responsiveness (p= 0.032) and empathy (p= 0.020).
    Conclusion
    Patients referring to this center did not consider the present quality of services in an acceptable level. It is necessary to plan effectively in order to decrease quality gap and improve it by related managers to achieve patients’ expectations.
    Keywords: Service quality, Perceptions, Expectations, SERVQUAL model, Outpatient ward, Shiraz
  • E. Jafari*, P. Mohebi, T. Sedaghatpisheh, S. Mazloomzadeh Pages 1033-1048
    Background And Objectives
    Vaginal childbirth with least intervention and reliance on empowerment and participation of mothers can improve physical and mental outcomes of childbirth. This study aimed to compare personal control and its related factors, pain and labor outcomes in physiological and routine childbirth groups.
    Materials And Methods
    This descriptive comparative study was conducted on 340 mothers who were divided into two groups of physiologic and routine method of delivery in Ayatollah Mosavai hospital، Zanjan، Iran. Convenience sampling was used for routine method of delivery group and census was done for physiologic group. Data were collected using a questionnaire included 5 section which was completed using interview method, 24 hours after childbirth. Data were analyzed using chi-square، independent t-test and Pearson correlation test.
    Results
    There was no significant difference in pain severity between the two groups (p=0/086). Physiological group had significantly higher levels of personal control (p=0. 005). In physiological group, personal control was significantly related to severity of pain, childbirth and environment satisfaction, maternal parity, previous knowledge of childbirth and perception of severity of pain (p<0/05). In routine group personal control was related to pain severity, childbirth satisfaction, maternal age and education and wanted pregnancy (p<0/05). Duration of first stage of labor was significantly shorter in physiologic group (p<0/0001). There was no significant difference in apgar score, perineal tears, and need to resuscitation between two groups (p>0/05).
    Conclusion
    Physiologic delivery can reduce the length of labor and improve maternal personal control with out any unnecessary complications and interventions.
    Keywords: Physiologic childbirth, Personal control, Childbirth outcomes
  • S. Vahaby, P. Abedi *, P. Afshari, M. H. Haghighizadeh, A. Zargani Pages 1049-1060
    Background And Objectives
    Most of women experience severe and intolerable labor pain. Today, due to side effects of pharmacological analgesics on mothers and neonates, attention to non-pharmacological and complementary medicine methods such as aromatherapy has increased. This study aimed to investigate the effect of aromatherapy with rose water on labor pain in nulliparous women.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed on 80 nulliparous women who referred to Ahvaz Amir-Al-Momenin Hospital, Iran, during 2014. Women were randomly assigned into intervention and control groups equally. In the intervention group, inhalation with rose water was done during active phase of labor, while in control group women just received routine cares. Pain severity in both groups was measured once before the intervention and three times after intervention in dilation of 4-6 cm, 6-8 cm and 8-10 cm by visual analogue scale. Data was analyzed by chi-square, Fisher’s exact test, and independent t-test.
    Results
    There was no statistically significant difference between the studied groups regarding to pain severity before the intervention (p= 0.223). After intervention, in dilation of 4-6 cm (p= 0.312) and 6-8 cm (p= 0.300), no significant difference was observed between the groups; while in dilation of 8-10 cm this difference was significant (p= 0.023).
    Conclusion
    Based on the results, it seems that aromatherapy with rose water can decrease labor pain; however, other studies are recommended to confirm our results.
    Keywords: Aromatherapy, Rose water, Labor pain, Nulliparous women
  • P. Molazade*, N. Khanjani Pages 1061-1072
    Background And Objectives
    Candidiasis Vaginitis is one of the most common reasons for infectious vaginitis. This study was carried out to determine the prevalence of Candida Albicans infection in women who visited the health centers of Kerman and determine their antifungal drug susceptibility.
    Materials And Methods
    This was a cross sectional study carried out in 2013 on 703 women. Samples were transferred to dextrose agar and chrome candida agar media. Candida species-specific diagnosis was done based on the medium and germ tube. The four Clotrimazole, Nystatin, Miconazole and Aconazole drugs were used for antifungal drug susceptibility. In the univariate analysis, chi- square and Fisher’s exact test were used for qualitative variables and independent t-test and Mann – Whitney U for quantitative ones. Logistic regression was used to assess the adjusted effect of the variables.
    Results
    The mean age was 33.83 ± 6.14 years and the prevalence of Candida Albicans was 31.29% ± 0.05. Logistic regression revealed a significant association between the patient’s education (p<0.001), husband’s education (p=0.035), husband’s occupation (p=0.012), natural birth control and not using condoms (p<0.001), diabetes (p<0.005), existance of clinical symptoms(p=0.025), and candidiasis. Most infections were caused by the Candida Albicans fungus. Most patients were susceptible to Clotrimazole and Nystatin.
    Conclusion
    The prevalence of candidiasis is higher in certain groups of women. Knowing these risk factors, Candida species and the effective antifungal drug helps in better diagnosis and treatment of women with candidiasis especially in remote settings.
    Keywords: Candidia Vaginitis, Antifungal drug, Susceptibility, Kerman
  • M. Asadpour, M. Sheikh Fathollahi, M. Rezaeian*, H. Jafari Naveh, M. Mahboobi Rad, I. Amir Afzali Pages 1073-1084
    Background And Objective
    One of the essential elements of improving the quality of education system is continuous assessment of educational process. The basic science courses are necessary for academic achievement, solving problems and clinical decision making in subsequent periods. Therefore, the purpose of this study was to investigate the factors influencing the results of the comprehensive examination of basic sciences from the perspective of medical students of Rafsanjan University of Medical sciences (RUMS).
    Materials And Methods
    This is a discriptive cross-sectional study in which all of the medical student in years 2005-2009 were recruited by census method (185 students). The data was collected via a questionnaire and a checklist, and then descriptive statistics and analysis of covariance were (ANCOVA) utilized for data analysis.
    Results
    Response rate in this study was 64.9%. The results indicated a negative association between the age and the score of the comprehensive examination of basic sciences (p<0.013). There was a statistically significant association between the score of the comprehensive examination of basic sciences and the importance of teaching of embryology and immunology courses from the students’ viewpoints, the significance of nutrition, and embryology courses, the extent to which students were interested in embryology, the size of syllabus of the histology course, and the quality of teaching in mycology, entomology, and health courses (p<0.05).
    Conclusion
    Due to the important role of basic science courses, in the development of competence of future doctors, and in order to develop and change medical education, establishing corrective steps are required in medical education.
    Keywords: Perspective of medical students, Effective factors, Results of the comprehensive examination of basic sciences, Rafsanjan
  • O. Motamed Rezaei, M. Moodi, A. Tiyuri*, F. Zar Shenas, M. Sharifi Pages 1085-1094
    Background And Objectives
    Obesity with the growing trend in children and adolescents is a global health problem and food habits have an important role in obesity of children and adolescents. The aim of the present study was to determine the prevalence of obesity and its relationship with food habits among 10-14 years old school boys in Birjand.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2014 on 270 boys of the fourth, fifth and sixth grades of primary schools of Birjand who were selected through cluster random sampling. Data collection was carried out using Food Frequency Questionnaire with questions about food habits and demographic variables, through interviews and measurements of height and weight. Data was analyzed using chi-square test, t test and one- way ANOVA and Pearson's correlation coefficient.
    Results
    Ten percant of the students suffered from overweight and 5.6% were obese. The findings showed that there was a significant and positive correlation between Body Mass Index (BMI) and the number of daily intake of bread and cereals (r=0.17, p=0.006), milk (r=0.21, p=0.001) and meat substitutes (r=0.24, p<0.001) and there was a significant relationship between BMI and age of students (r=0.13, p=0.037), mother's educational level (p=0.038) and father's job (p=0.018).
    Conclusion
    Given the considerable prevalence of overweight and obesity in students, planing and implying appropriate interventions in order to modify food habits and prevent of growing trend of overweight and obesity, seems necessary.
    Keywords: Obesity, Food habits, Students, Prevalence, Birjand
  • M. Ghafouri, S.H. Seyed Sharifi* Pages 1095-1102
    Background And Objectives
    Intraperitoneal primary hydatid cyst is a rare disease, and even in countries where the disease is endemic, only 2% of intra-abdominal cases are included. In this paper, a case of pelvic hydatid cyst in a young woman with abdominal pain, low blood pressure and a history of infertility is presented.
    Case Presentation
    The case was a 21 -year old woman with an abdominal pain that started a few days ago, the pain was generalized in the right and left lower quadrant. Patient in physical examination had low blood pressure and was pale. Laboratory tests especially hydatid serologic test were normal, in imaging reported 2 cysts were reported and the liquid was in the pelvic floor. According to the patient's condition, it was decided to perform laparotomy. Samples were sent to a laboratory for pathological examination, and hydatid cyst was confirmed.
    Conclusion
    In the areas where hydatid cyst is endemic, the diagnosis of hydatid cyst should be considered as a differential diagnosis in a patient with lower abdominal pain and history of endemic regions.
    Keywords: Hydatid Cyst, Pelvic, Pelvic Pain