فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هجدهم شماره 12 (پیاپی 105، اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کیانوش امینی *، حمید طاهر نشاط دوست، محمد علی مظاهری، محمدعلی نادی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    سوء استفاده جنسی از کودکان با عوارض بسیار زیادی مانند اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، اضطراب و مشکلات رفتاری توام می باشد. این مطالعه با هدف به کارگیری درمان مبتنی بر آموزش یادآوری خاص بر میزان افسردگی و اضطراب کودکان دارای اختلال استرس پس از سانحه ناشی از سوء استفاده جنسی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری با گروه کنترل انجام پذیرفت. 34 کودک دارای اختلال استرس پس از سانحه ناشی از سوء استفاده جنسی به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 7 جلسه 5/1 ساعته، آموزش را دریافت کردند. به منظور گردآوری داده ها از دو پرسش نامه اضطراب اسپنس و افسردگی کودکان استفاده شد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 20 و به روش تحلیل کوواریانس چند متغیره صورت پذیرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آموزش یادآوری خاص به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش نمرات افسردگی و اضطراب می شود. داده ها در مرحله پی گیری نشان دادند که این درمان در طولانی مدت بر افسردگی تاثیر داشته(943/5=F، 021/0=p)، ولی نمی تواند اضطراب را به طور موثر کاهش دهد(305/0=F، 585/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که آموزش یادآوری خاص برمیزان افسردگی و اضطراب کودکان دارای اختلال استرس پس ازسانحه ناشی از سوء استفاده جنسی تاثیر بسیاری دارد، بنابر این مشاوران و درمان گران می توانند از این روش در درمان کودکان مبتلا به اختلال مذکور استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، اضطراب، افسردگی، سوء استفاده جنسی، یادآوری خاص
  • مهسا باقری *، علی پور محمد، احسان ایمانی صفحات 11-23
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر طراحی رابط مغز-رایانه جهت تفکیک سیگنال های مغزی در حین تصور چهار جهت اصلی می باشد. به منظور نوآوری، افراد جهت های مورد نظر را با کمک قدرت تخیل در ذهن تصویرسازی کردند. الگوریتم آنالیز اجزاء مستقل برای نخستین بار هم در جهت استخراج آرتیفکت ها و هم در جهت تعیین سیگنال هدف استفاده گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، ثبت سیگنال ها با دستگاه میکرومد و کلاه 19 کاناله به صورت تک قطبی انجام شده است. جامعه آماری شامل 3 فرد در بازه سنی 25 تا 30 سال و تکلیف طراحی شده شامل 24 نمایش از چهار جهت اصلی بوده است.
    یافته ها
    شبیه سازی ها نشان داده اند که بهترین صحت های تفکیک به پنجره زمانی با طول 5/2 ثانیه مربوط بوده است و ویژگی ضرایب مدل خودبازگشتی مرتبه 15 بهترین انتخاب برای ویژگی استخراجی است. برای تمامی حالت های شبکه عصبی با تعداد لایه ها و نورون ها و توابع جداساز مختلف، صحت های تفکیک، تفاوت قابل مقایسه ای نداشتند. در مقایسه با شبکه عصبی، آنالیز جداکننده خطی (LDA) صحت های طبقه بندی بهتری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر با نتایج حاصل از روش هایی هم چون تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی (fMRI) و روش های مبتنی بر سیگنال های مغزی در تصور واکه ای هم پوشانی دارد. در این پژوهش با استخراج سیگنال هدف از خروجی الگوریتم آنالیز اجزای مستقل و استخراج ویژگی ضرایب خودبازگشتی و پنجره گذاری با طول 5/2 ثانیه بهترین صحت تفکیک از تفکیک کننده آنالیز جداساز خطی حاصل گشت.
    کلیدواژگان: رابط مغز - رایانه، سیگنال های مغزی، آنالیز اجزاء مستقل، آنالیز جداساز خطی، شبکه عصبی
  • بیژن خادمی، محبوبه رزمخواه، ابراهیم افتخار، احمد حسینی، حسین حامدی * صفحات 24-32
    زمینه و هدف
    سرطان حنجره به دلایل نامشخصی موجب القای سرکوب سیستم ایمنی در ناحیه تومور می شود. مولکول های گیرنده شبه زنگوله ای (TLR) نقش مهمی را در القاء و کنترل پاسخ ایمنی ایفا می کنند. در این راستا اهمیت و نقش TLR های نوع 2، 4 و 9 در کنار هم در سرطان حنجره مورد مطالعه قرار نگرفته است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی بیان ژن های TLR2، TLR4 و TLR9 در بیماران مبتلا به سرطان حنجره می باشد.
    مواد و روش ها
    89 نمونه تومور و 35 نمونه از بافت سالم مجاور تومور از بیماران مرد مبتلا به سرطان حنجره تهیه شده و میزان بیان ژن های TLR2، TLR4 و TLR9 به روش واکنش زنجیره ای پلی مراز زمان واقعی (Real time PCR) تعیین شد.
    یافته ها
    بیان ژن TLR2 به واسطه درگیری غدد لنفاوی و هم چنین درگیری بافت اطراف تومور و در نهایت وجود متاستاز ناحیه ای افزایش یافت. بیان ژن TLR4 نیز در بیمارانی که درگیری غدد لنفاوی داشتند، حدود 5/1 برابر افزایش داشت. میزان بیان ژن TLR9 با افزایش stage و گسترش تومور افزایش پیدا کرد. بیان TLR2 و TLR4در بافت توموری نسبت به بافت سالم مجاور آن تغییر چندانی نداشت، اما بیان TLR9 افزایش نشان داد. هیچ یک از یافته ها از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد میزان بیان ژن های TLR2، TLR4 و TLR9 در تومورهای جدا شده از بیماران مبتلا به سرطان حنجره با ویژگی های کلینیکوپاتولوژیک بیماران مرتبط است. علاوه بر این، اگرچه مقایسه بیان این ژن ها در بافت توموری نسبت به بافت سالم مجاور آن تغییراتی را نشان داد، اما چشم گیر نبود.
    کلیدواژگان: سرطان حنجره، مولکول های گیرنده شبه زنگوله ای TLR2، TLR4، TLR9
  • حمید دالوند، مهدی رصافیانی، سیدعلی حسینی *، سیدعلی صمدی، حمیدرضا خانکه صفحات 33-43
    زمینه و هدف
    هندلینگ مادری، نقش مهمی را در زندگی روزمره کودکان فلج مغزی و مادرانشان ایفا می کند، به نحوی که بیشترین میزان هندلینگ کودک فلج مغزی توسط مادر و در منزل انجام می شود. بنابر این، هدف از این مطالعه، تبیین فرآیند هندلینگ مادری کودکان فلج مغزی در منزل بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق کیفی به شیوه نظریه بسترزاد در شهر تهران انجام گرفت. روش نمونه گیری در ابتدا هدف مند بود و در ادامه از نمونه گیری نظری استفاده شد. انتخاب مشارکت کنندگان تا اشباع نظری ادامه یافت. مشارکت کنندگان 26 نفر و شامل 15 مراقب، 3 کودک مبتلا به فلج مغزی، 5 کاردرمان گر، یک فیزیوتراپیست و 3 مدیر توان بخشی بودند. منبع اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاری بودند. داده ها بر اساس رویکرد کوربین و اشتروس (2008) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شش طبقه/درون مایه اصلی شامل مراقبت مادرانه، مواجهه با هماکارهای نامعمول، سردرگمی در ایفای نقش، تکاپو برای ویژه یاری، راهبری پویای هندلینگ و استمرار مراقبت از داده ها استخراج شد. طبقه ی مواجهه با هماکارهای نامعمول درون مایه اصلی پژوهش بود که همه ی طبقات دیگر به آن مربوط بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش می تواند ارائه گر دید وسیعی به درمان گران، مدیران و سیاست گذاران توان بخشی در زمینه ی درک نیازها، رفع چالش ها و دغدغه های مادران و کودکان فلج مغزی جهت برنامه ریزی جامع در خصوص فرایند هندلینگ کودک فلج مغزی در منزل باشد و به توان مندی آن ها در جهت رسیدن به مدیریت صحیح و اثر بخش هندلینگ کمک کند.
    کلیدواژگان: مراقب، فلج مغزی، کودک، نظریه بسترزاد، هندلینگ
  • سید نعمت الله سیفی، احسان الله غزنوی راد، اشرف زمانی، محمد یوسف علیخانی، محمد رفیعی، سلیمان زند، حمید ابطحی * صفحات 44-50
    زمینه وهدف
    لیستریا مونوسیتوژنز یکی از عوامل مهم سقط جنین و عفونت پس از زایمان در نوزادان می باشد. به علت اهمیت این باکتری در سلامت زنان حامله و نیز نوزادان تازه متولد شده، هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان فراوانی این باکتری در زنان باردار و مقایسه آن در زنان باردار با سابقه سقط و بدون سابقه سقط جنین است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 540 نمونه از زنان باردار از بیمارستان طالقانی اراک تهیه گردید. پس از کشت نمونه ها در محیط غنی کننده، لیستریا مونوسیتوژنز بر روی محیط اختصاصی جدا سازی گردید.
    یافته ها
    از نمونه های بالینی، تعداد 14 مورد دارای لیستریا مونوسیتوژنز بودند. از این تعداد 8 مورد دارای سابقه سقط و 6 مورد فاقد سابقه سقط جنین بودند. بیشترین موارد کشت مثبت مربوط به دوره سنی 25 تا 34 سال شامل 7 مورد و کمترین موارد مربوط به دوره سنی 35 تا 44 سال شامل 3 مورد بود و 4 مورد در دوره سنی 17 تا 24 سال قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که لیستریا مونوسیتوژنز می تواند سبب آلودگی در زنان باردار شود. با روش های فنوتیپی و استفاده از محیط های اختصاصی می توان باکتری لیستریا مونوسایتوژنز را از افراد باردار به ظاهر سالم جدا کرد.
    کلیدواژگان: سقط جنین، لیستریا مونوسیتوژنز، بارداری
  • مجتبی صالحی، سید رضامحبی *، مهرداد روانشاد، مریم کارخانه، پدرام عظیم زاده، بهتا کشاورز پاک سرشت، افسانه شریفیان، محمدرضا زالی صفحات 51-58
    زمینه وهدف
    ویروس هپاتیت B عضوی از خانواده هپادناویریده است که برای انسان و چندین گونه جانوری بیماری زا است. پاکسازی موفق و حذف عفونت از بدن یا مزمن شدن بیماری به سابقه ژنتیکی سیستم ایمنی میزبان بستگی دارد. اینترلوکین 12 و گیرنده ی اینترلوکین 12 (IL12RB1) از عوامل کلیدی در حذف خود به خودی عفونت های ویروسی، خصوصا HBV می باشند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم rs11575934 A/G در ژن گیرنده اینترلوکین 12 B1 و استعداد ابتلا به عفونت هپاتیت B مزمن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد - شاهدی، DNA ژنومیک نمونه های خون محیطی 150 بیمار مبتلا به هپاتیت B مزمن و 150 بیمار سالم استخراج شد. برای تعیین توالی ژنوتایپ مربوط به پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی rs11575934 A/G، از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز پلی مورفیسم طول قطعه محدود استفاده شد.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتایپی GG، AG و AA در افراد بیمار به ترتیب 7/6 ، 7/40 و 7/52 درصد و در گروه سالم به ترتیب 7/12، 3/41 و 46 درصد محاسبه شد. بر اساس تحلیل آماری اختلاف معنی داری در توزیع ژنوتایپ ها بین دو گروه مشاهده نشد(176/0=p).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه بین پلی مورفیسم rs11575934 A/G در ژن گیرنده اینترلوکین 12 B1 و استعداد ابتلا به هپاتیت B مزمن ارتباط معنی داری به دست نیامد. بر اساس مطالعه حاضر، این پلی مورفیسم بر استعداد ابتلای افراد به هپاتیت B مزمن تاثیر گذار نمی باشد.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت B، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، گیرنده B1 اینترلوکین12، هپاتیت مزمن
  • رسول کاویان نژاد *، خدایار عشوندی، رضا برزو، محمود غلیاف صفحات 59-66
    زمینه و هدف
    همودیالیز شایع ترین روش درمانی در بیماران با مرحله انتهایی کلیه است. با توجه به اهمیت و نقش نفوذپذیری صافی های همودیالیز در پاک سازی مواد و ذرات، این صافی ها به دو گروه جریان کم و جریان زیاد تقسیم می شوند. این پژوهش با هدف مقایسه اثرات این صافی ها در برداشت الکترولیت ها و ذرات در این بیماران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی متقاطع، نمونه خون 30 بیمار همودیالیزی طی دو جلسه همودیالیز با استفاده از صافی جریان کم و جریان زیاد قبل و بعد از همودیالیز جهت بررسی و مقایسه مقادیر سدیم، پتاسیم، فسفر، اوره و کراتینین از لاین شریانی تهیه و به آزمایشگاه ارسال شد. از نرم افزار SPSS نسخه 16 جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 74/10±46/47 سال بود، 70 درصد مرد و 30 درصد زن بودند. میزان برداشت اوره (017/0=p)و فسفر (006/0=p)بعد از همودیالیز در صافی جریان زیاد بالاتر بوده و از لحاظ آماری معنی دار بود. اما در سایر پارامترها اختلاف آماری معنی داری بین دو صافی مشاهده نشد(05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش و ویژگی صافی جریان زیاد، پیشنهاد می شود در صورت عدم وجود ممنوعیت خاص، صافی جریان زیاد به صورت منظم در بخش های همودیالیز استفاده شود.
    کلیدواژگان: الکترولیت، اوره، دیالیز کلیوی، صافی، کراتینین
  • ساره محمدی، زهرا اسلامی راد، رضا حاجی حسین، مجتبی دیده دار * صفحات 67-73
    زمینه و هدف
    توکسوکاریازیس بیماری انگلی ناشی از حضور لارو انگل توکسوکارا در بدن انسان است. خاک به عنوان مخزن نگه داری تخم های انگل توکسوکارا اهمیت ویژه ای در انتشار این بیماری دارد، زیرا سگ و گربه تخم انگل را همراه مدفوع خود به داخل خاک می ریزند. با وجود تعداد زیاد سگ و گربه ولگرد در اماکن شهری مانند اراک داشتن اطلاعات در زمینه میزان آلودگی خاک اماکن عمومی شهر حائز اهمیت است. از این رو، در این مطالعه به بررسی میزان آلودگی خاک پارک های عمومی اراک با تخم توکسوکارا پرداختیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 60 نمونه خاک از 15 پارک عمومی شهر اراک در طی تابستان سال 1394 جمع آوری شد. این خاک ها به روش شناورسازی آماده شده و از طریق میکروسکوپ مطالعه شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که 4 پارک(6/26 درصد) از 15 پارک مورد مطالعه آلودگی به تخم توکسوکارا را داشتند. بیشترین میزان آلودگی در محل قدم زدن و نشیمن پارک ها مشاهده شد. هم چنین در این مطالعه 2 پارک آلوده در مرکز و 2 پارک در جنوب شرقی شهر اراک قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به زیاد بودن میزان آلودگی خاک پارک های اراک لازم است که مسئولان بهداشتی این شهر برنامه هایی در جهت پیش گیری از آلودگی انسان طراحی و اجرا نمایند.
    کلیدواژگان: اراک، توکسوکارا، تخم، خاک، پارک
  • سیمین نامور آغداش *، منصوره مختاری صفحات 74-81
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی سنتی در بیشتر جوامع دنیا به عنوان جزیی از سیستم درمانی بیماری ها می باشند. امروزه دانشمندان زیادی به استفاده از گیاهان دارویی در درمان تشنج های صرعی توجه کرده اند. زیرا صرع یکی از اختلالات شایع عصبی-روانی در دنیا می باشد که عواقب فیزیکی، روانی، اجتماعی و اقتصادی فراوان دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره گیاه مامیران در درمان تشنج است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 40 سر موش سوری به طور تصادفی انتخاب شدند و به 5 گروه شامل 1 گروه کنترل، 1 گروه شم و 3 گروه آزمایش تقسیم شدند. گروه کنترل فقط پنتیلن تترازول، گروه شم آب مقطر و گروه های آزمایش دوزهای 50،100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره آبی مامیران را به مدت 4 هفته دریافت کردند. 30 دقیقه بعد از گاواژ با دوزهای مختلف عصاره و آب مقطر، پنتیلن تترازول به گروه های آزمایش و شم تزریق شد. حیوان بلافاصله به قفس ویژه ای منتقل شد و رفتارهای تشنجی و پارامترهای مربوطه به وسیله دوربین ضبط شد. سپس مراحل مختلف تشنج، تاخیر زمانی در شروع تشنج و طول مدت تشنج ارزیابی شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که عصاره آبی مامیران اثر قابل ملاحظه ای بر تشنج های القاء شده با PTZ دارد. درمان با این عصاره زمان تاخیر در شروع تشنج را افزایش داده و پیشرفت فازهای تشنج را مهار می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که عصاره مامیران اثر ضد تشنجی بر تشنج های القاء شده با PTZ دارد و ممکن است در درمان تشنج مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تشنج، صرع، پنتیلن تترازول، مامیران
  • شهرام نظری، سجاد اشکانی، هادی یوسف زاده، فاضل آقایی، غریب مجیدی، عزیز کامران، پیمان آذغانی، ایوب رستگار، زهره نظری، سودابه علیزاده متبوع * صفحات 82-92
    زمینه و هدف
    دندریمرها ماکرومولکول های دارای ساختار سه بعدی، منظم و پرشاخه اند. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی دندریمر پلی آمیدوآمین G5- در حذف باکتری های اشرشیاکلی، کلبسیلا اوکسی توکا، سودوموناس آئروژینوزا، پروتئوس میرابیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس از محلول آبی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، ابتدا از هر سویه باکتری رقت 103 واحد تشکیل دهنده کلونی بر میلی لیتر تهیه شد. سپس غلظت های مختلفی (025/0، 25/0، 5/2 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر) از دندریمر در دمای آزمایشگاه (25- 23 درجه سانتی گراد) به نمونه آب اضافه شد. به منظور تعیین کارایی دندریمر در حذف باکتری ها، نمونه برداری در زمان های مختلف (صفر، 10، 20، 30، 50 و 60 دقیقه) صورت گرفت و نمونه ها بر روی محیط نوترینت آگار کشت داده شدند. نمونه ها به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد گرماگذاری شدند و پس از آن تعداد کلنی ها شمارش شدند.
    یافته ها
    خاصیت ضد باکتریایی دندریمر در محیط آبی با افزایش غلظت دندریمر و زمان تماس، رابطه مستقیم دارد. در غلظت 25 میکرو گرم بر میلی لیتر و در زمان 60 دقیقه تمامی باکتری ها به جز استافیلو کوکوس اورئوس و در زمان 30 دقیقه باکتری های اشرشیاکلی و کلبسیلا اوکسی توکا، به صورت 100 درصد حذف شدند. هم چنین در غلظت 5/2 میکرو گرم بر میلی لیتر و در زمان 60 دقیقه باکتری های اشرشیاکلی، کلبسیلا اوکسی توکا و پروتئوس میرابیلیس به طور 100 درصد حذف شدند. تمامی غلظت های دندریمر در زمان های مختلف باعث کاهش تمامی باکتری ها شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دندریمر پلی آمیدوآمین G5- قادر به حذف اشرشیاکلی، کلبسیلا اوکسی توکا، سودوموناس آئروژینوزا، پروتئوس میرابیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس از محلول آبی می باشد.
    کلیدواژگان: باکتری ها، خاصیت ضدباکتریایی، محلول آبی، نانو دندریمر پلی آمیدو آمین، G5
|
  • Kianoosh Amini *, Hamid Taher Neshatdoost, Mohammad Ali Mazaheri, Mohammad Ali Nadi Pages 1-10
    Background
    There are numerous negative side-effects of child sexual abuse such as post- traumatic stress disorder, depression, anxiety, and behavioral problems. The purpose of this study is the use of Specific Recall Training on depression and anxiety in children with Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) caused by Sexual Abuse.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental with a pre-test, post-test and follow-up design and with a control group.34 children with post-traumatic stress disorder caused by sexual abuse were selected by available sampling and were randomly assigned to two groups. The experimental group was educated over 7 sessions of 1.5 hours by Specific Recall Training method. To collect data, the Spence children's anxiety questionnaire and children's depression questionnaire were used. Data were analyzed by using the SPSS-20 software and multivariate analysis of covariance method.
    Results
    The findings showed that specific recall training, significantly reduce depression and anxiety scores. In follow up, the pre-test effect, the long term effect of treatment on depression was observed (F=5.943, p=0.021), but it cant effectively reduce anxiety.
    Conclusion
    The results showed that specific recall training was effective on depression and anxiety in children with Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) caused by sexual abuse. Therefore, counselors and therapists can use this method for the treatment of children with mentioned disorder.
    Keywords: Post Traumatic Stress Disorder (PTSD), Anxiety, Depression, Sexual abuse, Specific recall
  • Mahsa Bagheri *, Ali Pourmohammad, Ehsan Imani Pages 11-23
    Background
    The purpose of this research is to design a Brain-Computer Interface to discriminate the brain signals while the brain images four main directions. To be innovative, the subjects have imaged the aimed directions by power of imagination, and for the first time, the ICA algorithm has been used to detect the aimed signal and to eliminate the artifacts.
    Materials And Methods
    In this descriptive-ana alytic study, signals are recorded by using a Micromed device and a 19-channel helmet in unipolar mode. The statistical population included three persons in the age range of 25 to 30 and the designed task consisted of 24 slides of four main directions.
    Results
    Simulations have shown that the best classification accuracy was the outcome of the 2.5-second time windowing and the best choice for extracting features was the AR coefficients of 15 order. There was no significant difference between the classification accuracy of different implementation of the Artificial Neural Network classifier with different number of layers and neurons and different classification functions. In comparison with the Neural Network, the Linear Discriminant Analysis (LDA) showed better classification accuracies.
    Conclusion
    The results of this research are in accordance with the results of the methods such as FMRI and methods based on the brain signals in vowel imagination. In this research, the best classification accuracy was obtained from the Linear Discriminant Analysis classifier by extracting the target signal from the output of the ICA algorithm and extracting the AR coefficients as feature and the 2.5-second time windowing. The Linear Discriminant Analysis classifier result the best classification accuracies.
    Keywords: Brain, computer interfaces (BCI), Electroencephalograph (EEG), Independent component analysis (ICA), Linear discriminant analysis (LDA), Neural network
  • Bijan Khademi, Mahboubeh Razmkhah, Ebrahim Eftekhar, Ahmad Hosseini, Hossein Hamedi* Pages 24-32
    Background
    Laryngeal carcinoma induce immune system suppression in tumour micro environments with unknown mechanism. Toll like receptors (TLRs) are important molecules which play a critical role in the management and induction of immune responses. In this regard, the importance and the role of TLR 2, 4 and 9 have not been studied together in laryngeal cancer. The present study aims to evaluate the expression level of TLR2, TLR4 and TLR9 in patients with laryngeal carcinoma.
    Materials And Methods
    89 tumour samples and 35 tumour-free tissues were obtained from laryngeal carcinoma male patients and the expression level of TLR2, TLR4 and TLR9 was analysed using Real-time PCR method.
    Results
    The expression level of TLR2 was increased as the result of increasing lymph node involvement, pretumoral involvement and regional metastasis. Also, the TLR4 gene expression levels were increased 1.5 fold in patients with lymph node involvement. The expression Level of TLR9 was increased by increasing stage and primary tumour involvement. The expression pattern of TLR2 and TLR4 in tumour and tumour-free tissues was the same, while TLR9 gene expressions show higher level in tumour tissues than its normal tissue. None of our findings were statistical significant.
    Conclusion
    we have shown that the expression status of TLR2, TLR4 and TLR9 in patients with laryngeal cancer was correlated with their clinicopathologic features. Additionally, the expression level of TLRs in cancerous and non-cancerous tissues shows no significant changes.
    Keywords: Laryngeal cancer, Toll like receptor 2, TLR4, TLR9
  • Hamid Dalvand, Mehdi Rassafiani, Seyed Ali Hosseini *, Seyyed Ali Samadi, Hamid Reza Khankeh Pages 33-43
    Background
    Mothering handling plays an important role in the daily life of children with cerebral palsy (CP) and their mothers, so that the greatest amount of handling of children with CP is done by the mothers at home. The study aimed to explore the process of mothering handling in the children with CP at home.
    Materials And Methods
    This qualitative study was conducted using grounded theory methodology in Tehran. The purposeful sampling followed by theoretical sampling. Selecting participants continued to achieve theoretical saturation. The number of participants was 26 including 15 caregivers, 3 children with cerebral palsy, 5 occupational therapists, 1 physiotherapist, and 3 rehabilitation manegers. The main source for gathering data was in-depth, semi-structured interviews. Data were analyzed by Corbin & Straus method (2008).
    Results
    Six categories/themes emerged from the data, including: motherly care, confronting with unusual co-occupation, confusion in roles, effort to special care, dynamic management of handling, and continuing care. The central category, confrontation with unusual co-occupation, represented the main theme of the research, and all major categories had been related to it.
    Conclusion
    The results of this research could provide broad perspective to rehabilitation therapists, managers and policy makers for understanding the needs, meeting challenges and concerns of caregivers and children with CP and designing a comprehensive plan for handling process of children with CP and helping them to be empowered for achieving the proper management and effective handling.
    Keywords: Caregivers, Cerebral palsy, Child, Grounded theory, Handling
  • Seyyed Nematollah Seify, Ehsanollah Ghaznavi Rad, Ashraf Zamani, Mohammad Yosef Alikhani, Mohammad Rafiei, Soleyman Zand, Hamid Abtahi* Pages 44-50
    Background
    Listeria monocytogenes is one of the most important causes of abortion and postpartum infection in newborns. Because of the importance of L . monocytogenes in the health of pregnant women and newborn babies, the aim of this study was to determine the prevalence of these bacteria in pregnant women and to compare the level of prevalence between women with a history of abortion and with no a history of abortion.
    Materials And Methods
    In this study, 540 samples of pregnant women were provided from Arak Taleghani hospital. The samples were cultured in enrichment media, then L .monocytogenesis was isolated in specific media.
    Results
    Of clinical samples, 14 cases had Listeria monocytogenes. Of these samples, 8 cases in women had a history of abortion, while women with no history of abortion were 6 Most cases of positive culture were related to the age of 25 to 34 years, including 7 cases, the lowest cases were 35 to 44 years old including 3 women and 4 women were between 17 and 24 years old.
    Conclusion
    The study showed that Listeria monocytogenes can cause infection in pregnant women. The use of Phenotypic methods and specific media can apparently isolate listeria monocytogenes from healthy pregnant women.
    Keywords: Abortion, Listeria monocytogenes, Pregnancy
  • Mojtaba Salehi, Seyed Reza Mohebbi *, Mehrdad Ravanshad, Maryam Karkhane, Pedram Azimzadeh, Behta Keshavarz Pakseresht Pages 51-58
    Background
    Hepatitis B virus (HBV) is a member of hepadenaviridae family, which is infectious for humans and a few animal species. Successful clearance and elimination of infection from the body or development of HBV infection to chronic disease depend on the host genetic background in immune system genes. Interleukin-12 (IL12) and also Interleukin-12 Receptor B1 (IL 12 RB1) are the key factors in the spontaneous clearance of viral infections, especially HBV. The aim of the present research is to investigate the association between Interleukin-12 receptor B1 gene polymorphism (rs11575934 A/G) and susceptibility to chronic Hepatitis B virus infection.
    Materials And Methods
    In this case-control study, genomic DNA of 150 chronic HBV infected patients and 150 healthy controls were extracted from peripheral blood cells. Single nucleotide polymorphism (rs11575934 A/G) was genotyped using polymerase chain reaction/restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP).
    Results
    The frequency of GG, AG, AA genotypes was 6.7%, 40.7%, and 52.7% in chronic patients and 12.7%, 41.3%, and 46% in control group, respectively. No statistically significant difference between case and control groups has been observed (p=0.176).
    Conclusion
    In the present study, no significant correlation between rs11575934 A/G single nucleotide polymorphism of the IL12RB1 gene and susceptibility to chronic hepatitis B virus infection has been observed. According to the study, this polymorphism does not affect the susceptibility to chronic HBV infection.
    Keywords: Hepatitis B virus_Single nucleotide polymorphism_IL_12 receptor B1_Chronic hepatitis
  • Rasool Kavyannezhad *, Khodayar Oshvandi, Reza Borzuo, Mahmood Gholyaf Pages 59-66
    Background
    Hemodialysis is the most common method of treatment in patients with end-stage renal diseases (ESRD). Given the importance and the role of permeability of hemodialysis membranes in removing the materials and particles, they were divided into two categories Low and High Flux.This study aimed to compare the effects of membranes in removing electrolytes and particles in ESRD patients.
    Materials And Methods
    In a crossover clinical trial, blood sampling from 30 patients undergoing hemodialysis was done in two sessions of hemodialysis using a Low Flux and High Flux membrane from arterial lines before and after hemodialysis in order to assess and compare the amounts of sodium, potassium, phosphorus, urea and creatinine was taken. Data were analyzed by SPSS 16 software.
    Results
    The mean age of samples was 47.46±10.74 years and 70% were men and 30% were women. Urea and phosphorus uptake was significantly higher in the high flux membrane (p=0.017)(p=0.006) respectively. Other parameters did not show significant differences between the two filters (p>0.05).
    Conclusion
    According to the results of research and high flux membrane features, we propose a high flux filter regularly be used in hemodialysis in the absence of specific ban.
    Keywords: Electrolyte, Urea, Renal Dialysis, Membrane, Greatinine
  • Sareh Mohamadi, Zahra Eslamirad, Reza Hajihossein, Mojtaba Didehdar* Pages 67-73
    Background
    Toxocariasis is a parasitic disease caused by presence of Toxocara larva in human body. Soil as a reservoir maintained eggs of parasite and has important role in dissemination of disease because dogs and cats defecate eggs of parasite by feces. Despite there are large number of stray cats and dogs in urban areas such as Arak city, we need to collect information about soil pollution in public places. Therefore, the aim of this study was to evaluate soil contamination with Toxocara eggs in public parks in Arak city.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 60 soil samples were collected from 15 public parks in the Arak city during the summer 2015. The soil samples were provided by flotation method and examined by microscope.
    Results
    The results of this study showed that 4 (26.6%) of 15 parks were infected with Toxocara eggs. The highest rate of infection was observed in the walking and picnic site of parks. Also, in this study, two contaminated parks were located in the center and two parks were located in the southeastern of city.
    Conclusion
    Considering that soil contamination with Toxocara eggs was high in Arak city, it seems that the health authorities should design and implement programs in order to prevent human infection.
    Keywords: Arak, Toxocara, Egg, Soil, Park
  • Simin Namvar Aghdash *, Mansoure Mokhtari Pages 74-81
    Background
    Traditional medicinal herbs have remained as a component of disease treatment system of many societies in the world. Today, many scientists have paid attention to the use of medicinal herbs in the treatment of epileptic seizures, because epilepsy is one of the most common neuropsychological disorders in the world that have many serious physical, psychological, social, and economic consequences. The aim of this study was to investigate the effect of Chelidonium Majus extract in the treatment of seizure.
    Materials And Methods
    In this study 40 mice have been randomly chosen and divided into 5 groups including a control group that received only pentylenetetrazol, sham group that received distilled water and 3 experimental groups received aqueous extract of Chelidonium Majus in doses of 50,100 and 150 mg/kg for 4 weeks. 30 minutes after gavage with different doses of the extract or distilled water, pentylenetetrazol was injected to experimental and sham groups. Animals immediately were transferred to a special cage and the seizure behaviors and parameters were recorded by a camera. Then, the different phases of seizure, latency time for onset of seizure and seizure duration were evaluated.
    Results
    Data analysis indicated that the aqueous extract of Chelidonium Majus had a significant effect on PTZ-induced seizure. Therapy by this extract increases latency time for onset of seizure and prevents progress of seizure phases.
    Conclusion
    The attained results showed that Chelidonium Majus extract has anticonvulsant effect on PTZ-induced seizure. Thus, it may be used in seizure treatment.
    Keywords: Seizure, Epilepsy, Pentylenetetrazole, Chelidonium majus
  • Shahram Nazari, Sajjad Ashkani, Hadi Yousefzadeh, Fazel Agaei, Gharib Majidi, Aziz Kamran, Payman Azghani, Ayyob Rastegar, Zohreh Nazari, Soudabeh Alizadeh Matboo* Pages 82-92
    Background
    Dendrimers are macromolecules with regular three-dimensional structure that have many branches. The aim of this study was to investigate the fficiency of Nano Polyamidoamine–G5 (NPAMAM-G5) dendrimers in removal of Escherichia coli, Klebsiella oxytoca, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis and Staphylococcus aureus from aqueous solution.
    Materials And Methods
    In this experimental study, initially, dilution of 103 CFU/ml was prepared from each strain of bacteria. Then, different concentrations of dendrimers (0.025, 0.25, 2.5 and 25 µg/ml) in the ambient temperature (23-25°C) was added to water. In order to determine the efficiency of dendrimers in removal of bacteria, samples were taken at different times (0, 10, 20, 30, 50 and 60 min) and were cultured on nutrient agar medium. Samples were incubated for 24 hours at 37 ° C and then the number of colonies was counted.
    Results
    There is a direct relation between antibacterial properties of dendrimers in aqueous solution and increasing the dendrimer concentration and contact time. At a concentration of 25 μg/ml and 60 minutes, all kinds of bacteria except Staphylococcus aureus, and at 30 minutes, E. coli and Klebsiella bacteria, were removed by 100% The concentration of 2.5 μg/ml at 60 minutes of bacteria, Escherichia coli, Klebsiella and Proteus mirabilis, 100% Were removed. All concentrations of dendrimer at different times were reduced bacteria.
    Conclusion
    Results of this study indicated that NPAMAM–G5 dendrimer is able to remove Escherichia coli, Klebsiella oxytoca, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis and Staphylococcus aureus from aqueous solution.
    Keywords: Bacteria, Antibacterial properties, Aqueous solution, Nano Polyamidoamine–G5 Dendrimer