فهرست مطالب

نشریه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صدیقه قاسمی، سمیرا بهرامیان، مصطفی احمدوند صفحات 1-19
    عدم اشتغال دانش آموختگان کشاورزی یکی از مهم ترین چالش های نظام آموزش عالی کشور در چند سال اخیر بوده و اثرات نامطلوبی بر انگیزه تحصیل و یادگیری دانشجویان داشته است. لیکن به نظر می رسد باتوجه به ظرفیت های بخش کشاورزی ایران، با ارتقاء توانمندی کارآفرینی دانشجویان می توان این مشکل را برطرف نمود. بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر توانمندی کارآفرینی و اشتغال پس از دانش آموختگی از دیدگاه دانشجویان کشاورزی دانشگاه یاسوج بود که با روش پیمایشی صورت پذیرفت. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان سال آخر کارشناسی کشاورزی در دانشگاه یاسوج بود ( 160 N= ) که با روش نمونه گیری طبقه ای یک مرحله ای و با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان حجم نمونه 110 نفر تعیین گردید. داده ها با ابزار پرسش نامه گردآوری شده و روایی آن توسط متخصصان و پایایی آن با استفاده از مطالعه راهنما و سنجش ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت (آلفا بین 89/0 تا 97/0). نتایج نشان داد عوامل فردی، فرهنگی- اجتماعی و سپس عوامل آموزشی دارای بیشترین تاثیر را بر توانمندی کارآفرینی دانشجویان دارند. مهم ترین عوامل فردی شامل باور به خودکارآمدی و خلاقیت، مهم ترین عوامل فرهنگی- اجتماعی شامل مسائل اقتصادی جامعه و جذابیت کارآفرینی و مهم ترین عوامل آموزشی شامل وجود فضای مناسب رقابتی در دانشگاه و وجود محیط خوابگاهی خلاق می باشند. همچنین، نتایج نشان داد که دانشجویان مورد مطالعه بیشترین توانمندی را در روابط اجتماعی، خلاقیت، توانمندی های ارتباطی و رهبری دارا می باشند. در پایان، برای بهبود توانمندی کارآفرینی دانشجویان پیشنهاد هایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، دانشجویان کشاورزی، عوامل فردی و آموزشی، عوامل فرهنگی، اجتماعی، دانشگاه یاسوج
  • سید مهدی میردامادی، مسعود حکمت، تورج تورج بنیادی بالاده، احمد حاکمی فر صفحات 20-36
    هدف از انجام این مطالعه بررسی ویژگی های جامعه شناختی و تاثیر آن بر توسعه کارآفرینی مدیران
    تعاونی های تولید کشاورزی استان قزوین بود. روش تحقیق، توصیفی- همبستگی و تحلیلی از نوع علی، ارتباطی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران عامل تعاونی های تولید و کشاورزی استان قزوین می باشد، که با توجه به محدود بودن تعداد تعاونی ها از روش سرشماری استفاده شده است (86 N= ) . به منظور بررسی روایی ابزار تحقیق، از روش پانل متخصصان بهره گرفته شد. پایایی پرسش نامه از طریق ضریب کرونباخ آلفا مورد بررسی قرار گرفت که برای بخش های مختلف پرسشنامه بالای 85/0 برآورد گردید. جهت بررسی ارتباط میان متغیرها از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد و برای متغیرهای اسمی دوسطحی و چند سطحی به ترتیب از آزمون من ویت نی و کراس کال والیس استفاده شد. همچنین، جهت بررسی تاثیر تعاملی عمده متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام استفاده شد و جهت مشخص شدن اثرات مستقیم و غیرمستقیم متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از تحلیل مسیر بهر گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد که سه متغیر ویژگی های جمعیت شناختی، ویژگی های موفقیت کارآفرینان، توجه و تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری در تعاونی ها به عنوان یک بخش مهم از اقتصاد توانستد که 2/40 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کنند. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که متغیر ویژگی های مهارتی کارآفرینان جهت موفقیت به صورت مستقیم و غیرمستقیم بیشترین تاثیر را روی متغیر وابسته دارد.
    کلیدواژگان: تعاونی تولید، ویژگی های جامعه شناختی، بخش کشاورزی، اشتغال زایی، توسعه
  • رضوان قمبرعلی، حسین آگهی، امیرحسین علی بیگی، کیومرث زرافشان صفحات 37-51
    در دنیای امروز با وجود تغییرات و تحولات متعدد، توسعه کارآفرینی در بخش کشاورزی به یک ضرورت و نیاز جدی تبدیل شده و این ضرورت به ویژه در کشورهای در حال توسعه، به نحو فزاینده ای در حال افزایش است. علی رغم رشد کسب و کارهای کارآفرینی کشاورزی، دسترسی به سرمایه مالی همچنان به عنوان مشکل برای کارآفرینان کشاورزی باقی مانده است به طوری که عدم دسترسی به سرمایه مالی به عنوان دلیل اصلی برای شکست کسب و کارهای کارآفرینانه ذکر شده است. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی چالش های دسترسی به اعتبارات برای کارآفرینان کشاورزی است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری آن شامل دو گروه از کارآفرینان کشاورزی و مدیران بانک بودند که با توجه به جدول بارتلت و همکاران، حجم نمونه ها تعیین شد و برای دستیابی دقیق به افراد مورد مطالعه، از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد زمان طولانی فرآیند درخواست، بالا بودن نرخ بهره و فقدان وثیقه به عنوان مهم ترین موانع درک شده از سوی مردان کارآفرین در روند دریافت اعتبارات از بانک ها مشخص شده اند در حالی که موانع فقدان وثیقه/ ضامن، برخورد نامناسب کارمندان بانک و زمان طولانی فرآیند درخواست به ترتیب به عنوان مهم ترین موانع از سوی زنان ذکر شدند. به علاوه یافته ها نشان داد، مدیران بانک های تجاری و موسسات مالی، عدم ارائه ضمانت یا وثیقه کافی، طرح کسب و کار ضعیف و سابقه ضعیف مالی کارآفرین را به عنوان مهمترین دلایل رد تقاضای مالی کارآفرینان ذکر کردند. نتایج بررسی نحوه تامین اعتبارات توسط کارآفرینان کشاورزی نشان داد که مردان کارآفرین جهت تامین اعتبارات برای راه اندازی و رشد کسب و کار خود به ترتیب اولویت از پس انداز شخصی، بانک های تجاری، دوستان و اعضای خانواده استفاده کردند در حالی که زنان کارآفرین استفاده از پس انداز شخصی و کمک از اعضای خانواده و دوستان را نسبت به استفاده از بانک ها و موسسات خصوصی به عنوان منبع مالی ترجیح می دهند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی کشاورزی، سرمایه مالی، چالش ها
  • زهرا ربیعی، حسن صدیقی صفحات 52-65
    هدف این تحقیق توصیفی-پیمایشی، تحلیل عوامل موثر در ایجاد روحیه کارآفرینی دانشجویان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه شهید چمران واحد بهبهان بوده است. ابزار تحقیق پرسشنامه ای و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند که به منظور شناسایی عوامل موثر در ایجاد روحیه کارآفرینی دانشجویان از آمار توصیفی و برای آزمون فرضیه های تفاوتی از آزمون یومن وایت نی و آزمون t مستقل بهره گرفته شد. نتایج نشان داد از بین متغیرهای عامل روانشناختی تاثیرگذار بر روحیه کارآفرینی دانشجویان، متغیرهای اعتماد به نفس و خودباوری و آینده نگر بودن دارای بیشترین تاثیر، سخت کوشی و توانایی مدیریت خلاقانه دارای کمترین تاثیر می باشند. از میان متغیرهای، آموزشی و دانشگاهی تاثیرگذار، روش های تدریس خلاق و انطباق دروس با پیشرفت های علمی دارای بیشترین تاثیر و ارزشیابی مستمر و منظم از دانشجویان دارای کمترین تاثیر بوده اند و از میان متغیرهای عامل سازمانی حمایت از پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با کارآفرینی بیشترین تاثیر و توسعه گروه های کارآفرینی و بینش مشترک کمترین تاثیر را دارند. همچنین، این تحقیق نشان داد که بین جنسیت، داشتن مهارت، تجربه راه اندازی کار و تمایل به راه اندازی کار با عوامل موثر در ایجاد روحیه کارآفرینی رابطه مثبت و معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: روحیه ی کارآفرینی، عوامل روانشناختی، عوامل آموزشی، عوامل سازمانی دانشجویان دانشکده منابع طبیعی بهبهان
  • مرجان واحدی، حامد چهارسوقی امین، محمدرضا زنگنه، علیرضا نوروزی صفحات 66-81
    هدف تحقیق حاضر مقایسه روحیه کارآفرینانه مدیران شرکت های تعاونی کشاورزی موفق و ناموفق بود. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه ی آماری این تحقیق، کلیه مدیران شرکت های تعاونی کشاورزی شهرستان ایلام به تعداد 340 نفر می باشد که از این میان تعداد مدیران شرکت های تعاونی موفق 265 نفر و تعداد مدیران شرکت های تعاونی ناموفق 75 نفر بودند. در این تحقیق مدیران ناموفق به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند و از بین مدیران موفق تعداد 100 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب و بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی محتوایی آن با استفاده از پانل متخصصان تایید گردید و به منظور تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن 87/0 بدست آمد. یافته های پژوهش نشان داد که ویژگی ریسک پذیری، کانون کنترل و خلاقیت پاسخگویان در سطح قوی قرار دارد و ویژگی نیاز به موفقیت، تحمل ابهام و استقلال طلبی پاسخگویان در سطح متوسط قرار دارد. همچنین بین میزان ریسک پذیری، نیاز به موفقیت و استقلال طلبی مدیران شرکت های تعاونی کشاورزی موفق و مدیران شرکت های تعاونی ناموفق تفاوت معنی داری وجود دارد، ولی بین مدیران موفق و ناموفق از نظر میزان خلاقیت، تحمل ابهام و کانون کنترل تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: روحیه کارآفرینانه، شرکت تعاونی کشاورزی، تعاونی موفق، تعاونی ناموفق، شهرستان ایلام
  • محمدرضا طاطیان، رضا تمرتاش، جابر قربانعلی نژاد صفحات 82-95
    شرکت تعاونی سازمانی اقتصادی- اجتماعی است که از تجمع افراد به منظور ایجاد اشتغال در زمینه خاصی برای رسیدن به اهداف مشترک اعضا بوجود آمده است. این سازمان بهره کشی از فرد را طرد می کند و هدف اصلی آن کارآفرینی، جمع ارزش های انسانی و اخلاقی با هدف های اقتصادی است. در زمینه گیاهان دارویی در منطقه هزار جریب شهرستان بهشهر در سطح تقریبا 10 هکتار و به طور آزمایشی کار آغاز شده است که جهت توسعه آن نیاز به حمایت بیشتری از سوی نهادهای ذیربط احساس می گردد. مطالعه حاضر به منظور سنجش زمینه تشکیل شرکت تعاونی گیاهان دارویی در شهرستان بهشهر (بخش یانه سر) جهت کارآفرینی و ایجاد فرصت های شغلی جدید صورت گرفته است. از میان 33 روستای بخش یانه سر تعداد 10 روستا به روش تصادفی (به کمک جدول اعداد تصادفی) انتخاب گردیدند و در هر روستا از لیست مالکین اراضی، 5 نفر به روش تصادفی برای تکمیل پرسش نامه ها انتخاب شدند. سطح سنجش این مطالعه مقیاس اسمی بوده و از آزمون همبستگی گودمن در بررسی متغیر ها استفاده شده است. نتایج نشان داد که تمایل افراد به عضویت در شرکت های تعاونی با شغل اصلی افراد، مشکلات تولید، میزان رضایت مندی و آشنایی افراد مورد مطالعه با وظایف شرکت تعاونی، رابطه معنی دار نداشته و با سن کشاورزان، میزان تحصیلات افراد، مالکیت اراضی زراعی، نوع محصول زراعی تولیدی، سابقه تولید گیاهان دارویی، سابقه عضویت در شرکت های تعاونی موجود رابطه معنی دار دارد. همچنین، کشاورزان به دلایلی از جمله عدم آشنایی با انواع گیاهان دارویی قابل کشت، طریقه تولید آنها و عدم اطمینان و رضایت از درآمد مناسب حاصل از تولید و فروش این گیاهان تمایلی برای کشت این گیاهان نشان نمی دهند.
    کلیدواژگان: تمایل به تشکیل تعاونی، کارآفرینی، گیاهان دارویی، هزار جریب بهشهر
  • علیرضا نوروزی، عنایت عباسی، امیر نعیمی صفحات 96-108
    هدف این تحقیق تحلیل عاملی خلاقیت کارکنان سازمان جهاد کشاورزی ایلام بود. تحقیق از نوع مطالعات توصیفی- همبستگی بود که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری تحقیق کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام بودند (300 N= ) که از این تعداد 169 نفر با استفاده از جدول بارتلت به روش طبقه ای تناسبی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که روایی ظاهری و محتوایی آن توسط گروهی از متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی مورد بررسی، اصلاح و تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ در مرحله پیش آزمون بین 76/0 تا 79/0 به دست آمد. نتایج آمار توصیفی نشان داد که خلاقیت کارکنان با میانگین 31/3 در سطح متوسط قرار دارد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که عوامل خلاقیت کارکنان را می توان در قالب دو عامل مدیریتی و عامل زمینه ساز خلاصه کرد. این عوامل حدود 69 درصد از واریانس خلاقیت را در بین کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام تبیین می کنند. بر اساس یافته های تحقیق، پیشنهاد می شود در سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام واحد مدیریت ایده به منظور شناسایی و استفاده از ایده های خلاقانه کارکنان راه اندازی شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، کارآفرینی، عامل زمینه ای، تحلیل عاملی اکتشافی، سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام
|
  • S. Ghasemi, S. Bahramiyan, M. Ahmadvand Pages 1-19
    The Unemployment of agricultural graduates has been one of the most important challenges of higher education systems in recent years, and has had the negative effects on students’ learning and motivation. But it seems that according to the capacity of the agricultural sector in Iran, this problem can be solved by enhancing students’ entrepreneurship empowerment. Thus, the main purpose of the present study was to identify the factors affecting entrepreneurship empowerment and employment of students after graduation that implemented by survey method. The statistical population of the study was the senior students at Yasouj University (160 person), that 110 of them selected by proportional stratified random sampling. Data were gathered using questionnaires. The face validity and reliability of the questionnaire was confirmed by experts and pilot study, and measuring Cronbach’s alpha (0.89 - 0.97). The results of the study showed that the majority of students believed, individual, socio-cultural and educational factors respectively have the greatest effect on student's entrepreneurial skills. The most important individual factors includes self-efficacy beliefs and creativity the most important socio-cultural factors includes community’s economic issues and the attractiveness of entrepreneurship career and the most important educational factors includes the existence of competitive environment in university and the creative and dynamic environment in dorms. The results showed that the respondents have more potential in social relations, creativity, and leadership and communication skills, respectively. Finally, it is recommended some suggestions for developing the entrepreneurship empowerment.
    Keywords: Entrepreneurship, Agricultural students, Individual, educational factors, Socio, cultural factors, Yasouj University
  • M. Mirdamadi, M. Hekmat, T. Bonyadibaladeh, A. Hakemifar Pages 20-36
    The aim of this study was to investigate the sociological characteristics and their impact on the development of entrepreneurship in agricultural production cooperatives in Qazvin Province. The research method was descriptive - correlation and analytic in kind of causal-relational. The research’s population included all managers of agricultural production cooperatives of Qazvin Province that given the limited number of cooperatives, the census method was used (N =86). To evaluate the validity of research’ tool, the method of panel of experts was used. The reliability of the questionnaire was assessed by Cronbach's alpha coefficient that it was estimated higher than 0.85 for different parts of the questionnaire. The Spearman correlation coefficient was used to study the relationship between variables and Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests were used for bi-level and multilevel nominal variables, respectively. Also, the stepwise multiple regression method was used to study the major interactive effects of independent variables on the dependent variable and to identify the direct and indirect effects of independent variables on the dependent variable, the path analysis was used as well. The results showed that three variables of demographic characteristics, characteristics of successful entrepreneurs, paying attention and emphasize on the importance of investment in cooperatives as an important part of the economy, could explain 40.2 percent of the variability of the dependent variable. The results of path analysis showed that the variable of characteristics of successful entrepreneurs, directly and indirectly, had the greatest impact on the dependent variable.
    Keywords: Production cooperative, Sociological characteristics, Agriculture sector, Employment, Development
  • R. Ghanbarali, H. Agahi, Ah Alibeygi, K. Zarafshan Pages 37-51
    In today's world, despite the many changes and developments, entrepreneurship development in the agricultural sector has become a major necessity and the need, especially in developing countries, are increasingly is growing . Despite the growth of agriculture entrepreneurial businesses, access to finance for agricultural entrepreneurs, still remain a problem so that lack of access to finance have been mentioned as the main reason for the failure of entrepreneurial businesses. Therefore, the purpose of this survey study was to determine challenges of access to financial capital for agricultural entrepreneurs . The study used a descriptive survey design.The population of the study was consisted of two groups of agricultural entrepreneurs and managers of banks that according to Table Bartlett and others, the sample size was determined. Random sampling method was used to select the samples. The results showed that the long process of application, high interest rates, lack of collateral /guarantees, were identified as the main barriers perceived by men entrepreneurs in the process of receiving credit from banks. While barriers, lack of collateral/guarantee, inappropriate behavior, and the long process of application to the bank employees as the most important barriers identified by women entrepreneurs. Further findings showed that managers of commercial banks and financial institutions have mentioned lack of guarantees or collateral, poor business plan and poor financial track record of the entrepreneur as the main reasons for refuse of financial applicant entrepreneurs . It also appears that men and women finance their businesses differently. Men entrepreneurs are more to use from personal savings , banks and friends and relatives to obtain loans while women entrepreneur s would prefer to use from personal savings and friends and relatives rather than banks and private institutions.
    Keywords: Agricultural entrepreneurs, Financial capital, Challenges
  • Z. Rabiei, H. Sedghi Pages 52-65
    The purpose of this descriptive -survey research is to analyses the effective factors in the development of the entrepreneurship spirit among the natural resources students. Research has been done by questionnaire, data were analyzed by using spss software and in order to identify factors involved in the entrepreneurial spirit of student's descriptive statistics were used and the Mann-Whitney U Test and Independent T-test were used to test the difference hypothesis. the results have showed that among the psychological variables, variables related to psychological factors influencing the entrepreneurial spirit including self- confidence, self-esteem and prospective being variables, have the greatest impact and hard-working , capability of creative management have the least impact . Among the effective educational and collegiate variables, creative teaching methods, adaptation of courses with scientific and have the greatest impact and continuous and regular evaluation of students have the least impact and among the institutional factors, supporting the thesis and researches related to entrepreneurship variable have the most impact and developing entrepreneurship groups and a shared vision and variables have the least impact. This research also shows that there is no significant and positive relationship between the gender, skill, experience and desire to set up business and effective factors on developing student's s entrepreneurial spirit.
    Keywords: Entrepreneurship spirit, Psychological Factors, Educational Factors, Institutional factors, Natural resources students of Behbahan
  • M. Vahedi, H. Charsoghiamin, Mr Zangane, Ar Noruzi Pages 66-81
    The purpose of this study was to compare entrepreneurial spirit of successful and unsuccessful managers of agricultural cooperatives in Ilam Township. This research was applied and a descriptive-survey research method was used. Statistical population of this study are all the managers of agricultural cooperatives in Ilam county (N =340). The numbers of successful managers were 265 people, and the numbers of unsuccessful managers were 75 people. In this study, unsuccessful managers were studied by using census method and 100 cases of successful cooperative managers were selected by using proportionate stratified random sampling method and using Cochran formula. Instrument of data gathering was questionnaire which its content validity was confirmed by expert panel. Cronbach's Alpha coefficient was used to determine reliability of questionnaire and its value was equal to 0/87, which is acceptable. The results showed that the characteristic of risk-taking, locus of control and creativity of the participants was strong. Also, characteristic of need to achievement, tolerance for ambiguity and independence of participants was average. Also the results showed that there was a significant difference between entrepreneurial sprit of successful and unsuccessful agricultural cooperatives managers in terms of risk-taking, need to achivement and independence, but There was no significant difference between sprit of successful and unsuccessful managers in terms of creativity, tolerance for ambiguity and locus of control.
    Keywords: Entrepreneurial spirit, Agricultural cooperative, Successful cooperative, Unsuccessful cooperative, Ilam township
  • Mr Tatiyan, R. Tamartash, J. Ghorbanalinejad Pages 82-95
    Cooperative company is an economic social organization that formed for gatherings of the people freely and voluntarily, in order to create jobs in specific fields to achieve the common goals of the members. Cooperation will banish trafficking and exploitation of persons and its main objective is entrepreneurship, collection of human and moral values ​​with economic objectives. In the field of medicinal plants in the Hezarjarib Region of Behshahr has started some works in about 10 acres that need to more support from relevant institutions. This study was designed to measure the formation of medicinal plants cooperative in Behshahr (Yanesar section) to entrepreneurship and new job opportunities. 10 villages randomly (Using a random number table) were selected among the 33 villages, and five land owners were selected in each village randomly to complete the questionnaire. This study level was nominal scale and Goodman's correlation test was used to evaluate variables. The results showed that the people wanting to join the cooperatives had no significant correlation with production problems, the people jobs and their satisfaction familiarity but was significant about farmer's age, educational level, and land ownership, kind of crop production, history of medicinal plants production and cooperative membership history. However, the farmers don’t tend to the medicinal plants cultivation because of unfamiliarity of medicinal plants kinds for cultivate and production, lack of confidence and satisfaction of good income from production and sale of these plants.
    Keywords: Tend to Cooperative, Entrepreneur, Medicinal Plants, Hezarjarib Behshahr
  • Ar Noruzi, E. Abbasi, A. Naeimi Pages 96-108
    The purpose of this study was creativity factor analysis of Jihad-e-Keshavarzi organization staffs of Ilam province. Research method was descriptive – correlation which used survey method. Statistical population of the study was staffs of Jihad-e-Keshavarzi in Ilam province (N=300). Using Bartlett table, and stratified random sampling technique, 169 staffs were selected as sample. Research instrument was questionnaire. Face and content validity of the questionnaire revised and verified by a panel of experts of agricultural extension and education. Reliability of the questionnaire confirmed by calculating Cronbach’s alpha between 0.76 - 0.79 in pilot test. Descriptive statistics results showed that creativity level of staffs was moderate (Mean= 3.31). Explanatory factor analysis results showed that effective factors of creativity consisted of 2 components, managerial factor and contextual factor. These factors explain 69 percent of variance of creativity among staffs of Jihad-e-Keshavarzi organization. Base on the findings of the research, establishing idea management center in the Jihad-e Keshavarzi organization of Ilam province for recognition and applying of staffs’ creative ideas is suggested.
    Keywords: Creativity, Entrepreneurship, Contextual Factor, Explanatory Factor Analysis, Jihad, e, Keshavarzi Organization of Ilam Province