فهرست مطالب

Kermanshah University of Medical Sciences - Volume:19 Issue: 7, 2016

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 7, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/11/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات مروری
  • چنگیز رستمی، سلمان دلیری*، کوروش سایه میری، علی دل پیشه، فاطمه سایه میری صفحات 374-382
    زمینه
    اقدام به خودکشی عملی آگاهانه است که در آن شخص به صورت عمدی، رفتاری غیرعادی با هدف آسیب رساندن به خود انجام می دهد. اطلاعاتی مبنی بر میزان بروز کلی اقدام به خودکشی در سطح کشور وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بروز اقدام به خودکشی در ایران به روش مرور سیستماتیک و فراتحلیل انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مرور سیستماتیک و فراتحلیل بر روی مقالات منتشرشده در مورد اقدام به خودکشی در ایران بین سال های 91-1380 انجام شد. به همین منظور طی جستجو در بانک های اطلاعاتیMedlib، Google Scholar، Pubmed، ISI، Science direct، SID، Medline،Magiran و Irandoc تعداد 31 مقاله در خصوص موضوع مورد مطالعه استخراج و نتایج آن ها با استفاده از نرم افزار STATA 11.1 و Spss 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمونه مورد بررسی 68757 نفر بود. میزان بروز اقدام به خودکشی در کل جمعیت 65/91، در مردان 2/82 و در زنان 79/115 در صدهزار نفر برآورد گردید. بیشترین بروز مربوط به استان البرز در سال 1387 (203 در صدهزار نفر) و کم ترین میزان مربوط به استان چهارمحال بختیاری در سال 1384 (8/19 درصدهزار نفر) بود. روند بروز اقدام به خودکشی طی سال های 91-1380 افزایش داشته است.
    نتیجه گیری
    میزان بروز اقدام به خودکشی در کشور بالا است. اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان بوده و در افراد گروه سنی 24–15 سال شایع تر است. روند آن نیز طی دهه گذشته افزایش داشته است لذا پیشنهاد می گردد طرح های مداخله ای جهت پیشگیری و کاهش بروز این اقدام توسط سازمان های ذیربط صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اقدام به خودکشی، بروز، فراتحلیل
  • مقالات پژوهشی
  • معصومه عیوضی*، مهدی شیرزادی فر، نگار میرشکارزاده صفحات 383-389
    زمینه
    مصرف مواد مخدر از مهم ترین عوامل ایجادکننده و تشدیددهنده بیماری های پریودنتال است. آمفتامین ها و اپیوئیدها به عنوان شایع ترین مواد مخدر مصرفی در سطح جهان نقش مهمی در این زمینه دارند. از این رو هدف این مطالعه مقایسه وضعیت بهداشتی پریودنتال مصرف کنندگان آمفتامین ها و اپیوئیدها در شهرکرمانشاه در سال 1393بود.
    روش ها
    سه کلینیک ترک اعتیاد در کرمانشاه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. باتوجه به معیارهای ورود و خروج از مطالعه، تعداد 20 نفر مصرف کننده آمفتامین ها و 20 نفر مصرف کننده اپیوئیدها به صورت تصادفی انتخاب و در مطالعه وارد شدند. پرسشنامه ای برای جمع آوری اطلاعات مربوط به مواد مخدر مصرفی و متغیرهای پریودنتال طراحی شد. داده ها پس از جمع آوری در نرم افزار SPSS 18 وارد شد و با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی و تی تست مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان عمق پاکت، ژنژیوال ایندکس و میزان خونریزی از لثه در مصرف کنندگان آمفتامین ها بیشتر از افراد مصرف کننده اپیوییدها بود (021/0P<). میزان پلاک ایندکس و تحلیل لثه در مصرف کنندگان اپیوییدها بیشتر از گروه آمفتامین ها بود (001/0P<). تعداد افراد مبتلا به بیماری پریودنتال در گروه آمفتامین ها 13نفر (65%) و در گروه اپیوییدها 8 نفر (40%) بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که وضعیت بهداشتی پریودنتال مصرف کنندگان آمفتامین ها در مقایسه با مصرف کنندگان اپیوئیدها بدتر می باشد
    کلیدواژگان: پریودنتال، اعتیاد، آمفتامین، اپیوئید
  • نازنین فرشچیان*، فرهاد منیفی، بابک ایزدی، مهرعلی رحیمی صفحات 390-396
    زمینه
    ندول های تیروئید، توده های جامد یا کیستیک درون تیروئید هستند. هدف از این مطالعه تعیین میزان مطابقت گزارش های سونوگرافی ندول های تیروئید بر اساس سیستم TIRAD (Thyroid Imaging Reporting and Data) با نتایج حاصل از FNA (Fine Needle Aspiration) است.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 144 بیمار مبتلا به ندول تیروئید مراجعه کننده به واحد سونوگرافی بیمارستان امام رضا کرمانشاه با درخواست اندوکرینولوژیست بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری و نرم افزار SPSS 21 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    سن بیماران بین 78-15 سال با میانگین 86/44 سال و انحراف معیار 27/13 سال بود. 141 نفر (9/97%) زن و 3 نفر (1/2%) مرد بودند. بر اساس نتایج پاتولوژی 130 مورد (2/90%) با ضایعه خوش خیم و 14 مورد (8/9%) بدخیم و براساس نتایج سونوگرافی 129 مورد (6/89%) خوش خیم و 15 مورد (4/10%) بدخیم تشخیص داده شدند. بین نتایج سونوگرافی و FNA ارتباط معناداری وجود داشت و نتایج آزمون ضریب توافقی کاپا تطابق معنادار (96%)یافته های سونوگرافی ندول های تیروئید بر اساس سیستم TIRAD را با پاتولوژی نشان داد.
    نتیجه گیری
    گزارش های سونوگرافی ندول های تیروئید بر اساس سیستم TIRAD با گزارش های FNA از مطابقت بالایی برخوردار است. لذا سونوگرافی بر اساس سیستم TIRAD می تواند در تشخیص خوش خیم و یا بدخیم بودن ندول های تیروئید نقش مهمی داشته باشد و منجر به سهولت در برخورد صحیح با مبتلایان شود.
    کلیدواژگان: ندول تیروئید، سونوگرافی، TIRAD، FNA
  • ماندانا خطیبی، ساره خلیفه*، حسن صیوفی، مسعود دوغایی مقدم، آتنا اخوان مدرس صفحات 397-402
    زمینه
    ناراحتی های گوارشی به دنبال درگیری سیستم گوارشی Oral lichen planus (OLP) یکی از مشکلات این بیماران است و برای رد احتمال بدخیمی (5-1%) علایم گوارشی باید بررسی شوند. با توجه به خلا و تناقضات اطلاعاتی در مورد ارتباط لیکن پلان دهانی با علایم گوارشی، مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین لیکن پلان دهانی با علایم گوارشی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان پوست رازی تهران انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر با طراحی مورد شاهدی و استفاده از ابزارهای مشاهده، معاینه و در صورت لزوم بیوپسی، روی 50 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی و 50 نفر گروه شاهد انجام شد. افراد از نظر سن، جنس، مصرف سیگار و الکل و عدم وجود سابقه بیماری سیستمیک تشخیص داده شده، مشابه سازی شدند. علایم گوارشی شامل دیسفاژی، اودینوفاژی، Flatus، درد گرسنگی و سوزش سردل بررسی شد. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف انجام شد. پس از تحلیل داده ها نتایج با نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری کای دو، Exact fisher و T-student انجام شد.
    یافته ها
    از میان 50 نفر مورد، 32 نفر (64%) علایم گوارشی داشتند و فقط 16 نفر (32%) از گروه شاهد دارای این علایم بودند. شایع ترین علامت ها، درد گرسنگی (28%) و سوزش سردل (28%) بود. تفاوت فراوانی علایم گوارشی بین دو گروه مورد و شاهد معنادار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    علایم گوارشی را می توان حتی جزیی از تظاهرات بیماری لیکن پلان و OLP دانست. با شناخت علایم گوارشی در OLP می توان با درمان به موقع از انسداد دستگاه گوارش و خطر بدخیمی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، علایم گوارشی، انسداد مری
  • پگاه صیدی*، فرح نادری، پرویز عسگری، حسن احدی، مهناز مهرابی زاده صفحات 403-412
    زمینه
    ذهن آگاهی در پزشکی ذهن-بدن به تنهایی یا در تلفیق با فنون دیگر به منظور کمک به بیماران مبتلا به بیماری های مزمن به کار می رود. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی ذهن آگاهی مبتنی بر پسخوراند زیستی روی افسردگی، اضطراب و قند خون سه ماهه (A1c) بیماران مبتلا به دیابت نوع یک است.
    روش ها
    مطالعه حاضر پژوهشی آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون و گروه کنترل بود. 28 بیمار مبتلا به دیابت نوع یک به صورت تصادفی از میان مراجعه کنندگان به مرکز سلامت شهر کلار واقع در اقلیم کردستان کشور عراق در سال 15-2014 انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (14 نفر) و آزمایشی (14 نفر) قرار گرفتند. برنامه ذهن آگاهی مبتنی بر پسخوراند زیستی در 8 جلسه برگزار شد. قبل و بعد از برنامه درمانی افسردگی، اضطراب و قندخون سه ماهه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 22 و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون لوین، تحلیل واریانس و تحلیل کوواریانس انجام شد.
    یافته ها
    در پس آزمون میانگین میزان افسردگی دو گروه تفاوت معناداری با پیش آزمون نداشت (475/0 P=) اما میانگین اضطراب آشکار (016/0P=)، اضطراب پنهان (031/0P=) و قند خون (012/0P=) گروه مداخله در پس آزمون به طور معناداری کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    ذهن آگاهی مبتنی بر پسخوراند زیستی باعث کاهش اضطراب و قندخون بیماران مبتلا به دیابت نوع یک می شود اما تاثیری بر افسردگی آن ها ندارد.
    کلیدواژگان: دیابت، ذهن آگاهی مبتنی بر پسخوراند زیستی، افسردگی، اضطراب، قندخون سه ماهه (A1c)
  • رحمت الله بهرامی، منصور رضایی* صفحات 413-426
    زمینه
    سلامتی یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار و بخش جدایی ناپذیر آن برای شکوفایی و ارتقای کیفیت زندگی است. حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، لازمه هر اقدامی در برنامه ریزی های اقتصادی- اجتماعی محسوب می شود. فراهم سازی امکانات و تسهیلات مناسب برای تامین سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی انسان در تمامی مراحل زندگی از جمله حقوق طبیعی و نیازهای اساسی انسان ها بشمار می رود. این پژوهش با هدف تعیین نحوه توزیع و دسترسی استان های کشور به خدمات بهداشتی-درمانی انجام گرفته است.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از 14 متغیر نهادی و تخصصی استفاده شده است. در تبیین شاخص ها از روش تاپسیس خطی و شاخص توسعه انسانی با کمک نرم افزار اکسل و SPSS بهره برداری شد.
    یافته ها
    نتایج در مقیاس ملی نشان می دهد که 13 استان برخوردار، 6 استان نیمه برخوردار و 12 استان غیربرخوردار هستند. توزیع امکانات و خدمات بهداشتی-درمانی از تئوری مرکز- پیرامون تبعیت می کند. غالبا استان های مرکزی برخوردار و استان های حاشیه ای کشور غیربرخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    به منظور بهبود وضعیت شاخص های بهداشتی-درمانی باید دولت شیوه توزیع خدمات پزشکی را بازنگری نماید. اولویت برنامه ریزی باید در گسترش مراکز درمانگاهی، بازنگری در تقسیم متخصصین جراحی عمومی، کودکان، داخلی و داروسازی باشد. بیشتر استان ها از نظر این شاخص ها محدودیت دارند.
    کلیدواژگان: شاخص بهداشتی، توسعه یافتگی، تاپسیس خطی، توسعه انسانی، ایران
  • الهام شبیری، محمود امیری*، محمد جواد حقیقت، محسن پیری، بابک ایزدی، سهیلا نظری، مسعود امیری، خدیجه آزوغ، مهناز رنجبر، امین بیگی، فریده نجفی صفحات 427-435
    زمینه
    شیوع بالای سرطان پستان در سنین پایین در ایران و مشکلات ناشی از این بیماری برای خانواده ها لزوم توجه بیشتر به این مساله را روشن می سازد. ارزیابی خواص الکتریکی بافت های زنده بدن، به دلیل کاربردهای بالینی منحصر به فرد و رو به گسترش، توجه محققان بسیاری را در سراسر جهان به خود جلب کرده است.
    روش ها
    دستگاه تصویربرداری امپدانسی ساخته شده توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، یک وسیله و روش تصویربرداری با قابلیت تعیین ویژگی های بافت زنده به صورت in vivo می باشد. این روش بر این اصل استوار است که قابلیت گذردهی بافت پستان، متاثر از میزان چربی و بافت گلاندولار و وجود تومور در پستان است به طوری که بافت تومور پستان دارای قابلیت رسانایی متفاوتی نسبت به بافت اطرافش می باشد. دستگاه تصویربرداری امپدانسی ساخته شده با هدف تعیین کارآیی برای تشخیص توده موجود در سینه، بر روی 17 بیمار که ضایعه آن ها با سونوگرافی تایید شده بود.
    یافته ها
    نتایج گزارش شده از دستگاه امپدانس نشان داد که از 49 توده بدخیم 38 توده به درستی تشخیص داده شده و 11 مورد تومور تشخیص داده شده است و از 49 بافت سالم 44 مورد بدرستی و 5 مورد به اشتباه تشخیص داده شده است که میزان دقت آن حدود 67/83 درصد تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به دقت عملکرد بالا، این دستگاه می تواند در کنار سونوگرافی به عنوان یک ابزار بالینی درتشخیص های پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، تصویربرداری امپدانسی، توده پستانی
  • ستار رضایی، بهزاد کرمی متین، علی کاظمی کریایی، خدیجه جمشیدی، علیرضا زنگنه، مسلم صوفی* صفحات 436-445
    زمینه
    بهداشت و درمان یکی از مهم ترین بخش ها در توسعه هر کشوری است و توزیع نابرابر منابع در این بخش باعث کاهش سطح توسعه می شود. هدف این مطالعه بررسی دسترسی فیزیکی و درجه برخورداری از منابع بهداشت و درمان در شهرستان های 5 استان غربی کشور شامل کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان و همدان با استفاده از روش تاکسونومی عددی در سال 1391 است.
    روش ها
    جامعه مورد مطالعه 51 شهرستان استان های غربی در سال 1391 بود. وضعیت برخورداری این شهرستانها با استفاده از 23 شاخص بهداشت و درمان و با استفاده از روش تاکسونومی عددی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها از سالنامه های مرکز آمار استان های مورد مطالعه به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای Excel وArc GIS انجام شد.
    یافته ها
    شهرستان های کرمانشاه و ثلاث باباجانی به ترتیب برخوردارترین (59/0F=) و محروم ترین (07/1F=) شهرستان ها از نظر دسترسی به خدمات بهداشت و درمان بودند. 50 درصد شهرستان های استان کرمانشاه، 40 درصد شهرستان های استان کردستان، 5/37 درصد شهرستان های استان ایلام، 40 درصد شهرستان های استان لرستان و در حدود 8/88 درصد شهرستان های استان همدان دارای وضعیت برخوردار و بسیار برخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    شکاف زیادی در دسترسی به منابع بهداشت و درمان بین شهرستان های یک استان و همچنین بین 5 استان غربی کشور وجود دارد.
    کلیدواژگان: دسترسی فیزیکی، بهداشت و درمان، تاکسونومی عددی
  • گزارش کوتاه
  • مقداد پیرصاحب، زهرا عطافر*، عبدالله درگاهی، فاطمه اسدی، امیر کرمی، فاطمه رضایی صفحات 446-451
    ایران از نظر آندمیسیته عفونت مزمن هپاتیت B جزء کشورهای مزواندمیک (7-2%) است. این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است. در این بررسی تمامی (2690 نفر) آرایشگران زن و مرد شاغل در استان کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات برای انجام این تحقیق چک لیست بود. نتایج نشان داد که شیوع هپاتیتB، 92/0 درصد می باشد. شیوع بیماری در افراد با سنین بیش از 60 سال و سابقه کار بیش از 20 سال، افراد غیرواکسینه و در مردان بیشتر بود. اولین اقدام جهت پیشگیری از هپاتیت B برنامه آموزش مداوم آرایشگران و موثرترین و مقرون به صرفه ترین وسیله پیشگیری از هپاتیت B، واکسیناسیون است.
    کلیدواژگان: هپاتیتB، آرایشگران، شیوع، کرمانشاه
|
  • Changiz Rostami, Salman Daliri*, Koroush Sayehmiri, Ali Delpisheh, Fatemeh Sayehmiri Pages 374-382
    Background
    Suicide is a conscious act in which the individual deliberately commits an unusual act with the intention of self-harm. There is no information about the total incidences of suicide in the country. The present research was carried out to determine the incidence of suicide attempt in Iran through a systematic review and meta-analysis.
    Methods
    This study systematically and meta-analytically reviewed the published papers on suicide attempts in Iran during 2001-2012. For this purpose, 31 articles were obtained by searching such databases as Medlib, Google Scholar, PubMed, ISI, Science direct, SID, Medline, Magiran and Irandoc, and the results were analyzed by STATA-11.1 and SPSS-16 through weighted average and Poisson distribution.
    Results
    A total of 68757 individuals were studied as samples. The incidence of suicide attempt throughout the country was estimated to be 91.65 per 100000; 82.2 in men and 115.79 in women. The maximum number of suicides belonged to Alborz province during 2008 (203 per 100000) and the minimum number was reported for Chaharmahal and Bakhtiari province during 2005, (19.8 per 100000). The risk of suicide attempt was found to have increased during 2001-2012.
    Conclusion
    The incidence rate of suicide in the country is high, higher in women than in men and more common in the age group 24-15 years. The trend of suicide has been on the rise during the last decade; therefore, it is recommended that concerned organizations implement intervention plans to prevent and reduce such attempts.
    Keywords: Suicide attempt, incidence, meta, analysis
  • Masoome Eivazi*, Mehdi Shirzadifar, Negar Mirshekarzadeh Pages 383-389
    Background
    Drug abuse is one of the most important etiologic and deteriorating factors in periodontal disease. Amphetamines and opioids, the most commonly used drugs worldwide, play an important role in this regard. The aim of this study was to compare the periodontal status of amphetamines and opioids consumers in Kermanshah city, Iran in 1393.
    Methods
    Three drug rehabilitation clinics were selected randomly in Kermanshah. According to inclusion and exclusion criteria, 20 amphetamine consumers and 20 opioid consumers were selected randomly and participated in this study. A questionnaire for drug use and periodontal variables was designed. The collected data were entered intoSPSS-18 software and Mann-Whitney and t-test were used for statistical analysis.
    Results
    Pocket depth, gingival index and gingival bleeding in amphetamines users were more than those in opioids consumers (P
    Conclusion
    Our study showed that periodontal hygine in amphetamine consumers was worse than opioid consumers.
    Keywords: periodontal, addiction, amphetamines, opioids
  • Nazanin Farshchian*, Farhad Monifi, Babak Izadi, Mehrali Rahimi Pages 390-396
    Background
    Thyroid nodules are solid or cystic lumps within the thyroid gland. The purpose of this study was to evaluate the concordance between thyroid nodules ultrasound reports, based on Thyroid Imaging Reporting and Data (TIRAD) System and results of ultrasound guided Fine Needle Aspiration (FNA).
    Methods
    In this cross-sectional study, 144 patients with thyroid nodules who referred to the radiology department of Imam Reza Hospital of Kermanshah at the request of endocrinologist were evaluated. Data were analyzed by SPSS-21software using descriptive statistics.
    Results
    The age range of patients was 15 to 78, with mean age 44.86±13.27 years. Of the sample, 141 cases (97.9 %) were female and 3 cases (2.1 %) were male. Based on the results of pathology, 130 (90.2%) were benign and 14 (9.8%) were malignant lesions and sonography result 129 cases (89.6%) were benign and 15 cases (10.4%) were malignant. There was a significant difference between the results of sonography and FNA and Kappa agreement test showed a significant concordance (96%) between the sonographic reports of thyroid nodules, based on TIRAD system, and pathological findings.
    Conclusion
    The results of this study indicated a high concordance between sonographic reports of thyroid nodules, based on TIRAD category, and FNA findings. Thus, TIRAD-based ultrasound can play a key role in determining thyroid nodules, thereby facilitating patient's management.
    Keywords: thyroid nodules, sonography, FNA, TIRAD, concordance
  • Mandana Khatibi, Sareh Khalifeh*, Hasan Seirafi, Masoud Dooghaee Moghadam, Atena Akhavan Modares Pages 397-402
    Background
    Gastrointestinal complications, followed by involvement of gastrointestinal tract with oral lichen planus, are one of the problems of the patients with oral lichen planus. Gastrointestinal symptoms should be evaluated to reject malignancy probability (1-5%). Given lack of information and different reported frequencies in Iran and other countries, this study was conducted in order to evaluate the relationship between oral lichen planus and gastrointestinal symptoms in Razi hospital in Tehran.
    Methods
    This case-control study was performed on 50 patients with oral lichen planus and 50 controls by observation, clinical examination and biopsy, if necessary. Both groups were similar in sex, age, smoking, alcohol abuse and lack of systemic diseases. Gastrointestinal (GI) symptoms such as dysphagia, odynophagia, hunger pain, heartburn, flatus, etc. Were evaluated. Data were analyzed by SPSS statistical software using chi–square, Exact Fisher and T-student tests.
    Results
    Of 50 cases (OLP), 32(64%) patients and among 50 controls, 16 (32%) patients were found to have GI symptoms. Hunger pain (18%) and heartburn (18%) were the most common symptoms. Also, there was a significant difference in the prevalence of gastrointestinal symptoms between the two groups (P
    Conclusion
    Gastrointestinal complications can be a part of mifestations of lichen planus and OLP. Knowledge of gastrointestinal symptoms in OLP patients can be helpful in preventing the G.I tract obstruction and malignancy by on time treatment.
    Keywords: Oral lichen planus (OLP), Gastrointestinal (GI) symptoms, esophageal obstruction
  • Pegah Seidi *, Farah Naderi, Parviz Asgary, Hassan Ahadi, Mahnaz Mehrabi Zadeh Pages 403-412
    Background
    Mindfulness is a mind-body medical technique which is used alone or in combination with other techniques for patients with chronic diseases. The purpose of this study was evaluating the effectiveness of mindfulness-based biofeedback therapy (MBBT) on depression, anxiety and HbA1c in type 1 diabetic patients.
    Methods
    This study was an experimental study with pretest-posttest design and a control group. A total of 28 patients were selected by random sampling among diabetic patients who referred to Kalar Health Center in the Kurdistan Region of Iraq from 2014 to 2015. Then selected samples were then randomly assigned to two experimental and control groups, each with 14 participants. MBBT was presented in 8 sessions. Before and after training, depression, anxiety and HbA1c were measured. Data were analyzed by SPSS-22 using descriptive statistics, Levene’s test and ANCOVA.
    Results
    The results of posttest indicated no significant difference between control and experimental groups in depression factor (p=0.475). However, a significant decline was found for state anxiety (p= 0/016), trait anxiety (p= 0/031) and HbA1c (p=0/012) in experimental group, based on the findings of posttest.
    Conclusion
    Mindfulness-based biofeedback therapy has significant effects on anxiety and HbA1c but no effects on depression in type 1 diabetic patient.
    Keywords: Diabetes, Mindfulness, Based Biofeedback Therapy, depression, anxiety, HbA1c
  • Rahmatollah Bahrami, Mansour Rezaei Pages 413-426
    Background
    Health is a central pillar of sustainable development and an inseparable part of the prosperity and improved quality of life. Protecting and promoting public health is necessity for every action to be considered in socio-economic planning. Providing appropriate facilities for physical, psychological, social and spiritual health in all stages of life is a basic to human rights and needs. This article aims to determine the distribution and availability of health services in all Iran provinces.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, a total of 14 institutional and specialized variables were used. To explain the indicators using Excel and SPSS software, linear TOPSIS method and Human Development Index were used.
    Results
    At national level, 13 provinces were haves, 5 semi-haves and 13 other provinces have-nots. The research results show that distribution of facilities and health services followed the center –periphery theory. Often, the central provinces are haves and marginal provinces are have-nots.
    Conclusion
    In order to improve the health indicators, the government should review the distribution manner of medical and health services. To this end, the priority should be given to development of clinics, revision of distribution of general surgeon, pediatrician, internist and pharmacist. Most of the provinces had limitations in this regard.
    Keywords: health indicators, development, linear TOPSIS, human development, Iran
  • Elham Shobiri, Mahmood Amiri*, Mohammad Javad Haghighat, Mohsen Piri, Babak Izadi, Soheila Nazari, Masoud Amiri, Khadije Azough, Mahnaz Ranjbar, Amin Baygi, Farid Najafi Pages 427-435
    Background
    High incidence of breast cancer in young ages in Iran and the resulting complications for families require more attention to be directed to this problem. Evaluation of electrical properties of living body organs, owing to unique and increasing clinical applications, has attracted many researchers around the world.
    Methods
    The impedance imaging system, manufactured by Kermanshah University of Medical Sciences, is an imaging technique with a capacity of determining the characteristics of live tissue in vivo. This technique is based on this principle that the carrying capacity of breast tissue is influenced by the amount of fat, glandular tissue and presence of tumor in breast, as the breast tumor has a different conductivity to the surrounding tissue. The impedance imaging system, designed to determine its efficiency for diagnosis of breast tumor, was evaluated in 17 patients whose lesions were diagnosed by sonography.
    Results
    The results of impedance imaging system showed that from 49 malignant tumors, 38 tumors were diagnosed correctly and 11 cases were diagnosed as tumors. Also, from 49 healthy tissues, 44 cases were diagnosed correctly and 5 cases were diagnosed erroneously, with accuracy of 83.67.
    Conclusion
    Given its high performance, this system can be used along with sonography as a clinical tool for medical diagnoses.
    Keywords: Breast cancer, impedance imaging, breast tumor
  • Satar Rezaei, Behzad Karami Matin, Ali Kazemi Karyani, Khadije Jamshidi, Alireza Zangenah, Moslem Soofi* Pages 436-445
    Background
    The healthcare sector is one of the most important sectors in the development of each country, and the disparities in the distribution of health resources will reduce the level of development. The aim of this study was to examine the physical accessibility and degree of development in healthcare resources in the cities of five western provinces, including Kermanshah, Kurdistan, Ilam, Lorestan and Hamadan by numerical taxonomy method in 2012.
    Methods
    The study sample of this cross-sectional study included 51 cities of five Western provinces of Iran. The physical accessibility and degree of development of healthcare resources were evaluated by numerical taxonomy technique using 23 indicators of health resources. Data were obtained from the statistical yearbooks of provinces in 2012. The data analysis was done by Excel and Arc GIS software.
    Results
    The cities of Kermanshah and Salas-e-Babajani had the highest (F=0.59) and lowest (F=1.07) degree of development in terms of access to healthcare resources, respectively. Also, 50% of Kermanshah cities, 40% of Kurdistan cities, 37.5% of Ilam cities, 40% of Lorestan cities and about 88.8% of Hamadan cities were found to have good and very good status in access to healthcare services..
    Conclusion
    This study showed a large gap between the cities of one province and among the western provinces in access to healthcare resources.
    Keywords: Physical access, healthcare resources, numerical taxonomy
  • Meghdad Pirsaheb, Zahra Atafar*, Abdollah Dargahi, Fatemeh Asadi, Amir Karami, Fatemeh Rezaei Pages 446-451
    The endemicity of chronic hepatitis B infection in Iran is 2% to 7% among other mesoendemic areas in the world. In this cross-sectional study, all barbers’ population (2690 persons), both male and female, were investigated. Data collection was done by a check list. Based on the results, the prevalence of hepatitis B was 0.92%. The prevalence was high in people aged>60 years, barbers with more than 20 years working experience, non-vaccinated persons and in men. The first measure to be taken to prevent hepatitis B is continuous training program for barbers and the most effective and economical prevention method is vaccination.
    Keywords: Hepatitis B, barbers, prevalence, Kermanshah