فهرست مطالب

آموزش و اخلاق در پرستاری - سال چهارم شماره 2 (تابستان 1394)

فصلنامه آموزش و اخلاق در پرستاری
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • روح الله شیخ ابومسعودی، مریم ورزش نژاد، مریم هاشمی صفحه 1
    مقدمه
    علت بسیاری از خطاهای افراد تیم مراقبتی و درمانی، دسترسی ناکافی به اطلاعات در زمان تصمیم گیری است. بنابراین سیستم های تصمیم یار بالینی هر روز بیش از پیش به عنوان هسته مرکزی نظام های اطلاعات سلامت در آمده اند به گونه ای که هدف اصلی آنها کاهش خطاهای مراقبتی قابل پیش گیر، با ارائه اطلاعات صحیح و سریع در زمان تصمیم گیری می باشد.
    روش کار
    این پژوهش به شیوه مروری- نقلی روایی است که با جستجو در پایگاه های داده انگلیسی و فارسی بین سال های 2005 تا 2015 و 1384 الی 1394؛ تعداد 35 مقاله مرتبط با سیستم های تصمیم یار پرستاری انتخاب و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان داد که سیستم های تصمیم یار پرستاری می تواند به خوبی در زمینه های مراقبت، آموزش به عنوان ابزاری برای حمایت از تصمیم گیری های بالینی پرستاران، آموزش پرستاران و دانشجویان پرستاری به کار گرفته شود.
    نتیجه گیری
    نکته مهم در استفاده از سیستم های تصمیم یار در پرستاری این است که این سیستم ها نباید جایگزین تصمیم گیری پرستاران و سایر روش های آموزشی گردد؛ بلکه باید به عنوان ابزار حمایت از تصمیم گیری و آموزش در کنار سایر روش ها به کار برده شوند. نتیجه نشان داد که تعامل با پرستاران در طراحی و اجرای سیستم ها در اثر بخشی آنها تاثیر فراوانی دارد.
    کلیدواژگان: سیستم تصمیم یار، آموزش پرستاری، تصمیم گیری
  • زهرا مرادی، سروی ایروانی نژاد، مهین معینی صفحات 15-23
    مقدمه
    انگیزه شغلی پرستاران از مقوله های تاثیرپذیر از شیوه رهبری مدیران و موثر بر عملکرد آنان است. . این پژوهش با هدف بررسی رابطه سبک رهبری سر پرستاران و میزان انگیزه شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان شهید چمران اصفهان در سال 1392 انجام شده است.
    روش کار
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه و ابزار شامل دو پرسشنامه بود. 1) انگیزه شغلی که توسط پرستاران تکمیل و 2) سبک رهبری لوتانز که توسط سرپرستاران تکمیل شد. جامعه پژوهش سرپرستاران و پرستاران بودند. حجم نمونه 82 نفر از پرستاران و 12 نفر از سرپرستاران بود. جهت تحلیل داده ها از آزمون مجذور کای و من ویتنی یو استفاده شد.
    یافته ها
    ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین نمره سبک رهبری سرپرستاران در حیطه وظیفه مداری با نمره انگیزه شغلی پرستاران در زمینه مادی رابطه معکوس (004/0= P و 341/0= r) و بین نمره انگیزه شغلی در پرستاران حیطه معنوی (002/0= P و 363/0= r) ، مادی و معنوی (238/0= P و 04/0= r) رابطه مستقیم وجود دارد. در حیطه ارتباط نمره سبک رهبری سرپرستاران در زمینه انسان مداری با نمره انگیزه شغل سرپرستاران در حیطه مادی ضریب همبستگی پیرسون حاکی از رابطه معکوس (004/0 = P و 31/0-= r) بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها رابطه مثبتی بین رهبری معنوی، انگیزه و توانمندسازی کارکنان نشان داد؛ یعنی با ایجاد انگیزه ، ارائه اطلاعات و تفویض اختیارات، مشارکت دادن آنان در تصمیم گیری ، می توان موجبات توانمندسازی کارکنان را مهیا ساخت.
    کلیدواژگان: شیوه رهبری، انگیزه شغلی، کارکنان پرستاری، سرپرستاران
  • منیژه اسماعیلی، فریبا حسین زادگان، مدینه جاسمی، اسماعیل دباغی قلعه، غلامرضا سواری، محمدرضا محبوبی، زهرا مظلوم پرست، آمنه احمدی زاده، الهام جمشیدی، مریم خشنود صفحه 25
    مقدمه
    مهم ترین بخش نیروی انسانی در زمینه نظام بهداشتی کشور را پرستاران تشکیل می دهند. کیفیت خدمات پرستاری و به دنبال آن، سلامت افراد جامعه رابطه مستقیمی با رضایت شغلی پرستاران دارد. نشانه های رضایت شغلی پرستاران بسیار وسیع است و می تواند منجر به کیفیت زندگی پرستار، کاهش فرسودگی کاری، کاهش تنش و استرس کاری، افزایش کیفیت مراقبت و رضایت مندی بیماران گردد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین رضایت شغلی و کیفیت زندگی پرستاران در شهر شبستر انجام شد.
    روش کار
    این تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی است که بر روی 93 نفر از پرستاران بیمارستان فاطمیه شبستر در سال 1393 صورت گرفت. انتخاب پرستاران به روش سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل؛ پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه رضایت شغلی و پرسشنامه کیفیت زندگی WHOQOL-BREF بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها داده ها جمع آوری و از طریق نرم افزار آماری SPSS 21 و آمار توصیفی (فراوانی ، درصد، میانگین و انحراف معیار ) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین کیفیت زندگی پرستاران (62/0±13/3) و میانگین میزان رضایت شغلی (72/0± 76/2) بود. بین رضایت شغلی و کیفیت زندگی ارتباط معنادار آماری وجود داشت(001/0>P). بالاترین میزان رضایت مندی افراد مربوط به ارتباط با همکاران و پایین ترین میزان مربوط به حقوق و مزایای دریافتی بود.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که در میان رضایت شغلی و کیفیت زندگی پرستاران ارتباط همبست گی معنادار و مثبتی وجود دارد. به گونه ای که رضایت شغلی آنها در این مرکز به حد متوسط می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، رضایت شغلی، پرستاران
  • زهره بادیه پیمای جهرمی، عفیفه رحمانیان، فرزاد پورغلامی، نحله پرندآور صفحات 33-39
    مقدمه
    اخلاق حرفه ای پرستاران را متعهد می کنند، فعالیت حرفه ای خود را به گونه ای صحیح انجام دهند. چنانچه رعایت موازین اخلاق حرفه ای به عنوان جز ذاتی رشته پرستاری شناخته شده است. هدف این مطالعه تعیین میزان عمل به مصادیق اخلاق حرفه ای در پرستاران است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 با مشارکت270 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جهرم به روش سرشماری انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا (95/0=a) بود. پرسشنامه شامل دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی و 38 آیتم در 7 بعد مربوط به رعایت اخلاق حرفه ای با مقیاس پنج درجه ای لیکرت بود .داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی- تحلیلی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره اخلاق حرفه ای کل 08/0±08/4 از 5 بود، که در حد مطلوب قرار گرفت. بین هیچ کدام از مشخصات جمعیت شناختی بیماران با عمل به مصادیق اخلاق حرفه ای پرستاران ارتباط معنادار آماری مشاهده نشد(05/0 p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به مطلوب بودن عمل به اخلاقیات در پرستاران تلاش در جهت حفظ و ارتقا وضعیت پیشنهاد می گردد، در بیمارستان ها کمیته اخلاق به صورتی فعال اقدام به برگزاری دوره های آموزش اخلاق نماید.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، معیارهای اخلاقی، پرستاران
  • حامد توان، رستم منتی، یحیی یاری، افشار حاتمی صفحه 41
    مقدمه
    یکی از مهمترین وظایف پرستاران دادن دارو به بیمار می باشد، اگر این وظیفه به طور صحیح انجام نگیرد، منجر به بروز اشتباهات دارویی می شود که از نظر اخلاقی یک چالش خواهد بود. هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر بر بروز اشتباهات دارویی از دیدگاه پرسنل پرستاری در بیمارستان های آموزشی شهر ایلام می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی می باشد، که120 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر ایلام به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه ی استاندارد دو قسمتی بود که قسمت اول شامل: اطلاعات دموگرافیکی، قسمت دوم شامل سه حیطه پرستار، حیطه بخش و حیطه مدیریت پرستاری بود و اعتبار و روایی این پرسشنامه محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS:16 و به کمک آمار توصیفی و آمار تحلیلی انجام گرفت.
    یافته ها
    در سه حیطه پرستار (خستگی ناشی از کار (3/58%))، حیطه بخش (تراکم زیاد کارها در بخش با(8/65%)) و حیطه مدیریت پرستاری (کمبود پرستار نسبت به بیمار با(70%))، بیشترین عواملی بوده اند که باعث بروز اشتباه دارویی شده است و کمترین عوامل به ترتیب مشکلات روحی روانی (2/19%)، تشابه اسمی بیماران(2/10%) و شیوه نظارت و سرپرستی بخش(5/12%) بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه حیطه پرستاران بالاترین میانگین را در وقوع خطاهای دارویی از دیدگاه پرستاران به خود اختصاص داده بود لذا می بایست، در اولویت برنامه ریزی مداخله قرار گیرد. پیشنهاد می گردد با افزایش حقوق، مزایای پرستاری و کاهش شیفت های هر فرد در طول ماه و افزایش تعداد پرستاران نسبت به بیماران نسبت به کاهش وقوع خطاها اقدام نمود.
    کلیدواژگان: اشتباهات دارویی، پرستار، مدیریت
  • ناهید توکل، زهرا ملازم صفحات 49-56
    مقدمه
    پریشانی اخلاقی مشکلی عمده در حرفه پرستاری می باشد و از شیوع بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی میزان پریشانی اخلاقی پرستاران بخش های مراقبت ویژه قلب و ارتباط آن با ویژگی های دموگرافیک می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 60 نفر از پرستاران بخش های مراقبت ویژه قلب از مرکز قلب شهر شیراز که طی یک فراخوان و داشتن معیار های ورود به مطالعه، در این پژوهش شرکت داشتند و پرسش نامه پریشانی اخلاقی کورلی(MDS) توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید و نتایج توسط نرم افزار spss:15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    طبق نتایج به دست آمده از آمار توصیفی، مشخص شد پرستاران بخش مراقبت ویژه قلب از پریشانی اخلاقی10/7 -69/2 در محدوده متوسط تا شدید رنج می برند. بر اساس آنالیز واریانس دو طرفه رابطه معناداری بین متغیرهای دموگرافیک مثل سن، وضعیت تاهل، سابقه کاری و متوسط ساعات کارهفتگی با میانگین نمره پریشانی اخلاقی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    پرستاران بخش های مراقبت ویژه قلب به میزان زیادی پریشانی اخلاقی را تجربه می کنند. این نیاز وجود دارد که برنامه های آموزشی برای پرستاران در مورد پریشانی اخلاقی برگزار گردد. همچنین تشکیل کمیته هایی در بیمارستان ها برای طرح و رفع معضلات اخلاقی پرستاران می تواند گام موثری در رفع این مشکل باشد. انجام تحقیقات بیشتر با حجم نمونه بیشتر و در بخشهای مختلف بیمارستان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پریشانی اخلاقی، بخش مراقبت ویژه قلب، پرستار
  • سوره خاکی، سیمین اسمعیل پورزنجانی، سهیلا مشعوف صفحات 57-65
    مقدمه
    رعایت ضوابط اخلاقی در کار پرستاری منجر به بهبود خدمات پرستاری و ارتقاء سلامتی بیماران می گردد. لذا از آنجایی که بیماران محوری ترین عنصر در موسسات بهداشتی - درمانی می باشند، پژوهش حاضر با هدف تعیین رعایت اخلاق حرفه ای و رابطه آن با عوامل مرتبط دموگرافیک از دیدگاه بیماران در سال 1393 انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی تحلیلی، با مشارکت 210 بیمار بستری در بخش های مختلف پنچ بیمارستان منتخب شهید بهشتی در تهران بر اساس نمونه گیری در دسترس انجام گردید. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش مشخصات فردی و پرسشنامه آیین اخلاق حرفه ای ایران بود. روایی و پایی پرسشنامه آیین اخلاق حرفه ای مورد تایید قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 16 و نیز از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    73/48% بیماران عملکرد پرستاران به آئین اخلاق پرستاری را در سطح خوب، 8/44% در سطح متوسط و 9/6% در سطح ضعیف ارزیابی کردند. همچنین بر اساس آزمون تی مستقل بین میزان رعایت آیین اخلاق حرفه ای با جنس رابطه معناداری وجود داشت (01/0P<) بطوری که بیماران زن بیشتر از مردان معتقد بودند، پرستاران آیین اخلاق حرفه ای را رعایت می کنند.
    نتیجه گیری
    میزان رعایت آیین اخلاق حرفه ای توسط پرستاران به میزان نسبتا مطلوبی رعایت شده است. پیشنهاد می شود، با ارزیابی دوره ای آیین اخلاق حرفه ای با رویکرد مددجو محوری، در جهت رفع موانع و برگزاری دوره های بازآموزی موثر شاهد رعایت بهتر اخلاق در سیستم بهداشتی درمانی باشیم.
    کلیدواژگان: آیین اخلاق حرفه ای، مشخصات دموگرافیک، بیماران، پرستاران
  • محبوبه شالی، سودابه جولایی، منصوره سپهری نیا، عباس هوشمند، حمید حقانی صفحات 67-75
    مقدمه
    تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار از خطاهای تهدید کننده ایمنی بیمار است،که باعث افزایش مرگ و میر بیماران و هزینه های بیمارستانی می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین وقوع تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار و ارتباط آن با شرایط محیط کار پرستاران انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه همبستگی ، 300 پرستار به روش نمونه گیری طبقه ای- نسبتی، از بیمارستانهای منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از سه پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه شاخص محیط کار پرستار و پرسشنامه وقوع تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و آزمون پیرسون و کروسکال والیس و تی مستقل، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره وقوع تاخیر در طی سه ماه برای هر پرستار (92/9±54/21)، زیاد و میانگین نمره حاصل برای شرایط محیط کار پرستار (8/14±34/67)، مطلوب به دست آمد. بین مشخصات دموگرافیک پرستاران و وقوع تاخیر به بیماران ارتباط معنادار آماری دیده نشد. از نظر آماری ارتباط معناداری بین تاخیر در ارائه مراقبت و شرایط محیط کار پرستاران به دست آمد. (005/.>p)، (3/.=r).
    نتیجه گیری
    وقوع تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار خطائی شایع در مراکز درمانی بوده است، لذا با توجه به ارتباط بین میزان وقوع تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار و شرایط محیط کار پرستار، ضروری است تا مدیران با استراتژی های موثر جهت پیشرفت شرایط کاری زمینه را برای مراقبت ایمن برای بیماران فراهم آورند.
    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، شرایط محیط کار، تاخیر در ارائه مراقبت، گزارش خطا، پرستار
|
  • Ruhollah Sheikh Abomasoudy, Maryam Varzeshnejad, Maryam Hashemi Page 1
    Introduction
    The cause of many errors in caring and treatment team are inadequate access to information at the time of decision making. Therefore, clinical decision support systems are used more and more as the central core of health information systems and their main purpose is to reduce preventable medical errors.
    Materials And Methods
    This systematic review atticle was conducted by searching the English databases between 2005 to 2015 and Persian databases from 1384 to 1394; were selected 35 article of nursing decision support systems.
    Results
    The findings showed that the decision support systems can be used in the field of nursing care, and nursing education, as a tool to support clinical decision-making and education for nurses and nursing students.
    Conclusion
    It is Important that, the use of nursing decision support systems should not be replaced by a decisions of nurses and other education methods in nursing, But must used as a tool for decision support and education method along with other methods. Also interaction with nurses in the design and implementation of the system has great impact on their effectiveness.
    Keywords: Decision Support System, Nursing Education, Decision Making
  • Z. Moradi, S. Iravaninejad, M. Moeini Pages 15-23
    Introduction
    Job motivation is the issues that can effect on the performance & leadership style of supervisors is one of the effective factors on nurses job motivation
    Materials And Methods
    This is the descriptive study of correlation. ¡The tool is questionnaire. That is completed by nurses. The second questionnaire ,is the leadership style questionnaire including 15 task-oriented leadership style items,20 relation-oriented leadership style items. The study population employed nurses & supervisors. Method of sampling for supervisors is capitation &for nurses is as easy &the sample is 82 person of nurse&12 person of headnurses. Data analysis is used from the chi-square&whitney for the test.
    Results
    Pearson correlation coefficient showed that the score in the area of task-oriented leadership style of head nurses in the field of material inverse relationship with motivation score (004/0 = P and 341/0 = r) and between the nurse's motivation in the spiritual realm (002 / 0 = P and 363/0 = r), material and spiritual (238/0 = P and 04/0 = r) there is a direct relationship. In the context of the relationship between the leadership styles of humanism with head job in the field of material incentive score Pearson's correlation coefficient showed a negative relationship (004/0 = P and 31 / 0- = r), respectively.
    Conclusion
    The positive relationship between spiritual leadership, motivation and empowerment that is, to motivate, provide information and devolution, involving them in decision-making, can be prepared empower employees
    Keywords: Leadership Style, Job Motivation, Nursing Staff, Supervisor
  • M. Esmaeili, F. Hoseiinzadegan, M. Jasemi, E. Dabaghi, Gh Savari, Mr Mahboobi, Z. Mazloomparast, A. Ahmadizade, E. Jamshidi, M. Khoshnood Page 25
    Introduction
    Nurses consist the major part of human resources in the national health system. The quality of nursing services, and consequently public health, has a direct relation with job satisfaction in nurses. The effects of job satisfaction are very broad and can affect the quality of nurse's lives, the reduction of work fatigue, decreasing stress, increasing the quality of care and enhancing patient's satisfaction. This study was conducted to determine the relation between job satisfaction and the quality of life.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive – correlative study conducted on 93 nurses of shabestar fatemiyye hospital in 2015. Nurses were selected by consensus method. Data collection tool included demographic questionnaire, WHOQOL-BREF job satisfaction questionnaire. After completing the questionnaires, the data were collected and analyzed by SPSS21 and applying the descriptive statistics (frequency, percentage, mean and standard deviation) and analytic statistics (pearson correlation coefficient).
    Results
    The mean of quality of life in nurses was 3.13±0.62 and the mean of job satisfaction was 2.76 ± 0.72. There was a statistically significant relationship between job satisfaction and the quality of life (p
    Conclusion
    There was a positively significant relationship between job satisfaction and the quality of life. Job satisfaction, generally speaking, was moderate among nurses.
    Keywords: Quality of Life, Job Satisfaction, Nurse
  • Z. Badiyepeymayjahroomi, A. Rahmaniyan, F. Pourgholami, N. Parandavar Pages 33-39
    Introduction
    Professional ethics commits nurses to doing their professional activities in the right way. Complying with professional ethics has been known as an inherent part of nursing. The present study aims to evaluate nurse's compliance with professional ethics.
    Materials And Methods
    This descriptive and cross-sectional study was conducted on 270 nurses working at the university hospitals of Peimanieh and Ostad Mottahari, Jahrom, Iran, in 2013. Sampling was based on the census method. The data gathering tool consisted of a valid, reliable (r=0.95) questionnaire including two sections of demographic information and 38 items in 7 domains related to professional ethics with a 5-point Likert scale. Data analysis was performed by descriptive and analytic statistics via SPSS v. 16.
    Results
    The mean of the participant's total professional ethics score was found to be 4.08±0.08 out of 5, which was desirable. There was no significant correlation between any of the nurse's demographic characteristics and compliance with nursing professional ethics (p>0.05).
    Conclusion
    It is suggested that the nurse's satisfactory compliance with professional ethics be preserved and improved through the establishment of active educational classes by ethics committees.
    Keywords: Professional Ethics, Ethical Criteria, Nurses
  • H. Tavan, R. Menati, Y. Yari, A. Hatami Page 41
    Introduction
    One of the main responsibilities of nurses is to give medicine to patients. If this task is not properly carried out, it leads to pharmaceutical errors that will be a moral challenge. The aim of this study was to investigate the factors affecting pharmaceutical errors from the perspective of nursing staff in Ilam educational hospitals.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study in which 120 nurses working in educational hospitals in Ilam were selected randomly. The study tool was a standard two-part questionnaire that Part I included demographic information and Part II consisted of three areas of nursing, ward and nursing management and the validity and reliability of the questionnaire were calculated. Data analysis was performed using SPSS: 16 software and descriptive and statistical analysis.
    Results
    In the three domains of nursing (fatigue caused by working (58.3%)), section (high workload in the ward (65.8%)) and nursing management (shortage of nurses compared to patients with (70%)) were the most significant factors that have led to pharmaceutical errors and psychological problems (19.2%), similarity in patients’ names (10.2%) and how to supervise the section (12.5%) were the least common factors, respectively.
    Conclusion
    Given that the highest incidence of pharmaceutical errors was allocated to nursing field, from the perspective of nurses, therefore, intervention should be a priority in planning. It is recommended that some measures should be taken to reduce the occurrence of errors by raising nursing wages and benefits and reducing shifts per person during the month and increasing the number of nurses in proportion to patients.
    Keywords: Pharmaceutical Errors, Nursing, Management
  • N. Tavakol, Z. Molazam Pages 49-56
    Introduction
    Moral distress is a major problem in the nursing profession and is of high prevalence. The study aims to investigate the rate of moral distress among the nurses working in Cardiac Care Units (CCU) and its relationship with demographic characteristics.
    Materials And Methods
    In this descriptive and cross-sectional study, 60 nurses working in Cardiac Care Units (CCU) participated in the study following a cooperation announcement and on the basis of inclusion criteria. Corley's Moral Distress Scale (MDS) was completed by participants and the results of study were analyzed by SPSS:15.
    Results
    According to the results of descriptive statistics, it became clear that nurses working in Cardiac Care Units (CCU) suffer from 10/7 -69/2 of moral distress in the range of moderate to severe. Based on the two-way ANOVA, no significant relationship was observed between demographic variables such as age, marital status, work experience and average weekly working hours with an average score of moral distress.
    Conclusion
    There are high rates of moral distress among the Cardiac Care Unit nurses. Educational programs regarding moral distress for nurses is recommended. Moreover, convening committees to plan and resolve ethical dilemmas for nurses in hospitals can be an effective step in addressing this problem. More studies with larger sample sizes are recommended to be conducted in different hospital wards.
    Keywords: Moral Distress, Cardiac Care Units, Nurse
  • S. Khaki, S. Esmaeilpourzanjani, S. Mashoof Pages 57-65
    Introduction
    abiding with ethical discipline in nursing leads to improving nursing services and promoting the patient’s health. Due to the fact that patients are the most critical elements in health care organizations, this study was carried out with the aim of determine compliance with professional ethics and its relationship with associated demographic factors from the vantage point of patients in 2014.
    Materials And Methods
    This cross-sectional and analytical study was conducted with the cooperation of 210 patients in different sections of five selected Shahid Beheshti hospitals in Tehran using simple sampling. Gathering data was done using a questionnaire including two sections of individual characteristics. The validity and reliability of the professional ethics questionnaire was approved. The SPSS 16 software and descriptive statics were used for analyzing data.
    Results
    48/78 percent of patients evaluated nurses’ compliance with ethical discipline in a good level, 44/8 percent of them in average and 6/9 percent in a weak level. According to independent T test, there was a meaningful correlation between compliance with professional ethical discipline and sex (P
    Conclusion
    The professional ethical discipline has been abided by nurses in a somehow satisfactory level. So it is recommended that through periodical evaluation of professional ethics with a client-centered method to remove the obstacles and establish reeducation courses, we witness a yet better compliance with professional ethics in the health system.
    Keywords: Professional Ethics Laws, Demographic Features, Patients, Nurses
  • M. Shali, S. Jolaeii, M. Sepehriniya, A. Hoshmand, H. Haghani Pages 67-75
    Introduction
    Delays in the delivery of patient care is among the most common errors that threaten patient safety that increases mortality and hospital costs. This study was carried out with the aim of determining the incidence of delay in the delivery of patient care and investigating its relationship with nurses’ working environment.
    Materials And Methods
    This is a correlative study. Through a stratified sampling method, 300 nurses were selected from selected hospitals affiliated with Tehran university of Medical sciences. Data were collected by a three questionnaires consisted of demographic data questionnaire, nurses’ working environment Index questionnaire and delay in the delivery of patient care questionnaire. Data were analyzed using SPSS software version 16, Pearson and Kruskal-Wallis test and t-test.
    Results
    The mean of delay incidence in a three-month span for each nurse was (21.54 ± 9.92) (high) and the mean for nurses’ working conditions was (67.34 ± 14.8) (desirable). No statically significant relationship was found between nurses’ demographic characteristics and the incidence of delay in giving care to. A statistically significant correlation was observed between the delays in providing care and nurses’ working conditions (p
    Conclusion
    Delay in the delivery of care to patients is a common error in health centers. Given the significant relationship between the incidence of delay in providing care to patients and nurses’ work environment, it seems essential that managers make effective strategies to improve working conditions for nurse.
    Keywords: Patient Safety, Working Conditions, Delay in The Delivery of Care, Reporting Errors, Nurse