فهرست مطالب

خون - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1395)

فصلنامه خون
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آزیتا آذرکیوان *، مژگان شایگان، معصومه سادات اسلامی، شراره قاضی زاده، مهندس آوا اشیدری، علیرضا نارنجیان صفحات 163-169
    سابقه و هدف
    افزایش بار آهن، عارضه مهم تزریق خون مزمن است که نیاز به درمان آهن زدایی دارد. یکی از این درمان ها دفریپرون (L1) است که اغلب به صورت درمان ترکیبی با دسفروکسامین استفاده می شود. اما مهم ترین عارضه این دارو، مشکلات گوارشی است و گاهی به قدری شدید است که بیمار قادر به تحمل دارو نمی باشد. در این تحقیق، عوارض گوارشی فرم روکش دار دارو بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه آینده نگر، داروی روکش دار برای 100 بیمار تالاسمی شروع و عوارض گوارشی آن ها برای 6 ماه بررسی شد. همگی بیماران به علت بار آهن بالا، اندیکاسیون مصرف درمان ترکیبی L1 با دسفروکسامین را داشتند و همگی با فرم قبلی داروی L1 ، عوارض گوارشی شدید نشان دادند. یافته ها توسط آزمون های t ، کای دو و نرم افزار 16 SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    دو بیمار به علت تغییر مکان از مطالعه حذف شدند. از 98 بیمار؛ 91 ماژور و 7 اینترمدیا، 39 مرد و 59 زن با میانگین سنی 03/6 ± 16/25 سال بودند. 4/68% به علت فریتین بالا و 6/31% به علت مشکلات قلبی اندیکاسیون مصرف دارو داشتند. از 98 بیمار، 3 نفر(1/3 %) به دلیل بروز مجدد حالت تهوع و استفراغ و 1 نفر به دلیل بروز علایم آرترالژی(1%) درمان را ادامه ندادند. 94 بیمار(96%) توانستند بدون عارضه گوارشی و با موفقیت درمان را ادامه دادند.
    نتیجه گیری
    فرم روکش دار داروی L1 نتایج بسیار خوبی درکاهش عوارض گوارشی داشت وباعث شد که96% بیمارانی که با فرم معمولی این دارو عوارض شدید گوارشی داشتند، با فرم روکش دار، توانستند درمان را با موفقیت ادامه دهند.
    کلیدواژگان: تالاسمی، دفریپرون (L1)، قرص هایی با پوشش روده ای
  • تهمینه سادات الداغی، مهرداد کارگری *، آزیتا چگینی، سیامک کارگر صفحات 170-175
    سابقه و هدف
    منابع خون تنها انسان ها هستند. چگونگی درخواست خون دارای اهمیت به سزایی است تا علاوه بر نجات جان انسان ، با درخواست غیر ضروری، زندگی بیماران دیگر به مخاطره نیفتد. هدف این پژوهش، بررسی روند درخواست و تزریق خون در بخش زنان و زایمان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی بوده و تمامی بیماران مراجعه کننده به بخش زنان و زایمان بیمارستان شریعتی از فروردین 1392 تا آخر شهریور 1393 (1097 بیمار با 1108 نوع عمل جراحی)، چگونگی درخواست و تزریق خون در آن ها مورد بررسی قرار گرفت و سپس یافته ها توسط آزمون فرض با استفاده از 22 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    بیشتر مراجعه کنندگان به بخش زنان و زایمان در رنج سنی 26 تا 40 سال(95/50%) و 41 تا 60 سال(99/34%) قرار داشتند. از میان درخواست های خون برای 1108 عمل جراحی، 9747 واحد خون کراس مچ و از این تعداد فقط 1389 (25/14%) واحد تزریق شده بود. در سزارین از 1780 واحد تنها 250(14%) واحد گلبول قرمز فشرده مصرف شده بودند. نظر به این که گروه خون O منفی دهنده عمومی بوده و برای مواقع اورژانس و بحرانی نگهداری می شود، اما از 430 واحد خونO منفی کراس مچ شده برای 42 بیمار، تنها از(12%) 52 واحد آن استفاده و 88% آن مورد مصرف قرار نگرفته بود.
    نتیجه گیری
    تفاوت زیاد میان تعداد کراس مچ و تزریق خون در این پژوهش نشان داد که اکثر خون های ذخیره شده برای بیماران، مورد استفاده قرار نگرفته است.
    کلیدواژگان: خون، انتقال، بخش زنان و زایمان بیمارستان
  • فاطمه شاهین، مژگان شایگان *، شهرام سمیعی، بهناز بیات، فاطمه نادعلی، زهرا عطایی، محمد صیادی، آزیتا چگینی صفحات 176-184
    سابقه و هدف
    آلوآنتی ژن های نوتروفیلی در بسیاری از عوارض انتقال خون، نظیر آسیب حاد ریوی پس از انتقال خون، مقاومت به تزریق گرانولوسیت ها و واکنش های تب زای انتقال خون دخالت دارند. به علت عدم وجود گزارش وفور این آنتی ژن ها، هدف این مطالعه بررسی فراوانیHNA-3a وHNA-3b در برخی اهداکنندگان خون ساکن تهران بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی، از تعداد 110 اهداکننده خون مراجعه کننده به پایگاه انتقال خون استان تهران، نمونه خون حاوی ماده ضد انعقادی EDTA دریافت شد. DNA با استفاده از ستون فیلتردار سیلیکایی استخراج شد. برای بررسی HNA-3a و HNA-3b از روش PCR-SSP استفاده گردید و وفور ژنی آنتی ژن های HNA-3a و HNA-3b با استفاده از معادله هاردی واینبرگ محاسبه شد.
    یافته ها
    وفور ژنی HNA-3a و HNA-3b به ترتیب 74/0 و 26/0 حاصل گردید که با معادله هاردی واینبرگ تطابق دارد. از نظر فنوتیپی؛ 103 نفر(6/93%) دارایHNA-3a ، 7 نفر(4/6%) فاقد این آنتی ژن و 50 نفر(5/45%) دارایHNA-3b و 60 نفر(5/54%) فاقد این آنتی ژن بودند. تفاوتی از نظر وفور ژنی و آنتی ژنی بین دو جنس مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    وفور ژنی HNA-3a و HNA-3b به دست آمده در این مطالعه با سایر مطالعه های انجام شده در آلمان و ترکیه مشابه می باشد.
    کلیدواژگان: آنتی ژن های نوتروفیلی(HNAs)، HNA، 3b، HNA، 3a، ایرانیان، PCR، SSP، معادله هاردی وینبرگ
  • مرجان سلیمانی، محمد مهدی سپهری *، توکتم خطیبی، کریم شمس اسنجان صفحات 185-196
    سابقه و هدف
    ارتقاء کیفیت خدمات درمانی، افزایش ایمنی در ارایه خدمات، ایجاد رضایت مندی برای بیماران و مراقبت از خون از جمله مواردی است که ضرورت استفاده از فناوری های جدید در بحث بهداشت و درمان را بیشتر نمایان می کند. فناوری ردفاشگر، یکی از انواع فناوری های بی سیم است که می تواند به افزایش کیفیت خدمات در بیمارستان ها کمک شایانی نماید. هدف از این تحقیق، شناسایی هدر رفت ها در فرآیند گردش خون در بیمارستان و استفاده از ابزارهای ردیابی برای بهبود گردش محصولات خونی بیمارستان و کاهش هدر رفت خون می باشد که می توان به عنوان سامانه پگاه(پایش گذر و استفاده هدفمند) از آن یاد کرد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش بر پایه نیازی واقعی در محیط بیمارستان شکل گرفته و پژوهشی کاربردی محسوب می گردد. در یافتن تاثیر سیستم ردفاشگر بر ارتقاء سطح کیفیت خدمات و بهبود گردش محصولات خونی، استفاده از شبیه سازی نسبت به انجام آزمایش واقعی به علت هزینه پایین تر ارجحیت دارد. در این تحقیق پس از بررسی وضع موجود و شناسایی هدر رفت ها جهت شبیه سازی مدل پیشنهادی و سناریوی بهبود که استفاده از ردفاشگر می باشد، از شبیه سازی پیشامد گسسته و نرم افزار 8 ED استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج شبیه سازی، متوسط کل حجم هدر رفت فرآورده های خونی بعد از پیاده سازی ردفاشگر(در طول شش ماه) به اندازه 75% کاهش داشته است.
    نتیجه گیری
    سیستم ردفاشگر با کنترل فیزیکی بسته های خونی می تواند تاثیر به سزایی را در مدیریت موجودی و ردیابی لحظه به لحظه و ثبت اطلاعات آن ها و در نتیجه افزایش دقت در تزریق خون داشته باشد.
    کلیدواژگان: بانک خون، مراقبت از خون، ردفاشگر RFID، شبیه سازی کامپیوتری
  • سعید یاژن، احسان سهرابی، پرستو جمیلی، سید احسان صفاری، محمدشفیع مجددی* صفحات 197-206
    سابقه و هدف
    عفونت های خطرناکی نظیر هپاتیت B، C و HIV از طریق خون قابل انتقال می باشند. هدف این مطالعه بررسی فراوانی هپاتیت B، C و HIV در اهداکنندگان خون شهرستان سبزوار بر حسب شاخص های دموگرافیک، بین سال های 88 تا 92 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، اطلاعات مورد نیاز شامل خصوصیات دموگرافیک و نتایج آزمایش های سرولوژیک(HBsAg ، Anti-HCV و Anti-HIV) اهداکنندگان خون شهرستان سبزوار بین سال های 88 تا 92 از بانک اطلاعاتی نرم افزار نگاره استخراج شد. داده ها با روش های آمار توصیفی(فراوانی و درصد)، آزمون کای دو و در نرم افزار SPSS نسخه 18 آنالیز شدند.
    یافته ها
    تعداد کل اهداکنندگان خون، 57335 نفر بود. فراوانی هپاتیت B ، C و HIV به ترتیب 3، 2/0 و صفر نفر در هزار بود. بیشترین و کمترین فراوانی عفونت ها به ترتیب در اهداکنندگان بالای 50 سال(1/7 در هزار) و 21 تا 30 سال(1/2 در هزار) بود. فراوانی عفونت ها در زنان بیشتر از مردان(به ترتیب 1/4 و 1/3 نفر در هزار) و در متاهلین بیشتر از مجردین بود(به ترتیب 3/3 و 5/2 نفر در هزار). فراوانی عفونت ها در اهداکنندگان بار اول نسبت به اهداکنندگان مستمر و با سابقه بیشتر بود(به ترتیب 4/11، 1/0 و 08/0 نفر در هزار).
    نتیجه گیری
    تایج، نشان دهنده فراوانی کم هپاتیت B ، C و عدم وجود عفونت HIV در اهداکنندگان خون شهرستان سبزوار بود که این امر، نشان از دقیق و موثربودن روش های غربالگری و در نتیجه سلامت فرآورده های خونی سبزوار دارد.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، هپاتیت C، HIV، انتقال خون، اهداکنندگان خون، سلامت خون
  • رباب شیخ پور *، راضیه شیخ پور، مهدی آقا صرام صفحات 207-214
    سابقه و هدف
    لوسمی از سرطان های شایع در جهان است. یکی از مهم ترین روش ها برای کشف و پیش بینی لوسمی میلوژنیک و لنفوسیتیک حاد، استفاده از DNA افراد و اطلاعات ژنتیکی آن ها می باشد. تکنولوژی ریز آرایه، ابزاری برای بررسی بیان هزاران ژن در حداقل زمان است. تحلیل مجموعه داده های ریز آرایه بدون کمک آنالیز آماری و روش های یادگیری ماشین ممکن نیست. در این مطالعه با استفاده از مجموعه داده های ریز آرایه و روش های یادگیری ماشین به تشخیص انواع لوسمی پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    داده های مورد استفاده در این پژوهش توصیفی، بیان 7129 ژن مربوط به 72 بیمار مبتلا به لوسمی بود که با استفاده از فناوری ریز آرایه به دست آمد. سپس با استفاده از این داده ها، تشخیص لوسمی میلوژنیک حاد(AML) و لوسمی لنفوسیتیک حاد(ALL) با روش طبقه بندی ناپارامتری هسته، تابع پایه شعاعی ناهمسانگرد با استفاده از معیارهای نسبت بهره و بهره اطلاعاتی انجام شد.
    یافته ها
    روش پیشنهادی طبقه بندی ناپارامتری با استفاده از معیار بهره اطلاعاتی با انتخاب230 ژن مهم و با استفاده از معیار نسبت بهره با انتخاب 86 ژن مهم با دقت 06/97٪ ، قادر به تشخیص انواع لوسمی میلوژنیک و لنفوسیتیک است، در حالی که روش طبقه بندی ناپارامتری هسته ، تابع پایه شعاعی با 7129 ژن دارای دقت 29/35٪ است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از داده های بیان ژن و روش پیشنهادی با معیار نسبت بهره قادر به تشخیص لوسمی با دقت بالایی است. بنابراین به نظر می رسد این روش می تواند در تشخیص دقیق تر انواع لوسمی کمک کند تا تصمیمات مناسب تری در مورد نحوه تشخیص و درمان بیماران گرفته شود.
    کلیدواژگان: لوسمی، بیان ژن، آنالیز ریز آرایه، یادگیری ماشین
  • شیرین فردوسی، کامران عطاردی، ناصر امیری زاده، غلامرضا توگه، آزیتا آذرکیوان، رضا شیرکوهی، محمد فرانوش، محمد واعظی، کامران علی مقدم، اردشیر قوام زاده، سیدحمیدالله غفاری * صفحات 215-223
    سابقه و هدف
    تغییر بیان میکرو RNA می تواند باعث شروع و پیشرفت سرطان شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان بیان miR-125a و ارتباط آن با JAK2 allele burden و یافته های آزمایشگاهی در بیماران مبتلا به نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو شامل پلی سیتمی ورا (PV) و ترومبوسیتمی اساسی(ET) بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع تجربی بود. در مجموع 40 بیمار مبتلا به PV و ET در زمان تشخیص مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 10 نفر از افراد سالم نیز به عنوان کنترل وارد مطالعه شدند. میزان JAK2 V617F allele burdens و نیز سطح بیان miR‐125a-5p و miR-125a-3p در لکوسیت های خون محیطی بیماران با روش quantitative real-time polymerase chain reaction بررسی شد. داده های مربوط به بیماران وارد 16 SPSS شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری به روش من ویتنی قرار گرفت. برای بررسی ارتباط بین داده ها نیز از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    سطح بیان miR-125a-5p در هر دو گروه PV و ET افزایش داشت(003/0 p= ، 002/0 p=). در گروه PV ، ارتباط بین miR-125a-5p و شمارش پلاکت معنادار بود(531/0 r= ، 01/0 p=). درصد کمی موتاسیون JAK2 در پلی سیتمی ورا (29/18% ± 37/62%) 66% و در ترومبوسیتمی اساسی(95/13% ± 4/43%) 40% دیده شد (007/0 p=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که غیر از موتاسیون JAK2 ، تغییر بیان میکرو RNA ها نظیر miR-125a نیز در بیماران MPN وجود دارد.
    کلیدواژگان: میکرو RNA ها، پلی سیتمی ورا، ترومبوسیتمی اساسی
  • شیما کاظم زاده، علیرضا فارسی نژاد، جاوید صبور تکانلو، سعید کاویانی *، امیر آتشی، مسعود سلیمانی، سعید آبرون صفحات 224-232
    سابقه و هدف
    میکروRNAها با تنظیم بیان ژن در سطح پس از رونویسی، نقش کلیدی را در کنترل پاسخ های ایمنی، التهاب، رشد و مرگ سلولی ایفا می نمایند. بسیاری از میکروRNAها به عنوان انکوژن، سرکوبگر تومور و تعدیل کننده رشد سلول های بنیادی سرطانی عمل می نمایند. miR-146a ، از میکروRNAهایی است که نقش مهمی در بروز سرطان ها ایفا نموده و می تواند به عنوان محرک رشد و یا سرکوبگر تومور عمل کند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تغییرات بیان miR-146a در رده های سلولی میلومایی(L363 ، LP1 ،8226 RPMI و KMM1) در مقایسه با لکوسیت های طبیعی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، چهار رده سلولی میلومایی و لکوسیت های طبیعی جدا شده از خون محیطی فرد سالم در شرایطی معین کشت داده شد. پس از استخراجRNA از سلول ها، بیان miR-146a به صورت کمی با انجام RT-PCR اندازه گیری شد.
    یافته ها
    برطبق یافته ها، بیان miR-146a در رده های میلومایی نسبت به لکوسیت های طبیعی به طور معنا داری کاهش یافته است. آنالیز داده ها نشان داد که در مقایسه با لکوسیت های طبیعی، بیان miR-146a در رده سلولی L363 به طور میانگین 2/0 ± 32/0 برابر، در رده های LP1 به طور میانگین 07/0 ± 03/0 برابر و در رده های RPMI 8226 و KMM1 به ترتیب و به طور میانگین 02/0 ± 0035/0 و 001/0 ± 0022/0 برابر کاهش یافته است (01/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد که miR-146a می تواند به عنوان یک سرکوبگر تومور در لکوسیت ها عمل نموده و کاهش بیان این میکرو RNA در سلول های میلومایی به احتمال زیاد در پیدایش و یا پیشرفت مالتیپل میلوما موثر می باشد.
    کلیدواژگان: مالتیپل میلوما، میکرو RNA ها، miR، 146a انسانی
  • سمیرا خلیل زاده، جعفر وطن دوست * صفحات 233-242
    سابقه و هدف
    فاکتور IX طی بلوغ خود در کبد، نیازمند کربوکسیلاسیون اسیدآمینه های گلوتامیک در ناحیه گلا می باشد که در ترشح و فعالیت آن نقش دارد. با توجه به ناکارآمدی سیستم بیانی پستانداران در ترشح و گاماکربوکسیلاسیون کامل فاکتورهای انعقادی نوترکیب و فعالیت بالاتر آنزیم گاماکربوکسیلاز در سامانه دروزوفیلا (S2)، مطالعه حاضر با هدف بررسی قابلیت این سامانه در گاماکربوکسیلاسیون و لذا ترشح و فعالیت فاکتور IX انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، به دنبال تراآلایی سلول های S2 با وکتور pMT-hFIX، برای ارزیابی کمی بیان و فعالیت فاکتور IX از روش الایزا و aPTT و برای بررسی گاماکربوکسیلاسیون فاکتور IX از روش رسوب دهی پروتئین های محیط کشت به وسیله باریوم سیترات استفاده شد. نمونه ها در سه روز متوالی و با سه تکرار و توسط آزمون های واریانت آنوا و دانکن در سطح 5% بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج آزمون انعقاد، ترشح فاکتور IX فعال توسط سلول های S2 پایدار را نشان داد. هم چنین ارزیابی کمی فاکتور IX در محیط کشت و لیز سلولی با الایزا، کارآیی 94 درصدی ترشح را نشان داد. نتایج الایزا نیز در ارزیابی کمی فاکتور IX رسوب داده شده با باریوم سیترات نشان داد که حدود 45% از فاکتور IX مترشحه از سلول های S2، کاملا کربوکسیله اند.
    نتیجه گیری
    فعالیت فاکتور IX و رسوب آن توسط باریوم سیترات موید قابلیت سلول های S2 برخلاف سایر سلول های حشرات در گاماکربوکسیلاسیون فاکتور IX است. نتایج تحقیق، شواهد متقاعد کننده ای را فراهم می کند که گاما کربوکسیلاز دروزوفیلا، گاماکربوکسیلاسیون لازم که برای ترشح و فعالیت انعقادی فاکتور IX لازم است را انجام می دهد.
    کلیدواژگان: فاکتور IX انعقادی، هموفیلی B، گاما گلوتامیک کربوکسیلار، پپتیدگلا
  • محمد صادق رازقی، نازنین چترآبنوس، سعید سلیمانی *، احسان کافی صفحات 243-247
    سابقه و هدف
    آلودگی باکتریایی در پلاکت های کنسانتره، از عوارض نسبتا شایع و بسیار خطرناک انتقال خون در جهان است. عوامل عفونی خاص می توانند از اهداکننده خون به گیرنده آن منتقل شوند. در مطالعه حاضرآلودگی باکتریایی فرآورده های پلاکتی تهیه شده در پایگاه انتقال خون کرمان با روش کشت بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی- مقطعی به صورت تصادفی، تعداد 630 نمونه فرآورده پلاکتی در دو گروه (360 نمونه با استفاده از کیسه جانبی(Satelite bag) بدون کیسه نمونه گیری(sampling pouch) و 270 نمونه با استفاده از کیسه جانبی همراه با کیسه نمونه گیری) انتخاب و وارد مطالعه گردید. این نمونه ها در محیط های ائوزین متیلن بلو و بلادآگار کشت و پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سانتی گراد، بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 19 SPSS و آزمون های آمار توصیفی انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 630 نمونه کشت داده شده، تعداد 5 مورد(39/1%) آلوده تشخیص داده شد که همگی مربوط به نمونه های پلاکت(360 نمونه) تهیه شده از کیسه های جانبی، بدون کیسه نمونه گیری بود. باکتری های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس(3 مورد) و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس(2 مورد) از نمونه ها جدا شدند. در نمونه های پلاکت(270 نمونه) تهیه شده از کیسه جانبی همراه با کیسه نمونه گیری، هیچ گونه آلودگی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه جمع آوری، تهیه و ذخیره پلاکت های کنسانتره به وجود آمده است، عفونت باکتریایی ناشی از انتقال پلاکت های آلوده به طور چشمگیری کاهش یافته که ارتقاء فرآیندها و استقرار GMP ، نقش عمده ای در کاهش چشمگیر آلودگی در میان اهداکنندگان خون نسبت به سال های قبل داشته است.
    کلیدواژگان: خون، انتقال پلاکت، انتقال خون، اهداکنندگان خون
|
  • Dr. A. Azarkeivan *, M. Shaeigan Eslami, Sh Ghazizadeh, A. Oshidari, Ar Narenjian Pages 163-169
    Background And Objectives
    An important consequence of chronic blood transfusion in thalassemia is iron overload with treatment of iron chealation drugs. One of these drugs is deferiprone (L1) which is usually used as the combination therapy with desferoxamin especially in patients with iron overload. Nausea and vomiting is the common side effects of L1 which sometimes gets so bad that the patient can not tolerate the drug. We tried Enteric coated; EC with the aim of decreasing the gastric side effects.
    Materials And Methods
    We started enteric coated for 100 patients and followed them for gastric side effects for six months. All of them could not tolerate the previous form of L1 because of severe nausea and vomiting.
    Results
    Two of our patients moved to other cities and could not be followed by this therapy; 98 patients were studied: 91 thalassemia major and 7 intermedia, 39 male, 59 female with the mean age of 25.16 6.03. Out of the total number, 67 (68.4%) patients were on the combination therapy because of high ferritin level and 31 (31.6%) had cardiac iron overload and high ferritin level. Four patients could not continue the treatment, 3 because of the recurrence of nausea and vomiting and 1 because of artheralgia; however, 94 (96%) could tolerate the EC form and successfully continued the treatment.
    Conclusions
    The enteric form of L1 had good results on GI side effects reduction so that 96% of patients could tolerate the medication and continue the treatment without any nausea and vomiting.
  • T.S. Aldaghi, Dr. M. Kargari *, Dr. A. Chegini, Dr. S. Kargar Pages 170-175
    Background And Objectives
    The source of blood is human. The use of blood and blood requests are very important in saving life. The aim of this research was to evaluate the blood request and the use of blood in one of the clinical departments.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional descriptive study. During the 18 months, we observed 1097 patients with 1108 different surgeries and blood ordering (from March 2013 to Sep 2014). The data were analyzed with SPSS version 22.
    Results
    Majority of the patients (50.95%) were within the age range of 26 to 40 years and 34.99% within 41 to 60. From 1108 blood orders, 9747 units were cross matched out of which 1389 units (14.25%) were transfused. The most common surgeries which needed blood were: hysterectomy (abdominal and vaginal) (34.27%), cesarean section (22.7%), and myomectomy (21.01%). In cesarean section, from 1780 ordering units, only 250 units of packed cell were transfused. In the emergency situation, O negative can be administered to any recipients; out of the 430 O negative ordered packed cell units cross matched for 42 recipients, only 52 units (12%) were transfused and 88% were left unused.
    Conclusions :We observed the majority of blood units requested were left unused.
  • F. Shahin, Dr. M. Shaiegan *, Sh. Samie, Dr. B. Bayat, Dr F. Nadali, Z. Ataei, M. Sayyadi, Dr. A. Chegini Pages 176-184
    Background And Objectives
    Neutrophil alloantigens are involved in several blood transfusion reactions including transfusion related acute lung injury (TRALI), refractoriness to granulocyte transfusions and febrile transfusion reactions (FNHTRs). Due to lack of reports on neutrophil antigens, we aimed to detect the frequency rates of HNA-3a and HNA-3 b antigens in some blood donors living in Tehran.
    Materials And Methods
    Blood samples were collected in EDTA (anticoagulant) containing tubes from 110 blood donors having referred to Tehran Blood Center. DNA was extracted by silica filtered columns. PCR-SSP was used for evaluation of HNA-3a, HNA-3b. The gene frequency rates of HNA 3a and HNA-3b antigenes were calculated by Hardy Weinberg equilibrium.
    Results
    The gene frequencies of HNA-3a, HNA-3b were 0.74 and 0.26, respectively showing consistency with the Hardy-Weinberg equilibrium. HNA-3a phenotypic frequency was found in 103 (93.6%) blood donors while 7 (6.4%) showed lacking it. HNA-3b was found in 50 (45.5%) blood donors while 60 (54.5%) lacking. There was not found any differences in gene and antigene frequency rates between the two genders.
    Conclusions
    The frequencies of HNA-3a and -3b were similar to those found in the previous study conducted on German and Turkish populations.
  • M. Soleymani, M.M. Sepehri *, T. Khatibi, Dr. K. Shams Asenjan Pages 185-196
    Background And Objectives
    The improvement of the quality of health care services, the enhancement of the safety in services, the establishment of patient satisfaction, and hemovigilance are some of the main factors which illustrate the necessity of using new technologies in health care services. RFID is a type of wireless technology which can help to increase the quality of services provided in hospitals. The purpose of this study is to identify waste in the blood use in hospitals, apply tracking tools to improve the use of blood products, and reduce the loss of blood.
    Materials And Methods
    The research is based on the real and tangible need in the hospital environments and it is an applicable research. To find the impact of RFID system on the improvement of service quality and the reduction of the blood wastage, it was put to a simulation test that was favored over the real test for the reasons of cost effectiveness. In this study, after reviewing the current situation and identifying the causes of blood wastage, “Discrete Event” simulation and Enterprise Dynamic (ED) software were used to simulate the proposed model and improvement scenario (using RFID).
    Results
    Simulation results show that the average total loss of blood products, after implementation of RFID (over six months), has experienced a decrease rate of about 75%.
    Conclusions
    RFID system can affect the inventory management, and make real-time tracking and recording of information possible thereby ensuring more accuracy in blood transfusion attempts.
    Keywords: Blood Banks, Hemovigilance, Radio Frequency Identification, Computer Simulation
  • S. Yazhan, E. Sohrabi, Dr. P. Jamili, Dr. S.E. Saffari, Dr. M.Sh. Mojaddadi * Pages 197-206
    Background And Objectives
    Dangerous infections such as hepatitis B, C and HIV can be transmitted through blood transfusion. The purpose of this study was to evaluate the frequency of hepatitis B, C and HIV infections among Sabzevar blood donors based on demographic characteristics, during 2009-2013.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, required information including demographic characteristics and serologic test results (HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV) of all blood donors during 2009 to 2013 were extracted from records. Data were analyzed using descriptive statistics (frequency and percentage) using SPSS software version 18.
    Results
    The total number of blood donors was 57335 people. Frequency rates of Hepatitis B, Hepatitis C and HIV were 3, 0.2, and 0 per 1000, respectively. The highest and the lowest infection rates were in donors over 50 years and 21-30 years, respectively (7.1 and 2.1 per 1000). The infection frequency was higher in women than men (4.1 and 3.1 per 1000, respectively), and in married than singles (3.3 and 2.5 per 1000). Also, the infections frequency was higher in the first-time donors than regular and multi-time donors with Hepatitis B, Hepatitis C and HIV rates of 11.4, 0.1, and 0.08 per 1000, respectively.
    Conclusions : The results show low levels of hepatitis B and C and the absence of HIV infections among Sabzevar blood donors. This indicates the effectiveness of screening methods, and thus the safety of blood products in Sabzevar.
    Keywords: Hepatitis B, Hepatitis C, HIV, Blood Transfusion, Blood Donors, Blood Safety
  • Dr. R. Sheikhpour *, R. Sheikhpour, Dr. M. Aghasaram Pages 207-214
    Background And Objectives
    Leukemia is a cancer type in the world. One of the most accurate methods for detection and prediction of Acute Myeloid Leukemia and Acute Lymphoblastic Leukemia is to use DNA and genetic information of people. Microarray technology is a tool to study the expression of thousands of genes in shortest possible time. Analyzing the microarray datasets may not be possible without the statistical analysis and machine learning techniques. In this paper, microarray data sets and machine learning techniques are used for the diagnosis of leukemia.
    Materials And Methods
    The data used in this descriptive study are the expression of 7129 genes of 72 patients with leukemia which have been achieved by the microarray technology. Then, the diagnosis of AML and ALL was performed using the microarray data based on anisotropic radial basis function with the gain ratio and information gain.
    Results
    The proposed method using information gain with the selection of 230 important genes and using gain ratio with the selection of 86 important genes was able to detect AML and ALL with accuracy of 97. 06%, whereas non-parametric kernel classification method based on the radial basis function has the accuracy of 35. 29٪ with 7129 genes.
    Conclusions
    The results of this study showed that the gene expression data and proposed method with gain ratio method are able to detect leukemia with high accuracy. Therefore, it seems that proposed method can help to accurately diagnose leukemia for a better decision making about the diagnosis of diseases and treatment of patients.
    Keywords: Leukemia, Gene Expression, Microarray Analysis, Machine Learning
  • Dr. Sh. Ferdowsi, Dr. K. Atarodi, Dr. N. Amirizadeh, Dr. Gh. Toogeh, Dr. A. Azarkeivan, Dr. R. Shirkoohi, Dr. M. Faranoush, Dr. M. Vaezi, Dr. K. Alimoghaddam, Dr. A. Ghavamzadeh, Dr. S.H. Ghaffari * Pages 215-223
    Background And Objectives
    Deregulation of microRNA (miRNA) expression can lead to cancer initiation and progression. The aim of this study was to investigate miR-125a expression level in patients with myeloproliferative neoplasm and its correlation with JAK2 allele burden and laboratory findings.
    Materials And Methods
    This is an experimental study. In total, 20 patients with Polycythemia Vera (PV) and 20 patients with essential thrombocythemia(ET) were examined. Ten healthy subjects were checked as controls. We performed JAK2 V617F allele burdens measurement by quantitative real-time polymerase chain reaction. Expression analysis of miR‑125a-3p and miR-125a-5p was performed by Real-time RT-PCR. Results were analyzed by SPSS 16 software and Mann–Whitney test and Spearman’s correlation was applied for analysis.
    Results
    miR-125a-5p was up regulated in both PV (p = 0.003) and ET patients (p = 0.002). In PV group, a significant correlation was observed between miR-125a-5p and platelet counts (p = 0.01, r = 0.531). The median allele burden of the JAK2 V617F was 66% (62.37 ± 18.29) for patients with PV and 40% (43.4 ± 13.95) for patients with ET (p = 0.007).
    Conclusions
    In conclusion, our data indicate that there is the aberrant expression of miRNAs such as miR-125a in MPNs patients except JAK2 mutation.
  • Sh. Kazemzadeh, Dr. A.R. Farsinejad, J. Sabour Takanlu, S. Kaviani *, Dr. A. Atashi, Dr. M. Soleimani, Dr. S. Abroun Pages 224-232
    Background And Objectives
    MicroRNAs play a crucial role in controlling the innate and adaptive immune responses, inflammation, cell growth, and apoptosis by regulating gene expression at post-transcriptional level. In addition, many microRNAs act as oncogenes, tumor suppressors, and the mediators of cancer stem cells. MiR-146a is one of the important microRNAs in inflammatory diseases and tumors which has a dual effect on cancers and acts as a tumor promoter or a tumor suppressor. The present study aimed to evaluate the expression of miR-146a in multiple myeloma cell lines (L363, LP1, RPMI 8226 and KMM1) in comparison with normal leukocytes.
    Materials And Methods
    In this experimental study, four myeloma cell lines and peripheral blood leukocytes isolated from healthy individuals were cultured under specific conditions. After RNA extraction, miR-146a expression was measured by quantitative Real Time PCR.
    Results
    The research results showed that the expression of miR-146a in multiple myeloma cell lines was significantly decreased compared with normal leukocytes. Data analysis also revealed that the expression of miR-146a was decreased in average of 0.32 ± 0.2 folds in L363 cell line and for LP1, RPMI 8226, and KMM1 cell lines in average of 0.03 ± 0.07, 0.0035 ± 0.02, 0.0022±0.001 folds, respectively (p Conclusions :The researcher's results suggest that miR-146a can act as a tumor suppressor in leukocytes, and the decreased expression of this microRNA in myeloma cells is likely to be effective at the onset and progression of multiple myeloma.
  • S. Khalilzadeh, Dr. J. Vatandoost* Pages 233-242
    Background And Objectives
    Human factor IX (hFIX) during maturation in the liver requires carboxylation of glutamic amino acids in the Gla domain, which is involved in its secretion and activity. Due to the deficiency of mammalian expression systems in the secretion and fully γ_carboxylation of recombinant coagulation factors and higher activity of γ_carboxylase enzyme in Drosophila S2system, the present study was performed to evaluate ability of this system in γ_carboxylation, secretion and activity of recombinant hFIX.
    Materials And Methods
    In this study, following transfection of S2 cells with pMT-hFIX vector, the ELISA and aPTT tests were used to evaluate the expression and activity of recombinant hFIX. In addition, γ_carboxylation of factor IX was approved by barium citrate precipitation. The samples were analyzed on three consecutive days and being repeated three times.
    Results
    The coagulation results showed the secretion of active recombinant hFIX by stable S2 cells. Quantitative assessment of recombinant hFIX in medium and cell lysis with ELISA showed 94% secretion efficiency. The results of ELISA on precipitated FIX with barium citrate also indicated that about 45% of secreted recombinant hFIX from S2 cells are fully carboxylated.
    Conclusions
    Activity and barium citrate precipitation of recombinant hFIX confirmed the ability of S2 cells, unlike other insect cells, in the γ_carboxylation of factor IX. So, our results provide convincing evidence that Drosophila γ_carboxylase perform necessary γ_carboxylation required for secretion and coagulation activity of recombinant hFIX.
    Keywords: Coagulation factor IX, Hemophilia B, gamma, glutamyl carboxylase, GALA peptide
  • M.S. Razeghi, N. Chatr Abnous, S. Soleimani *, E. Kafi Pages 243-247
    Background And Objectives
    Bacterial infection following platelet transfusion is a major problem in transfusion medicine. The present study was carried out in order to evaluate the bacterial contamination of platelet concentrates collected at Tehran Regional Educational Blood Center.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 630 random samples of platelet transfusion in both groups (360 subjects using triple bags without sampling pouch and 270 samples using triple bags with sampling pouch) were selected. Bacterial growth of samples of platelet concentrates was studied in blood agar, EMB and thioglycollate broth after 48 hours at 37°C. The use of differentiation tests was made when any bacterial growth was observed. SPSS 19 has been used for data analysis.
    Results
    Out of 630 samples of platelet concentrates studied, 5 (1.39%) were found positive for bacterial contamination all taken from the platelet samples (360 samples) prepared by triple bags without sampling pouch. The bacteria identified were as follows: Staph. Epidermidis (n = 3), Staph. saprophyticus (n= 2). In the platelet samples (270 samples) made from triple bags with sampling pouch, there was no contamination.
    Conclusions :Due to advances in the collection, preparation and storage of platelet concentrates, transmitted bacterial infection caused by contaminated platelets dropped significantly. This is due to the efforts of effective quality control processes to improve the quality of blood transfusion.
    Keywords: Blood, Platelet Transfusion, Blood Transfusion, Blood Donors