فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال بیست و دوم شماره 12 (پیاپی 179، اسفند 1402)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال بیست و دوم شماره 12 (پیاپی 179، اسفند 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن رضائیان* صفحات 1235-1236

    در سخنان سردبیری شماره های قبل، با انواع رفتار خودکشی و ضرورت پیشگیری از آن ها در قالب استراتژی های چند وجهی آشنا شدیم [3-1]. یکی از مهمترین این استراتژی های چند وجهی که در کشورهای اروپایی در حال انجام است، با نام اتحاد اروپا علیه افسردگی(European Alliance Against Depression) شناخته می شود [4]. برای اولین بار، این استراتژی با عنوان اتحاد علیه افسردگی (The Alliance Against Depression) در سال 2001 میلادی، به مرحله اجرا درآمد [5]، اما در سال 2004 میلادی، واژه اروپا به نام این استراتژی اضافه شد. این رهیافت چند وجهی در ابتدا از چهار جزء تشکیل شده بود که عبارت بودند از [4]:1. گزارش صحیح و مطابق با دستورالعمل اخبار خودکشی در رسانه ها .
    2. آموزش دروازه بانان، یعنی کسانی که در خط اول ارائه خدمات می توانند یک فرد خودکشی گرا را تشخیص داده و وی را برای دریافت خدمات و مراقبت های بیشتر، ارجاع دهند.
    3. ارتقاء مراقبت های غربالگری و درمانی رفتار خودکشی در مجموعه مراقبت های اولیه بهداشتی و همچنین مراقبت های سلامت روان.
    4. فراهم آوردن حمایت های لازم برای افراد در معرض خودکشی و خانواده های آنان.
    لازم به توضیح است همان طور که از اسم این استراتژی چند وجهی بر می آید، هدف اصلی آن افزایش آگاهی و دانش اعضاء جامعه درباره بیماری افسردگی است. این رهیافت، یک استراتژی جامعه محور است که بعدها در سال 2009 میلادی، یک جزء دیگر به این برنامه اضافه شد که هدف آن، محدود کردن دسترسی به روش ها و ابزارهای مورد استفاده در خودکشی می باشد [6]. برای اجرای موفقیت آمیز این برنامه، گروه های مشاوره که مشتمل بر اعضاء گوناگونی در سطوح محلی، منطقه ای و ملی هستند، اجرای آن را به دقت تحت نظر دارند. شواهد نشان می دهد که وجود این گروه های مشاوره، به افزایش موفقیت آمیز برنامه، کمک های شایانی نموده است.
    همچنین، ارزشیابی این برنامه پس از اجرا در کشورهای مختلف، حاکی از موفقیت برنامه در کاهش تا 24 درصدی موارد اقدام و خودکشی می باشد. البته، ذکر این نکته ضروری است که ارزشیابی های بعدی نشان داده است که اجرای این برنامه در کشورهای گوناگون اروپایی، نتایج متفاوتی را به همراه داشته است. از این رو، ارزشیابی دائم و طولانی مدت این برنامه در کشورهای مختلف اروپایی، پیشنهاد شده است [7].

    کلیدواژگان: استراتژی اتحاد اروپا، افسردگی
  • عسگر آقایی هشجین، پوریا فرخی* صفحات 1237-1258
    زمینه و هدف

    دستور کار 2030 سازمان ملل، با 17 هدف در هسته اصلی خود، راهنمای مقابله با مهم ترین چالش های جهان است. با توجه به نقش مهم دانشگاه های علوم پزشکی در دست یابی به اهداف توسعه پایدار، این مطالعه با هدف شناسایی فرصت ها و چالش های موجود برای دانشگاه های علوم پزشکی جهت دست یابی به اهداف توسعه پایدار انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    پژوهش کیفی حاضر به صورت اکتشافی در سال 1401 در دانشگاه های علوم پزشکی ایران انجام گرفت. مصاحبه های نیمه ساختاریافته هدف مند با 38 نفر از مدیران و کارشناس های شاغل در معاونت های مختلف انجام و تا مرحله اشباع ادامه یافت. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی Graneheim و Lundman انجام گرفت.

    یافته ها

    تعداد 25 فرصت برای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مسیر دست یابی به اهداف توسعه پایدار در چهار دسته شامل نیروی انسانی، ارائه خدمات، سرمایه گذاری و ارتباطات و هماهنگی شناسایی شد. هم چنین، تعداد 35 چالش در پنج دسته شامل نیروی انسانی، ارائه خدمات، نظارت و کنترل، همکاری و تعاملات و تامین مالی شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می گردد سیاست گذاران و مدیران سلامت در جهت دست یابی به اهداف توسعه پایدار استخدام و نگه داری افراد متخصص در حوزه های مختلف، به کارگیری مشوق های کافی و مناسب، سرمایه گذاری کافی در حوزه مراقبت های بهداشتی اولیه (Primary health care; PHC)، استفاده از سیستم ها و تجهیزات مدرن مخصوصا در حوزه ثبت داده ها و بهبود روابط بین معاونت ها و دانشگاه های علوم پزشکی با یک دیگر و با سایر سازمان ها را در دستور کار خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: اهداف توسعه پایدار، دانشگاه های علوم پزشکی، پژوهش کیفی، فرصت ها، چالش ها
  • میترا کامیابی*، ملیحه نکوئی، نجمه حاجی پور عبایی، آناهیتا بحرینی زاده صفحات 1259-1278
    زمینه و هدف

    اهمال کاری پیامدهای منفی بسیاری هم بر سلامت جسمی و روحی و هم بر توانایی افراد در دست یابی به اهداف دارد. لذا مطالعه برای شناخت عوامل همبسته با آن معقول است. مطالعه حاضر با هدف تحلیل مسیر پیش بینی اهمال کاری تحصیلی دانشجویان روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان بر اساس کمال گرایی و خودکارآمدی آنان با توجه به نقش واسطه ای باورهای فراشناختی انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی به روش تحلیل همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل دانشجویان کارشناسی روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان در سال تحصیلی 1402-1401 بود که تعداد 227 دانشجو به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مقیاس های اهمال کاری تحصیلی Savari و همکاران، کمال گرایی Hill و همکاران، خودکارآمدی عمومی Sherer و Maddux و باورهای فراشناختی Wells و Cartwright را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که خودکارآمدی اثر مستقیم، مثبت و معناداری بر باورهای فراشناختی مثبت (39/0=β، 01/0>P) و اثر معکوس، منفی و معناداری بر باورهای فراشناختی منفی (42/0-=β، 01/0>P) و اهمال کاری تحصیلی (32/0-=β، 01/0>P) دارد. نتایج هم چنین نشان داد کمال گرایی اثر مستقیم، مثبت و معناداری بر باورهای فراشناختی مثبت (83/0=β، 01/0>P) و باورهای فراشناختی منفی (51/0=β، 01/0>P) دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که باورهای فراشناختی می تواند در رابطه بین خودکارآمدی و کمال گرایی با اهمال کاری تحصیلی نقش مهمی داشته باشد. با توجه به پیامدهای منفی اهمال کاری بر سلامت تحصیلی دانشجویان پیشنهاد می شود که برنامه های مداخله برای تغییر مناسب متغیرهای موثر بر اهمال کاری تدوین شود.

    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، خودکارآمدی، کمال گرایی، باورهای فراشناختی
  • امین هراتی راد، مینو میری* صفحات 1279-1296
    زمینه و هدف

    اختلال آهسته گامی سبب کاهش میزان امید دانش آموزان به زندگی و کیفیت زندگی تحصیلی می شود. یکی از مداخلاتی که سبب بهبود بهداشت روانی در افراد از جمله دانش آموزان می شود، روان درمانی مثبت نگر است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی رو ان درمانی مثبت نگر بر امیدواری و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان آهسته گام شهرستان زاهدان در سال تحصیلی 1401-1400 به تعداد 69 نفر تشکیل داد. تعداد اعضای نمونه در این پژوهش 40 نفر از دانش آموزانی که حاضر به همکاری بودند و ملاک های ورود به پژوهش را داشتند، تشکیل دادند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) منتسب شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه مداخله درمانی مثبت اندیشی را دریافت نمودند و گروه کنترل در این مدت هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. ابزار پژوهش حاضر، پرسش نامه های کیفیت زندگی در مدرسه Williams و Batten (1981) و مقیاس امید Miller (1988) بودند. از آنالیز کوواریانس چندمتغیره جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از این است که روان درمانی مثبت نگر بر امیدواری (55/92=F) و تمامی شاخصه های کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام موثر بود (001/0>P). به عبارتی دیگر، روان درمانی مثبت نگر سبب افزایش امیدواری و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام شد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد روان درمانی مثبت نگر بر امیدواری و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام موثر است. بنابراین، استفاده از این روش درمانی در رشد امید و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: روان درمانی مثبت نگر، امیدواری، کیفیت زندگی تحصیلی، دانش آموزان آهسته گام
  • مریم کریمی، محمد نریمانی*، سجاد بشرپور صفحات 1297-1314
    زمینه و هدف

    اختلال اضطراب اجتماعی از شایع ترین اختلالات روان پزشکی قلمداد می شود. با توجه به نقش عوامل مختلف در ایجاد و تداوم آن، پژوهش حاضر با هدف تعیین طرح واره های هیجانی و همجوشی شناختی با علائم اضطراب اجتماعی و نقش میانجی حساسیت اضطرابی انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر روش شناسی، توصیفی همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری در این پژوهش از کلیه دانش آموزان متوسطه دوم شهر قزوین که در سال تحصیلی 402-1401 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل شد. تعداد 400 نفر از آن ها (200 نفر دختر و 200 نفر پسر) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و به پرسش نامه های طرح واره های هیجانی، همجوشی شناختی، اضطراب اجتماعی و حساسیت اضطرابی نوجوانان پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که طرح واره های هیجانی با ضریب مسیر 35/0 و همجوشی شناختی با ضریب 20/0 به صورت مستقیم با علائم اضطراب اجتماعی ارتباط معنی دار دارند (001/0>P). هم چنین، طرح واره های هیجانی با ضریب مسیر 19/0 و همجوشی شناختی با ضریب مسیر 09/0 به صورت غیر مستقیم با میانجی گری حساسیت اضطرابی با علائم اضطراب اجتماعی ارتباط معنی داری دارند (001/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که طرح واره های هیجانی و همجوشی شناختی می توانند عامل خطری برای علائم اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان باشند. این متغیرها هم چنین می توانند با افزایش حساسیت اضطرابی، اضطراب اجتماعی را تشدید کنند. توصیه می شود متخصصان سلامت روان به منظور بهبود کیفیت و تسریع در درمان در برنامه های درمانی خود به این عوامل دقت نظر داشته باشند.

    کلیدواژگان: طرح واره های هیجانی، همجوشی شناختی، علائم اضطراب اجتماعی، حساسیت اضطرابی
  • حمیدرضا نعیم آبادی، حمید یعقوبی، مسعود ظفر، رضا وزیری نژاد، حسن احمدی نیا، محسن رضائیان* صفحات 1315-1334
    زمینه و هدف

    توسعه مقیاس سلامت روان در بین دانشجویان، مستلزم استفاده از ابزارهای غربالگری کارآمد و متناسب با فرهنگ جامعه است. از آن جایی که هر ابزار ارزیابی مانند پرسش نامه، باید روایی و پایایی مناسبی داشته باشد، مطالعه حاضر با هدف تعیین روایی و پایایی پرسش نامه مورد استفاده در تعیین افکار خودکشی و اقدام به آن در دانشجویان یک دانشگاه صنعتی ایران در سال 1400 انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی در سال 1400 بر روی 8440 نفر از دانشجویان یک دانشگاه صنعتی ایران انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه بود که روایی محتوایی آن با استفاده از نسبت روایی محتوایی (Content validity ratio; CVR) و شاخص روایی محتوایی (Content validity index; CVI) بررسی شد. پایایی درونی پرسش نامه به روش آلفای کرونباخ و Kuder-Richardson بررسی شد.

    یافته ها

    از آن جا که تعداد 10 نفر از کارشناسان سوالات را بررسی کردند،CVR  قابل قبول برای این پرسش نامه 62/0 بود که تعداد 39 سوال در محدوده قابل قبول قرار گرفتند. در بررسی CVI سوالات هم تعداد 40 سوال دارای CVI قابل قبول (بالاتر از 79/0) بودند. ضرایب آلفای کرونباخ و Kuder-Richardson در سنجش پایایی درونی دو مقیاس این پرسش نامه به ترتیب 93/0 و 87/0 محاسبه گردید که  نشان می دهد این پرسش نامه از پایایی خوبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، پرسش نامه سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان از روایی و پایایی نسبتا مناسبی برخوردار است، اما تغییر و جایگزینی برخی از سوالات که نسبت روایی محتوایی و شاخص روایی محتوایی مطلوبی نداشتند ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: روایی، پایایی، خودکشی، دانشجویان، افکار خودکشی
  • آیت کائیدی، جلال حسن شاهی* صفحات 1335-1346
    زمینه و هدف

    انسداد حالب یکی از عوامل آسیب کلیه ها به شمار می آید. تروگزروتین یکی از آنتی اکسیدان های قوی طبیعی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان استرس اکسیداتیو و التهاب در کلیه سمت راست پس از انسداد حالب چپ در موش صحرایی نر تحت درمان با تروگزروتین بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر، 18 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 3 گروه شش تایی کنترل، انسداد حالب و انسداد حالب+تروگزروتین تقسیم شدند. پس از مسدود نمودن حالب چپ به مدت 3 روز، موش های صحرایی، تروگزروتین (100 میلی گرم بر کیلو گرم) را روزانه، یک ساعت پس از انسداد به مدت سه روز دریافت کردند. سپس وزن کلیه راست و سطح نیتروژن اوره خون (Blood urea nitrogen; BUN) اندازه گیری شد. میزان مالون دی آلدهید، سطوح فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز و هم چنین سطح بیان فاکتور نکروز توموری آلفا (Tumor necrosis factor alpha; TNF-α) در بافت کلیه راست اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد.

    یافته ها

    انسداد حالب چپ باعث افزایش معنی دار میانگین وزن کلیه راست، غلظت مالون دی آلدهید و سطح بیان TNF-α (002/0=P) و هم چنین کاهش سطوح فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز (005/0=P) و سوپراکسید دیسموتاز (009/0=P) حیوانات گروه انسداد نسبت به کنترل شد. تروگزروتین توانست این شاخص ها را در گروه انسداد حالب+تروگزروتین نسبت به گروه انسداد حالب تعدیل نماید (05/0>P). میانگین سطح BUN، تفاوت معنی داری بین گروه ها نشان نداد (05/0P>).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد انسداد حالب چپ باعث القاء التهاب و استرس اکسیداتیو در کلیه سمت راست می شود و مصرف تروگزروتین باعث کاهش سطح استرس اکسیداتیو و التهاب می شود.

    کلیدواژگان: انسداد حالب، کلیه، استرس اکسیداتیو، التهاب، تروگزروتین، موش صحرایی
  • صفحات 1347-1348
|
  • Asgar Aghaei Hashjin, Pouria Farrokhi* Pages 1237-1258
    Background and Objectives

    The United Nations’ 2030 Agenda, consisting of 17 main goals, serves as a roadmap for addressing the most pressing global issues. Given the critical role medical sciences universities play in accomplishing sustainable development goals, this study aims to identify the opportunities and challenges that medical sciences universities are facing towards achieving these goals.

    Materials and Methods

    The current qualitative study was conducted in 2021 at Iran's medical sciences universities in an exploratory approach. Up to the saturation point, 38 managers and specialists from various vice departments participated in targeted, semi-structured interviews. The traditional content analysis method developed by Graneheim and Lundman was used to analyze the data.

    Results

    The universities of medical sciences have 25 opportunities to accomplish the goals of sustainable development in four areas: investment, human resources, service provision, and communication and coordination. The 35 challenges are divided into five categories: human resources, service delivery, monitoring and control, cooperation and interactions, and financing.

    Conclusion

    According to the results of the current study, investing enough in primary health care (PHC), utilizing modern systems and equipment, particularly in data recording, hiring and retaining experts in a variety of fields, using appropriate and sufficient incentives, and fostering relationships between vice-chancelleries and medical sciences universities and other organizations are all recommended to meet the goals of sustainable development.

    Keywords: Sustainable development goals, Universities of medical sciences, Qualitative research, Opportunities, Challenges
  • Mitra Kamyabi*, Malihe Nekooie, Najme Hajipoor Abaei, Anahita Bahreini Zade Pages 1259-1278
    Background and Objectives

    Procrastination has many negative consequences on both physical and mental health and the ability of people to achieve goals. Therefore, it is reasonable to study to know the related factors. The present study was conducted with the aim of analyzing the path of predicting academic procrastination of students based on their perfectionism and self-efficacy, considering the mediating role of metacognitive beliefs.

    Materials and Methods

    The current research is a descriptive-correlational study. The statistical population included undergraduate psychology students of Kerman Islamic Azad University in the academic year 2022-2023, and 227 students were selected by convenience sampling and completed the scales of Savari et al.’s Academic Procrastination, Sherer and Maddux’s General Self-Efficacy, Hill et al.’s Perfectionism, and Wells and Cartwright’s Metacognitive Beliefs. Data were analyzed using structural equations modelling.

    Results

    The results indicated that self-efficacy has a direct, positive and significant effect on positive metacognitive beliefs (β=0.39, p<0.01) and an inverse, negative and significant effect on negative metacognitive beliefs (β=-0.42, p<0.01) and academic procrastination (β=-0.32, p<0.01). The results also showed that perfectionism has a direct, positive and significant effect on positive metacognitive beliefs (β=0.83, p<0.01) and negative metacognitive beliefs (β=0.51, p<0.01).

    Conclusion

    The results of the current study showed that metacognitive beliefs can play an important role in the relationship between self-efficacy and perfectionism and academic procrastination. Considering the negative consequences of procrastination on the academic health of students, it is recommended that intervention programs be prepared to appropriately change the variables affecting procrastination.

    Keywords: Academic procrastination, Self-efficacy, Perfectionism, Metacognitive beliefs
  • Amin Haratirad, Minoo Miri* Pages 1279-1296
    Background and Objectives

    Slow-paced disorder causes a decrease in students’ hope for life and the quality of academic life. Positive psychotherapy is one of the interventions that improves mental health in people, including students. Therefore, the present study was conducted with the aim of determining the effectiveness of positive psychotherapy on the hope and quality of academic life of slow-paced students.

    Materials and Methods

    The research method was quasi-experimental with a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population of this research was all the slow-paced students of Zahedan City in the academic year 2022-2023 (69 people). The sample members consisted of 40 students who were willing to cooperate and met the inclusion criteria, who were selected by convenience sampling method and randomly assigned into experimental (n=20) and control (n=20) groups. The experimental group received positive psychotherapy intervention for 10 sessions and the control group did not receive any intervention. The research tools were Williams and Batten’s Quality of School Life Questionnaire (1981) and Miller’s Hope Scale (1988). Multivariate analysis of covariance was used for data analysis.

    Results

    The findings indicated that positive psychotherapy is effective on hope (F=92.55) and on all scales of the quality of academic life of slow-paced students (p<0.001). In other words, positive psychotherapy slowly increased the hope and quality of academic life of the students.

    Conclusion

    The results showed that positive psychotherapy is effective on the hope and quality of academic life of slow-paced students. Therefore, the use of this treatment method is recommended in the growth of hope and quality of academic life of slow-paced students.

    Keywords: Positive psychotherapy, Hope, Quality of academic life, Slow-paced students
  • Maryam Karimi, Mohammad Narimani*, Sajjad Basharpoor Pages 1297-1314
    Background and Objectives

    Social anxiety disorder is considered one of the most common psychiatric disorders. Considering the role of various factors in its creation and continuation, the current research was conducted with the aim of determining the relationships between emotional schemas and cognitive fusion and social anxiety symptoms with the mediating role of anxiety sensitivity.

    Materials and Methods

    In terms of methodology, the current research was a descriptive-correlational type of structural equations. The statistical population in this research consisted of all secondary school students of Qazvin City who started studying in the academic year 2023-2024. Four hundred of them (200 girls and 200 boys) were selected using a multi-stage cluster random sampling method and answered the questionnaires on emotional schemas, cognitive fusion, social people, and adolescent experiences. The analysis of research data was done through structural equations modeling.

    Results

    The results of structural equations modeling showed that emotional schemas with a path coefficient of 0.35 and cognitive fusion with a coefficient of 0.20 have a significant direct relationship with the symptoms of social distress (p<0.001). Also, emotional schemas with a path coefficient of 0.19 and cognitive fusion with a path coefficient of 0.09 have a significant indirect relationship with social anxiety symptoms with the mediation of anxiety sensitivity (p<0.001).

    Conclusion

    The results of the present study indicated that emotional schemas and cognitive fusion can be risk factors for the symptoms of social anxiety disorder in adolescents. These variables can also intensify social anxiety by increasing anxiety sensitivity. It is recommended that mental health professionals pay attention to these factors in order to improve the quality and speed up treatment in their treatment plans.

    Keywords: Emotional schemas, Cognitive fusion, Social anxiety symptoms, Anxiety sensitivity
  • Hamidreza Naimabadi, Hamid Yaghubi, Masoud Zafar, Reza Vazirinejad, Hassan Ahmadinia, Mohsen Rezaeian* Pages 1315-1334
    Background and Objectives

    The development of the mental health scale among students requires the use of efficient screening tools that are compatible with the society's culture. Since every evaluation tool such as a questionnaire must have adequate validity and reliability, the present study was conducted with the aim of determining the validity and reliability of the questionnaire used to determine suicidal thoughts and actions among the students of an Iranian university of technology in 2021.

    Materials and Methods

    This descriptive study was conducted in 2021 on 8440 students of an Iranian university of technology. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, whose content validity was checked using the content validity ratio (CVR) and the content validity index (CVI). The internal reliability of the questionnaire was checked by Cronbach's alpha and Kuder-Richardson method.

    Results

    Since 10 experts checked the questions, the acceptable CVR for this questionnaire was 0.62, and 39 questions were within the acceptable range. In examining the CVI of the questions, 40 questions had an acceptable CVI (higher than 0.79). Cronbach's alpha and kuder-Richardson's coefficients in measuring the internal reliability of this questionnaire were calculated as 0.93 and 0.87, respectively, indicating that this questionnaire has good reliability.

    Conclusion

    Based on the results of the current study, the students’ mental and social health questionnaire has relatively appropriate validity and reliability, but it seems necessary to change and replace some questions that did not have favorable content validity ratio and content validity index.

    Keywords: Validity, Reliability, Suicide, Students, Suicidal thoughts
  • Ayat Kaeidi, Jalal Hassanshahi* Pages 1335-1346
    Background and Objectives

    Ureteral obstruction is one of the causes of kidney damage. Troxerutin is one of the strong natural antioxidants. The purpose of this study was to investigate the levels of oxidative stress and inflammation in the right kidney tissue after the left ureteral obstruction in male rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 18 male Wistar rats were randomly divided into 3 groups (n=6 in either group) including control, ureteral obstruction, and ureteral obstruction+troxerutin. After the left ureter occlusion for 3-day, rats received troxerutin (100 mg/kg) daily 1h after occlusion for three days. Then, the right kidney weight and the blood urea nitrogen (BUN) level were measured. The malondialdehyde concentration, the glutathione peroxidase, and superoxide dismutase enzyme activity levels, as well as the tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) expression level, were measured in the right kidney tissue. One-way ANOVA and Tukey's post hoc test were used to analyze the data.

    Results

    Left ureteral obstruction caused a significant increase in the right kidney weight, malondialdehyde concentration, and TNF-α expression level (P=0.002) and a decrease in the activity levels of glutathione peroxidase (P=0.005) and superoxide dismutase (P=0.009) enzymes of ureteral obstruction group versus the control. Troxerutin was able to ameliorate these indicators in the ureteral obstruction+troxerutin group compared to the ureteral obstruction group (P<0.05). Blood urea nitrogen level mean did not show significant differenceacross the groups (P>0.05).

    Conclusion

    Left ureter obstruction induces inflammation and oxidative stress in the right kidney, and troxerutin consumption reduces inflammation and oxidative stress levels.

    Keywords: Ureteral obstruction, Kidney, Oxidative stress, Inflammation, Troxerutin, Rat