فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 86، خرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 193-194
  • محمدعلی چراغی، الهام داوری دولت آبادی * صفحات 195-208
    زمینه و هدف
    حمایت اجتماعی درکشده در ابعاد عاطفی، اطلاعاتی و ابزاری نقش مهمی در کاهش آثار منفی بیماری ها ی مزمن دارد. بنابراین اندازهگیری حمایت اجتماعی در این سه بعد به خصوص در ارزیابی درمان ها ی حمایتی از بیماران نارسایی قلبی اهمیت قابلتوجهی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اعتبار و پایایی یک مقیاس معتبر و اختصاصی جهت بررسی حمایت اجتماعی درکشده در بیماران نارسایی قلبی بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق مقطعی در شهر همدان در سال 1390 انجام شد. بعد از تلفیق و تعدیل پنج پرسشنامه معتبر و استاندارد؛ اعتبار محتوا و ظاهری پرسشنامه طراحیشده به تایید بیست متخصص رشته روانشناسی و ابزارسازی رسید. سپس 50 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و روایی پرسشنامه با سه روش، روایی صوری، روایی محتوا و روایی سازه و پایایی آن با تعیین ضریب آلفای کرونباخ و آزمون مجدد بررسی شد. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی همچون میانگین و انحراف معیار، ضریب آلفای کرونباخ، آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون، کلموگروف اسمیرنوف، آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون پشتیبان توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط شاخص روایی محتوای پرسش نامه 0/92 و KMO=0/817 بود. ضریب همبستگی از آزمون مجدد (r=0/895) و ضریب آلفای کرنباخ (0/87) به دست آمد. علاوه بر این، همبستگی میان یک پرسشنامه استاندارد حمایت اجتماعی با مقیاس حاضر اندازهگیری شد و با ضریب همبستگی برابر با r=0/654 اعتبار قابل قبولی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، مقیاس حاضر از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و بنابراین ابزار اختصاصی مناسب ی در جهت تعیین حمایت اجتماعی درکشده در مبتلایان به نارسایی قلبی میباشد.
    کلیدواژگان: مقیاس، سیاهه، حمایت اجتماعی، نارسایی قلبی، اعتبار، پایایی
  • مصطفی غفاری *، علی طاهری، مریم زبیدی نژاد صفحات 209-222
    زمینه و هدف
    امروزه افزایش استفاده بیرویه از آنتیبیوتیکها سبب ایجاد فرم مقاوم باکتری ها شده است. لذا یافتن ترکیبات ضد میکروبی فعال زیستی مورد توجه محققان است. هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره اتیلاستاتی جلبک دریایی قرمز (Gelidiella acerosa) بر برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی میباشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، پس از نمونه برداری، عصاره اتیلاستات جلبک دریایی قرمز در 4 غلظت 10 تا 80 میلیگرم بر میلیلیتر بر روی 3 گونه باکتری گرم مثبت ،Listeria monocytogenes ،Lactoccocus garviae Staphylococcus aureus و 4 گونه باکتری گرم منفی Proteus ،Kelbsiella pneumoniae ،Escherchia coli Photobacterium damselae ،vulgaris به روش انتشار نفوذی و با اندازهگیری هاله عدم رشد بررسی و نتایج با 2 آنتیبیوتیک استاندارد مقایسه گردید. در این مطالعه آزمون حداقل غلظت بازدارندگی Minimum Inhibitory Concentration; MIC به روش رقتهای متوالی انجام شد. جهت مقایسه میانگین بین گروه ها از آنالیز واریانس یک طرفه و جهت مقایسه میانگین گروه ها از آزمون دانکن (Duncan) استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، باکتری K. pneumoniae حساسیت بیشتری نسبت به عصاره جلبکی با قطر هاله عدم رشد 12/50±1/33 میلیمتر در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر از خود نشان داد، این مقدار دارای اختلاف معنی دار با آنتیبیوتیک تتراسایکلین و سایر غلظتها بود (p<0/05) اما نسبت به آنتیبیوتیک نئومایسین اختلاف معنی داری نشان نداد (p>0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتیلاستاتی جلبک دریایی قرمز در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری بر میکروارگانیسم های P.damselae و L.garviae ،E.coli ،K.pneumoniae دارد.
    کلیدواژگان: اثر ضد باکتریایی، عصاره اتیلاستاتی، جلبک دریایی قرمز
  • زینت سالم *، مریم شهابی نژاد، تابنده صادقی، پروین آقا محمد حسنی، محمود شیخ فتح الهی صفحات 223-234
    زمینه و هدف
    مشکلات روانی، به ویژه افسردگی و مشکلات ناشی از چاقی، از مشکلات بهداشتی رایج و در حال افزایش در کشورهای در حال توسعه است. هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط شاخص توده بدن (Body Mass Index; BMI) با مشکلات روانی با استفاده از پرسش نامه بر حسب مشخصات دموگرافیک در دانشجویان پرستاری مامایی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1393 بود.
    مواد و روش ها
    دراین بررسی مقطعی، 404 دانشجو با روش طبقه ای و تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرسش نامه دموگرافیک اطلاعات شخصی دانشجویان تکمیل و سپس بر اساس پرسش نامه خوداظهاری SCL–90-R (Symptom Checklist-90)، اختلالات نه گانه روانی تعیین گردید. اندازه قد و وزن با وسایل استاندارد تعیین و شاخص توده بدن محاسبه گردید. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل، مجذور کای و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد 70% (282 نفر) را دختران و 5/78% (317 نفر) را افراد مجرد تشکیل می دادند. 9/56% (230 نفر) دانشجویان غیربومی، ساکن در خوابگاه یا خانه مجردی و بیشترین درصد دانشجویان 4/42% (169 نفر) در سال دوم دانشگاه تحصیل می کردند. ارتباط معنی داری بین BMI و شکایت جسمانی در دختران (020/0=p) همچنین بین BMI و پرخاشگری در دانشجویان مجرد مشاهده شد (046/0=p) . ارتباط بین BMI و وسواس فکری در دانشجویانی که با خانواده زندگی می کردند از نظر آماری معنی دار بود (038/0=p). ارتباط ضعیف تری بین افسردگی و BMI در همین گروه نیز مشاهده گردید (054/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد ارتباط مثبت و معنی داری بینBMI و شکایات جسمانی در دختران، پرخاشگری در دانشجویان مجرد و هم چنین وسواس فکری و افسردگی در دانشجویان بومی وجود دارد.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدن، اختلالات روانی، پرسش نامه خوداظهاری SCL، 90، R، دانشجویان
  • رضا صادقی، سید سعید مظلومی، مهری هاشمی، محسن رضاییان * صفحات 235-246
    زمینه و هدف
    شیوع بیماری ایدز در جهان در حال گسترش بوده و به یک مشکل اضطراری تبدیل شده است. بعضی از گروه ها از جمله آرایشگران نقش موثری در انتقال بیماری ایدز دارند. این مطالعه با هدف بررسی کارایی مداخله آموزشی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در خصوص رفتارهای پیشگیریکننده از ایدز در آرایشگران مرد شهرستان سیرجان در سال 1394 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی آموزشی بود. جمعیت مورد مطالعه، تعداد 200 نفر از آرایشگران مرد تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان سیرجان بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله ( 100 نفر) و کنترل ( 100 نفر) تقسیم شدند. مداخله آموزشی طی دو جلسه 60 دقیقهای انجام شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا شده (حاوی 49 سوال) طی مصاحبه مستقیم قبل از مداخله آموزشی و سه ماه بعد از آن، جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای، دقیق فیشر، tمستقل و t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از مداخله، نمره های آگاهی در هر دو گروه مداخله و شاهد افزایش یافت. این یافته به علت اجرای برنامه های آموزشی روتین در آن مراکز بود. همچنین پس از مداخله، نمرات حساسیت درکشده، شدت درکشده، منافع و موانع درکشده، راهنما برای عمل و خودکارآمدی نیز در گروه مداخله به طور معنی داری افزایش داشت (p<0/001) ولی در گروه شاهد، افزایشی نداشت و اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (p>0/05).
    نتیجه گیری
    مدل اعتقاد بهداشتی در خصوص رفتارهای پیشگیری کننده از ایدز در آرایشگران مرد موثر بود. بنابراین پیشنهاد میگردد در کنار روش های آموزش سنتی، از مدل اعتقاد بهداشتی نیز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: ایدز، مدل اعتقاد بهداشتی، آموزش بهداشت، آرایشگران مرد
  • زهرا نری موسی *، ستار سلطانیان صفحات 247-256
    زمینه و هدف
    آلودگی صوتی از مشکلات زیست محیطی شهرها محسوب می شود که میتواند اثرات زیانباری بر سلامت جامعه داشته باشد. در این مطالعه اثر آلودگی صوتی ناشی از ترافیک بر سلامت عمومی شهروندان شهر امیدیه مد نظر قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی است که در پاییز سال 1394 به مدت یک ماه انجام شده است. برای اندازه گیری صدا از دستگاه صوت سنج Testo 815 استفاده گردید. اندازهگیری ها در بازه زمانی 9-7 صبح، 14-12 ظهر و 21-19 شب و در سه منطقه در قالب تجاری، تجاری – مسکونی و مسکونی انجام شد. سپس با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) عوارض عمده آلودگی صوتی از جمله اختلال در تمرکز حواس، اختلال در خواب و... بر سلامت عمومی 4 گروه (GHQ) مختلف از شهروندان مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس دوطرفه استفاده شد و مقایسه میانگین زوج گروه ها با آزمون Duncan انجام گرفت.
    یافته ها
    تحلیل نتایج نشان داد که شدت تراز صوت در هر سه بازه زمانی و در هر سه منطقه بالاتر از حد استاندارد بوده به A و (C و B) است. نتایج بررسی پرسشنامه ای نیز نشان داد که تاثیر عوارض عمده آلودگی صوتی مربوط به زیر شاخص ترتیب در عابران و مغازهداران خیابانهای شلوغ بیش از دیگران بوده است p<0/001).
    نتیجه گیری
    با توجه به بالاتر از حد استاندارد بودن میزان صدا در این شهر، ضرورت شناسایی منابع ایجاد کننده آلودگی صوتی و برنامه ریزی در جهت کاهش تراز صوت توصیه میشود.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، سلامت عمومی، پرسشنامه سلامت عمومی، امیدیه
  • زهرا اعتصام، مریم نعمتی، عبدالله جعفرزاده * صفحات 257-280
  • مریم دهجی پور حیدرآبادی *، حمیدرضا میرزایی خلیل آبادی صفحات 281-286
    زمینه و هدف
    حفظ بهداشت محیط زیست و سلامت انسان در استفاده از سموم شیمیایی جهت مبارزه با آفات اهمیت به سزایی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش کشاورزان شهرستان رفسنجان به روش های مبارزه با آفات پسته انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق بهطور مقطعی و به شیوه پیمایشی صورت گرفت. جامعه آماری این تحقیق شامل 130 کشاورز شهرستان رفسنجان بود. پرسشنامه شامل سوالاتی در زمینه کمیت و کیفیت سموم مورد استفاده و روش های مختلف مبارزه با آفات بر اساس طیف ساعتی بود. اطلاعات با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و مدل تحلیل سلسله مراتبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از دید کشاورزان معیار اثربخشی و زیست محیطی روش مبارزه، به ترتیب دارای بیشترین و کمترین اهمیت بود. لذا مبارزه شیمیایی نسبت به سایر روش های مبارزه در اولویت قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    مناسبترین روش از دید کشاورزان، روش مبارزه شیمیایی، به دلیل اثربخشی بیشتر آن در مبارزه با آفات بود. لذا آموزش و تشویق آنها به استفاده از روش های غیرشیمیایی و تلفیقی موثر، جهت حفظ سلامتی خود و محیط زیست ضروری است.
    کلیدواژگان: آفات، پسته، روش مبارزه، سموم
  • فاطمه ناصری ارزنق، سعید مروتی * صفحات 287-292
    زمینه و هدف
    سقط های مکرر خودبه خودی به عنوان یک رویداد تکرارپذیر از دو یا بیشتر سقط قبل از هفته 20 تعریف می شود. در سقط مکرر به عنوان یک بیماری چندعاملی مسائل متعددی دخیل است و نقص ژنتیکی به عنوان یکی از عوامل عمده خطر برای سقط مکرر مطرح می باشد. به نظر می رسد وجود پلی مورفیسم در ژن گیرنده پروژسترون یکی از عوامل ژنتیکی دخیل در وقوع سقط مکرر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن گیرنده پروژسترون با سقط مکرر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 50 زن با سابقه سقط مکرر خودبه خودی با علت نامشخص به عنوان گروه بیمار و 50 زن بدون سابقه سقط مکرر و دارای حداقل 2 باروری موفق به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. برای بررسی پلی مورفیسم های G1031C و G1978T در ژن گیرنده پروژسترون از تکنیک ARMS-PCR استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    برای پلی مورفیسم G1031C فراوانی آلل های GG، CC و GC به ترتیب در افراد گروه کنترل 72%، 6% و 22% و در افراد گروه بیمار 54%، 16% و 30% بود (008/0=p). برای پلی مورفیسم G1978T نیز فراوانی آلل های GG، TT و GT به ترتیب در افراد گروه کنترل 76%، 0% و 24% و در افراد بیمار 70%، 2% و 28% مشاهده شد که اختلاف در مورد این پلی مورفیسم در دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسمG1031C ممکن است با وقوع سقط مکرر مرتبط باشد اما ارتباطی بین پلی مورفیسمG1978T و ایجاد سقط مکرر در جمعیت مورد مطالعه یافت نگردید. بنابراین مطالعه پلی مورفیسم G1031C در جمعیت های بزرگتر ممکن است تایید کننده آن به عنوان مارکر تشخیصی در استعداد ابتلاء به سقط مکرر باشد.
    کلیدواژگان: چند شکلی تک نوکلئوتیدی، پلی مورفیسم، ژن گیرنده پروژسترون، سقط های مکرر خودبه خودی
|
  • M.A. Cheraghi, E. Davaridolatabadi * Pages 195-208
    Background And Objectives
    Perceived social support in emotional, informational ,and instrumental dimensions has an important role in minimizing the adverse effects of chronic health problems. Consequently, measuring social support is of paramount importance, particularly for evaluating supportive treatments provided to patients with heart failure (HF). The aim of this study was to evaluate the reliability and the validity of the HF patients’ perceived social support inventory.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2012 in Hamedan, Iran. Initially, five valid and standardized questionnaires were combined to generate a single inventory. The face and the content validity of the generated inventory were confirmed by 20 specialists in psychology and instrument development. Then, a convenience sample of 50 patients with HF was recruited and the validity and reliability of the inventory was assessed through calculating its content, face and construct validity, Cronbach’s alpha, and test-retest correlation coefficient. The data were analyzed through conducting the Kolmogrov-Smirnov and the Tukey’s tests and analysis of variance as well as calculating Cronbach’s alpha correlation coefficient. Measures of descriptive statistics such as mean and standard deviation were used for data presentation.
    Results
    The Content Validity Index and KMO were 0.92 and 0.817. The test-retest correlation coefficient and the Cronbach’s alpha of the inventory were α= 0.895 and 0.87, respectively. Moreover, examining the correlation of the scores of the inventory with the scores of a standardized social support questionnaire yielded a correlation coefficient of r = 0.654, denoting an acceptable validity.
    Conclusion
    The findings of the present study indicate that the HF Patients’ Perceived Social Support Inventory has an acceptable validity and reliability. Consequently, this inventory is an appropriate disease-specific inventory for measuring perceived social support among patients with HF.
    Keywords: Scale, Inventory, Social support, Heart failure, Validity, Reliability
  • M. Ghaffari *, A. Taheri, M. Zobeidinezhad Pages 209-222
    Background And Objectives
    Nowadays, the excessive use of antibiotics has caused bacteria to develop new resistant forms, so that discovering bioactive antimicrobial compounds has been considered by researchers. The aim of this study was to evaluate the antibacterial effect of ethyl acetate extract of red algae (Gelidiella acerosa) on some gram-positive and gram-negative bacteria in laboratory conditions.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, 4 different concentrations of 10-80 mg/ml of ethyl acetate extracts were tested on 3 strains of gram-positive bacteria (Lactoccocus garviae¡ Listeria monocytogenes ,and Staphylococcus aureus) and 4 strains of gram-negative bacteria (Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae¡ Proteus vulgaris, and Photobacterium damselae), using disc diffusion technique and measuring growth inhibition zone. The results were compared with two standard antibiotics. In this study, minimum inhibitory concentration (MIC) test was conducted using serial dilutions method. One-way ANOVA was used to compare the mean differences among the different groups, and Duncan’s test was used to determine the mean differences between pairs of groups.
    Results
    In this study, K. pneumoniae bacteria showed more sensitivity against algae extract with a growth inhibition zone diameter of 12.50±1.33 mm at concentration of 80 mg/ml, which was significant (p0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that the ethyl acetate extract of red algae (Gelidiella acerosa) , in laboratory conditions, has greater antibacterial effect on K. pneumoniae, E. coli, L. garviae and P. damsella microrganisms.
    Keywords: Antibacterial effect, Ethyl acetate extract, Red algae
  • Z. Salem *, M. Shahabinejad, T. Sadeghi, P. Aghamohammad Hasani, M. Sheikh Fathollahi Pages 223-234
    Background And Objectives
    Psychological disorders, especially obesity and depression, are the common health problems which are growing all over the world especially in the developing countries. The purpose of the study was to determine the relationship between BMI (Body Mass Idex) and psychological disorders by using SCL-90-R (Symptom Checklist-90) questionnaire according to the demographic characteristics among nursing, midwifery and paramedical students of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2015.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 404 students were selected using stratified sampling and random selection. Demographic questionnaire was used to compelete the studends’ personal information and then psychological disorders were determined using SCL-90-R self- report questionnaire Height and weight were measured by using standard equipments and then, students’ BMI values were calculated. Data were analyzed by using independent t-test, Chi-square and ANOVA and the value of p
    Results
    The study showed that 70% of the participants (282people ) were girls and 78.5% (317) of them were single. Most of the students were non- native and lived in dormitory or rental house, and 42.2% (169 students) were Sophomore. It was observed a significant relationship between BMI and somatisation in the girls (p= 0.020), and also between BMI and hostility in the single students (p= 0.046). This study found a significant association between BMI and obsession(p= 0.038( and a weaker significant relationship with depression in the native students (p= 0.054).
    Conclusion
    This study found a significant positive association between BMI and somatization in the girls, hostility in the single students, as well as, between obsession and depression in the native students.
    Keywords: Body Mass Index, Psychological Disorders, SCL, 90, R questionnaire, Students
  • R. Sadeghi, S. S. Mazloomy, M. Hashemi, M. Rezaeian* Pages 235-246
    Background And Objectives
    The AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) epidemic is considerably widespread across the world, turning out to be an exigent problem. Some groups such as barbers have a more effective role in HIV/AIDS transmission. The aim of this study was to assess the effects of an educational intervention based on the Health Belief Model (HBM) to enhance HIV-preventive behaviors among male barbers in Sirjan.
    Materials And Methods
    This was an educational trial study. Two hundred male barbers attending health centers in Sirjan city, were selected to participate in this study (100 in intervention group and 100 in control group). The intervention was conducted over two sessions in 60 minutes. Data were collected by conducting a validated and reliable questionnaire made by researcher (including 49 questions) before intervention and three months after intervention. Data was analyzed by chi-square, Fisher's exact, paired t-test and independent t-test.
    Results
    After intervention, knowledge scores increased significantly in both intervention and control group, which was probably due to the routine education program in that center. Perceived susceptibility, severity, benefits, and barriers, cues to action, and self-efficacy changed significantly in the intervention group compared to the control group (p0.05).
    Conclusion
    HBM was effective in educating the male barbers. Therefore, it is proposed traditional training methods along with the HBM in training barbers.
    Keywords: AIDS, Health belief model, Health education, Male barbers
  • Z. Narimousa *, S. Soltanian Pages 247-256
    Background And Objectives
    Noise pollution is one of the environmental problems which can have adverse effects on public health. In this study, the effect of noise pollution on public health of the citizens of Omidiyeh is considered.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in the autumn of 2015 for a month. Sound Level Meter testo 815 was used to measure the sound. Measurements were done in the 7-9 am, 12-14 am and 19-21 pm periods , at three commercial, residential and commercial-residential locations. Then, using the General Health Questionnaire(GHQ), major complications of noise pollution on public health, including impaired concentration, disturbed sleep ,…,were studied in four different groups of citizens. Data was analyzed using two-way ANOVA and comparison of pair groups was performed by Duncan,s test.
    Results
    Analysis of the results showed that the intensity of sound levels in all time periods and in all three regions weer higher than standard. The results of the questionnaire showed that the major side effects of noise pollution related to the sub-indices of (B and C) and Ahave respectively been on passers-by and shopkeepers in the crowded streets more than others )p
    Conclusion
    Due to higher than standard levels of noise in the city, the need to identify sources of noise and plan to reduce sound levels is recommended.
    Keywords: Noise pollution, Public health, GHQ, Omidiyeh
  • Z. Etesam, M. Nemati, A. Jafarzadeh* Pages 257-280
    Background And Objectives
    Multiple sclerosis (MS) is an autoimmune neurodegenerative disease of the central nervous system (CNS). Although, the contribution of various cells such as B cells, CD8 T cells, microglia/macrophages, dendritic cells, asterocytes and mast cells in the pathogenesis of MS have been demonstrated, however, it seems that autoreactive myelin specific CD4 T cells play a central role in pathological events contributing in MS pathogenesis. The aim was to evaluate the recent findings regarding the properties of T lymphocyte subsets and their roles in pathogenesis of MS disease. Functionally, distinct effector T cells are induced from naïve T cells upon antigenic stimulation, including Th1, Th2, Th17, Th22, Th9, and regulatory T (Treg) cells which are characterized based on their cytokine patterns. Of the activated T cells, Th1 cells secreting IFN-γ, Th17 cells producing IL-17, Th9 releasing IL-9, and Th22 secreting IL-22 play major roles in MS development, while Th2 cells producing IL-4, and Treg cells secreting IL-10 and TGF-β have been associated with a reduction of CNS inflammation and improvement of MS. The modulation of Th1, Th17, Th9 and Th22 cells activity and the promotion of Th2 and Treg cell-related responses can be more consider for immunological treatment of MS disease.
    Keywords: Multiple sclerosis, Th1, Th2, Th9, Th17, Th22, Treg
  • M. Dahajipour Heidarabadi *, H.R. Mirzaei Khalilabadi Pages 281-286
    Background And Objectives
    Environment and human health conservation is very important in the use of chemical pesticides for pest control. The aim of this study was investigation of farmer's attitude toward pest control methods in Rafsanjan county.
    Materials And Methods
    This cross-sectional research was performed by field survey. The questionnaire consisted of questions on quality and quantity of pesticides and different pest control methods based on saaty’s scale The statistical population included 130 farmers in Rafsanjan. The data were reported by descriptive statistics (mean and standard deviation) and analyzed by Analytical Hierarchy Process (AHP) model.
    Results
    The results showed that effectiveness and environmental criteria of pest control method had the highest and the lowest importance in farmers’ opinions, respectively. Therefore, chemical control had priority over other methods.
    Conclusion
    Chemical control method was the best method in pistachio farmers’ opinions, due to its more effectiveness in pest control. Therefore, farmers need to be educated and encouraged to use non-chemical and integrated methods to maintain their health and the environment.
    Keywords: Pests, Pistachio, Control method, Pesticides
  • F. Naseri Arzanagh, S. Morovvati * Pages 287-292
    Background And Objectives
    Recurrent Spontaneous Abortions (RSA) is defined as the repeated occurrence of 2 or more miscarriages before 20th week of gestation. RSA is a multifactorial disorder and genetic defects are considered as one of the major risk factors for recurrent miscarriage. It seems the progesterone receptor gene polymorphisms to be one of the genetic factors involved in the occurrence of recurrent miscarriage. The aim of this study was investigating the relationship between the progesterone receptor gene polymorphisms and RSA.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 50 women with at least two repeated abortions as patients group and 50 women without abortion history and with at least two successful pregnancy as control group were screened for two functional single nucleotide polymorphisms (SNP), G1031C and G1978T, in progesterone receptor gene using PCR-ARMS technique. Data was analyzed by chi-square and Fisher's exact tests.
    Results
    In SNP G1031C, the frequencies of GG, CC and GC alleles in the control group were 72%, 6% and 22%, respectively and in the patients were respectively 54%, 16% and 30% (P =0.008) in which the difference was statistically significant. In SNP G1978T, the frequencies of GG, TT and GT alleles in the controlgroup were 76%, 0% and 24%, respectively and in the patients were respectively 70%, 2% and 28% (P =0.510) in which the difference in two groups was not statistically significant.
    Conclusion
    The results of this study showed that the polymorphism G1031C is significantly higher in the patients with idiopathic recurrent pregnancy loss (RPL) than in the control subjects. However the association between the polymorphism G1978T and RSA is not significant. Therefore, the same study in a larger population may suggest the G1031C as a diagnostic marker for susceptibility to recurrent miscarriage.
    Keywords: Single Nucleotide Polymorphism (SNP), Polymorphism, Progesterone receptor gene, Recurrent spontaneous abortions (RSA)