فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
پیاپی 4 (زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/12/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • یوسف دوستار، علی رضایی، صابر آتش بناب صفحات 227-233
    غده پروستات یکی از غدد ضمیمه جنسی است که عمل فیزیولوژیک آن برای تولید مثل موفق حائز اهمیت می‎باشد. این غده به شدت برای عملکرد طبیعی و رشد و نمو خود نیازمند حضور هورمون های جنسی از جمله آندروژن ها می‎با‎شد. به همین دلیل در مواقع هیپرپلازی و هیپرتروفی پروستات و بسیاری دیگر از بیماری های با منشاء پروستات، کنترل آندروژنیکی بهترین و کارآمدترین روش درمانی موجود می‎باشد که در برخی موارد نیز ضرورت پیدا می‎کند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کاهش اثرات هورمون های آندروژنی، بواسطه عمل اخته در القاء آپوپتوزیس سلول های اپی تلیال غددی بافت پروستات می باشد. در مطالعه حاضر از دو گروه 5 تایی سگ های نر استفاده شد. این سگ ها به مدت یک ماه تحت نظر و مراقبت قرار گرفته و در این مدت از نظر وجود بیماری ها و نارسایی های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و بعد از این مدت سگ های گروه تیمار به منظور کاهش سطح هورمون های آندروژنی، به روش باز اخته شده و یک هفته پس از اخته، نمونه هایی از پروستات سگ های گروه شاهد و تیمار اخذ شده که پس از تهیه مقاطع میکروسکوپی و رنگ‎آمیزی با هماتوکسیلین-ائوزین و تکنیک تانل مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعات هیستوپاتولوژیکی نشان گر اشکال متعدد سلول های آپوپتوتیک در اپی تلیال غددی گروه تیمار بود. تعداد متوسط سلول های آپوپتوتیک به دست آمده از شمارش آن ها در ده میدان میکروسکوپی نیز در گروه تیمار به طور معنی دار بیشتر از گروه کنترل بود(05/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که مرگ سلولی ناشی از فقدان آندروژن ها اغلب از نوع آپوپتوز می‎باشد که منجر به کاهش حجم غده پروستات می گردد.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، پروستات، اخته
  • بهزاد مبینی صفحات 235-238
    هدف از این مطالعه، تعیین قطر و تعداد جزایر لوزالمعده در اردک می باشد. لوزالمعده اردک های نر و ماده بالغ بومی نواحی غربی ایران با میانگین سنی 26 تا 30 هفته با استفاده از رنگ آمیزی های هماتوکسیلین-ائوزین و اختصاصی، تحت میکروسکوپ نوری و میکرومتر مدرج خطی چشمی مورد مطالعه هیستومورفومتریک قرار گرفتند. قطر جزایر لوزالمعده بین 7/65 تا 2/115 میکرون به دست آمد به طوری که اردک های ماده دارای جزایر کمتر (74/2 ± 87/42) و با قطر بیشتر (9/95 میکرون) ولی اردک های نر دارای جزایر بیشتر (21/3 ± 13/57) و با قطر کمتر(5/83 میکرون) می باشند. کمترین تعداد جزایر با بیشترین قطر در لوب شکمی لوزالمعده اردک های ماده و بیشترین تعداد جزایر با کمترین قطر در لوب شکمی لوزالمعده اردک های نر مشاهده گردید. در مجموع می توان نتیجه گرفت که قطر و تعداد جزایر لوزالمعده اردک در قسمت های مختلف غده در هر دو جنس متفاوت است و بین آن ها حالت عکس وجود دارد.
    کلیدواژگان: هیستومورفومتریک، لوزالمعده، اردک های غرب ایران
  • امیرپرویز رضایی صابر، علی حسن پور، علیرضا ابراهیم نژاد صفحات 239-243
    در این بررسی، در هر فصل از 100 راس گاو شیری دو رگ هلشتاین ماده (در مجموع از 400 راس گاو) در منطقه تبریز خونگیری به عمل آمد. خونگیری از ورید وداجی توسط لوله های ونوجکت انجام گرفت. متعاقبا سرم نمونه ها جدا شده و مقادیر سرمی سدیم و پتاسیم توسط دستگاه شعله سنجی اندازه گیری شدند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 13 مورد آنالیز آماری قرار گرفته و برای مقایسه میانگین مقادیر سرمی پتاسیم و سدیم بین فصول از آزمون آماری ANOVA استفاده گردید. از بین موارد اندازه گیری شده میانگین عیار سرمی پتاسیم mmol/lit 86/08/5 و میانگین عیار سرمی سدیم mmol/lit 3/77/146 به دست آمد. حداقل و حداکثر مقادیر سرمی پتاسیم به ترتیب mmol/lit 3 و mmol/lit 7 و در خصوص مقادیر سرمی سدیم به ترتیب mmol/lit 125 و mmol/lit 167، گزارش گردید. بین میانگین عیار سرمی پتاسیم تمام فصول، تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین بین میانگین سرمی سدیم فصل بهار و پاییز تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. فقط بین میانگین سرمی سدیم گروه تابستان و زمستان بر اساس آزمون آماری تعقیبی Tukey تفاوت معنی داری وجود داشت (01/0 p<) به طوری که میانگین سدیم در فصل زمستان نسبت به فصل تابستان بیشتر بود.
    کلیدواژگان: گاو شیری، سدیم و پتاسیم، سرم، تبریز
  • علی اسلامی، یعقوب قره داغی، علی هاشم زاده کرگری صفحات 245-250
    از تیر تا آبان ماه سال 1385، اقدام به اخذ نمونه مدفوع از 242 راس اسب و پونی باشگاه های سوارکاری و 119 راس تک سمی بومی شهرستان تبریز جهت تعیین EPG و فون کرم های انگلی لوله گوارش اقدام گردید. پس از انجام آزمایش شناورسازی تخم ها به روش کلیتون-لین و با استفاده از محلول کلرور روی و نمک اشباع، مشخص گردید که مدفوع 40 درصد از اسب های سوارکاری و 15/78 درصد از تک سمی های بومی آلوده به تخم کرم های انگلی لوله گوارش هستند. در مدفوع 2/4 درصد از تک سمی های بومی تخم تریشوریس مشاهده شد. پس از کشت نمونه های مدفوع اسب های سوارکاری در همه آن ها استرونگل کوچک و در تک سمی های بومی 2 مورد استرونژیلوس ولگاریس و در مابقی استرونگل کوچک تشخیص داده شد. بر اساس آزمون t مستقل اختلاف بین نر و ماده و گروه های سنی از لحاظEPG معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: تک سمی، مدفوع، استرونگل، تریشوریس
  • علی رضایی، داریوش مهاجری، بابک رستم زاده دهخوارقانی، مسعود تقی زاده جاهد، صمد محمد نژاد داریانی صفحات 251-257
    دراین تحقیق اثرات هیستومتریک و هیستوپاتولوژی اسانس گیاهان کرفس و نعناع که به صورت لوسیون ترکیب شده بودند، روی روند ترمیم بعد از ترومای پوست در موش صحرایی مورد مطالعه قرار گرفت. جهت انجام این مطالعه 45 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار انتخاب شدند. تحت بیهوشی عمومی توسط زایلازین و کتامین، در پوست ناحیه پشت آن ها با استفاده از پانچ بیوپسی شماره7، چهار زخم تمام ضخامت ایجاد شد. سپس موش ها به طور تصادفی در سه گروه مساوی تقسیم و شماره گذاری شدند. به گروه اول لوسیون گیاهی روزانه دو بار و هر بار به میزان ml/cm22 به عنوان دز پایین، در صورتی که در گروه دوم روزانه چهار بار و هر بار به میزان ml/cm22 به عنوان دز بالا و به گروه سوم که به عنوان شاهد بود، دارونما (آب مقطر) تجویز شد. طول دوره تیمار به مدت 21 روز ادامه داشت و در این مدت هر روز از زخم ها تصاویر دیجیتالی تهیه و مساحت زخم ها با استفاده از نرم افزار آنالیز تصاویر دیجیتالی محاسبه می گردید. همچنین در روزهای 0، 3، 7، 14، 21 بعد از ایجاد تروما، از زخم ها جهت بررسی هیستوپاتولوژیکی بیوپسی انجام گرفت (از هر گروه 3 موش) که این موش ها در ادامه روند تحقیق حذف شدند. یافته های هیستومتریک و هیستوپاتولوژیکی نشان دهنده اثر تحریکی لوسیون گیاهی در روند ترمیم در فازEpithelialization بود که این اثر تحریکی در گروه تیمار با دز پایین موثرتر و نمایان تر بود که این نتایج از نظر آماری معنی دار بودند (01/0p<).
    کلیدواژگان: کرفس، نعناع، ترومای جراحی، ترمیم
  • علی حسن پور، سیدمهدی دلجو، مجید ابراهیمی حامد صفحات 259-268
    این مطالعه به منظور ارزیابی اختلالات ظاهری دندانی در اسب های منطقه تبریز انجام گرفت. 120 راس اسب مورد بررسی قرار گرفت که(83/65%)آن ها اختلال دندانی داشتند. بیشترین اختلال دندانی مشاهده شده، جرم دندانی (22/65%) و کمترین آن پوسیدگی دندان (43/5%) بود. رخداد جرم دندانی به طور معنی داری بیشتر از بقیه موارد بود (01/0p<). اسب های نژاد عرب بیشترین اختلال دندانی را داشتند ولی اختلاف معنی داری با بقیه نژادها نداشتند. رابطه بین سن و فراوانی اختلال دندانی با ضریب همبستگی 873/0=r معنی دار برآورد شد (05/0p<). در اسب هایی که دچار اختلال رفتاری گازگیری آخور بودند، بیشترین اختلال دندانی مشاهده شده سایش دندانی بود و ارتباط معنی داری بین سایش دندانی و وجود این اختلال رفتاری برقرار بود (01/0p<) و (736/0=r).
    کلیدواژگان: اختلالات ظاهری، دندان، اسب
  • محمد علی ابراهیمی، سید اسماعیل صفوی، سید سجاد حجازی صفحات 268-275
    در این مطالعه 10 نمونه سر شتر بالغ مورد استفاده قرار گرفت. بعد از جدا کردن پوست طول، عرض و ضخامت غده توسط خط کش و کولیس اندازه گیری شد. برای مشخص کردن محل ورود مجرای غده بزاقی به دهان از تزریق ماده رنگی استفاده و همچنین برای مشخص کردن وضعیت میکروسکوپی این غده چند قطعه یک سانتی متری از آن جدا و بعد از تثبیت نمونه ها، برش های بافت شناسی تهیه و بعد از رنگ آمیزی به روش H&E مورد مطالعه قرار گرفتند. بخش تک مجرایه از نوارهای چند لایه به شکل لوب های متصل به هم، طویل و لبوله در زیر مخاط جوانب زیرزبان و در امتداد عضله لامی- زبانی قرار گرفته است.بخش فوق از مفصل بین دو شاخ افقی فک پایین شروع و به سمت خلف تا نزدیکی ریشه زبان کشیده می شود. میانگین طول، عرض و ضخامت این بخش به ترتیب برابر02/.±2/15، 03/0±2/2 و 05/0±5/0 سانتی متر اندازه گیری شد. بخش چند مجرایه، به صورت پراکنده و لوبوله در نزدیکی زیر مخاط و از همه مهم تر در جلوی بخش تک مجرایه مشاهده گردید، به طوری که تمرکز این قطعات به سمت خلف کمتر می شود. متوسط اندازه این قطعات نیز در حدود 02/0±5/0 سانتی متر ثبت شد. ظاهر کل غده لوبوله و به رنگ صورتی مشاهده شد. بخش تک مجرایه دارای مجرای واحدی بوده که وارد دریاچه زیرزبانی می گردد. مجاری ریز و کوچک بخش چند مجرایه نیز به گودی های کنار زبان در داخل حفره دهان باز می شوند. تعداد این مجاری متعدد می باشد. از نظر بافت شناسی اطراف این غده بزاقی توسط کپسولی از جنس بافت همبند متراکم احاطه شده است. از این کپسول ترابکول هایی به داخل غده نفوذ کرده و غده را به لبول هایی تقسیم می کند. داربست غده از بافت همبند سست می باشد وکه در فضای بین این داربست غدد مرکب لوله ای آسینی منشعب جای دارند. اکثر سلول های ترشحی این غده با نسبت حدودا 95% از نوع موکوسی می باشد. در سطح خارجی سلول های ترشحی و همچنین در کنار مجاری ارتباطی سلول های میواپیتلیال دیده می شود.
    کلیدواژگان: شتر، هیستوآناتومی، غده بزاقی زیر زبانی
  • حسین نیک پیران، بهرام شجاع دوست، سید مصطفی پیغمبری صفحات 277-286
    در مطالعه حاضر پس از جداسازی 40 جدایه کلستریدیوم پرفرینجنس از گله های گوشتی مبتلا، با انجام آزمایش آنتی بیوگرام مشخص گردید که این 40 جدایه از موارد بالینی، 39 الگوی مقاومت دارویی را نشان دادند که 95% جدایه ها در 38 الگوی مقاومت داروئی مختلف (یک جدایه در هر الگو) و تنها 5% جدایه ها در یک الگوی مقاومت داروئی (2 جدایه در الگو) قرار داشتند. تمامی 40 جدایه کلستریدیوم پرفرینجنس در این بررسی به کلرامفنیکل، ونکومایسین و سولفامتوکسازول+ تری متوپریم، مقاومتی از صفر تا 5/17% نشان دادند، در حالی که ضد باکتری های تتراسایکلین، لینکومایسین و نئومایسین سولفات مقاومت داروئی بالا از 80 تا 5/87% را داشتند. در این آزمایش همچنین یک جدایه مقاومت چندگانه ای به بیش از 14 ترکیب ضد باکتریایی نشان داد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرینجنس، الگوی مقاومت دارویی، طیور گوشتی، آنتریت نکروتیک
  • حمید میرزایی، مهران مسگری عباسی، عیسی تاج محمدی صفحات 287-294
    علی رغم پیشرفت های قابل توجهی که در کاهش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی رخ داده است، هنوز هم این بیماری ها نخستین علت مرگ و میر در بسیاری از کشورها محسوب می شوند و هیپرلیپیدمی یکی از عوامل بسیار مهم در بروز این بیماری ها می باشد. پروبیوتیک ها مکمل های غذایی حاوی میکروب های زنده هستند که از طریق ایجاد تعادل در فلور میکروبی دستگاه گوارش اثرات مفیدی در بدن میزبان ایجاد می نمایند. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس یکی از باکتری های مفید بوده و در تولید فرآورده های پروبیوتیک مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از اجرای این مطالعه تعیین تاثیر مصرف شیر حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر الگوی لیپیدی رت های تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب می باشد. مطالعه حاضر از نوع تجربی می باشد که در آن ابتدا 30 سر رت نر نژاد ویستار سفید و با وزن 15 ± 200 گرم به طور تصادفی به دو گروه 15 عددی تیمار و کنترل تقسیم و در عرض یک هفته به غذای پرچرب (74/11%) و آب حاوی 25% شیر عادت داده شدند. رت های هر دو گروه به مدت 60 روز غذای پرچرب و آب حاوی 25% شیردریافت نمودند، با این تفاوت که به آب گروه تیمار، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس با دوز روزانه CFU 109 به ازای هر رت اضافه می شد. بر اساس آزمون t مستقل در سطح 05/0=α میانگین کلسترول تام و LDL-C سرمی رت های گروه تیمار به طور معنی دار کمتر از گروه کنترل وHDL-C گروه تیمار به طور معنی دار بیشتر از گروه کنترل برآورد گردید (05/0p<). ولی تفاوت میانگین تری گلیسرید وVLDL-C سرمی در دو گروه فوق الذکر معنی دار نبود. از طرف دیگر میزان رشد وزن رت ها در گروه تیمار به طور معنی دار بیشتر از گروه کنترل برآورد شد (01/0p<). در مجموع می توان گفت مصرف روزانه و طولانی مدت شیر حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس از طریق کاهش کلسترول تام و LDL-C و افزایش HDL-C، الگوی لیپیدی سرم را بهبود بخشیده و سرعت رشد بدن را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، شیر، الگوی لیپیدی، رت، غذای پرچرب
|
  • Y. Doustar, Ali Rezaie, S. Atash Benab Pages 227-233
    The Prostate gland is one of the accessory reproductive glands with important physiological functions necessary for successful reproduction. This gland depends on the presence of sex hormones including androgens for its natural function and normal growth and development. So in the case of hyperplasia, hypertrophy or other prostatic disease the most successful and efficient method of treatment is androgenic control that in some cases is unavoidable. The purpose of this study was to investigate the effects of androgenic depletion states by means of castration on the induction of apoptosis in the epithelial glandular cells of the prostate tissue. Two groups of male dogs each containing 5 animals per group were used in this study. The dogs were under observation for 1 month to detect any possible diseases or disorders. After this period the dogs in the treatment group underwent open castration to decrease the levels of the androgenic hormones in the blood while the dogs in the control group were left intact. One week after surgery, the prostate glands of control and treatment animals were collected and used to prepare microscopic sections. The sections were evaluated following staining with TUNEL (TerminaldeoxyNucleotidyl (dUTP) transferase-mediated End Labeling) and H&E methods. The Mann – Whitney U test was used for statistical analysis. Histopathological studies in the treatment group revealed the presence of various forms of apoptotic cells in the glandular epithelium. Average number of apoptotic cells in ten microscopic fields were significantly higher in the treatment group compared with the control group (p
    Keywords: apoptosis, prostate gland, castration
  • B. Mobini Pages 235-238
    The aim of this study is to determine the diameter and number of pancreatic islets of the duck. Histomorphometric studies were carried out on the pancreas of adult male and female domestic ducks of western Iran with an average age of 26-30 weeks using hematoxylin-eosin and special stainings, light microscope and ocular micrometer. The islet diameters were found to be between 65.7 and 115.2 microns. The ducks had fewer islets (42.87%) yet with greater diameters (95.9 microns) but in the drakes there were more islets (57.13%) with smaller diameters (83.5 microns). The least number of islets with the greatest diameter were observed in the ventral pancreatic lobe of female ducks while the most number of islets with the smallest diameter were seen in the ventral pancreatic lobe of male ducks. Overall it can be concluded that the diameter and number of pancreatic islets of the duck varies in different parts of the gland and between the sexes and there is an inverse relationship between them.
    Keywords: Histomorphometric, pancreas, Iranian west ducks
  • A.P. Rezaei Saber, Ali Hassanpour, A. Ebrahimnajad Pages 239-243
    In this study, blood samples were collected from the jugular vein of 100 dairy cattle of Tabriz area in each season of the year, their sera separated and the concentration of Na and K was determined using the flame photometry method. Results were analyzed by the statistical software program SPSS13. ANOVA was used to compare mean seasonal serum Na and K concentrations. The mean concentration of K was 5.8 ±0.86 mmol/lit and the mean concentration of Na was 146.7±73 mmol/lit. Minimum and maximum K levels were 3 and 7 mmol/lit respectively and these values for Na were 125 and 167 mmol/lit. There was no significant difference between mean K levels in different seasons (p>0.01), and also between mean Na levels at spring and autumn (p>0.01). Based on the Tukey multiple comparisons test, there was a significant difference between mean Na concentrations at summer and winter (p
    Keywords: cow, Na, K, Serum, Tabriz
  • Ali Eslami, Y. Gharehdaghi, Ali Hashemzadeh, Kargari Pages 245-250
    From July to October 2006, fecal samples were collected from 242 horses and ponies of Tabriz jockey clubs and 119 local equids in order to determine their EPG and parasitic fauna of gastrointestinal helminthes. After performing the Clayton- laen method of floatation test using zinc chloride and saturated sodium chloride solutions, it was determined that the feces of 40% of jockey club horses and 78.15% of local equids were infected by the eggs of parasitic gastrointestinal helminthes. Trichuris eggs were observed in 4.2% of the feces of local equids. Fecal culture revealed that all the eggs in the feces of jockey club horses were small strongyles while 2 of the local equids were infected by Strongyles vulgaris and the rest by small strongyles. Based on independent t-test, the differences between males and females and different age groups were insignificant.
    Keywords: Equids, feces, strongyle, trichuris
  • Ali Rezaie, D. Mohajeri, B. Rostam Zadeh Dehkharghani, M. Taghi Zadeh Jahed, S. Mohammad Nejad, Daryani Pages 251-257
    In this study, histometrical and histopathological effects of celery and spearmint essences which were mixed as lotion were evaluated on the process of wound healing following surgical skin trauma in the rat. Forty five female Wistar rats were selected and after anesthesia with xylazine and ketamine, four full thickness wounds were created on their dorsum using number 7 biopsy punch. The rats were then randomly divided to three equal groups and numbered. In group one the herbal lotion was administered at the lower dose of 2ml /cm2 twice a day, in group two the higher dose was administered at 2ml /cm2 four times a day while group three or the control group received placebo (distilled water). The treatment continued for 21 days during which daily digital images were taken from the wounds and the wound area calculated using digital image analysis software. Also on days 0, 3, 7, 14 and 21 after trauma, the wounds were biopsied for histopathological evaluations (3 rats/group) and these rats were omitted from the rest of the study. Histometrical and histopathological findings indicated the stimulatory effect of the herbal lotion on wound healing during the epithelialization phase and this stimulatory effect was more effective and prominent in the treatment group which received the lower dose and the results were statistically significant (p
    Keywords: Cerely, spearmint, surgical truma, repairment
  • A. Hasanpour, S.M. Deljo, M. Ebrahimi, Hamed Pages 259-268
    This study was done to evaluate apparent dental disorders of horses in Tabriz area. Among the 120 horses evaluated, 65.83% had dental disorders. The most prevalent dental disorder observed was dental tartar (65.22%) while dental caries was the least prevalent (5.43%). The occurrence of dental tartar was significantly higher than the other disorders (p
    Keywords: Outwardly disorders, dental, horse
  • M.A. Ebrahimi, A. Safavi, S. Hejazi Pages 268-275
    The heads of ten adult camels were used in this study. Following skin removal, the length, width and thickness of the gland was measured by ruler and caliper. Dye injection was used to distinguish the sublingual duct papilla and 1cm sections from the gland were removed and fixed to prepare histologic sections stained with H & E for microscopic studies. The long, ribbon like and lobulated monostomatic part of the gland is situated underneath the tongue alongside the hypoglossus muscle. This part of the gland begins from the mandibular symphysis and is continued caudally to near the root of the tongue. The average length, width and thickness of this part were 15.2±0.02, 2.2±0.03 and 0.5±0.05 cm respectively. The polystomatic part was observed as scattered and lobulated near the submucosa and in front of the monostomatic part with decreasing concentration caudally. The average size of these fragments was approximately 0.5±0.02 cm. The overall appearance of the gland was lobulated with a pink colour. The monostomatic part has a single duct entering the sublingual caruncle. The minute polystomatic ducts open into the depressions alongside the tongue inside the oral cavity. These ducts are numerous. Histologically, the gland is surrounded by a capsule of dense connective tissue. Trabcules from the capsule penetrate the gland and divide it into lobules. Loose connective tissue makes up the framework of the gland and there are tubulo-acinus glands in the spaces of this framework. Approximately 95% of the secretory cells of this gland consist of mucous secreting cells. Myoepithelial cells are seen on the external surface of the secretory cells and also alongside the connecting ducts.
    Keywords: camel, histoanatomy, sublingual, salivary gland
  • H. Nikpiran, B. Shojadoost, S.M. Peighambari Pages 277-286
    In this study, after separating 40 Clostridium perfringens isolates from affected broiler flocks, the antibacterial susceptibility test revealed 39 drug resistance patterns in which 95% of the isolates were distributed into 38 different patterns (one isolate in each pattern) and only 5% of the isolates were placed in a single pattern (two isolates in a pattern). All 40 Clostridium perfringens isolates demonstrated resistance to chloramphenicol, vancomycin and sulfamethoxazole뚸ꙺ�ꚸ, ranging from 0 to 17.5% while tetracycline, lincomycin and neomycin sulfate had a high level of resistance from 80 to 87.5%. Also an isolate demonstrated multiple resistance to more than 14 antibacterial compounds.
    Keywords: Clostridium perfringens, drug resistance patterns, Broiler chicken, necrotic enteritis
  • H. Mirzaei, M. Mesgari Abbasi, E. Tajmohammadi Pages 287-294
    Despite the significant progresses made in the reduction of mortality due to cardiovascular diseases, they are still the primary cause of death in many countries and hyperlipidemia is an important causal agent of cardiovascular diseases. Probiotics are food supplements containing live microbes which balance the flora of the digestive system and produce positive effects in the host body. L.acidophilus is a beneficial bacterium used in the production of probiotic products .The aim of this study is to evaluate the effects of consumption of milk containing L.acidophilus on serum lipid trends of rats fed high lipid diet. This is an experimental study in which 30 male albino Wistar rats with a body weight of 200±15 gr. were randomly allocated to two groups of treatment and control each containing 15 rats which were adapted to a high lipid diet (11.74%) and water containing 25% milk within a week. Rats in both groups received high lipid diet and water containing 25% milk for 60 days with the exception that rats in the treatment group received water containing L. acidophilus at a level of 109 CFU/rat/day throughout the experiment. Independent t-test revealed that at a level of α= 0.05, mean levels of total cholesterol and LDL-C of rats in the treatment group was significantly lower than the control group (p
    Keywords: Lactobacillus acidophilus, Milk, lipid trends, Rat, high lipid diet