فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال دوم شماره 3 (بهار 1395)

نشریه پرستاری کودکان
سال دوم شماره 3 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم حجتی سیاح، آناهیتا خدابخشی کولایی* صفحات 1-8
    مقدمه
    بسیاری از تهدیدات زیست محیطی، پیامد رفتار انسانی است. تنها تغییر در رفتار انسانی می تواند این مشکلات زیست محیطی را کاهش دهد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش گروهی محیط زیست بر نگرش و آگاهی افزایی زیست محیطی کودکان دختر دبستانی شهر تهران می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش و پس آزمون است. 60 دانش آموزان با روش نمونه گیری چند مرحله ای از مدارس ابتدایی در سال تحصیلی 93-94 انتخاب شدند. آنها در دو گروه آزمایشی و کنترل تخصیص تصادفی شدند. آموزش زیست محیطی در طول ده جلسه (هفته ای دو جلسه، هر جلسه به طور متوسط 90 دقیقه) بر روی گروه آزمایش انجام شد. ابزار تحقیق شامل مقیاس نگرش کودکان نسبت به محیط زیست (CATES-PV) (1997 Musser،) می باشد. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین نمرات پیش و پس از آزمون گروه آزمایش در نگرش نسبت به محیط زیست (،p=0.001 F=162.036) و آگاهی زیست محیطی (p=0.001،F=174.000 ) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    یافته ها بر این امر تاکید می کنند که آموزش زیست محیطی متناسب با سن، نقش حیاتی در بهبود نگرش و آگاهی زیست محیطی دارند. از این رو می تواند بعنوان راهکار پیشگیری از تخریب محیط زیست مورد توجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: آموزش محیط زیست، نگرش زیست محیطی، آگاهی افزایی زیست محیطی، دانش آموزان
  • محمد ارشدی بستان آباد، مرضیه عبدالعلی پور*، لیلا نظری صفحات 9-16
    مقدمه
    دانش کارکنان بهداشتی درباره عوارض دارویی از مهمترین عوامل تعیین کننده در میزان گزارش دهی عوارض جانبی داروها محسوب می شود، با توجه به نقش مهم پرستاران در انجام دستورات دارویی، این مطالعه با هدف بررسی میزان دانش پرستاران بخشهای نوزادان استان آذربایجان شرقی از عوارض و تداخلات دارویی و برخی عوامل مرتبط با آن انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی– تحلیلی بود که در آن کلیه بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی در استان آذربایجان شرقی شرکت کردند و جامعه پژوهش شامل کلیه پرستاران شاغل در بخشهای نوزادان و NICU بیمارستانهای فوق الذکر بود که از میان آنها 200 پرستار به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه محقق ساخته بود و با مروری بر متون و منابع موجود تنظیم شد، که روایی محتوایی انجام و از نظر پایایی مورد تائید قرار گرفت. داده های حاصل از پرسشنامه در نرم افزار spss نسخه 17 و با آمار توصیفی و استنباطی و نیز رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی افراد در حد متوسط بود(2/36 ±12/35)، از میان حیطه های مربوط به دانش پرستاران از عوارض و تداخلات دارویی بیشترین نمره آگاهی به حیطه سرم تراپی(1/03 ±3/90) و کمترین نمره آگاهی به سوالات مربوط به حیطه عوارض دارویی در داروهای خوراکی (1/07 ±4/30) تعلق گرفت. میانگین نمره دانش با سن و سابقه افراد ارتباط آماری معنی داری داشت (p<0/05)، ضریب تبیین خالص حاصل از رگرسیون خطی بیانگر آن بود که حدود 21 درصد از واریانس آگاهی پرستاران توسط متغیرهای مستقل مثل سن و سابقه و گذراندن دوره های آموزشی تبیین می گردد.
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح دانش متوسط درصد کثیری از افراد در مورد فارماکولوژی نوزادان، برگزاری دوره های آموزش مداوم در این مورد و فراهم آوردن امکان دسترسی به فارماکولوژیست بالینی در بخشهای نوزادان توصیه می شود. همچنین ضروری است در چینش نیروی کار در بخشهای نوزادان از حضور پرستاران باتجربه تر بهره برده شود.
    کلیدواژگان: دانش، پرستار، بخش نوزادان، عوارض دارویی
  • بتول پورابولی، فرخ اباذری*، مریم رستمی، یونس جهانی صفحات 17-24
    مقدمه
    رگ گیری یکی از شایعترین روش های تهاجمی دردناک است که به صورت مکرر برای کودکان تالاسمی انجام می شود . برای بسیاری از کودکان این اقدام دردناک و ترس آور است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر فشار نقطه هوکو بر واکنشهای رفتاری درد ناشی از قرار دادن کاتتر وریدی در کودکان تالاسمی بود .
    روش
    این پژوهش یک مطالعه تجربی یک سوکور بود. نمونه های پژوهش شامل 86 نفر از کودکان 12-6 سال بودند که جهت تزریق خون، به بخش تالاسمی مراجعه می کردند. نمونه ها به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. در گروه مداخله 5 دقیقه قبل از رگ گیری نقطه هوکو فشار داده شد. در گروه شاهد هیچ مداخله ای انجام نگرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک کودک و مقیاس واکنشهای رفتاری ناشی از درد بود. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری مجذور کای ، ضریب همبستگی اسپیرمن و من ویتنی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد،تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره واکنشهای رفتاری درد در گروه مداخله (1/1± 1/07) و در گروه کنترل( 1/48 ±3/81 )بود و اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر واکنشهای رفتاری درد وجود داشت (p=0.0001).
    نتیجه گیری
    وارد کردن فشار در نقطه هوکو یک روش موثر در تسکین درد ناشی از رگ گیری در کودکان مبتلا به تالاسمی می باشد.
    کلیدواژگان: فشار بر نقطه هوگو، واکنشهای رفتاری درد، رگ گیری، تالاسمی
  • نرگس محمدی*، امیر قمرانی، احمد یارمحمدیان صفحات 25-34
    مقدمه
    نوع ریتم های شبانه روزی فرد در حفظ سلامتی و همچنین بهبودی از بیماری اهمیت زیادی دارد.هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ریتم های شبانه روزی بر مشکلات رفتاری و کیفیت خواب دانش آموزان می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی- مقایسه ای می باشد. این مطالعه در سال تحصیلی 94-93 در شهرستان شهرکرد و بر روی 100 نفر از دانش آموزان سنین 12-10 سال در مقطع تحصیلی چهارم تا ششم ابتدایی که به روش نمونه گیری تصادفی از نوع خوشه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند انجام گرفت. ابزار مورد استفاده مقیاس ریتم های شبانه روزی هورن و اشتنبرگ(1976)، مقیاس کیفیت خواب اونز و همکاران(2000) و پرسشنامه علائم مرضی کودک CSI-4 بود. پرسشنامه ها توسط والدین این دانش آموزان تکمیل گردید.همچنین داده های حاصل به وسیله نرم افزار SPSS18مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در خرده مقیاس های اختلال ضدیت و نافرمانی، اختلال بیش فعالی، اختلال رفتار، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال افسردگی و افسرده خویی بین سه تیپ شبانه روزی صبحگاهی، شامگاهی و میانی در سطح کمتر از (0/05> P) تفاوت ها معنادار بود و میزان این اختلالات در تیپ شامگاهی بالاتر بود. همچنین میزان مقاومت در برابر خواب و تاخیر در شروع خواب و خواب آلودگی روزانه در تیپ شامگاهی بالاتر بود(0/05> P).
    نتیجه گیری
    نوع ریتم های شبانه روزی در مشکلات رفتاری و کیفیت خواب افراد تاثیر دارد و لازم است اقدامات لازم جهت فراهم کردن نیازهای پرورشی این افراد در زمینه شکل گیری نوع ریتم های شبانه روزی آنها در سنین حساس رشد انجام شود.
    کلیدواژگان: ریتم های شبانه روزی، مشکلات رفتاری، کیفیت خواب
  • عصمت نوحی*، فهیمه مستاجران، علیرضا صادق نیا صفحات 35-43
    مقدمه
    ایجاد فشار مثبت انتهای بازدمی از طریق بینی به وسیله پرونگ یک روش درمانی حمایتی موثر و غیر تهاجمی است که در درمان انواع مشکلات تنفسی نوزادان به کار می رود. با توجه به افزایش تعداد تولدهای پره ترم و کم وزن که در معرض خطر مشکلات تنفسی هستند استفاده از این روش افزایش یافته است. این روش درمانی مزایا و معایب زیادی دارد که این آسیبها عوارض طولانی مدت و غیر قابل برگشی را در نوزاد بر جا می گذارد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه ی بین عملکرد پرستاران در زمینه پیشگیری از آسیب بینی با شدت و بروز آن در نوزادن تحت درمان با این روش درمانی انجام شده است.
    روش
    این مطالعه بر روی74 نوزاد تحت درمان با فشار مثبت مداوم راه های هوایی به وسیله پرونگ بینی بستری در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان دکتر بهشتی اصفهان انجام شد. نوزادان از زمان شروع درمان تا زمان بروز آسیب بینی با یک چک لیست پژوهشگر ساخته سه بار در روز بررسی شدند. پس از بروز آسیب، شدت آسیب اندازه گیری شدهو نوزاد از مطالعه خارج می گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشانگر همبستگی معکوس و معنی دار بین عملکرد پرستاران، و مراقبتهای پرستاری در حین درمان با فشار مثبت مداوم راه های هوایی از طریق بینی( Continuous Positive Airway Pressure(CPAP)) و بروزآسیب و شدت آسیب بود(r=-0/4،p<0/001) همچنین به ترتیب بین متغیرهای جنسیت ، وزن تولد، طول مدت درمان و انتخاب تجهیزات با بروز و شدت آسیب بینی در نوزادان ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، وزن موقع تولد نوزاد، جنسیت، مدت زمان درمان، انتخاب تجهیزات درمانی ،شاخصهای عملکردی پرستاران و مراقبتهای پرستاری حین درمان از فاکتورهای موثر در بروز آسیب است. بطوریکه هرچه کیفیت مراقبت بالاتر باشد و تجهیزات اصولی تر انتخاب شود و شاخص عملکردی پرستاران بالاتر باشد بروز و شدت آسیب کمتر خواهد بود. پس بهتر است در راهنمای مراقبت پرستاری مورد توجه بیشتر پرستاران و مدیران و برنامه ریزان پرستاری قرارگیرد.
    کلیدواژگان: عملکرد پرستاران، فشار مثببت راه های هوایی، پرونگ بینی، پیشگیری آسیب بینی، شدت، بروز
  • آلاء شمسی، منصوره عزیززاده فروزی*، صدیقه ایرانمنش صفحات 44-55
    مقدمه
    داشتن کودک مبتلا به سرطان انسان را با یک واقعه استرس زا روبرو میسازد که منجر به بروز خطراتی می شود که امکان مختل نمودن توان جسمی و روحی والدین را فراهم آورده و در ضمن زندگی کودک و والدین را به خطر می اندازد.این مطالعه با هدف بررسی خطرات روانی اجتماعی در والدین کودکان مبتلا به سرطان انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 200 نفر از والدین کودکان مبتلا به سرطان در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان شرکت داشتند و نمونه گیری بصورت در دسترس انجام شد. جمع آوری اطلاعات، با استفاده از فرم ثبت اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه The Revised Psychosocial Assessment Tool صورت گرفت. تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 21، شاخص های مرکزی و پراکندگی،آزمون های تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه صورت گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین نمره کل ابزار بررسی روانی اجتماعی اصلاح شده 0/56 بوده است. در این مطالعه میان برخی از ویژگی های دموگرافیک از جمله سن مادر، جنس کودک بیمار، سن کودک بیمار، تشخیص کودک بیمار، مدت تشخیص، تعداد فرزندان و مذهب با خطرات روانی اجتماعی ارتباط معنی داری وجود داشته است((P<0/05. میانگین مقیاس فرعی واکنش والدین به استرس در مادران بیشتر از پدران است ((P<0/05.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه والدین خطرات روانی اجتماعی زیادی را متحمل نمیشوند که این خود نتیجه مناسبی در مقابل قرار گرفتن در شرایطی چون داشتن کودک مبتلا به سرطان است. احتمالا مراقبت خانواده محور در مراکز درمانی مورد مطالعه به خوبی انجام میشده است؛ که نیاز به مطالعات بیشتر در این مورد میباشد.
    کلیدواژگان: انکولوژی اطفال، خطرات روانی اجتماعی، والدین کودکان سرطانی
  • الهام سعادت، امیر قمرانی* صفحات 56-63
    مقدمه
    در سال های اخیر در سبب شناسی مشکلات رفتاری کودکان به نقش وضعیت روان شناختی والدین توجه زیادی صورت گرفته و اعتقاد بر این است که مشکلات روان شناختی مادران در پدیدآیی مشکلات رفتاری کودکان آنها تاثیرگذار است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه احساس گرفتاری و فقدان لذت جویی مادران با مشکلات رفتاری کودکان پیش دبستانی دختر شهر اصفهان انجام گرفت.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل دختران پیش دبستانی و مادران آنها در شهر اصفهان در سال 93-1392 بود. نمونه ای شامل 374 مادر به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب گردید. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، شامل پرسشنامه احساس گرفتاری، مقیاس لذت جویی و مشکلات رفتاری راتر بود. داده های حاصله به وسیله تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج همبستگی نشان داد که بین احساس گرفتاری و فقدان لذتجویی مادران با مشکلات رفتاری کودکان همبستگی مثبت و رابطه معنادار وجود دارد(0/01>p)
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه معنادار مشکلات رفتاری کودکان با احساس گرفتاری و فقدان لذت جویی مادران، لازم است جهت بهبود رفتارهای کودکان به سلامت روان شناختی مادران توجه کافی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: احساس گرفتاری، فقدان لذت جویی، مشکلات رفتاری
  • ناهید محمدی، افسر امیدی، رویا امینی *، عباس مقیم بیگی صفحات 64-71
    مقدمه
    رشد طبیعی مهم ترین شاخص سلامت و تندرستی کودکان و نوجوانان و اندازه گیری قد و وزن ساده ترین و مطمئن ترین وسیله ارزیابی آن است. این مطالعه با هدف مقایسه شاخص های تن سنجی دانش آموزان دختربا استانداردهای NCHS انجام گردید.
    روش
    دراین مطالعه توصیفی- تحلیلی،با استفاده از نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای تعداد 370 دانشآموز دخترمقطع راهنمایی در شهر همدان مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. جهت بررسی شاخص های تن سنجی دانش آموزان از معیارهای قد ، وزن و نمایه توده بدنی استفاده شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/16 وآزمون های آماری رگرسیون و تی تست تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین وزن دانش آموزان48/25 کیلو گرم، قد 154/95سانتی متر و BMI19/60 بود. وزن18/56% زیر صدک5 و 3/7% بالاتر از صدک 95 و قد 15/16% زیر صدک5 ، و 2/1 % بالاتر از صدک 95 مرکز ملی آمار سلامتی (NCHS ) قرار داشت. بر اساس نمودارهای ترسیم شده وزن ، BMI و خصوصا قد دانش آموزان در سنین مختلف درشهر همدان پایین تر از نمودار استاندارد NCHS بود. ازبین متغیرها فقط بین تعداد اعضای خانواده با وزن، بین میزان درآمد و مصرف غلات با قد و میزان درآمد و ساعت کار مادر با BMI رابطه معنی داری وجود داشت(p<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین تر بودن نمودارهای وزن ، قد و BMI با نمودار استاندارد NCHSارتقائ رفتارهای بهداشتی به والدین در خانواده و به مسئولین در مدرسه توصیه می گردد .
    کلیدواژگان: قد، وزن، نمایه توده بدن، تن سنجی
|
  • Maryam Hojati Sayah, Anahita Khodabakhshi Koolaee* Pages 1-8
    Introduction
    Many environmental threats are consequences of human behavior. The only solution for reducing the environmental problems is changing human behavior. Therefore, the aim of current study was to investigate the influence of environmental education group on environmental attitude and increasing environmental awareness among the female students in Tehran.
    Method
    The study is quasi-experimental with pre and post-test. 60 students were selected through multistage sampling method from female elementary schools in 2014-2015. They were assigned randomly to the control and experimental groups. The environmental education was conducted with experimental group during 10 sessions (90 minutes, twice per week). The research instrument was the children's attitudes toward the environment scale (CATES-PV) (Musser,1997). Statistical analysis was conducted using the analysis of covariance.
    Results
    The results indicated that there is a significant difference between the pretest and post-test scores in the experimental group in environmental attitude (F= 162.036, p= 0.001) and awareness (F= 174.000, p=0.001).
    Conclusion
    The findings emphasized that environmental education, which is proportional to age, plays a crucial role to enhance the environmental attitude and awareness. Hence, it could be considered as a preventing strategy to destroy the environment.
    Keywords: Environmental education, Environmental attitude, Environmental awareness, Students
  • Mohammad Arshadibostanabad, Marzieh Abdolalipour*, Leila Nazari Pages 9-16
    Introduction
    About 6% of all hospital admissions are due to adverse drug reactions, the most important determinants in reporting adverse drug reactions is knowledge of health care workers about drug side effects. Since the nurses have an important role in medication orders, this study was conducted with aim to assess the knowledge of neonatal unit nurses about adverse drug reactions at East Azarbaijan province.
    Methods
    This descriptive and cross-sectional study was conducted in neonatal units of East Azarbaijan province in 2014. The participants surveyed in this study were 200 nurses who were invited by cluster randomization sampling method. A researcher prepared a questionnaire that investigated the knowledge of participants about adverse drug reactions and was used after approving its validity and reliability. The quantitative analysis of this study used SPSS version 13 by descriptive and inferential statistics. For multivariable explanation of nurses’ knowledge based on independent variables multiple linear regression was used
    Results
    The mean score of nurses’ knowledge was moderate(12.35±2.36). The highest score was for serum therapy domain and the lowest score was for side effects in oral drugs’s domain. Statistically significant correlation was found between the mean knowledge score with age and work experience (p
    Conclusion
    According to the average level of neonatal nurses’s knowledge about the pharmacology, it is recommended continuing education courses, preparation of facilities for quick access to information about the side effects and drug interactions, as well as providing access to clinical pharmacologists in neonatal units. Also, more experienced nurses should be employed in neonatal units.
    Keywords: Knowledge, Nurse, Neonatal unit, Drug side effects
  • Batool Pouraboli, Farokh Abazari *, Maryam Rostami, Younes Jahani Pages 17-24
    Introduction
    Catheter insertion is one of the most common invasive procedures that often used for children with thalassemia. For many children this action is frightening and painful. The aim of this study was to investigate the effects of acupressure of Huko point on Behavioural responses to Pain associated with venous catheter insertion in children with thalassemia.
    Methods
    This study was an experimental single blind study. The sample was included 86 thalassemia children from 6 to 12 years that had referred for blood transfusion to thalassemia ward. The children were selected with random allocation and assigned to intervention and control groups. In intervention group pressure was applied in huko point 5 minute before catheter insertion. for control group, we do not use any intervention. Data were collected by using a demographic questionnaire and FLACC SCALE (faces, legs activity cry consolability scale) for paediatric behavioural pain symptoms. Data were analysed using inferential statistics (χ², Spearman correlation, ManWhitney) with using SPSS version 22.
    Results
    The mean behavioural responses to pain score in the intervention group was (1/07±1/1) and in control group (3/811/84 ± ) was also statistically significant difference was found between the two groups in terms of behavioural responses to pain (p=0/0001).
    Conclusion
    pressure on Huko point lead to reduce behavioral responses to pain intensity due of Catheter insertion in children with thalassemia
    Keywords: pressure on Huko point, behavioral responses to pain, Catheter insertion thalassemia
  • Narges Mohammadi *, Amir Ghamarani, Ahmad Yarmohamadian Pages 25-34
    Introduction
    Circadian rhythms of a person's health and recovery from illness is important. The aim of this study was to examine the effect of circadian rhythms on quality of sleep and behavioral problems in primary school students.
    Methods
    The present study is descriptive- analytical type. The statistical population of the study were all 10-12 year old students In the fourth to sixth grade elementary school in shahrekord city in academic year of 2014- 2015 that among them 100 students were selected by multi- stage cluster random sampling method. Data gathering tools include circadian rhythms questionnaire, owens et al (2000) quality sleep quastionnaire and CSI-4 quastionnaire. The questionnaires were completed by parents of these students. Descriptive and inference statistics method multi- variable variance analysis and spss18 software were used to analyze data.
    Result
    The subscales hostility and defiance disorder, hyperactivity disorder, conduct disorder, generalized anxiety disorder, major depressive disorder and dysthymic between the three types of circadian rhythms(Morning, evening and intermediate) in less than (pCoclusions: Circadian rhythms impact in behavioral problems and quality sleep. Necessary steps to provide the educational needs of individuals in shaping their circadian rhythms at an early age is critical to growth.
    Keywords: Circadian rhythms, quality sleep, behavioral problems
  • Esmat Noohi*, Fahime Mostageran, Alireza Sadeghnia Pages 35-43
    Introduction
    Creating positive end expiratory pressure through the nose with prong is an effective and non-invasive treatment of respiratory problems in infants. The use of this method has increased due to the increasing number of low-weight births and semester that are in danger of respiratory problems. This method has many health advantages and disadvantages which has long-term and irreversible effects on the infants. The main goal of this study was to determine the relationship between nurse's performance in the prevention of damages to the nose , the severity and incidence of it in infants treated with Continuous Positive Airway pressure(CPAP)through the nose prong.
    Methods
    This study has done base on 74 infants treated through nasal continuous positive airway pressure (CPAP)with prong in Shahid Beheshti Hospital Neonatal ICU in Isfahan. Babies since the start of the treatment until the time of the occurrence of damage to the nose have recorded three times per day with checklist. After the occurrence of the injury, the severity of the damage is measured with a standard baby score and excluded.
    Results
    There is a significant inverse correlation between nurse's performance and nursing care during treatment with NCPAP and injuries (r = - 0.4, P
    Conclusions
    Baby birth weight, gender, duration of treatment, equipment selection, indicators performance for nurses and nursing care during treatment are effective factors in the occurrence of the damage. This experience supports that, having higher level of care quality, more choice in terms of equipment and higher functional indices of total newborns, the incidence and severity of damage will be less. It is better to have more attention in nursing care guide for nurses, nurse managers and planners.
    Keywords: Nurses\ Performance, Positive Airway Pressure, Prevention of nose damage, Severity, Incidence
  • Ala Shamsi, Mansoorh Azizzadeh Forouzi*, Sedigheh Iranmanesh Pages 44-55
    Introduction
    Support of parents of children with cancer requires health care personnel to be knowledgeable about the psychosocial risks among parents of children with cancer. This study thus was conducted to fulfill this aim.
    Method
    Using the Psychosocial Assessment Tool- Revised (PAT-R) for parents of children with cancer, 200 parents of these children in two hospitals supervised by Kerman University of Medical Sciences was assessed.
    Results
    In PAT-R, the total mean score was 0.56. There were correlations between religious, mother's age, number of children, type of cancer, gender of children with cancer and duration of cancer and PAT-R. A difference was found between parents in category of "parent's stress reaction, so that "stress reaction" of mothers was higher than that of fathers.
    Conclusion
    The total mean score of PAT-R in this study was lower than that in previous studies and stress reaction of mothers was higher than that of fathers. More study is needed to elucidate the parents’ experience of having children with cancer.
    Keywords: Parents of children with cancer, pediatric oncology, psychosocial risks
  • Elham Saadat, Amir Qamrany* Pages 56-63
    Introduction
    in recent years in the pathology of children's behavioral problems, the role of parent's psychological state has drawn much attention and it is believed that the mother's psychological problems are effective in creating behavioral problems in the children. Therefore, the present study was conducted aiming at investigating the relationship between the feeling of entanglement and the lack of joy-seeking in mothers of preschool female children with behavioral problems in Isfahan.
    Method
    the method of the current study was descriptive-correlational. The statistical population of the study included preschool female children and their mothers in the city of Isfahan in 2013-14, from whom a sample of 374 mothers was selected according to Morgan table through clustered random sampling method. The applied instruments in the present study were the questionnaire of the feeling of entanglement, Rotter's scale of joy-seeking and behavioral problems. The achieved data were analyzed by Pearson correlation analysis and multiple regression.
    Result
    the results of correlation showed that there is a significant positive correlation between feeling of entanglement and lack of joy-seeking in mothers of the children with behavioral problems (p
    Conclusion
    with regard to the significant relationship of children's behavioral problems and mother's lack of joy-seeking it is necessary to attend sufficiently to the mother's psychological health to improve the children's behaviors.
    Keywords: feeling of entanglement, lack of joy, seeking, behavioral problems
  • Roya Amini, Afsar Omidi, Roya Amini *, Abbas Moghimbeigi Pages 64-71
    Introduction
    The growth of children is a health indicator at each country and growth monitoring has a great importance. This study was done to Compare anthropometric indices of 13-15 year-old students with NCHS standards .
    Method
    In this cross-sectional study , 370 middle school girls in Hamadan selected based on cluster random multistage sampling . Data was gathered through questionnaire . To demonstrate the status of physical growth , weight, height and BMI was assessed and then it was compared with NCHS standards. The analysis of data was done through statistic tests ( Regression and T test ) by using SPSS (16).
    Results
    The average weight, height and BMI was 48/25kg , 154/95 cm and 19/60 kg/cm2.The weight of 18/56% of students was below the 5th percentile and 3/7% higher than the 95th percentile.The height of 15/16% of student was below the 5th percentile, and 2/1% higher than the 95th percentile of the National Center for Health Statistics(NCHS), respectively Statistical tests showed significant relationship between family members , family income and consumption of creal with height and also family income and mother's working hours, with BMI.(P
    Conclusions
    Because of lowering of height charts comparing to NCHS standard we recommend health promotion of parents and outhorities in schools.
    Keywords: weight, height, BMI, anthropometric indices