فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال سوم شماره 2 (پیاپی 14، خرداد 1380)

  • 150 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/03/15
  • تعداد عناوین: 20
|
  • اندومتریوز برشی: تشخیصی فراموش شده در جراحی عمومی
    صفحه 157
    آندومتریوزیس جایگزین شده در محل شکاف جراحی مسئله ای ست که به طور کامل در نشریات جراحی زنان گزارش شده است. متاسفانه جراحان نسبت به این موضوع آگاهی زیادی ندارند. در این بررسی چگونگی تشخیص و راه سرایت آن مورد مطالعه قرار گرفته است.
  • آمادگی روده در منزل برای اعمال جراحی انتخابی کولون در اطفال یک روش مقرون به صرفه، با کیفیت قابل اعتماد و تکامل یافته
    صفحه 160
    کم شدن هزینه بیمارستان قاعدتا بایستی با نتیجه ای که بیمار می گیرد هر دو با هم مورد بررسی و نتیجه گیری قرار گیرد. این مقاله ارزش آماده کردن روده بزرگ بیماران (Bowel preparation) را در مراکز جانبی بیمارستان که هزینه کمتری دارد مورد بررسی قرار داده است.
  • شیمی درمانی ترکیبی با متوترکسات، اتوپوزاید و اکتینومایسین D برای تومورهای پرخطر تروفوبلاستیک حاملگی
    صفحه 164
    در حال حاضر روش های متعددی به منظور درمان بیماری های GTN بکار برده می شوند که هر کدام بنوبه خود مزایا و عوارض خاص خود را دارند. در این مقاله نشان داده شده است که درمان تومورهای پرخطر تروفوبلاستیک حاملگی (GTT) با استفاده از متوترکسات و اکتینومایسین D و اتوپوزاید با موفقیت زیادی همراه است و عوارض آن به مراتب کمتر است. بنابراین می توان از این روش نیز در درمان بیماران مبتلا استفاده نمود.
  • درمان ضد انعقادی ترومبوآمبولی با استفاده از هپارین وریدی در دوران اولیه پس از عمل جراحی آرتروپلاستی کامل مفصل
    صفحه 169
    بکار بردن هپارین وریدی جهت درمان و یا پیشگیری ترومبوآمبولی در آرتروپلاستی کامل مفاصل یکی از روش های متداول می باشد. یکی از عوارض مهم این روش خونریزی بعد از عمل است. در این مقاله روش های استفاده از هپارین و ضد انعقادهای دیگر و نکات مثبت و منفی آن در آرتروپلاستی کامل مفصل شرح داده شده است.
  • روش توپی مش در ترمیم فتق اینگوئینال بزرگسالان
    صفحه 176
    هدف از ترمیم فتق اینگوئینال برطرف کردن نقص جداری و جلوگیری از عوارض احتمالی آن است. لازم است با اتخاذ روش هایی با زمان عمل کوتاهتر و درد کمتر بعد از عمل کیفیت مطلوبتری را برای بیمار فراهم آورد. مدتهاست که روش مش گذاری کار جراحان را آسانتر و نتیجه را برای بیماران مطلوبتر نموده است. با این روش جدید استحکام بیشتر و عود کمتر است.
  • فاکتورهای پیش بینی کننده متاستاز غدد لنفاوی زیربغل در سرطان های پستان مرحله T1a و T1b: تجزیه و تحلیل بیش از 900 بیمار
    صفحه 180
    برداشتن گانگلیونهای زیر بغل در سرطان پستان جزو مطالبی است که مقالات زیادی بر له و علیه آن نوشته شده و همیشه مورد بحث بوده است. ولی اهمیت آن در پیش آگهی بیماری مشخص نمی باشد. بررسی این موضوع و اهمیت نقش متاستاز در گانگلیونهای زیر بغل در سرطان پستان مسئله ایست که در این مقاله مورد مطالعه قرار گرفته است.
  • اسپلنکتومی در بیماران مبتلا به کار سینوم هپاتوسلولر و هیپراسپلنیسم
    صفحه 189
    در مطالعه ای که در ژاپن انجام شده است، اکثر بیماران مبتلا به کارسینوم هپاتوسلولر، سیروز کبدی و هیپراسپلنیسم ثانویه در اثر ازدیاد فشار باب داشته اند. برداشتن طحال به طور همزمان یا در زمان بعدی توانسته است رزکسیون کبدی را در مبتلایان به کارسینوم هپاتوسلولر، از طریق کاهش عوارض خونریزی و جلوگیری از افزایش بیلی روبین خون با خطر کمتری مواجه سازد.
  • گزارشی از کاربرد دو مورد گرافت دنده ای رگ دار جهت پرکردن نقص دیافیز استخوان بازو در کودکان
    صفحه 194
    از بین رفتن قسمتی از استخوان بازو به صورت سکستر در کودکان یکی از مشکلات ارتوپدی بوده است و جایگزینی قسمت از بین رفته بروش های مختلف انجام می گیرد که کلیه این روش ها نیز توام با اشکالاتی است. در این مقاله بکار بردن دنده با پایه عروقی و پریوست آن و انتقال آن به محل ضایعه شرح داده شده و این روش موفقیت آمیز توصیف شده است.
  • پبشگیری شیمیایی از سرطان کولون ورکتوم
    صفحه 199
    اگر قبول کنیم که پیشگیری بهتر از درمان است باید در بکارگیری داروهایی که می توانند از پیدایش بیماری های مهلک جلوگیری کرده و یا ایجاد آن را به تاخیر اندازند تحقیق بیشتری نماییم. تاکنون، داروهایی برای جلوگیری از سرطان پستان پیشنهاد شده است ولی مصرف دارویی که بتواند از ایجاد سرطان کولورکتال جلوگیری نماید به عنوان یک یافته جدید مطرح است و چون در هر دو جنس مورد مصرف دارد، می تواند جمعیت قابل توجهی را دربر گیرد.
  • استفاده از تلفن های سیار و تومورهای مغز
    صفحه 209
    از سال 1984 که تلفن های سلولار دستی (تلفن سیار) با شیوع بیشتری مورد استفاده قرار گرفته است پژوهشگران نگران اثر سرطانزای احتمالی رادیاسیون امواج کوتاه و جذب انرژی توسط نسج مغز بوده اند. در این بررسی که بر روی 782 بیمار مبتلا به گیلومهای مغزی، مننژیوم و منورونیوم اکوستیک و همان تعداد گروه شاهد از مبتلایان به سایر بیماری ها در سه مرکز پزشکی بزرگ انجام گرفته است هیچگونه شاهدی دال بر بالاتر بودن خطر ابتلا به این تومورها در افرادی که برای مدت 5 سال یا بیشتر به طور مرتب یا روزانه به مدت 60 دقیقه یا بیشتر از اینگونه تلفن ها استفاده کرده بوده اند بدست نیامده است حتی این تومورها در سمتی از سر که گوشی تلفن بیشتر استفاده می شده است نیز با شیوع بالاتری مشاهده نگردیده اند.
  • سینتی گرافی سینما تیک هسته ای روش قابل اعتماد، جهت هدایت اقدامات جراحی در بیماران مبتلا به خونریزی گوارشی می باشد
    صفحه 218
    تعیین محل خونریزی دستگاه گوارش از مشکلات پزشکی است. سینتی گرافی سینماتیک گلبول قرمز با تکنزیوم 99m روش حساس و غیر تهاجمی جایگزین آنژیوگرافی مزانتریک، برای تعیین صحیح محل خونریزی های گوارشی است. با استفاده از آن می توان ضمن تشخیص سریع محل خونریزی، رزکسیون های قطعه ای مناسب انجام داد، در این مقاله بررسی های لازم و همه جانبه در این خصوص انجام شده است.
  • عمل جراحی مجدد برای هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه در اورمی آیا مشکلات تکنیکی، متاثر از روش جراحی اولیه است؟
    صفحه 227
    نویسندگان پس از مطالعه 89 بیمار که دچار هیپرپاراتیروئیدی راجعه (recurrent) یا پایدار (Persistant) پس از عمل جراحی اول شده بودند و احتیاج به عمل مجدد پیدا کرده بودند به این نتیجه رسیدند که موفقیت عمل دوم در بیمارانی که ساب توتال پاراتیروئیدکتومی شده بودند بیشتر از بیمارانی است که پاراتیروئیدکتومی توتال همراه با پیوند آنی قسمتی از پاراتیروئید در عضله شده اند.
  • آیا آدرنالکتومی جزء ضروری نفرکتومی رادیکال است؟ تجارب UCLA در مورد 501 مورد نفرکتومی رادیکال
    صفحه 232
    میزان وقوع درگیری آدرنال در بیماران مبتلا به (RCC) Renal Cell Carcinoma مراحل ابتدایی و پیشرفته پائین است. در مواردی که RCC پیشرفته قطب فوقانی و RCC چند کانونی وجود دارد احتمال درگیری آدرنال بیشتر بوده و آدرنالکتومی باید قسمتی از عمل رادیکال نفرکتومی باشد.
  • مقایسه بالینی B-17 استرادیول خوراکی و استنشاقی جهت درمان علائم پس از یائسگی
    صفحه 238
    با توجه به استقبال روزافزون درمان جایگزینی هورمون در بانوان یائسه، روش های متعددی پیشنهاد شده است. در این مقاله هورمون با اسپری از راه بینی به بدن انتقال داده می شود که در مقایسه با روش خوراکی نه تنها کمبودی ندارد بلکه مزایایی نیز بهمراه دارد. از جمله کسانیکه هورمون را از راه خوراکی تحمل نمی کنند می توانند از این طریق هورمون را به بدن خود وارد کنند. همچنین را روش استنشاقی مقدار کمتری هورمون با اثرات مساوی از راه خوراکی بمصرف می رسد زیرا هورمونی که به طور خوراکی مصرف می شود لزوما باید از کبد عبور کند و متابولیزه گردد در صورتیکه از راه استنشاقی مستقیما وارد جریان خون می شود.
  • تعیین نقش سونوگرافی اندوسکوپیک در درجه بندی تومورهای پری آمپولار
    صفحه 247
    تشخیص قبل از عمل کارسینوم پری آمپولر و درجه بندی آن، برای انتخاب نوع عمل جراحی حائر اهمیت است. بررسی های مختلفی از قبیل CT اسکن، سونوگرافی آندوسکوپیک MRI, (EUS) و آنژیوگرافی جهت تشخیص درجه بندی وجود دارد. در این مطالعه نقش سونوگرافی آندوسکوپیک در تشخیص تومور کارسینوم بخصوص تومورهای کوچک و پیش بینی تهاجم عروقی ارجحیت داشته است.
  • یک مدل ساده برای کمک به افتراق فاشئیت نکروزان از عفونت بافت نرم غیر نکروزان
    صفحه 253
    در این مقاله نویسندگان پس از ب ررسی باین نتیجه رسیده اند که جهت افتراق فاشئیت نکروزان (Necrotizing Fasciitis) از عفونت های بدون نکروز فاسیا، گلبول سفید بالای 10*4/15 در هر لیتر و یا سدیم سرم کمتر از 135 میلی مول در هر لیتر می تواند کمک شایانی باشد.
  • ملانوم رویکردی چند جانبه برای جراح عمومی
    صفحه 258
    تاکنون، درمان ملانوم بدخیم یا سرطان سیاه توسط رزکسیون جراحی وسیع موثرترین روش است و در حال حاضر نیز این عقیده وجود دارد که جراحی تنها راه ممکن است. در سالهای گذشته برای سرطانهای پیشرفته تر شیمی درمانی و ایمونوتراپی نیز مطرح بود ولی مطالعات نشان داده است که تفاوت چندانی در بقای بیماران ندارد. نحوه تاثیر لنفادنکتومی انتخابی در طول عمر بیماران هنوز مشخص نشده است ولی بیوپسی در غدد خط اول یا Sentinel node اهمیت فراوانی پیدا کرده و تقریبا در مراکز معتبر روتین شده است. در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای کاربرد روش های ایمنی جدیدتر در مهار موارد پیشرفته بیماری صورت گرفته است تا به درمان کمک کند و نتایج بهتری از درمان را ارائه نماید.
  • داروهای عروقی در هزاره جدید
    صفحه 275
    پیشرفت در مورد پاتوفیزیولوژی اختلالات قلبی و عروقی در قرن بیستم منجربه استفاده از داروهای مختلف برای رفع آن شده است. با توجه به پیشرفت های روزبروز در مورد شناسایی مکانیسم اترواسکلروزیس، جاگیری پلاکت ها (aggregation of platelet)، فنومن های انعقادی و موادی که خاصیت ترمبولیزی دارند پژوهش های داروئی بطرف ایجاد داروهایی می رود که دارای عوارض جانبی کمتر با اثرات اختصاصی باشند در نتیجه مقدار زیادی دارو در قرن حاضر بوجود می آید که آشنایی با آن ضروری است.
  • ترمیم آنوریسم بزرگ آئورت شکمی باید در کوتاه مدت پس از عمل جراحی بای پس شریان کرونر انجام شود
    صفحه 293
    زمان ترمیم آنوریسم بزرگ شکم در بیمارانی که دچار انسداد شریانهای کرونر با علائم بالینی هستند و با توجه به خطر پارگی احتیاج به عمل جراحی دارند مورد بحث قرار گرفته درمان پشت سر هم CABG با AAA با درمان فاصله دار (کوتاه مدت) بررسی و نتیجه مقایسه شده است.
  • جوانب جراحی سندرمهای خروجی قفسه صدری (T.O.S)
    صفحه 301
    در این مقاله راجع به سندرم T.O.S و انواع عروقی و یا عصبی آن بحث شده است و راه های درمانی رایج مورد تفسیر و نقد قرار گرفته است. برای انواع T.O.S با علائم عروقی برداشتن دنده اول از راه زیر بغل و برای انواع T.O.S با علائم عصبی راه بالای ترقوه ای ترجیح داده شده و در مواردی نیز هر دو راه فوق همزمان توصیه می شود.